Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) Yidaki válasza snoopy (#198) üzenetére

Yidaki
(kvázi-tag)

Csak kaptál egy mailt hogy fel lett dolgozva a rendelésed!

DFI UT P45 T2RS - Core 2 Quad 9650 - TeamGroup Xtreem Dark DIMM Kit 4GB PC2-8500U CL5-5-5-15 - ASUS 8800GTS G92 - képek: http://www.sysprofile.de/id24990

(#202) korner83

korner83
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Q9300 proci köré szeretnék configot építeni. Húzni a procit csak mérsékelten szeretném, mivel szinte állíndóan menne. Úgy 3GHz max 3.2-ig gondoltam (alap gyári hűtővel). Milyen alaplapot és memóriát ajánlanátok, ehhez a confighoz?:

CPU: Q9300
RAM: 2x1Gb + 2x512Mb
VGA: alaplapra integrált (!)
Táp: valami jó kis márkás 450-es

Köszönöm a segítséget előre is!

(#203) SimonYana válasza Keldor papa (#194) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Keldor papa!
Most nem voltam itthon,de a biosban egy beosztást emeltem a feszen és most megy 2 órája eddig hibátlanul.Mondjuk a ramot nem is nézetem,mert ma megyek az új ramokért.
Az egy beosztás annyit tesz,hogy a biosban talán 1.4125 ,ha jól emlékszem,de a CPU-Z 1.392 voltot mitat.
A procim FPO# L803A778 :R

® SimonYana ®

(#204) Cserfa válasza westlake (#174) üzenetére

Cserfa
(lelkes újonc)

Szia westlake!

Cserfalusi László vagyok, Cserfa nickkel. Váltottunk pár szót már, én vagyok az a tanár, aki mefvette tőled az egyik ATI X1900XT kártyádat.

Most segítségért fordulok hozzád, mert valahol, mintha olvastam volna tőled, hogy valakinek felkínáltad azt, ha elviszi a nyugatihoz (vagy hova) a BIOS chipjét, de beleégetsz neki egy jó BIOS-t.
Nos, nekem most ugyanez a problémám.
ASUS P5W64 WS Professional lapom van. Frissítettem a BIOS-t az 1101 verziójúra ((#1135) adm szólásában levő linkről szedtem).
A firssítésnél valami rendellenességet láttam a verify-nél, a csík vége felé, de 5 sec alatt újraindult, azaz mire észbektam...
Azóta se kép, se hang, egyáltalán semmit nem csinál a gép, a billentyűzetet sem kezeli.
G0 steppingű Q6600 van benne (Nyugdíjastól vettem), eddig kifogástalanul működött a gép, leszámítva, hogy némely progi nem működött (pl. egyes DOS-os alkalmazásokat nem futtatott, mondván, ilyen-olyan parancsot nem tud végrehajtani, vagy mi, melyet az előbbi E6400-as procimmal megcsinált. Ezért is akartam frissíteni.
Az előbbi, még működő BIOS a 903-as volt, gondolom, ha valaki azt visszaírná, megoldódna a gondom asszem. De remélem, a korszerűbb 1005 Final (a 1101-estől félek :) ) is jól múködik.

Ha időd kevés, szívesen adok néhány ezer Ft-ot fáradságodért.
Ha estleg már nem tudsz EEPROM-ot, azaz BIOS chipet égetni, megírhatnád, kihez forduljak, aki ért is hozzá.

A BIOS-ok fenn vannak a neten, de ha kell, USB penen, esetleg floppyn én is el tudom vinni.

Ill. van még egy kérdésem. Ha esetleg szerelésre adnám a fejem, és kiszerelném a fiam gépéből (neki GA P35-DS3 van) az ő E6400-as processzorát, azzal milyen esélyem van egy jó BIOS-t rátenni a CrashFree-vel? Szóval lehet, hogy most a Q6600-zal nem működik sehogysem, de BIOS feltevés után megint fog?
Mondjuk ez komolyabb szerelés lenne, a fiamnak nem tetszik a dolog, addig nem lenne gépünk (csak a munkahelyemen, ill. egy ódon laptop itthon, amivel levelezni tudok), és elég sok dolgom van, hogy ne adjam egyelőre szerelésre a fejem. Pláne, hogy egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a rossz BIOS esetén segít a CrahFree (habár akkor meg minek van?)

Cserfalusi László

Előre is köszönöm segítségedet.

1! Hz Titanium Citizen Eco Drive karóra, 40 cm ventillátor (Eurotec, asztali), 46*32 zoll monitor alatti asztal (Bonazna tip.), etc.

(#205) SimonYana válasza Cserfa (#204) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Ezt nem privátba kellet vólna! :F
Hogy jön ez ehez a témához? :O

® SimonYana ®

(#206) Larry303 válasza subaruwrc (#50) üzenetére

Larry303
(őstag)

mégha lenne is, akkor sem kéne másnak ilyen tanácsokat adni, mert valami avatatlan elovassa, oztán nyárra vszeg vehet új cput a gépébe...

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#207) subaruwrc válasza Larry303 (#206) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de így hogy nincs még viccesebb a helyzet :))

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#208) Cserfa válasza SimonYana (#205) üzenetére

Cserfa
(lelkes újonc)

De bizony, valamit félrenyomtam.
Bocsánat!

Cserfa

1! Hz Titanium Citizen Eco Drive karóra, 40 cm ventillátor (Eurotec, asztali), 46*32 zoll monitor alatti asztal (Bonazna tip.), etc.

(#209) Yidaki

Yidaki
(kvázi-tag)

Elköszönök mindenkitöl, remélem egy picit tudtam segíteni. Eladtam a Q9450 procimat.

Nemsokára jön egy Xeon 3310 (=8400), álítólag 4000Mhzen fut 1.27Vnál. Majd meglátjuk, hogy én mennyit hozok ki belöle.

viszlát! :))

DFI UT P45 T2RS - Core 2 Quad 9650 - TeamGroup Xtreem Dark DIMM Kit 4GB PC2-8500U CL5-5-5-15 - ASUS 8800GTS G92 - képek: http://www.sysprofile.de/id24990

(#210) korner83

korner83
(kvázi-tag)

Ramnak milyet vegyek ehhez a falálláshoz:
RAM: 2x1Gb + 2x512Mb
Q9300@3,2Ghz-hez?

A GIGABYTE GA-G33-DS3R támogatja a Q9450-et és társait is?

(#211) SimonYana válasza korner83 (#210) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Minden képpen 2×1 gb PC2-8500-ast.
Állítólag jó a Super Talent,Ballistix,Dominator,stb.
Én tudok neked Corsair Dominator TWIN2X2048-8500C5D 15 ezerért. :R
nekem ment 1200.on a DS4-es lapban.
Dominator-DS4

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#212) Nyugdíjas válasza Yidaki (#209) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Áhh az gyenge, az enyém ezt 1,2V-on tudja :P ;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#213) SimonYana válasza Nyugdíjas (#212) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Lassan olyan procikal jöttök itt elő amik agregátorként működnek és termelik az áramot!
:))

® SimonYana ®

(#214) snoopy válasza SimonYana (#211) üzenetére

snoopy
(fanatikus tag)

basszus, én is félre nyomtam... :B

[ Szerkesztve ]

(#215) Soak válasza Nyugdíjas (#212) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Persze-persze.... van rola hiteles (!) képed? :P :DDD

(#216) Gorneck23 válasza Soak (#215) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Dehogy van...csak bottal mutogat össze vissza... :D :DDD Mint ma az öreg bácsi akit majdnem lefröcsköltem egy kis esővízzel...:DDD

(#217) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

Nekem 4 órája megy a Prime95.Még hagyom estig , aztán feltolom nektek bizonyítékként.Remélem ez a páróra elég lesz a hitetleneknek! ;]

® SimonYana ®

(#218) beteg válasza SimonYana (#190) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

simán jó

(#219) beteg válasza SimonYana (#211) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

600, jó, de ez cl5! úgy nem nehéz, minden gyerek tudja már! :)
nekem meg van eladó 1200CL4 -esem! :)

(#220) Nyugdíjas válasza Soak (#215) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Remélem megfelel lányok :P

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#221) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

No..emberek!
Leállítottam.
Itt volt az ideje 9 és fél óra után. ;]
PRIME95

® SimonYana ®

(#222) Laraxior válasza SimonYana (#221) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

9.5 óra...miért nem egyből 24...szerintem tök felesleges ennyi ideig kínozni szerencsétlent..

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#223) subaruwrc válasza Laraxior (#222) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem is de ebbe nem megyek bele ;]
jó mondjuk fénykoromban énis toltam 8órás orthosokat de amikor elkezdett utána fagyni a cucc akkor kicsit kilettem. most a nagyon max egy óra....

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#224) Laraxior válasza subaruwrc (#223) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nekem a max eddig 50 perc Blend stress volt... 20 perc után kilövöm,sok baja nem lesz a rendszernek ha nem stabil, úgyis előjön játéknál vagy valahol,ha 20 perc alatt nem is. Nah de mindegy... nem szítjuk a tüzet :U

[ Szerkesztve ]

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#225) subaruwrc válasza subaruwrc (#223) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ledegradálódtam :DDD :DDD

(#226) Soak válasza SimonYana (#221) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Ennyi a legalacsonyabb fesz amin tudja? ez igy nagyon sok :(

(#227) Gorneck23 válasza Soak (#226) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

4 magosnak ez már nagyon sok?

(#228) SimonYana válasza Soak (#226) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Pedig ez alatt nem megy stabilan aa Prime.

® SimonYana ®

(#229) SimonYana válasza Gorneck23 (#227) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Szerintem nem sok,de ezen lehet vitázni.A q6600-nak is sok az 1.6 mégsem lett semmi baja.Mondjuk ennek nem adnék annyit. ;]
Ez van ezt kell szeretni!

® SimonYana ®

(#230) Soak válasza Gorneck23 (#227) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

ha azt veszem ,hogy az enyém 8x450-en 1,36-vel stabil (q6600) akkor ettől 1,25-öt minimum elvárnék ,tekintve ,hogy a wolfdale-k azért (nem hiszem ,hogy tulzás) jobban mennek mint a conroe-k , esetleg egy nagyon rossz wolfdale megy ugy mint egy nagyon jó conroe ....

(#231) Soak válasza SimonYana (#229) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

Nem degradáciora értettem ,hogy sok, hanem ,hogy 3,6Ghz-hez kér nagyon sokat

(#232) Gorneck23 válasza Soak (#230) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ja értem...így már világos...így bizony sok...Amúgy meg nem vészes ez a fesz szvsz...aszhem tán vízzel van hűtve...

(#233) Yidaki válasza snoopy (#196) üzenetére

Yidaki
(kvázi-tag)

Snoopy, DFIhez Corsair HX520as tápt vegyél vagy coba nitroxot. BeQuiet és Enermaxal néha szokott baj lenni. Ezt csak el akartam mondani!

(#234) snoopy válasza Yidaki (#233) üzenetére

snoopy
(fanatikus tag)

köszi, az első volt és van is tervbe véve.

(#235) Beowulf_78 válasza SimonYana (#221) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Grat! :C Végre összehoztál egy hiteles Prime95 stabil eredményt. ;) Bár a feszt én is sokallom...a mostani E8400 ami nálam van 1,24V@4ghz tud. Tehát a Q9450-nek 1,3V-n azért tudnia kellene a 3,6ghz-et, mert ez így nem túl jó biznisz 80k-ért. :U

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#236) SimonYana válasza Beowulf_78 (#235) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Márpedig ha ez alá mentem akkor már az elején kezdet hibázni a prime.
Minnél lejjebb vittem annál rosszabb volt.

® SimonYana ®

(#237) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#235) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem valami ilyen kéne!:)

(#238) Beowulf_78 válasza SimonYana (#236) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azt csinálnám a helyedben hgy megnézném másik lapban.Ha abban is xar, akkor add el ameddig kevés van az országban, és nem buksz rajta nagyot, veszel egy másikat...ennyi. ;)

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#239) SimonYana válasza Keldor papa (#237) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nézd...ha szerintem ennek is lenne még egy szorzója,akkor valószínű megközelítené,ha nem is menne úgy,de azért van köztül 100 ezer külömbség és az nem csak a szorzó miatt.Mert nem hiszem,hogy szükség lenne a 32-es szorzóra. ;]

® SimonYana ®

(#240) Beowulf_78 válasza Keldor papa (#237) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát...nem rossz! :K Ebből nem lesz nehéz kifognod a jó példányt mert ezt mindegyik tudhatja.Feltéve ha van 170k-d... :DDD

(#241) Keldor papa válasza SimonYana (#239) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

450FSB-hez mióta kell nagy fesz? 480-nál már megérteném, de itt még messze vagy az FSB walltól... szerintem is add el a procit amig még lehet és vegyél másikat... rosszabb szerintem nem lehet. :B

[ Szerkesztve ]

(#242) beteg

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem meg minden procinak 2v-ot kell adni és 365 napig futtani a dual prime95-őt!

(#243) beteg válasza Keldor papa (#237) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

most látom, mit linkeltél! :D
és ha az az 1.3 valamennyi a biosban 1.4, akkor is kéne? megbeszélhetjük :DDD

(#244) subaruwrc válasza beteg (#242) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és utána se 100% azt tegyük hozzá nehogy valaki elcsalja a dolgot :DDD

(#245) beteg válasza subaruwrc (#244) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD
kéne már valami hasznosat is hozzászólnom! holnap szerzek egy q9450-et és csinálok egy összehasonlító táblicskut a leadott teljesítményükről, hátha kiderül valami értelmes is :)
köszi SimonYana, hogy utat mutattál eltévejedett 2V-os lelkemnek :DDD
ja, és ma már nem iszok többet :D

(#246) SimonYana válasza beteg (#245) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Ilyen procit akarsz?Látod azt mondják,hogy ez egy fesz zabáló! ;]

® SimonYana ®

(#247) Larry303 válasza subaruwrc (#223) üzenetére

Larry303
(őstag)

az a legszebb amikor a 3órás blend, fft, occt tortúra után a valós alkalmazások hanyattvágják a rendszert... :DDD
én is max 1 órára szoktam ráengedni a primot mostanában és inkább mással stresselem a rendszert...
crysis bench, photoshop, és a legdurvább stresselő progi: ut3 benchmark...olyan simán vágta hidegre, a 3órás stabil blendet 2perc alatt, hogy csak lestem...arról nemis beszélve, hogy végig 99-100% hajtja a 8200őt... a quadot is rendesen beterhelte...szal azóta én ezzel kezdek :D

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#248) SimonYana válasza Larry303 (#247) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

IGEN! Ugyan ezt mondtam XY kollegának,de mindenhol azzal basztatott,hogy neki ilyen eredménykel!
Utána megtalál másik azzal,hogy csak 40 perc.Ezzel rákták a fülemet,már a Q6600-nál is.
Mire meg van,most jön az hogy ennyi fesz kell? Még éppen azt nem mondták tegyek be egy Agregátort.Egyébként jóval gyorsabb 3600-on mint a Q6600 3800 körül volt.
Nekem megfelel!
Nem mondom ezen a pénzen nekem is jobb lenne egy QX9650 vagy 9770.
Azt elárulom,hogy 400-as fsb-nél ittsem sok fesz kell és ha lenne egy 10-es szorzó akkor de szép is lenne,hogy 4 gigán megy 1,2XXX. ;]

® SimonYana ®

(#249) subaruwrc válasza beteg (#245) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

várjuk a tablicskut :K
Lary303 naja énis eljátszottam. 8órás orthos után elindítottam az operát és az egérrel együtt a mosolyom is megfagyott :DDD

(#250) SimonYana válasza subaruwrc (#249) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Teszt ide-vagy oda.Én elindítom a CCE-t és ha megy 8-10 órán keresztül akkor jó.Ha nem stabil akkor az kékablakkal végződik. Az a tuti, ha a munkám halad,nempedig itt stabilitás teszteket futtatni ;]
Egyszer lefutattam és ennyi.Töbször nem görcsölök.
Nekem legyen jó a gépem , ne másnak tetszen.Szerintem. :R

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.