Hirdetés

Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz zed01 #4699 üzenetére

    Nem meglepo ezek rendszerint tobb komponesbol alnak es szamos varaiansuk van. Ezert van szukseg spyware irtokra is. Nalam a virualmonde szorakozott igy. A nod32 es az avira is csak bizonyos komponenseit latta, termeszetesen eletero reszeit.

  • tzsolesz

    nagyúr

    válasz Kiskutya #4695 üzenetére

    Nagyon szépen köszi. :R

    De közben sikerült megoldanom a problémát, méghozzá a következőképpen:

    -csökkentett módban elindítod a géped
    -törlöd az összes sal.xls.exe fájlt
    -törlöd az összes msime80.exe fájlt
    -törlöd az összes algssl.exe fájlt
    -törlöd a C:\autorun.inf fájlt

    -regisztrációs adatbázisban a
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    mappából törlöd a fenti fájlokra hivatkozó kulcsokat.

    Nem tudom igazából mi volt ez, nem is értem, hogyha egyszer törli a kaspersky miért nem szünik meg probléma. Vírus ugyan a törlés után nem lesz, de a meghajtók nem indulnak két kattintással többé, csak úgy hogy megnyitás, a fenti megoldás után viszont már minden rendben van, eltűnt az auto menüpont is a jobbklikkes legürdülő listából. Sőtt azt még nem mondtam, hogy amikor dublán ráklikkeltem a meghajtóra, felajánlotta hogy milyen programmal szeretném lejátszani. :F

    Érdekes valami volt, de most ez megszünt. Egyébként utána olvastam, és semmilyen féregirtóval, vírusirtóval nem lehet helyrehozni, csak a fenti megoldással.

    GOOGLE A MI JÓ BARÁTUNK. :R :R :R

  • zed01

    őstag

    válasz tzsolesz #4691 üzenetére

    Ez biztos leszedi, legalábbis ír róla hogy leszedi.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zed01

    őstag

    válasz tzsolesz #4702 üzenetére

    Örülök neki hogy sikerült rendbehoznod. :DD

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • h_143570

    addikt

    válasz zed01 #4700 üzenetére

    A honlapon levo leiras szerint valoban ez a sorrend elobb siman eltavolitod aztan ra engeded a progit.

  • h_143570

    addikt

    válasz tzsolesz #4702 üzenetére

    Ezek szerint egy kevesbe inteligens kartevovel volt dologd, az aggreszivabbak meg csokentet modban is kepesek aktivak maradni.

  • Brogyi

    senior tag

    Online-armor tuzfal szakertot keresek.Remelem van aki azt hasznalja ,es segiteni tud.
    A problema kovetkezo.Egy bittorrent progit nem enged ki vagy be teljesen.Tudok letolteni,es fel is megy valami ,de nem aktiv hanem passziv az uzemmod.Ezt megerositi a tuzfal statusban halvany piros szinben jelenik meg,de rakattinva ha megnezem a tuzfal rules-nel zold minden.TCP/UDP 0-65535 nyitva, es meg is.Hogy valtoztathatom meg zoldre a status-t?
    Ha zold lesz talan az aktiv uzemmod jelenik meg.Router portforward megy,ezt ne irjatok.Koszi

  • h_143570

    addikt

    válasz Brogyi #4708 üzenetére

    Probald meg atmenetileg kikapcsolni a tuzfalat, ha azutan sem megy akkor vagy hibas a portforward vagy a szolgaltato tiltja a bejovo kapcsolatokat
    .
    Ha a tuzfal akkor ez talan segit.[link]
    A Direction eseteben Inbound legyen beallitva.
    A Protocolnal Both.
    A Ports listben pedig add meg azokat a portokat amelyeket a torrent kliensben is megadtal.

  • Erőforrás

    tag

    válasz h_143570 #4701 üzenetére

    Az igazság az, hogy ma már teljesen mindegy, hogy milyen víruskeresőd van, kell hozzá egy spyware kereső is!
    Én Kaspersky párti vagyok, illetve még az Avirát preferálom.
    Annak idején a Kaspersky 4.5-el kezdtem. Szuper volt. Mindenhonnan irtott, és nem marad hulladék még a registry-ben sem.
    Aztán ahogy fejlődtek, úgy lettek hanyagabbak. Az antivirus teszteken fel is tüntetik, hogy melyik írtónak a legtökéletesebb az eltávolítási képessége. Ebben a Norton, a McAffe, és az ETrust vezet. A többi gyenge. Viszont ezeknek az írtóknak gyengébb az adatbázisa. A magam részéről a Kaspersky termékeket jónak tartom, de sajnos mostanában elég sok velük a technikai probléma. Én mindig azt szoktam mondani, hogy előbb meg kell előzni a bajt, azzal sok kellemetlenség kikerülhető. Lásd fájlok vizsgálata telepítés előtt, ésszel megnyitás, ésszel netezés, stb. Ahogy írtam a next-next-finish ellen nincs védelem, és ma már bonyolultabbak a kódok, mint voltak. Ergo, nehezebb is őket eltávolítani.

    Visszatérve, igazad van a Secunia által közzétett adatokra. Erre akartam célozni is, hogy van a linuxal is rendesen probléma. Csak ezt sokan akik elvakultak nem akarják belátni. Viszont én ezt nem közlöm másokkal az elvakultabbakkal ellentétben véres szájjal. Az ingyenes szoftverek ellen meg azt mondom, hogy jó, hogy vannak ingyenesen elérhető alkalmazások, de aki dolgozik, és főállásban szoftvereket gyárt, az nem hiszem, hogy az ingyenből megélne. Így én nem osztom azt, hogy valaki az ingyenesség előnyét emeli ki a linux alatt! Egyébként kíváncsi lennék az emberi természetet ismerve, hogy ha a megfordulna a mérce, és a linux jutna előtérbe, mikor is válna fizetőssé! Jó dolog az ingyenessége, és maga a linux szemlélete.
    Az egyik hozzászólásodban írtál az Adobe flash player sebezhetőségéről. Sajnos én két hónapja ebbe belefutottam. Avira volt a gépen, és felsétáltam a serials.ws oldalra. Meg sem nyitottam semmit, rá se kerestem semmire, és automatice megnyílt két popup ablak. IE7 bezár, folyamatkezelő megnéz, semmi. Majd az Avira drive by védelme elkezdett jelezni, hogy le akar valami töltődni a gépemre, úgy, hogy egy böngésző sem volt nyitva. IP cím, és egy irdatlan hosszú fájlnév. Kiderült, hogy az IE7-be épült be a flashplayer mellé egy kis okosság. A NOD32 be is engedte, de a szemét vírus a Temp mappába települt és töltődött le. 4 kártékony kód jött le. Következmény: Registry bejegyzés, automatikus indulás, további automatikus kártékony kódletöltése. Kaspersky megszüntette a fertőzést. Pár részletet én töröltem manuálisan. Teljesen a Kaspersky, AVG8, Spyware Doctor szüntetett meg minden bejegyzést és töredéket. A Panda szoftware írta egyszer, hogy ma már a sima antivírus programok nem elégségesek. Egyre újabb dolgokat és sebezhetőségeket találnak fel, és eszméletlen iramban írják a kártékony kódokat.
    Olvastam egy biztonsági szakembertől egyszer egy megoldást. A teljes kódazonosítást. Melós dolog, de gyors, és biztonságosabb, mint az antivírus programok ma.Hasonlít a digitális aláíráshoz a 64 bites rendszereknél. Csak azok a programok települhetnek fel az operációs rendszerre, amelyeknek a teljes kódrészlete át van vizsgálva, illetve kódaláírással rendelkezik. Ez a módszer egyenlőre kikerülhetetlen, mivel, ha valaki módosít a kódban, már a kódaláírás is módosul. Ergo, nem települhet fel, illetve olyan rutint is be lehet építeni a programba, ha valaki belepiszkál a kódba és sérül a kódaláírás is, a kód is teljesen szétessen, magyarul önmegsemisítődjön. Ez szerintem azért jó, mert a neten sok az olyan program, ami neves cégek termékeit tartalmazza, azzal a különbséggel, hogy az önkicsomagoló fájlba be lett építve a vírus, stb. Például letöltesz a torrentről egy spysweepert, látszólag megegyezik a fájlméret és minden egyéb, viszont amikor telepíted, benne van már a vírus is.
    Ettől függetlenül mint tudjuk, mindennek meg lehet találni az ellenszerét.

    [ Szerkesztve ]

  • h_143570

    addikt

    válasz Erőforrás #4710 üzenetére

    Nalam 1 virusirto 2-3 spywareirto egy eros HIPSel felvertezett tuzfal. Minden fontsabb rendszert befojasolo cselekemeny kulon engedely koteles.

    A kod alairas is kijatszhato a tanusitvany elopasaval, illetve egy nagyon hasonlo eloallitasaval.
    A 64bites rendszereken nem a biztonsag miat van kodalairas, kb 300 dallarert lehet venni tanusitvanyt. Az igazi indok, hogy ha egy driver hibasan mukodik ami rendszer osszeomlast okoz vissza lehesen kovetni, hogy ki volt a gyarto. Emlekeim szerint ebben az eloadasban emlitettek. Sot a patchguard mar nem azonnal reagal a kernel piszkalasra hanem bizonyos ido elteltevel, hogy ezzel is megnehezitse az erzekelest es a hatastalanitast.
    [link]

    En jelenleg minden letoltot futathatot megprobalok kitomoriteni, a virtualmonde is igy jutott be.

  • Erőforrás

    tag

    válasz h_143570 #4711 üzenetére

    Tudom, hogy a 64 bites rendszer nem a biztonság miatt van a digitális aláírás.
    Hasonlításképpen írtam a mgoldást. A patchgurados megjegyzésedet nem értettem.
    A HIPS modullal egyetértek! A HIPS modul hiánya miatt nem tartom elégségesnek a Vista tűzfalát. Jó tűzfal, jól konfigurálható, de ennek a modulnak a hiánya sebezhetővé teszi a rendszert. A számomra a Kaspersky 2009 Internet Security elég megoldást jelent, pont a HIPS modulja miatt, amit ők Application Filternek neveztek el.
    A Spyware írtó szintén kell. Defender kikapcsolva, mert mindenre jó, csak semmire. Az általam említett esetben sem jelzet, holott az egyik fő feladata a bővítmények,az activeX vezérlők, stb ellenörzése az IE7-ben. Meg sem nyikkant! Mivel változás történt az IE7 egyik bővítényében, jeleznie kellett volna!

    [ Szerkesztve ]

  • Narancs

    őstag

    Sziasztok!
    Melyik fogjam eg a gépet jobban, a NAV 2008 vagy az AVG8?
    Gépem már nem gyerek (3000+, 1GB DDR), és Vistát használok, szóval minden erőforrás megtakarítás számít.

    [ Szerkesztve ]

    Beauty is pain

  • h_143570

    addikt

    válasz Narancs #4713 üzenetére

    Ez sok mindentol fugg pl az altlaad hasznalt progiktol es a hadrvertol. Altalabban a NAV2008 jobban zabalja az eroforrast ha NAV2009 akkor mar lehet, hogy nem ez lenne a helyzet.

  • h_143570

    addikt

    válasz Erőforrás #4712 üzenetére

    A Patchguard ha valtozast erzekel, valamelyik altala vedet reszben akkor nem azzonal okoz kek halalt hanem jopar percel kesobb. Igy valtoztatast vegzo nem tudja olyan konnyen hatastalanitani illetve kitalalni, hogy mi is okozta. Illetve a rendszer instabilitas miatt a felhasznalok a gyartot fogjak okolni, tovabba kiderul, hogy tenyleg belepiszkalt valami a rendszerbe.

  • Erőforrás

    tag

    válasz h_143570 #4715 üzenetére

    Most már értem. Azt hiszem a mondatfogalmazásodat nem értettem. De a lényeg, hogy amit leírtál, így van.
    Egy kicsit a Patchguardról annak, aki nem tudja mi az:

    A PatchGuard a Windows rendszermag módosítását gátló biztonsági szolgálta-tás. Ez a szolgáltatás korábban nagy vihart kavart néhány biztonsági szoftvereket gyártó cég és a Microsoft között. Állításuk szerint a Microsoft kizárja őket a versenyből, azzal, hogy lehetetlenné teszi a Windows kernel módosítását és így veszélynek teszi ki a fel-használókat. Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatás megértsük, tisztában kell lennünk egy pár dologgal.
    Tudnunk kell, hogy a kernel, vagy más néven rendszermag, a legalacsonyabb szintje az operációs rendszernek. A boot folyamat során elsőként a kernel töltődik be, majd olyan feladatokat lát el, mint a programok indítása, memória és fájlrendszer keze-lése. A kernel teszi lehetővé, hogy az egyes alkalmazások kommunikáljanak a hardver-eszközökkel, így a mag sebessége és megbízhatósága alapvető fontosságú az egész rendszerre nézve. A kernel patchelés, a kernel külső igénybevételével történő, nem tá-mogatott módosítása, mellyel szükségszerűen megbomlik a kernel integritása. Ez az integritás megbomlás hatással van a Windows teljesítményére, a stabilitásra, de akár a biztonságra is.
    A különböző védelmi programok gyártói, gyakran alkalmazták ezt az eljárást, hogy elejét vegyék egy-egy fertőzésnek azáltal, hogy közvetlen kernelszinten akadá-lyozták meg egyes ártalmas programoknak, hogy bizonyos rendszerfüggvényeket hívja-nak meg. Sajnos azonban nem csak a vírus ellenes cégek alkalmazták a kernelmódosítást, hanem a különböző vírusokat készítő programozók is, hiszen ilyen módon akár a fájlkezelők elől is elrejtőzni képes, úgynevezett rootkit-eket is bejuttatnak, a rendszerbe, amik aztán szabadon garázdálkodhatnak anélkül, hogy bármely védelmi program tudo-mást szerzet volna a fertőzésről.
    A kernel-módosítás elleni védelem nem új keletű, először a Windows XP és a Windows Server 2003 64 bites változataiban találkozhattunk vele az AMD64 és Intel EMT64T processzorok bevezetésének ideje körül. A 64 bites Windows Vistában azon-ban megkerülhetetlen lett a technológia, amint a Windows jogosulatlan kernel-módosítást érzékel, automatikusan leállítja a rendszert.
    Az antivírus cégek szemében ez persze érthető módon szálkát jelent, hiszen a továbbiakban nem alkalmazhatják a régi jól bevált módszert, a kernel módosítását. A Microsofthoz még olyan abszurd kérés is érkezett ezektől a vállalatoktól, hogy a véde-lem fenntartásával együtt tegyék lehetővé az ismert partnercégek számára, hogy csak ők módosíthassák a kernelt. Ez nyilvánvalóan kivitelezhetetlen, hiszen hogyan különböz-tetné meg a Windows a valóban jóindulatú és a csak jóindulatúnak tűnő programokat, valamint mi akadályozná meg a víruskészítőket abban, hogy egy ismert Antivirus termék digitális aláírását felhasználva bejussanak a kernelbe?
    A felháborodás jogosnak tűnhet, azonban a Microsoft olyan további technoló-giákat bocsájt a cégek rendelkezésére, melyekkel a kernel módosítása nélkül is megfelelő kiegészítő védelemmel láthatják el a rendszert.
    Ezek a technológiák:
    • Windows Filtering Platform: Olyan hálózati műveletek engedélyezése, mint a csomagelemzés, például harmadik féltől származó tűzfal műkö-désének támogatásához.
    • File System Mini Filter: programok hozzáférésének biztosítása a fájl-rendszer műveletek figyeléséhez.
    • Registry Notification Hooking: A Windows XP-ben bemutatott, de a Vistában továbbfejlesztett eljárás, mely lehetővé teszi a programoknak, hogy valós időben kövessék a rendszerleíró-adatbázis módosulásait.

    A PatchGuardon kívül a 64 bites Vistában további megszorításként, csak a di-gitálisan aláírt és megfelelően letesztelt eszközmeghajtók telepíthetőek a rendszerre.

  • Erőforrás

    tag

    válasz Narancs #4713 üzenetére

    Ha mindenképpen a NAV-nál akarsz maradni, én megvárnám a helyedben a 2009-es végleges verzióját. Ha nem, akkor KIS2009. Kicsi az erőforrás igénye, gyors, és megbízható.

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4710 üzenetére

    "Avira volt a gépen, és felsétáltam a serials.ws oldalra. Meg sem nyitottam semmit, rá se kerestem semmire, és automatice megnyílt két popup ablak. IE7 bezár, folyamatkezelő megnéz, semmi. Majd az Avira drive by védelme elkezdett jelezni, hogy le akar valami töltődni a gépemre, úgy, hogy egy böngésző sem volt nyitva. IP cím, és egy irdatlan hosszú fájlnév. Kiderült, hogy az IE7-be épült be a flashplayer mellé egy kis okosság."

    Én linux alatt szoktam megnyitni a serial.ws-t. Képzelem milyen arcot vágnak a rosszindulató kódok alkalmazói hogy hiába töltenék be a windowsos kártvőt. :DD
    Egyszer próbáltam windows alól megnyitni, de a spyware doctor nem engedte megnyitni az oldalt. Már tudom miért. :C

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • h_143570

    addikt

    válasz zed01 #4718 üzenetére

    Es a vicc az, hogy egyetlen egy kartevo sincsen a kerdeses oldalon. Mind az oldalon levo reklam szerverek szolgaltatojatol jon. Ezert barmelyik reklamokat tartalmazo oldal lehet veszelyes.
    Ha flash erinto sebezhetoseg van akkor visszont az szamit, hogy a kerdeses operndszeren levo flash player sebezheto-e vagy sem.

  • zed01

    őstag

    válasz h_143570 #4719 üzenetére

    Egyébként egyre elégedettebb vagyok a spyware doctorral, egyszer a zonealarm forcefieldhez kerestem okosságot hülye fejjel windows alól (soha többet ilyet). A spyware doctor legkevesebb ötször blokkolta a megnyitni kívánt oldalt, úgyhogy feladtam. Persze utána kiürítettem a Sandboxiet is, biztos ami biztos.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • h_143570

    addikt

    válasz zed01 #4720 üzenetére

    A spyware doctor tenyleg jo visszont nalam mindegyik verzioja ujabban par ora utan teljes rendszer fagyast eredmenyez.

  • zed01

    őstag

    válasz h_143570 #4721 üzenetére

    Nálam a Spy Sweeperrel volt ugyanez. Másnál, ugyanilyen oprendszeren jól működik. Sőt! Az előző XP-men is hibátlanul futott, csak azóta csinálja mióta újratelepítettem. Nem értem mitől van ez. Azt hiszem sosem fogjuk megtudni.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zed01

    őstag

    válasz h_143570 #4721 üzenetére

    Nem crackkal használtad? Azt hallottam hogy a crack okozza a fagyást. De most van egy akció, amivel ingyen egy éves Spyware Doctor előfizetéshez juthatsz.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • h_143570

    addikt

    válasz zed01 #4723 üzenetére

    Annak a keretben raktam fel illetve meg elotte is a hivatalos trial veryiokkal probalkoztam.

  • zed01

    őstag

    válasz h_143570 #4721 üzenetére

    Azt meg tudod mondani hogy a Spyware Doctor melyik antivirus enginet használja? A Virusbuster, vagy a Sophos? Komolyan nem tudom.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4710 üzenetére

    "Az ingyenes szoftverek ellen meg azt mondom, hogy jó, hogy vannak ingyenesen elérhető alkalmazások, de aki dolgozik, és főállásban szoftvereket gyárt, az nem hiszem, hogy az ingyenből megélne. Így én nem osztom azt, hogy valaki az ingyenesség előnyét emeli ki a linux alatt!"

    Richard Stallman

    A nyolcvanas évek elején egyre több cég szállt be a számítógépek gyártásába, s nem állt érdekükben elősegíteni az univerzálisan használható, „hordozható” szoftverek elterjedését. Abból a célból, hogy a saját gépükre írt szoftvereket ne lehessen könnyen átvinni más gépekre (hiszen már akkor is a szoftver adta el a hardvert, és az a gép számíthatott a legnagyobb sikerre, amelyhez több jó minőségű programot lehetett elérni), lassan megszűnt a szabad forráskód nemes hagyománya, és a helyét különféle copyrightok, licencszerződések és titoktartási nyilatkozatok vették át.

    Richard ezt a programozás szabadságának elárulásaként, a szép elvek pár(ezer) dollárért való kiárusításaként fogta fel, és tűzzel-vassal harcolt ellene az MIT laboron belül – amíg tudott. 1980-ban a labor megmaradt hackerei két táborra, azaz két cégre – a List Machinesre és a Symbolicsra – szakadtak; mindkét társaság a saját feje után menve próbált meg pénzt csinálni a laborban közösen megalkotott szoftverekből. A társaiban mélységesen csalódott Richard pedig megkezdte magányos keresztes háborúját a szabad szoftverekért.

    1983 szeptemberében létrehozta a GNU alapítványt, és elindította a GNU projektet (’84 januárjában ott is hagyta az egyetemet a GNU kedvéért, így a Phd diplomáját, amelyen már tíz éve (!) dolgozott, sosem kapta meg), majd egy évvel később a Free Software Foundation alapítványt segítette világra. Richard kezdeményezései, személyes hírnevének köszönhetően, nagy visszhangot váltottak ki világszerte, és sok hozzá hasonló idealista programozó csatlakozott a szabad szoftverek mozgalmához. Rövid időn belül 350 ezer dollárnyi adomány gyűlt össze az alapítvány számláján, amelyből több száz önkéntes programozó közreműködésével beindulhatott az ingyenes, szabad forráskódú, Unix-alapú univerzális operációs rendszer fejlesztése (a GNU betűszó jelentése: GNU is Not Unix).

    Richard megalkotta a „copyleft” fogalmát, amelyet később a GNU General Public License program keretében ismert meg a világ (a rendszer egyébként a mai napig működik). A „copyleft” által védett program lehet ingyenes vagy kérhetnek érte pénzt – a lényeg, hogy a forráskódja és minden dokumentációja nyílt, bárki számára elérhető, és a program szabadon módosítható, egészen addig, amíg a módosított, átírt programok is ugyanezen feltételek mellett látnak napvilágot.

    Linux: a GNU projekt legnépszerűbb gyermeke
    Ezen elvek mentén a GNU projekt lassan, de biztosan haladt a tökéletes operációs rendszer megalkotása felé: elkészült rengeteg felhasználói program, fejlesztői környezet, szerkesztőprogramok, a postscript nyelv implementációja, C fordító és egyebek – csak az egész rendszer magját képező kernel hiányzott. Sorozatunk hűséges olvasói már ismerik a történet végét: egy finn programozó, Linus Torvalds szerényen saját magáról elnevezett operációsrendszer-kernelje került a rendszer szívébe, létrehozva így a szabad forráskódú, ingyenes, állandóan fejlődő és a mai napig a legbiztonságosabbnak, legstabilabbnak tartott operációs rendszert, a Linuxot (a hivatalos neve egyébként GNU/Linux).

    Bővebben

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • h_143570

    addikt

    válasz zed01 #4725 üzenetére

    Sajnos ezzel az informacioval nem rendelkezem.

  • zvaragabor

    senior tag

    válasz zed01 #4725 üzenetére

    I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

  • zed01

    őstag

    válasz zed01 #4726 üzenetére

    Ingyenes szoftverek? Multiplayer FPS-ek:

    Openarena.
    Nexuiz.
    Urban Terror
    War Rock
    Combat Arms (ez különösen jó, még a grafikája is első osztályú még mai szemmel is)
    Wolfenstein Enemy Territory
    True Combat Elite
    World of Padman
    Sauerbraten
    .. és sorolhatnám

    Az igaz, hogy megkaptam ajándékba a fizetős Counter-Strike Source-t és a fizetős UT2004-et, de az imént felsorolt ingyenes játékokat legalább olyan élvezetesnek tartom mint a fizetősöket. Én sokkal inkább tisztelem azokat a programozókat akik elkészítik az ingyenes szoftvereket, mint azokat akik eladják magukat fillérekért.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • Erőforrás

    tag

    válasz zed01 #4729 üzenetére

    A fent említett bejegyzéseddel tisztában vagyok!
    Viszont akkor sem értek vele egyet! Nem a GNU vagy GPL-el!
    Azzal, hogy ha valaki dolgozik, és mindent ingyen csinálna felkopna az álla, mert nem lenne pénze. Márpedig a programozás teljes embert kíván.
    Aki programozóként dolgozik, és nem hobby programozó, annak igen is kell a pénz. Vagy te ahol dolgozol, ingyen csinálod a munkád, és nem kérsz érte fizetést? Érdekes lenne ez a helyzet! Én erről beszéltem és nem a platformfüggetlenségről. A kettő nem ugyan az!
    Így szerintem a tiszteleted egy kicsit sántít!
    Én inkább azokat a programozókat tisztelem, aki kellő munkával, szakértelemmel, kitartással dolgoznak, megfelelő jól működő szoftvereket gyártanak, és ezek a szoftverek nem platformfüggőek és főleg tiszteletben tartják más szoftverfejlesztőket!
    Az ingyenesség erősen sántít abban a világban, ahol a pénz a szükséges rossz az életben maradáshoz!

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4730 üzenetére

    Még szerencse, hogy vannak programozók akik nem úgy gondolkodnak mint te. Tudod van egy alkalmazás linuxra az ingyenes AcetoneISO, ami ugyanaz mint windowson a Daemon Tools. Felkerestem a honlapját és ott volt egy számlaszám hogy aki akar küldhet neki pénzt, de a szoftver maga ingyenes, bárki használhatja. Küldtem neki öt dollárt, mert tudod így lehet pénzt keresni. De az AcetoneISO teamje nem úgy áll hozzá hogy aki használni akarja annak KÖTELEZŐ fizetni, csak az fizet aki akar.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zvaragabor

    senior tag

    válasz zed01 #4731 üzenetére

    És szerinted ezek a programozók abból a pénzből élnek meg, amit adományoznak nekik? Ezt a pént arra fordítják, hogy a terméküket fejleszthessék. Bizos vagyok benne, hogy emellett van rendes munkájuk is. De mivel a programozó is egy szakma, így abból is meg kell élni, nem programozhat mindenki csak hobbiból.

    [ Szerkesztve ]

    I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4730 üzenetére

    Másik példa. A Fraunhofer Intézet licenszdíjakat kezdett beszedni az mp3 formátum használóitól, játékok, különféle szoftverek, stb. Ezért a GPL gondolt egyet és megalkotta az ogg vorbist, ami legalább olyan jó formátum mint az mp3, csak az teljesen ingyenes. Én annyira megharagudtam a Fraunhofer Intézetre, hogy csak oggban tartom a zenéimet.

    Megint másik példa. Eredetileg a linuxos KDE felülelet fizetős lett volna, de a szabad szoftverek alkotói megcsinálták az ingyenes GNOME-t és a KDE tulajdonosai kénytelenek voltak a tulajdonukat képező felületet is ingyenessé tenni, mert egyébként akkor a kutyának nem kellett volna.

    Megint másik példa. Már miért használjam a fizetős DivX 6-ot, haq ott az ingyenes XviD, ami ugyanazt tudja ugyanolyan minőségben. Sőt. Vannak asztali playerek, amelyek nem játsszák le a DivX 6-ot, de az XviD-et mindegyik lejátsza.

    [ Szerkesztve ]

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zed01

    őstag

    válasz zed01 #4733 üzenetére

    De az Ogg Vorbis Theora videokodekje is ingyenes és az is ugyanazt tudja ugyanolyan minőségben mint a DivX, csak azért nem használom mert az asztali egyenlőre még nem birkózik meg ezzel a formátummal.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zed01

    őstag

    válasz zvaragabor #4732 üzenetére

    Ha elolvasod a 4733-as és a 4734-es hozzászólást,. láthatod hogy nem csak hobbi szinten programoznak ingyenes cuccokat.

    Még egy példa. Az ingyenes linuxos wine. Már 15 éve fejlesztik, hogy aztán odaadják ingyen. Ahogy olvasom, abból van egy kevéske bevételük, hogy a komoly cégek (pl. az Abode) fizetenek nekik hogy tegyék kompatibilissá a terméküket a wine-val.

    Ha játszottál a Combat Arms-al láthattad hogy az a játék nem egy összegányolt ezeréves enginere épülő FPS, hanem egy élvezetes modern grafikájú, ami sok tekintetben a Counter-Strike Source-t is veri. Ezt a játékot sem hobbi programozók készítették, hanem nagyon komoly minőségi programozói munka van mögötte, mégis megcsinálták, mégis teljesen ingyenes.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • Erőforrás

    tag

    válasz zed01 #4731 üzenetére

    Apa figyelj csak! A személyeskedést ha lehet tartogasd meg magadnak!
    Mielött leírsz valamit gondold végig! Hülyeséget írsz az ingyeneséggel kapcsolatban!
    Egy pék szerinted ingyen fog kenyeret gyártani? Egy autószerelő ingyen csinálja meg az autódat, vagy egy autószalon ingyen adja az atóját neked?
    Vagy te ingyen dolgozol egy cégnél? A programozás szellemi munka, de munka! Én azért tanultam, mert ebből akarok megélni, hogy másoknak okos és hatékony dolgokatadjak. Ők meg honorálják a munkámat! Érdekes állsápntod van a pénzről. Szerintem ezt a fogalmat tedd rendbe magadban erősen!
    Küldtél ennek a cégen 5 dollárt és így lehet pénzt keresni? Érdekes. Esetleg marketing szakember is vagy?
    Mondok valamit: Valaki csinál valamit, és pénzt kér érte. Vagy megveszed, vagy mész továb. A Microsoft és a többi cég termékével is ez a helyzet! Vagy megveszik, vagy nem. Nem volt kötelező megvenni a termékeiket, de megvették. Akkor ezek után lehet mindenkinek kussolni, mert ő vette meg, és nem volt rákényszerítve. Magyarul, ha van két bolt az utcában, te döntöd el, melyikben vásárolsz.

  • Erőforrás

    tag

    válasz zed01 #4735 üzenetére

    Értsd már meg, NEM JÁTSZOM! Nem érdekel a játék, és nem az életem legfontosabb dolga a játszás!
    De, komolyan mondom, gondold már végig, hogy mit írsz le, mert magadat alázod le!
    Akkora hülyeségeket írsz le, hogy aki olvassa, az szana széjjel röhögi magát.
    Tényleg, neked mennyi pénzed van? Mindent ingyen kapsz az élettől, vagy eltartanak?

    "Ahogy olvasom, abból van egy kevéske bevételük, hogy a komoly cégek (pl. az Abode) fizetenek nekik hogy tegyék kompatibilissá a terméküket a wine-val." Supportsupportsupport!Ez az egyetlen dolog amivel fizetesre lehet kenyszeriten a szoftvert hasznalo nepet!

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4737 üzenetére

    Mikor személyeskedtem? Nekem sem az életem legfontosabb dolga a játék, csak mindössze közöltem hogy vannak modern grafikájú, minőségi játékok teljesen ingyen. Ez baj? Ezen húztad fel magad ennyire?
    Nekem egy fillérbe sem kerül a wine, úgyhogy nem értem miért írod azt hogy a wine supportért a szoftvert használó népnek fizetni kell. Nem a szoftvert használó népnek kell fizetni, csak egy lehetőség van hogy a win32-es szoftverek tulajdonosai fizethetnek azért hogy soron kívül tegyék kompatibilissá a szoftverüket. Egyébként még a googleról olvastam hogy támogatja anyagilag a wine-t, de senki másról. Rengeteg olyan alkalmazás, játék van ami kompatibilis a wine-val, és mégsem fizettek a tulajdonosok egy fillért sem. Annyi supportja van a wine-nak, hogy van a wineHQ ahol meg lehet beszélni a felhasználói problémákat (mi kompatibilis, mi nem, milyen problémák vannak az alkalmazások futtatása közben) teljesen ingyenesen.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • zvaragabor

    senior tag

    válasz zed01 #4735 üzenetére

    Igazad van, pontosabb lett volna a megfogalmazásom, ha úgy írom, hogy "...nem programozhat mindenki ingyé."

    [ Szerkesztve ]

    I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4736 üzenetére

    Csak közöltem hogy vannak minőségi szoftverek amik teljesen ingyenesek. Olyan szoftverek, amikben rengeteg minőségi programozói munka van. Ma fel lehet szoftveresen építeni egy egész számítzógépet teljesen ingyen. Az operációs rendszertől kezdve, a felhasználói programokon át, egészen a játékokig. És te ideges vagy? :))

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • Erőforrás

    tag

    válasz zed01 #4740 üzenetére

    Nem, éne nem vagyok ideges. Abszolút nyugodtan írok. Nem veszek egy fórumot személyeskedésnek. Te viszont személyeskedsz, amit nem csípek! Írd le a véleményed, mert az jó dolog. Az, hogyátgondoltanírsz valamit, vagy hülyeségeket, megint a te dolgod. De nem személyeskedj!

  • zed01

    őstag

    válasz zvaragabor #4739 üzenetére

    A barátnőm gépére is ubuntut telepítettem. Mire használja ő a gépet? Netezésre, zenehallgatásra, filmnézésre, és sudokuzásra (ez a kedvence), meg néha kikölcsönöz egy két DVD-t amit átkonvertál aviba. Mondom neki mikor még kalóz windowst használt, hogy ugyanezt megteheted legálisan és ingyen. Így legalább nem mondhatják rád azt hogy lopsz. Ha valamiben elakadsz akkor majd segítek. Legyalultam a gépéről az XP-t és Ubuntut használ azóta is.

    [ Szerkesztve ]

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • Erőforrás

    tag

    válasz zed01 #4742 üzenetére

    Érdekes.
    Emberek vesznek nadrágot cípőt több ezerért, elmennek szórakozni és otthagynak 10 ezreket, ezért nem rinyálnak. Ha venni kell egy operációs rendszert, azért rinyálnak és jön az ingyenesség. Nadrágot sem adnak ingyen. Hacsak el nem lopja valaki.
    Érdekes dolgaik vannak egyes embereknek, amikor fizetni kell.
    Én sem vagyok szent, de azt mondom az operációs rendszer és a védelmi szoftver ne krekkelt legyen, hanem legális.

  • volvoguy

    addikt

    üdv. nem tudjátok megjelent már a comodo legújabb változata? a tűzfalnak magyar nyelven? a 3.0?

    Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

  • zed01

    őstag

    válasz Erőforrás #4743 üzenetére

    Most miért fitzessen a barátnőm tízezreket az operációs rendszerért, ha ha arra amire ő használja, az ubuntu több mint elég? Linuxon a védelmi szoftver is ingyenes, a Firestarter tűzfalbeállító, ill az avast4 linux is ingyenes. Azt áruld el nekem, hogy miért fizessen a windowsért, ha egyszer nem kell neki windows? Tőle fel is fordulhat a redmonti vállalat.
    Nadrágot nem adnak ingyen, de operációs rendszert igen. :C
    Lehet hogy neked ez nem tetszik, de hozzá kell szoknod a gondolathoz hogy léteznek ingyenes szoftverek. :C

    [ Szerkesztve ]

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • Dimitryj

    aktív tag

    Tudna valaki ajánlani valami jó víruskergetőt Vista 64bitre? jelenleg csak egy nod32 trial van fent uh valami kellene 25 napon bellül :)

  • zed01

    őstag

    válasz volvoguy #4744 üzenetére

    Látogass el a comodo oldalára és nézd meg. Ennyire egyszerű.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

  • h_143570

    addikt

    válasz Dimitryj #4746 üzenetére

    Az avira classic egy jo megoldas, ha ingyenes kell.

  • Erőforrás

    tag

    válasz zed01 #4745 üzenetére

    Ebből látszik, hogy nem értesz és hajtogatod a saját mondókádat anélkül, hogy odafigyelnél a másikra!
    Szó sincs arról, hogy nekem nem tetszik, hogy van ingyenes szoftver.
    És már mondtam a személyeskedést hagyjuk. Látom, nehezen ér el ez a mondat a tudatodig!

  • newgamer

    aktív tag

    Szerintetek érdemes venni vírusirtót, vagy ellehet lenni ingyenessel is?
    Azon gondolkoztam veszek egyet, mert elég jó áron van és triallal próbáltam ki és tetszett.
    Aviráról van szó.

Aktív témák