Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#651) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ismét megkérdezem, hogy 40-45ezres árkategóriában milyen TFT-t ajánlotok? Sajnos csak ennyire futja, mert hírtelen ennyit bírt a CRT-m. Játékra és filmrezésre használnám elsősorba.

(#652) Integrator válasza old_artist (#643) üzenetére

Integrator
(fanatikus tag)

Üdv,

És hol lehet ilyen kalibráltatást végezni?

(#653) Rockybro válasza old_artist (#638) üzenetére

Rockybro
(tag)

Szóval akkor 100e alatt nem nagyon találok grafikai munkára jót, nem búgót, nem pixelhibásat? Pedig jó lenne...

egyébként köszi az eddigi segítséget

http://anakondarrc.hu

(#654) Mr. Teddy

Mr. Teddy
(senior tag)

Az lehetséges, hogy egyik napról a másikra eltűnjön a pixelhiba? Egy ilyen fekete pötty volt, most meg sehol nem találom. Tegnap elcsomagoltam a kijelzőt, ma meg kibontottam, elővettem újra, mert a boltba nem volt cseremonitor épp, majd csak hétfőn lesz, erre eltűnik a pixelhiba :D
MOndjuk attól függetlenűl 80% alatt kegyetlenül búg, szal ugyanúgy visszavisszem, mert 80% fölötti fényerőnél szétvakít egyszerűen...

(#655) shteer válasza oliba (#651) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

pl Samsungot, 2253LW-t vagy 2233BW-t

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#656) sgergi válasza Integrator (#652) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Küldök pü-t.

(#657) old_artist válasza oliba (#651) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz manapság az alsóbb kategóriában a TN-eseknél az LG-kel talán valamivel szerencsésebben járhatsz, mivel a samuknál egyre gyakoribban a hibák, hiba lehetőségek.
Ha ajánlhatom, akkor mindenképpen DVI csatlakoztatásút vegyél a jobb képalkotás és a betük élsimítása miatt. Az iponon vagy az árgépen keresgélj!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#658) old_artist válasza Integrator (#652) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Nálad, ha elmegyek és hardveresen bekalibrálom a monitorodat a VGA-d figyelembevételével!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#659) old_artist válasza Rockybro (#653) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Tulajdonképpen pixel hibás monitor nem nagyon van, inkább a sub-pixelre kell odafigyelni, mert ami pixelekből áll, ott előfordulhat sub-pixel hiba, s érdemes olyan helyen vásárolni, ahol pixel tesztet is engednek vagy 3 napos garanciát adnak a monitorra!
Igen, valahogy úgy, hogy 100e alatt nem nagyon kapsz igényes grafikai és képalkotásra (PS) is alkalmas monitort - sajnos! Viszont 100-150e környékén már belépő színtű professzionális monitorok vannak, amivel minden kompromisszum mentesen el tudod végezni a grafikai munkálataidat!
Ezek lehetnek pl.:
- EIZO S2231W (~150e)
- HP LP2275W (~103e)
- HP LP2475W (~150e)
- HP LP2465 (~115e)
- Dell 24xx (~150e)
- lenovo L220xcW (~100e),
de lehet, hogy még valaki hozzá tud tenni a felsoroláshoz!

(#660) Mr. Teddy válasza old_artist (#659) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Ez a SUB pixel hiba az pontosan milyen?
Lehet amit vettem monitort az a hibája, mert mára "eltűnt" a pixelhiba...

(#661) old_artist válasza Mr. Teddy (#660) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A pixel hiba, az az R-G-B szín mindhárom színcsatornájában egy adott helyen mindhárom színben fehér kis "lyukként" jelentkezik.
A sub(al)-pixel hiba, csak egy adott szín (R vagy G vagy B vagy fekete) mezőben jelentkező "lyukként" ismerhető fel, de ez csak kompakt vagy monokróm felületeken vehető észre, ha a desktopodon a teljes RGB kijelzőn nem is látod, de esetleg ezzel a programmal kiszúrható/észrevehető, ha végígpásztázod a színmezőket! Általában csak a fekete szín-felületeken szokott gyakrabban előfordulni sub-pixel!
Pixel hibákat már a desktopon is kiszúrhatod, vagy RGB kevert színmezőiben, a szu-pixeleket csak egy bizonyos színmezőben!

(#662) Mr. Teddy válasza old_artist (#661) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Na átvizslattam, ezek szerint nem pixelhibás a monitor.. Érdekes, mert amikor először használtam akkor volt a kék tálcán fekete follt, ami nem kosz volt. Most meg eltűnt.
Tegyük fel a monitor akkor pixelhiba mentes. Marad az alacsony fényerő melletti búgás. Szerinted ilyen hibával cserélnek monitort? Ugye ha hiba, akkor csak csere lehet, mert 3 napon belül vagyok, ha meg "nem hiba, mert ilyen miatt nem cserélek" akkor kb így jártam...

(#663) old_artist válasza Mr. Teddy (#662) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Annak csak örülhetsz, ha nincs még sub-pixel hiba sem!
Azért is érdemes a 3 nap alatt "nyúzni/nyüstölni" a monitort, hogy kijön-e valami hiba, mert akkor cserére szorul - minden képpen!
Ha a búgás nagyon zavaró, sőt irritálóan hallod a környezetedben, akkor mindenképpen vidd vissza, ha csak "normál" búgás (alig) észlelhető, akkor az még természetes lehet, de azért megér egy misét, hogy felvedd a kapcsolatot ahol vásároltad, és elmond a hiba forrását!
Próbáld extrém 0-100% között 5-10%-konként levenni és feltenni a fényerőt és a kontrasztot (össze-vissza), és ha jelentős különbséget észlelsz, akkor mindenképpen ajánlott, hogy lecseréld! :K
Az nem lehet indok egy kereskedőnél, hogy "nem hiba, mert ilyen miatt nem cserélek"! :K

(#664) regger

regger
(senior tag)

Ugyan a kérdést 20" topikban tettem fel pár napja, de mindkét Samu 2043BW hibás volt, ezért ma kicseréltem egy 22" LG W2242T-PF-re. Annyi időm volt reggel, hogy benéztem ebbe a topikba és erre esett a választás. Szenvedek a színeivel rendesen: Normál módban brutálisan kék. Egy ilyen beállítással sikerült megközelíteni a régi 17" LG-met.
Internet módban:
Fényerő/kontraszt:30/60
piros:53
zöld:50
kék:25
Egyszerűen nem bírok kihozni belőle egy normális barna színt, a prohardver is túlságosan szürkés. Viszont a Samsunghoz képest a különbség ég és föld az LG javára. A Samun a képernyő teteje sokkal sötétebb volt az aljánál, ezért más színeket mutatott felül, mint alul, nagyon zavaró volt és mindkettő ilyen volt. Mellesleg 1 napot bírtak meghibásodás nélkül. Az LG-nél ez jóval arányosabb, így nem bántam meg a cserét. Ha sikerül eltalálnom a színeket, akkor jó lesz ez ebben a kategóriában.

(#665) ungawa

ungawa
(senior tag)

sziasztok

mint sokan én is vásárlás előtt állok, elmondanám az igényéket és lehetőségeket és ajánlásokat szívesen vennék, jöhet több típus is.

lehetőség: max 45k

igény: 22"-ig, játékra és filmnézésre, lehetőleg új vagy újszerűt vennék
köszönöm

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#666) Mr. Teddy válasza old_artist (#663) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Ma felvettem velük a kapcsolatot, teljesen eggyütműködőek, mondták, hogy természetesen az is hiba, hétfőn délután vigyem vissza, mert akkorra lesz cseremonitoruk raktáron, és kicserélik. Így hétfőn elmegyek, és kicseréltetem, és helyben letesztelem minden körülmény között.

(#667) Lt.Zsolt

Lt.Zsolt
(lelkes újonc)

Helló!
Én is vásárlás előtt állok :) Ki is néztem egy monitort. LG 22" W2252V-PF lenne a kiszemelt. Olvastam tóla teszteket és elég jónak ígérkezik, de gondoltam megkérdezem a felhasználókoat, hogy hátha valakinek vannak tapasztalatai a monitorral kapcsolatban? :)

ABIT AN52 AMD X2 4800+@3.1Ghz 2Gb DDR2 667 Corsair Ram Chieftec 450W Inno3D Geforce 9600 GT 512MB(760/1850/1000) + XBOX 360 ;)

(#668) fetterr

fetterr
(lelkes újonc)

Üdv!
Azt kérdezném, hogy a BenQ E2200HDA monitornak van-e már DVI bemenetű változata?
Ha van, vélemény, ár, link kéne róla!
A E2200HDA változatról korábban elég jó cikket írtak! :K
Köszönöm!

(#669) old_artist válasza Mr. Teddy (#666) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Látom, megoldódik a gond, remélem a következő hiba mentes lesz!
Mindenképpen ellenőríztesd le még a boltban a monitort (akár előtted is)!
Várom majd a fejleményeket!

(#670) Jester01 válasza shteer (#649) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Hurrr ... mondom egy 17" laptopról, full hd-ben :K

Most körülnézek én is asztali 22" full hd után, nem baj ha gagyi, de jó buli lenne 3 vagy 4 darabból panoráma kijelzőt csinálni repüléshez :Y Minél vékonyabb a káva annál jobb.

Jester

(#671) Trihorn válasza old_artist (#648) üzenetére

Trihorn
(tag)

Elolvastam mindkét cikket, köszönöm a segítséget! :R

(#672) Lepo

Lepo
(újonc)

Sziasztok!

Pár napja vettem egy HP LP2275W monitort egy 4870-es videokártyával ITT. Egy régi LG flatront (síkképcsöves 100 HZ-es) monitort cseréltem le amivel nagyon meg voltam elégedve, csak mivel mér elég öregecske, amíg be nem melegszik, összeugrik a kép.
Mivel vidéken lakom, ezért együtt rendeltem őket pixelgaranciával, és Old_artist kalibrációjával együtt -mivel nehézkes lenne a garanciális ügyintézés- és futár hozta ki őket.
Röviden a véleményem :Y :C :R ami a monitornak a boltnak és Old_artistnak is szól.
Fantasztikus a képe, színvilága még divixes filmeknél is és a kedvenc játékomtól is dobtam egy hátast :))

Eddig én mindíg leszóltam a TFT monitorokat, CRT-re esküdtem. Nagy hiba volt.

(#673) Frenky89 válasza Lepo (#672) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Majd hallgatózz, hogy neked mennyire zúg, vagy kezd majd el zúgni!

Remélem semennyire, mert az azt jelentené, hogy van remény és van értelme várnom a HP szervizesekre. (Akikre már 10 napja várok.)

(#674) old_artist válasza Lepo (#672) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Örülök, hogy a kalibrációval is tudtam segíteni a vizuális élmény fokozásában! :C
Igen, a betük olvashatóságát, amit az iponos teszt óta is egy frissebb rev.-vel kijavították!
Nagyon jó alternatíva ez a HP LP2275W, úgy mint árával, értékével és tudásával a 22"-osok mezőnyében! Mindenkinek csak ajánlani tudom - szintén, minden szinten! :K

(#675) Vakondgyar

Vakondgyar
(újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy BENQ E2200HDA megvételét tervezem. Csak 1 dolog aggaszt, hogy a GeForce 6600 -om lehet nem támogatja a 1920x1080 febontást?!

Az nVidia oldalán nem találtam leírást erről.

Valaki megtudná mondani, hogy támogatja e vagy sem?

(#676) old_artist válasza Vakondgyar (#675) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Próbáld meg a kérdésedet itt is feltenni, hátha a választ is hamarább megkapod!

(#677) Matthew

Matthew
(senior tag)

Sziasztok!

Tudtok ajánlani valamai olcsó 22"-os TFT-t? Nincsenek nagy igényeim, igazából csak a DVI a lényeg, filmezésre, netezésre lenne használva (azért lehetőleg fekete kávája legyen). Sok gari sem árt és a pixelgari sem utolsó szempont.

Köszi!

(#678) old_artist válasza Matthew (#677) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az "olcsó" az mit fed az értelmezésedben?
Egyébként az LG, a Philips és a Samsung monitoroknak van 3 napos pixel hibára garancia, de ha az edigital-ban nézelődsz, akkor 72 órán belüli zéró pixel garancia (tolerancia) vonatkozik bármely monitorra! Itt válogathatsz szvsz!
Általában csak 3 év garanciát biztosítanak minden monitorra, kivéve az EIZO 5 éves világgaranciáját, és a HP 5 évre bővített CarePack megváltását/megvásárlását!
Igen, a DVI lényeges szempont!

[ Szerkesztve ]

(#679) Jester01 válasza Vakondgyar (#675) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

A hivatalos adatok szerint:
"Dual integrated 400 MHz RAMDACs for display resolutions up to and including 2048 × 1536 at 85Hz "

Tehát vinnie kell.

Jester

(#680) Jester01

Jester01
(PH! addikt)

Azt hogyan lehet kideríteni, milyen panel van egy notiban? Dell Vostro 1700 TrueLife WUXGA+ 1920x1200, edid info szerint "SEC:5531". Gugli semmi hasznosat nem mondott.

Ez a kijelző nekem teljesen megfelel, szóval ha ez TN, akkor nyugodtan veszek TN panelest asztalra is.

Jester

(#681) old_artist válasza Jester01 (#680) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Általában a notikban TN-es panelek lapulnak, bár vannak nem TN-esekkel is rendelkezők, de azok horroriszikus áruk miatt nem nagyon forgalmazzák hazánkban - bár ki tudja! :F
szvsz próbálj érdeklődni a gyártónál, hátha tudják!

A Super-TFT viszont arra utal (a noti leírásából kiindulva), (hogy Hitachi :F panel), sőt lehet, hogy egy aktív mátrix IPS (In-Plane Switching or Super-TFT) panel lapul a kijelzőben :F , azt úgy tudod leellenőrízni, hogy bekapcsolva fekete háttérnél oldalról "lilásodik/magentásodik"!

(#682) sutykuru

sutykuru
(tag)

Hali!

Milyen monitort tudtok ajánlani?
Elvárások:
-játék, film, graf. munkákra lenne használva
-22, de gondolkozok a 24'-ba is
-színhűség, mellék zaj, homogén színek, garancia, stb..

Kb 100k lesz rá, de az ingatag dollár, euro miatt még várok vele.

(#683) mindfreak válasza sutykuru (#682) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Napjában legalább kétszer teszik fel ugyanezt a kérdést és legalább négyen válaszolnak rá.
Kicsit olvassunk már vissza is vagy használjuk a keresőt!

(#684) Matthew válasza old_artist (#678) üzenetére

Matthew
(senior tag)

Szia!

Az olcsót azért nem gagyiként értem, fontos a minőség természetesen (csak nem kell nekem 2ms meg 180 fokos betekintési szög, stb.). Az általad először felsorolt márkákból választanék én is, elég a 3 év gari. Köszi a pixelgari infót is, akkor asszem az edigital lesz a nyerő.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#685) Lepo válasza Frenky89 (#673) üzenetére

Lepo
(újonc)

Halgatóztam a kedvedért ;)
Van egy nagyon halk zúgása-ha szinte ráteszem a fülem. A zúgásnál a pc ventillátorok, de még a winyó kerregése is hangosabb, szóval ha nem kérdezik észre sem veszem :)
Tehát van remény, nem kéne hogy zavaró zúgása legyen.

(#686) mindfreak válasza Lepo (#685) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Teljesen normális, mindegyiknek van.

(#687) Frenky89 válasza Lepo (#685) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Köszi! :R

Ehhez képest nekem a monitor nyomja el a gép hangját. :Y

(#688) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy bizonyos LG M228-as monitor amiről semmi(értelmes) infót nem találtam.
Szerintetek jó monitor(játék/filmnézés)? Nem szeretnék Bp-ig menni egy monitorért ez meg itt helyben kapható... :U
Az ára 60K lenne.

Milyennapvan?

(#689) quickboost

quickboost
(újonc)

Üdv!
Monitor vásárlás előtt állok.
Ezeket a monitorokat néztem ki: Link1 , Link2 .
Mire érdemes odafigyelni?
Mennyi az ideális kontrasztarány és fényerő?

(#690) Jester01 válasza old_artist (#681) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Köszi a tippet, de ez fényes bevonatú, úgyhogy lilásodás helyett inkább tükröződik :W
Megyek megkérdem a noti topikban, hátha ott tudja valaki.

Jester

(#691) old_artist válasza Frenky89 (#687) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Valamelyes "zúgás" mindenképpen van, de minimális, mivel elektronikai dologról lévén szó, de ha már hanggal észrevehető (hangosabb mint egy venti), akkor ott az elektronika valamiért nem kompatibilis (illesztések), ezért ajánlott a cseréje!

mod: bár még Te nagy az első, akinél ez a probléma jelentkezett, de az biztos, hogy bosszantó!

[ Szerkesztve ]

(#692) Frenky89 válasza old_artist (#691) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Az első?

Amúgy, nem tudom mennyire releváns, de ma kb. másfél hét után (nov. 6-án indították el a garancia ügyintézését) megint felhívtam a HP-sokat és nem sok biztatót tudtak mondani. Nem érkezett még meg az alkatrész, de nem is tudják mikor érkezik még nagyságrendileg sem, mert nem ismerik a külföldi raktárkészletet. :Y
+
A nagyker. nov. 19-ről kitolta a várható érkezést dec. 4-re és 2475w sincs.

(#693) old_artist válasza Frenky89 (#692) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ah, ja, igen, most hogy linkelted :W , - már kettő, bizony!
Sajna, nem számoltak arra, hogy ilyen kelendő lesz, szvsz nem készültek fel rá! :W

mod: a HP LP2475W mindig van készleten a Hexaa-nál, hetente 3-5db folyamatosan, nála nincs hiány-ban!!!

[ Szerkesztve ]

(#694) pcmatyi

pcmatyi
(tag)

Hali!
Nem tudja valaki, hogy kapható-e már magyarországon a BenQ E2200HD monitor?
Ha igen, hol, és mennyiért?
Köszi!

(#695) pcdog válasza old_artist (#674) üzenetére

pcdog
(újonc)

Hello,

Engem az érdekelne, hogy miből tudom megállapítani, hogy melyik üzletben milyen rev.-vel adják a HP LP2275W-t? Mert én is ezt néztem ki, csak kissé aggaszt ez a szövegmegjelenítési probléma. :F

(#696) Zanik válasza pcmatyi (#694) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

A sima HD egyelőre nem kapható sehol, csak a HDA.

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#697) pcmatyi válasza Zanik (#696) üzenetére

pcmatyi
(tag)

Ok
Köszi!
A HDA-nál jót írtak a monitorról! :K Csak nem DVI-s! :F
Azért érdekel az új! :K

(#698) old_artist válasza pcdog (#695) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A szervíz menüből tudod megállapítani, ha a Version: SPG053-nál magasabb számot látsz, akkor megbízhatsz a szöveg-megjelenítésben! A szervíz menüt meg úgy lehet előhívni a HP-nél, hogy a Menü gombot nyomva tartva bekapcsolod a monitort, és mikor megcsinálja a teszt menüt, +5 másodpercig nyomva tartod, s utána elengeded, s újbóli Menü megnyomásával a menüben megjelenik a "szervíz menü", ahol belépve a fent linkelt verziót láthatod!
A jelenleg kapható 2275W-nél, mivel újabbak a rev.-ek, ezért nem kell félni a tesztekben említett szövegmegjelenítési problémáktól! :K

(#699) pcdog válasza old_artist (#698) üzenetére

pcdog
(újonc)

Köszi old_artist!

Ezek szerint mindenképp ki kell próbálni mielőtt megveszem, amit nem lehet mindenhol megtenni. :F
Jól láttam hogy ti is árultok ilyent pixelhiba garanciával?

Lehet, hogy hülye kérdés, de a kalibrációnál számít, hogy milyen a videokártya típusa?
Pl. egy radeon 3650 vagy 3870 jó lehet?

Üdv

(#700) old_artist válasza pcdog (#699) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajnos nem árt, ha mindenre kiterjedő próbát és átnézést biztosít egy eladó! :K
Tulajdonképpen nem én árulom, mivel nem vagyok kereskedő, csak segítséget, tapasztalatot adhatok - és kalibrálási lehetőséget!
A Hexaa-nál igen ki lehet pixel hibára való teszteléssel is próbálni a monitort, mielőtt kifizeted, s ha bármi hibája van, rögtön (helyben) cseréli (ha van raktáron)! :K

A kalibrálást a legjobb, a VGA-val együtt elvégezni, hogy ne érjen meglepetés, mert egy ATI és egy nVidia is más csipszet és videojelkibocsátást nyújt, sőt azon belül is a típusok között is van - nem kis - eltérés, ezért érdemes az adott szg. rendszerre és a VGA kártyára kalibrálni a monitort!
Tulajdonképpen minden VGA kártyára és integrált VGA-ra lehet monitort kalibrálni (D-sub, 15-pin and BNC x 5 (switchable), DVI), csak arra kell figyelni, hogy a felbontást és esetleg a HD-re való felkészítése megfelelő legyen - a VGA szemszögéből!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 22''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.