Hát még ha csak a böngészéstől és warezolástól lenne vírusos a gép! A legnagyobb gond a fájletöltésben van, és itt most nem a Kazaa-ra meg stb. gondolok. Le akarok tölteni egy háttérképet, erre lejön egy .exe fájl. Ha azt megnyitom, külön telepítőkbe kijön, h a XY toolbartól kezdve a nemtom milyen "hasznos" programig fel akar telepíteni midneféle szart. Avira meg bőszen jelzett is, h ez így nem lesz jó. Itt a legutóbbi esetem, az SDFix. Nem is sejtettem, hogy egy fórumon is dícsért programmal (ami télleg azt csinálja, amit kell, viszont) vírusok jöhetnek le. Ezen felül PrímOnline-ról is töltöttem már le vírust, nem is egyszer....
A tűzfal az megint egy más kérdés. Nekme Kerio-m volt egy ideig, de a különböző vírusokat, DoS támadásokat, stb. nem jelezte. Az Avast! ovlt az (ha jól emléxem, akkor az volt fenn), amelyik mindig jelezte, h itt vmi nicsn rendben. Bár lehet, h roszzul volt konfigurálva a Kerio, nem olyan gyakorlott flehasználóknál az alapbeálllításoknak is kéne olyan jónak lenniük, hogy az ha nem is nygon jó, de elégséges védelmet nyújtson. Persze az igaz, h tűzfal nélkül semmilyen "fura" oldalon nme tanáscos járkálni, ezért is fogok én is egyet felrakni, bár én nálam nem mindennapos a crack oldalak látogatása...
[ Szerkesztve ]
Cogito ergo sum

Beválik? 

![;]](/dl/s/v1.gif)