Megnézem... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
AirBooms
(PH! addikt)

AirBooms
(PH! addikt)
Hát egyelőre nem találok sehol.
Ha van valami tippetek, osszátok meg velem! 

Zájec
(PH! kedvence)
feltettem a CoreTemp 0.99-t és mostmár jól mutatja a proci VID-jét...
de a hömérsékletkijelzésben nincs változás az elözöhöz képest...
nem tudom talán más paraméterrel indítod parancssorból, amivel elő lehet csalni a VID-et? dump fileba eddig is ki lehetett iratni vele, de igy még nem láttam.

SzlobiG
(PH! félisten)
Én se találtam, reménykedj, hogy xs-en valaki felleli a helyét.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Zájec
(PH! kedvence)
semmit nem csinálok... igy mutatja..
az egész ott kezdödött hogy az Abit IP35 hez megjelent az 1.7 bios és
mindenkinél nem a pillanatnyi feszt hanem VID feszt kezdte mutatni, De! a
kiirás u.a "Core Voltage" volt mint eddig... gondoltuk jól elcseszték megint a
Abitosok az új biost... aztán ez van.. majd a következöben kijavitják..
én meg közben lecseréltem a procit, és csak csodálkoztam hogy a CPU-Z
megváltozott , a "Core Voltage" helyett "Core VID" szöveg jelent meg...
(#903) Zájec:: az új CoreTemp mostmár jól mutatja a revisiont is.. (M1)
[ Szerkesztve ]

Zájec
(PH! kedvence)
tapasztaltatok már olyat hogy ha "túlfeszelitek" az NB-t akkor romlik a tuning.
(nem Prime alatt , hanem sima win betöltésnél,, tehát túlmelegedés kizárt )

Zájec
(PH! kedvence)
következö probálkozás.. :::460fsb .(már ez is csoda a laptól..) nem várok többet
majd az új lapban ..
[ Szerkesztve ]
No akkor király! Nekem is csak tipp volt, illetve nem is az enyém, hanem egy itteni tagé. Aztán a sok próbálgatás után már én is arra gondoltam, hogy lehetséges... azt nem értem akkor, hogy nekem 4 lapban miért nem ment?
Pedig toltam már meg Wolfokat, és mind ment, mint a szél... 

Zájec
(PH! kedvence)
kisebb feszen is viszi , 1.34v (460fsbx7.5)

AirBooms
(PH! addikt)
Nagyon tecc az új lap! 
nem rossz IP35-e hez képest. Ha jobb lapban menne még talán hűvösebb is lenne. Így viszon eléggé a hasonló VID-es q6600okra hajaz. Mivel hűtöd?
igen. NB-GTL refet állíts ( vagy ddr2 abitnál asszem ) ha tudsz. Ált lejebb kell állítani magas fsb és magas NB fesz esetén. De teszteld ki 6x os szorzóval mennyit megy a proci, az a legyegyszerűbb, és akkor ki lehet lőni a cpu.feszt a játékból( 80-90%áig az fsb-nek elmegy ), és meg lehet tudni, hol kell a lapnak több nafta. Persze ha stabil 6x-on akkor még nem tuti, hogy csak a vcore-t kell emelni, mert nagy CPU órajel emelés esetén( 6x-->8x pl ) már vvt+CPUglt állítgatás is kellhet. Yorkom még nem volt, de am wolfnál úgy vettem észre, hogy minél kevesebb a pll és a vtt annál jobb.
de am wolfnál úgy vettem észre, hogy minél kevesebb a pll és a vtt annál jobb.
lapfüggő is a dolog.
a DFI-mbe volt egy olyan határ, amikor már tökmindegy volt hogy mekkora proci feszt állítok és mekkora NB feszt, ha a VTT és a PLL feszt nem nyomtam feljebb, akkor meg se nyekkent , hiába küszködtem vele.
persze ez részben procifüggő is, de inkább a lapon múlik 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................
órajelek játszanak be, attól függ mikor milyen órajelek vannak kombózva. A mostani 8200-nek 1,5V pll 8x500on 1,3V vtt kell 61%os GTLreffel, 8x513hoz meg 1,1V 59% GTL-el. 6x500 1,4V 61% és 1,6V pll. Azt mondhatom p5k-e alapján hogy órajelek szemszögéből általában minél kevesebb annál jobb, főleg pll-ből és vttből de NBre is nagyon érzékeny, 500 felett 61x es NBreffel hajladó csak stabilan menni, hogy 1,4V vagy 1,5V az mind1 neki, de ha nagyobbat állítok be, mint amivel stabil, akkor egyből kékhalál bootkor, ha kevesebbet akkor bejutok winbe de nem stabil. Az esetek 90% vtt 1,1V v 1,2V pll1,5V
a pll fesszel én azért óvatosabban bánnék, wolf-nak elég necces az 1,6V PLL fesz.
am fura, nekem pont fordítva volt a DFI-be, 500FSB-ig semmit nem kellett állítanom, csak a proci és ram feszt. a többi mind auto-n volt és így is ment stabilan 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................
Engem úgy informáltak, hogy az 1,6os pll még ok. Ha auto-n hagyod a pll-t akkor nem állítja 1,6 fölé?
azt nem néztem, az ilyen AUTO dolgokba nem bízok.
az a tuti amikor mindent FIX értékre állítok, abból nem lehet baj. 
" 500FSB-ig semmit nem kellett állítanom, csak a proci és ram feszt. a többi mind auto-n volt"
"azt nem néztem, az ilyen AUTO dolgokba nem bízok."
nem tom lehet valamit félreértettem 

SzlobiG
(PH! félisten)
Ha Auton hagyod a feszeket akkor elvileg a lap autómatikusan emeli azokat az FSB növelésével, persze nem minden tipusnál.
AUTO-n soha nem hagyok semmit. mindennek szépen beállítottam az AUTO után következő értéket. csak azért hogy még csak véletlenül se maradjon auto-n.
egyedül a ram és a cpu fesszel szórakozok, a többi mind a legminimálisabb értéket kapja 
Hellosztok! uj vagyok errefelé. Beujítottam itthonra végre egy Q9450-est (P5K Pro alaplap, 1066-os corsair memoria)
Gondoltam, ha már hazahoztam beteszem a gépbe. Persze nem nyúltam semmihez alapból hogy bírja az itthoni légkőrt. Hát nem igazán szereti látszólag. Elöszőr is akárhogy szarakodtam, nem sikerűlt elérni, hogy mindegyik mag azonos hőfokot mutasson. Most pl : 83 fok, 76 fok, 78, 77 fok. A hűtőzsír az ZM-STG1 re tellett, a venti léghűtés scythe Zipang konrkétan... a Zipang 1016-ot forog, és én sokkallom ezeket a hőfokokat. Remélem leírtam mindent, van-e valakinek ötlet, hogy mit baxtam el ? jah ezek a hőfokok kb fél órás P95 terhelése mellett.

SzlobiG
(PH! félisten)
Azonos fokúak soha nem lesznek a magok max nitróval.
Amúgy meg használd a RealTemp-et gondolom everest vagy coretempel nézed a hőfokokat az nem valós...
Máris mondom a RealTempet és igen ez CoreTemp érték volt!
Realtemp ( Bár ezt is fikázzák sokan ): 72,66,68,67 fok. ez is soknak tünik...
A Zipang hűtője az egy 14 centis ÁLLAT ... mi lenne ha rátenném a gyári hűtőt??? egyből elégne? jáááááj...

SzlobiG
(PH! félisten)
Ez amúgy full alap frekin megy? Valszeg nem jól van rajta vagy rossz a proci kupakja.
Alap frekin konkrétan 1,160 V 8x350
Tök jó lenne ha egyszer valami menne elsőre és nem kellene szívnom vele ... megnéztem a ventit, látszólag jól volt rajta, nem lötyögött ... egyébként undormány ez a 775-ös foglalat 
mit tanácsolsz ? tegyem rá a gyári hűtőt? vagy nyomjak több hűtőzsirt?
Az STG1 1-2 nap alatt áll be hőfokügyileg, de ez bitang soknak tűnik.
Melyik bios van a P5K Pro-n?

SzlobiG
(PH! félisten)
Valami ott akkor se kóser 2800MHz-en nem lehet olyan forró.
Szerintem pasztázd újra azt a procit mást nemtudok mondani. Gyárihűtő elvileg mégrosszabb.
Mező Érték
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa AMI
BIOS verzió 0601
Rendszer BIOS dátuma 12/06/07
Video BIOS dátuma 12/03/07
Ezt mondta a Biosról az everest. Megpróbálom majd frissíteni. Hogy értetted, h 1-2 nap alatt áll be a hőfok, lehet ez jobb lesz ?
0904-es asszem a legstabilabb bios hozzá!
Frissítsd, nem jársz rosszul vele! 
Bocsi a balga kérdésért, de egy bios mit tehet a cpu hőfokának érdekében ??? és nem lehet feljebb emelni a fordulatszámot a Zipangnál ? nekem nem sikerült... fixen 1016-ot pörög, ami semmi. lenyitom az oldalát, és mintha nem is pörögne... jó sok levegőt vihet így is, de mondjuk 1500-on lehet pár fokot számítana...
Hibajavítást tartalmazhat, valamint új procik microkódját.
Asus supportról töltsd le és tedd fel. 
Q-Fan-t tiltsd le és max-on fog pörögni a venti.
[ Szerkesztve ]
oka. az első általam idézett részletbl számomra nem ez jött le, de akkor félreértettelek.
tisztában vagyok vele, muszály neki állítania auto( pont azért hívják úgy) mert kül nem indulna el. Nálam eddig minden lapnál auton magától feszelt. Ált túl is feszel mindent.
röviden semmit. Hosszan kijavíthatja a BIOS bug miatti téves hőmérséklet érzékelést, pl 10 °C val kevesebbet mutat, és új BIOS-szal a rendes hőmérsékleteket mutatva 10°C-val többet mér.

Zájec
(PH! kedvence)
ahhoz képest tényleg nem.. jobb lapban jobban is menne.
igen ,hasonló egy jó q66-hoz, teljesitményileg,, de vannak eltérések..fizikailag..
érezhetöen kevesebb a drop, u.a.-ban a lapban, majdnem feleannyi..
mig a q66-nál 1.0v-1.2v a q93-nál 0.6v ,, a bios fesz és a prime terhelt között,,,
tehát kevésbé terheli a lapot az új proci..ami láttszik a PWM hömésékleten is
ami lénegesen hüvösödöt, alapon5-7fokot ,,prime alatt 10-20 fokkal is kevesebb..
"Mivel hűtöd?":

Zájec
(PH! kedvence)
az nincs, csak GTLref 61%-67%.. probáltam 61%-n 1.31vtt -vel,de még semmi..
majd az új lapban...(P45 kell ehhez..)
egyébként a kijelzett hömérsklet értékek elég rosszak vagy érdekesek,,
ilyen höfokon langyos volt a hütö a q66-nál,de ez hidegebb ha megfogom kézzel...
szóval nem tudom mivan.. szerintem a Kentsfield pontos volt....
meg valahogy másképp melegszik, nem ugrik annyit fel a hömérséklet..
MOD: na meg ilyen 17 fokos értékek..
.. a kupakra,, a magok meg milyen melegek ? 56 fok
szóval ez hülyeség....
[ Szerkesztve ]
vttből próbálj meg minél kevesebbet adni, ha lehet 1,1V-ot , GTl olyan 61-59% körül, de csak akkor ha megy egy kicsit a prime, és utána kékhalál, vagy leáll az egyik mag. NB GTL 61%, nálam ez max fsb-nél tol rajt wolffal, bár ez egy york. Cserélj BIOS-t ha van újabb, abban talán jobban méri a hőt. Ki kéne próbálnod egy p5k-e ben vagy egy dq6-ban.

Zájec
(PH! kedvence)
a VTT 1.1v-on van ( a fenti képeken is,,). az "-E"ben sajnos csak Cpu GTLref van,
annak a minimális állitható értéke 61.5%.... NB GTL nincsen,
a biosból természetesen a legfrisebb van fent,,(nálam ez természetes)
meg a többi progiból is ( CPU-Z, RealTemp, CoreTemp)
jól mondod, kikéne probálni másik lapban! neked is odaádnám egy körre a procit
megnéznénk nálad hogy viselkedik,mik a tapasztalatok vele...
nekem az új lapra várni kell egy kicsit, mig megjelennek a gigaP45 lapok az
itthoni kereskedelemben... azokban lesz már többfajta GTLref & skew funkcio.
hát az a baj, h én győri vok, különben átvinném a lapomat, és lehetne benne próbálni. Tegyél fel egy hirdetést, csak van valaki tuningőrült Bp-n aki szívesen tesztelne egy ilyen proct. Olyan nincs hogy ddr2ref voltage?

wmarci
(senior tag)
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen processzort ájánlotok játékra és filmre.
1-1,5 évig azért nem szeretném lecserélni.
A monitorom egy Eizo Fx S1932 szóval nem kell egy nagyfelbontású monitort meghajtani.
Kr.Ne legyen annyira drága.
Ha vki üzletet vagy honlap címet is tud adni (ahol meg lehet venni) azt megköszönném.
Na köszi. 

sK0t
(tag)
Ment egy PM.
[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
Bios frissítés megvolt, a hőmérő számai továbbra se nyugtatóak...
Hőmérsékletek
Alaplap 52 °C (126 °F)
CPU 45 °C (113 °F)
1. CPU / 1. mag 58 °C (136 °F)
1. CPU / 2. mag 52 °C (126 °F)
1. CPU / 3. mag 56 °C (133 °F)
1. CPU / 4. mag 56 °C (133 °F)
Ez terheletlenül!!! (és minden beállítás alap auton)
még jó, hogy úgyharangozták be, hogy a 45nm gyártástech azért jó, merthogy nem fogyaszt annyit, ezáltal nem is melegszik ... hát látom... Ennyire szar nem lehet a Zipang mint hűtő. Ha terhelve produkálná ezeket az adatokat, még az is magas lenne.
Manual fesszel nem próbáltad még?
Mármint arra gondolok, hogy magad adod meg a Vcore-t a biosban, hátha túlfeszel az alaplap (tuningnál az asusok amúgy hajlamosak rá, hogy több feszt adjanak)
333-as FSB-jü proci FSB-jét ha emeled, akkor 400-nál, már kb 0,1V-al több feszt ad neki a lap auto-n.
Milyen házad van? Jól szellőzik?
A ház az egy smilodon ... Raidmax.
Nincs szó még semmilyen tunningról, elöszőr azt szeretném, h alapjáraton ne főjjön meg! 
Most a pasztára gyanakszunk ZM-STG1 hogy egy rakás szar, de 20 fokot számíthat a paszta??? és ha 20 fokot jelen 0,1V akkor megeszem a kalapom! simán 333FSB vel megy.

Zájec
(PH! kedvence)
az tényleg messze van
türelmesen kivárom azt az 1hónapot, aztán majd probálgatom a P45-ben..
annyira nem rohanok,,addig mostmár más lapot nem veszek....
amugyis most vettem egy normális tápot...
remélem az új GTLref és skew funkciok,,meg a 2fázisu NB és RAM a segitségemre lesznek....
nincs ddr2 ref voltage... szerintem a pro-ba biztos van.. az "E"-be nincs csakis CPU GTLref...

Zájec
(PH! kedvence)
egy paszta persze hogy nem számit 20 fokot... max 1-2 fokot...
feleslegesen gyanakszol aZM-STG1-re... teljesen kiváló paszta..
egyébként kézrátétellel milyen melegnek érzed 
arra nem gondolsz hogy a szenzorok nem mutatnak valósat?

wmarci
(senior tag)
szeretnék egy Intel QX9650 procit venni.
Hol érdems,viszonylag olcsón 90-100K kb.
Vagy nincs ilyen?
Akár külföldön.
Köszi.. 

Manbal
(fanatikus tag)
Hali all!
Én is vettem egy Q9450-est, és nagyon megvagyok vele elégedve!
1.3V-on 3.6GHz-et símán produkál, betonstabilan! Fentebb nem próbáltam, mert minek? Majd ha lesz olyan játék ami megköveteli 
Hát akkor hogy próbálkozzak tuningolni ha nemtom hány fokos?
nem megfőzni akarom a procit!!! 
Hát megtapiztam a hőelvezetőcsövet, simánmegtudom fogni, nem éget... de pl most is azt mutatja (most éppen az everest) hogy 83,77,78,77 fokosak a magok, a cpu maga 71 fok. Most hogy hány fokot veszíthet a ventillátor mellett a hőelvezetőcsőnél , foggalmam sincs, nemtudom megsaccolni hány fokos lehet. És nem nincs hőmérő a közelemben. Miért nem tudnak egy normális hőérzékelőt belegyömöszölni a gépbe???