Szoktátok használni az Avert Software-t?
Mert elég jó kis program. Kétlem, hogy nem ismeritek. 
[ Szerkesztve ]
F-Secure AV 2011 v10.51 + Comodo FW 5.3 + Malwarebytes' Anti-Malware Free + Hitman Pro 3.5.7.118 -- To protect and serve!

Szoktátok használni az Avert Software-t?
Mert elég jó kis program. Kétlem, hogy nem ismeritek. 
[ Szerkesztve ]
F-Secure AV 2011 v10.51 + Comodo FW 5.3 + Malwarebytes' Anti-Malware Free + Hitman Pro 3.5.7.118 -- To protect and serve!

Szerintem van ennél jobb is, szintén ingyenesen: UBCD4Win, Sardu. 
Gauranga!

A SARDU nekem is meg van csak még 1X sem próbáltam, az UBCD4Eint-t meg még nem ismertem. 
(#45004) Kezdő vagyok válasza McKane (#44990) üzenetére

A VT-re felküldted őket?
Kíváncsi vagyok,mi ugrott volna rájuk. 
A trójaiakra.
[ Szerkesztve ]

Az UBCD4Eiint én sem ismerem. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Gauranga!

Privi ment!

Mi a véleményetek arról, ha valaki csak azért szidja az MSE-t, mert Microsoft termék?
(#45008) csaba1203 válasza 12-es csaj (#45007) üzenetére

A vélemény megvan de az nem publikus....

Mindent kipróbálok mielőtt véleményt mondanék róla.
(#45009) ErosenZold válasza 12-es csaj (#45007) üzenetére

csakhogy senki sem azért szidja, hanem azért amiért a Windows Defendert és a legtöbb windóz os csodát
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
(#45010) Sz_Imre válasza 12-es csaj (#45007) üzenetére

Kitalálom, a Gyakorikerdesek-nél volt ez?
[ Szerkesztve ]
|| Mission Failed ||
(#45011) Gorneck23 válasza ErosenZold (#45009) üzenetére

Egyébként gondolkoztam, hogy a MBAM miért fér meg a vírusirtók mellett?
Valamiféleképpen... más technológiát használ?
És ha az AV és az MBAM egyszerre ugrik valamire?
(#45013) Tetete1 válasza 12-es csaj (#45012) üzenetére

A SaS frissített-e valakinek ma nekem (legalábbis déltől próbálkozom vele) nem frissített. 
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
(#45014) Kezdő vagyok válasza Tetete1 (#45013) üzenetére

Ha a free SAS-ra gondolsz,ma frissítettem:
Core:6114
Trace:3926
08.08 pm
Én inkább megerősítem... Két trójai nálam is bejött, de még a 4.2-es előtt.
Linux Powered

Ma délután frissítettem: Core 6113 és Trace 3925
Öt perccel ezelőtt is próbáltam: Core 6114 Trace 3926
András
(#45017) Tetete1 válasza Kezdő vagyok (#45014) üzenetére

Köszi. 
Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.

A Malwarebytes a Hijeck.Zones-t karanténba raktak.Eltudom-e küldeni ezt valahogy a Kaspersky magyar ügyfélszolgálatának elemzésre?

Ide küldjed, tömörítsed be a fájlt, jelszó nem kell: newvirus@kaspersky.com

Ha biztos vagy benne, hogy az nem kártevő, akkor küld el nekik téves találatnak
De hogy biztosabbak legyünk, töltsd fel a fájlt a virustotalra és az eredmény majd írd le, hogy mennyi antivírus észlelte vírusnak.
|| Mission Failed ||

Nekem meg a PartyPoker-re jelzett az Emsisoft. Tehát ezeket a pókeres programokat nem igazán kedvelik a kergetők. Viszont azt láttam, hogy valami COM interfészhez akar hozzáférni meg mindig módosít egy reg. adatbázist és gondolom emiatt is jelzi kártevőnek. Bár ebben nem vagyok biztos.
Viszont fertőződhet a pókerprogram is. Inkább dobd fel pl. a Virustotalra vagy hasonlóra és nézd meg, hogy hány víruskereső motor jelez rá.
Itt a PartyPoker VT eredménye:
[link]
Persze, hogy hamis riasztás!
[ Szerkesztve ]

Everest Poker - VT eredménye (43/6)
- Ennek ellenére azt mondom, szerintem fals riasztás, nem adatbázis alapján riasztott a program, hanem heurisztikus találat. Küld el elemzésre, mint False Positive. Nyugodtan hozzáadhatod a kivételek közé a programot.
Köszi mindenkinek a választ!
Dell Vostro 3300

Ide is belinkelem, hátha itt előbb kapok választ ...(kezdek nagyon "ideg" lenni)
http://szjanos.atw.hu

Kapcsold ki az állandó védelmet, karanténból állítsd vissza a fájlt például az asztalra és utána azt töltsed fel VT-re (erről várjuk a linket).
-----
Kapcsold ki a védelmet, állítsd vissza a fájlt az eredeti helyére, és tedd a kivételek közé. Küld el elemzésre, mint False Positive. Link
-----
Azt még mindig nem tudjuk milyen fájlról van szó, mert ahogy leírtad, ez nem heurisztikus találat, hanem az adatbázis része.
[ Szerkesztve ]

Ha a vt-n se jelez rá egyik av sem, akkor szinte biztos, hogy fals, ne foglalkozz vele! 
Szerintem visszaállítva sem lesz problémás az elemzés... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Gauranga!

Adatbázis alapján került a karanténba, akkor a VT-n is jeleznie kellene az Avirának minimum.
Egyébként ma került bele az adatbázisba.
[ Szerkesztve ]

Ahogy írtad, visszaállítottam a fájlokat, kikapcsoltam az állandó védelmet és úgy küldtem be a VT-re az egyik fájlt, amire ezt írta: [link]
Azaz már vizsgálta és ezek szerint ua. az eredmény mint az előbb
[ Szerkesztve ]

Amit linkeltél az közel 2 hónapos elemzés, Aviránál ma került bele az adatbázisba (TR/Drop.Agent.disv).
-----
Frissítettem a linkeden, mert az közel 2 hónapos volt. Avira és Kaspersky jelez rá. Link
-----
Amit írtam fentebb, küld el a fájlt elemzésre, mint FP. Ha az, akkor kiveszik az adatbázisból, de én nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az lenne.
[ Szerkesztve ]

Elküldtem , de a részleteket nem találtam ....

Még egy kis infó a fájlról: SecureList (Trojan-Dropper.Win32.Agent.disv)
-----
Milyen részletekre gondolsz? (linken megadod a fájlt, egy érvényes mail címet és kiválasztod a legördüló menüből, hogy téves riasztás (Suspected False Positive - Not Malware).
[ Szerkesztve ]

A vizsgálat eredményeinek részleteire gondoltam, de az Avira még mindig "függőben lévőnek" jelzi a beküldött fájlokat. (Ez az Avira válasz e-mailjében lévő linken olvasható)
Amúgy már legelőször is mindent úgy csináltam ahogy ismételten írtad
[ Szerkesztve ]

Ne várjad, hogy 10 másodperc alatt kimondják, hogy tévedtünk, ez valóban FP. 
Azért írtam, hogy valódi mail címet adj meg, mert oda fog jönni két válasz levél, az első egyből a feltöltés után, hogy megkapták a fájlt. Másik levél csak elemzés után jön meg, benne a verdikttel. Ez lehet akár több nap is, de szerintem holnap végeznek vele.

Természetesen valódi, évek óta használt mail címet adtam meg. 

Sziasztok!
Furcsa dolgot vettem most észre. De kezdeném az elejéről. Letöltöttem ma a legfrissebb kártevő pakkot. Eddig úgy teszteltem, hogy kitömörítéskor a Norton IS 2011 Autoprotect szolgáltatása aktív volt. Gondoltam, most kipróbálom úgy, hogy a kicsomagolás idejére letiltom, majd futtatok egy jobbklikkes vizsgálatot. Ez le is futott, nagyon sokáig tartott, erre fel is voltam készülve, mert írták már mások is korábban, hogy ilyen pakkoknál a Norton elidőzik valamiért. Sokáig tartott, de a gép mégis gyors maradt mellette. A végén kért egy újraindítást, hogy be tudja fejezni a kártevők eltávolítását. Ez megtörtént.
Ezután a következő két rejtett fájlt találtam az asztalon, pedig a rejtett fájlok megjelenítését én nem kapcsoltam be:
Kezdtem gyanakodni, de nem volt időm foglalkozni vele. Most, hogy bekapcsoltam a gépet, egy oldal helyes működése végett az IE-t kellett megnyitnom. A Google helyett ez a kezdőlap fogadott:![]()
Na, ekkor már átnéztem a NIS naplóját, hogy mi a frász lehet ez. A fájl insight elemzéseket megnézve, több fájlnál is ehhez hasonló tevékenységeket láttam, anélkül, hogy futtattam volna bármelyiket is!![]()
Utóbbin önmagában nem lepődtem volna meg, hiszen a NIS nyilván elemezte, hogy mit csinált volna a fájl.
Csakhogy megjelent az a két fájl az asztalomon, a kezdőlap pedig módosítva lett.
Most akkor mi van? Mi történt?
Üdv.
[ Szerkesztve ]

Start/Vezérlőpult/Mappa beállításai/Nézet/ itt:
Az operációs rendszer védett fájljainak.. tedd be elé a pipát
és
Rejtett fájlok és mappák elrejtése elé a pipát tedd be.
Ezek után jó lesz!!
Sajnos ez a NIS guszustalansága, hogy újraindítási törlésnél, átmódosítja a system bejegyzéseket, hogy tudjon törölni! Magyarul önhatalmúlag ad jogokat magának, amikor töröl.
(#45042) laca026 válasza Speeedfire (#45041) üzenetére
Ide ne linkelj veszélyes linket légyszi! Ha tényleg kártékony, egy nem hozzá értő befürödhet...
Nekem az AVG IS nem jelzett.
[ Szerkesztve ]
Linux Powered
(#45043) HZoli87 válasza Speeedfire (#45041) üzenetére

Avira semmit sem reagált, simán letöltöttem a két háttérképet.
Mod
[ Szerkesztve ]
Linux Powered
(#45045) Speeedfire válasza laca026 (#45042) üzenetére
Nem állt szándékomban másoknak ártani vele. Legközelebb majd máshogy oldom meg ezt.
HZoli87 & laca026: Hát akkor nem tudom miért sírt nekem a MSE. 
Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4
(#45046) laca026 válasza Speeedfire (#45045) üzenetére
Semmi extra, lehet fals, volt már ilyen, lesz is ilyen.
Linux Powered

Udv!
Avast 5.1 -nel hogyan lehet azt megoldani hogy van egy file a c:\ alatt ,egy *.exe ,a file-rol biztosan tudom hogy nem virusos ,mivel en krealtam ,csupan egy vnc server reszt tartalmaz,szoval hogyan lehet az avast-ot arra ravenni hogy ezt a filet nem birizgalja ,kizarasok koze nem tudom tenni mert nem mappaban van csupan a c:\-alatt ,nyilvan berakhatnam egy tetszoleges mappaba es akkor be tudnam tenni kizarasok koze,de ha nem rakom ,es most nem ternek ki miert nem ,de lenyeg hogy a c:\ alatt van es igy sajnos sehogy nem tudom a kizarasok-ba beletenni,nyilvan az egesz c:\-t meg nem fogom a kizarasokba belehuzni:-).
Nos nem tudom mennyire volt ertheto de zanzasitva a lenyeg hogyan lehet egy filere azt mondani hogy megbizhato ,ha az avast nem engedi megnyitni mert szerinte virus.
valaszokat koszonom!
szerk:ha az eleresi utat probalom meg betenni a kizarasokba azt sem engedi,csakis mappakat.
(#45048) Gorneck23 válasza Speeedfire (#45041) üzenetére
Nálam semmi...
[ Szerkesztve ]
(#45049) 12-es csaj válasza viralmind (#45047) üzenetére

Ide írd be az egész fájl nevét: C:\bizonyosfájlneve.exe - így kéne szerintem.
Ja, megjegyzem, ez nem az 5.1es. De hasonlóan lehet ott is.![]()
Szerk: Most látom, hogy szerkesztetted.
Itt próbáltad, ahogyan a képen van?
Amúgy engedd, hogy karanténba zárja, utána menj a karanténhoz -> jobb egér a fájlon -> elküldés a víruslaboratóriumnak, etc.
[ Szerkesztve ]
(#45050) viralmind válasza 12-es csaj (#45049) üzenetére

Szia!
igen a kepen latott helyen probaltam es nem engedte ,csak ha kulon mappaban van.
karantenos dolog nem elegit ki ,nem szeretnem elkuldeni sehova sem a filet ,ennelkul miert nem lehet ezt megoldani?remelem csak en vagyok balfasz ,mert ha megsem es nem lehet ezt megoldani az eleg kreten dolog toluk.
a valaszodat termeszetesen koszonom!