Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Sárpac válasza Zájec (#3998) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Valamivel védeni kell a sok zsét amit beleöltél. ;]
Amúgy mint írtam nyilván jobb és újabb technológia, de nem olyan mértékű a gyorsulás, hogy megérje egy jól meghajtott q9550-ről vagy q6600-ról váltani core i7re.:)

Shkiz0: váltani quadosról nem éri meg.:)

[ Szerkesztve ]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4002) Shkiz0 válasza Sárpac (#4001) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Paci te inkább eredményeket mutass :P

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#4003) syC válasza Shkiz0 (#4002) üzenetére

syC
(PH! addikt)

Dehogynem, megéri váltani :) :C

• De hova temetik a túlélőket? •

(#4004) Zájec válasza Shkiz0 (#4000) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

attól függ hogyan van beállitva rendszer...az tény hogy nem minden játék memóriaéhes "és azért egy i7 rendszer messze drágább mint egy Q-s." ne ez az ami kicsit tulzó kijelentés... a Q9550 = core i7 920 árával... ezt látjuk , ez nem kérdése, a lapok ára meg változó , attól függ milyet teszel a Q alá,,, lehet 30-40k lap is elég lehet , de ha megnézed a P45 felsökategoriás lapokat , azok egyárban vannak az X58 lapokal , itt a Gigabyte lapjaira gondolok.... a ramok meg mostanába már elég olcsók... mondjuk ha egy átlagos Kingmaxot nézek akkor 2gb ddr2:::7k ,, a 2gb ddr3:::9k... tulajdonképpen ha jól számolom akkor a lapnál kell kb 15k-t rákölteni és a memoknál 5k-t ... tehát azért annyira nincs brutális árkülömbség ahogy azt egyesek gondolják....

Sárpac :: "Valamivel védeni kell a sok zsét amit beleöltél"
már múltkor kiszámoltuk , de nekem az elözö platformom elég erös volt, jó árban tudtam eladni igy nekem tulajdonképpen nem került több pénzbe a váltás..
egyszerüen azért váltottam , mert olcsón usztam meg a platformváltást....
ha drágább lett volna a platform , akkor nem mentem volna bele...

klassz proci a Q66 is a maga nemében , de azért teljesitményben , technologiában , fogyasztásban azért az új platform elég klassz lett.... :)

(#4005) zoo8800 válasza deathcrow42 (#3999) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

folyt itt
lehet táp, alaplap, stb.
vagy a linkelt topikba írtam pár eshetőséget, mit kell átállítani a winben :)

(#4006) Sárpac válasza Zájec (#4004) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Csakhogy árában nem tod eladni a régi rendszered ergo az a 20K egyből lesz 70 is.:)

(#4007) Zájec válasza Sárpac (#4006) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

attól függ mid van .... és mit mikor mennyiért veszel...

(#4008) Sárpac válasza Zájec (#4007) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Pontosan sajna q6600ról váltani sokba került volna arról nem is beszélve, hogy azért ha majd Core i7-em lesz akkor nem a leggagyibb lapot fogom megvenni és a 6GB ram is alap lesz (kingmax-xal annyit szívtam, hogy soha a b életbe nem lesz még a egyszer gépembe).

Viszont ez a Q9550 egészen jó kis darab sajna most dobott 1.05Volton hibát a prime 45perc után úgyhogy vissza 1.07-1.08ra ott tutkó stabil lesz 3600on!:DDD
1.25körüli feszen szinte biztos benne van a 4GHz+.:)

[ Szerkesztve ]

(#4009) Zájec válasza Sárpac (#4008) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

látod nekem is a "leggagyibb" X58 lapom van ami egy DS4,, ennél már csak az UD3 ami olcsóbb..... annyira rossz hogy u.azt tudja tuningban mint a többi....
sajnos az X58-ban nincsen full "gagyi" lap , mert ez prémium kategoria.... majd a core i5 -nél leszek olcsóbb "gagyi" lapok....
kingmax:: sajnálom hogy igy jártál vele... :B a core i7 tulajok 80%-nak pedig ez van , ráadásul az ultralassú 1333mhz cl7 modulok.... ezekkel müködnek a legkevésbé problémamentesen a platformok.... na meg ennek van a legjobb ára is... a XMP-vel cimkézett TRI kit-modulokkal , néha szivások vannak,,,.....

teljesen klassz darab a Q9550-ed... :) bárcsak nekem is lett volna anno... de csak egy gagyi Q9300-t tudtam megvenni....
egyébként teljes mértékben megértelek hogy most nem akartál , vagy nem volt lehetöség lapot is cserélni.... elég volt csak a procira költened... meg egy kis VGA fejlesztésre... :) milyen lesz a 88GT helyett ? egyébként mivel hütöd ? 3dmark-ot is probáld majd ki ..
ha P35 van , akkor abba egy 470FSB-t biztos kihozol, az x8.5 :: 4ghz körül...
az elég egy 7/24 beállitáshoz... ;)

(#4010) Sárpac válasza Zájec (#4009) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Lapra még plusz 30K lett volna a procira +35 a ramra is +15 és a hűtés is legalább +10-12k lett volna a beszámolt áron felül.

Sajnos a Strap miatt nem igazán éri meg ebben a lapban 4Gigán hajtani valszin 3.54Ghz-re teszem majd vissza itt a leggyorsabb a memsávszélesség és még picit lejjebb mehetek a fesszel 1.07V-ra kb.:D

Core i7-et szerettem volna, de közbe szólt a fogorvosom sajna, úgyhogy harapás rágás hardveremet fejlesztettem, mert kissé ledegradálódott az idő folyamán. :DDD
És igen lesz új vga is, csak még megvárom vele az áprilist.:)

[ Szerkesztve ]

(#4011) bbchris válasza Zájec (#3998) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Nézd , lehet villogni tedd azt :K . Amennyivel drágább a Core i7 annyival nem gyorsabb .

(#4012) slett27 válasza bbchris (#4011) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Hé manusz, kéne egy kicsit tuningolni, nem gondolod ? :DDD

(#4013) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Videókonvertálásban:
Q6600@3200MHz 1. pass 12.12perc 2. pass 27.
Q9550@3540MHz 1. pass 8.30perc 2.pass 18.30perc

Szal jóval gyorsabb 35-40%-al kb.:)

(#4014) jer1cho válasza Zájec (#3998) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Leszögezem, nekem nincs tapasztalatom az i7-el, de:

Én egy Q9550-est használok egy GTX280 társaságában. 1920x1200-ban játszom. A Crysison kívűl mindent fullon, és tökéletesen megy. Ha holnap elmennék és vennék egy GTX295-öt, nem hiszem, hogy lenne ami megfogná a gépet.

Akkor mitől is lenne nekem akár 1%-al si egy i7? Ha minden megy fullon, akkor azon full+1%-al menne? Én se vagyok normális, sokszor fölöslegesen cserélek HW-t, de az tény, hogy semmi javulás nem lenne...persze most szigorúan játékokról beszélünk. És nem azt mondom, hogy nem gyorsabb...mert lehet, hogy a COD4 112FPS helyett így már 140FPS-el menne, de lehet én vagyok az igénytelen, de engem ez valahogy nem hat meg. Monhatjuk úgy is, hogy tök mnd1?

(#4015) Hunnia

Hunnia
(tag)

szerintetek egy főleg játékra használt gépnél érdemes e8500-ról, q9550-re váltani, és a q9550-nel lazán el lehet érni a 4ghz-et?

(#4016) Laraxior válasza Hunnia (#4015) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha 4.5 felett hajtod az E8500öt akkor nem. egyébként igen

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#4017) Sárpac válasza Hunnia (#4015) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Szerintem lazán elérhető E0 steppingessel!:)

(#4018) NFree válasza Laraxior (#4016) üzenetére

NFree
(őstag)

Nem fordítva akartad írni, hogy 4.5ghz fölött okés, alatta nem :F :D

(#4019) Laraxior válasza NFree (#4018) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:N ha 4500MHz felett megy az E8500 akkor nem érdemes Q9550re váltani,de ha 4G körül hajtja akkor igen,mivel annyit tud a quad is. :K

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#4020) NFree válasza Laraxior (#4019) üzenetére

NFree
(őstag)

Okés akkor így már érthetőbb, :R bocsesz, hogy bele vauvau :R

(#4021) bbchris válasza slett27 (#4012) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Nahh tartottam ma egy kis tesztnapot , nem tudom mennyire számít jónak de még lefutott a 3DMark06 3921MHz-en . A Proci max : 3950-et bírt ekkor még a SuperPi lefutott de tovább már nem ment 1.250V-on a coreTemp szerint . Pedig ekkor a Biosban már 1,315 volton járt . De nem emeltem a feszt mert nem akarom korommá degradálni . Ahhoz képest hogy egy vacak P35-ös lapban van elég jól megy .
Alapfeszen 3,65 Ghz-en ment utána kellett egy kicsit emelni .

[ Szerkesztve ]

(#4022) Zájec válasza bbchris (#4011) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

"Nézd , lehet villogni tedd azt" :: köszi hogy megengeded :R Tessék ;)
te is csinálj egy párat , legyen minél több tapasztalat,persze itt csak Giga lappal :D

(#4014) jer1cho: jó kis gép , klassz . a procit mennyire állitod 24/7-ben?

egy jó "call of duty"-hoz azért több és stabil FPS kell.. nem árt ha 200-250 megvan.. :) jobban fogjon a golyó , meg fusson is a katona.

[ Szerkesztve ]

(#4023) dangerzone válasza Sárpac (#4017) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Azért annyira lazán neeem...:) Sok e8500-as nem megy emberi fesszel 4500-at. (1,375V alatt). Például enyémnek is 1,392V kell. Aztán átlag feletti E8500-as.

[ Szerkesztve ]

(#4024) jer1cho válasza Zájec (#4022) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

24/7-ben 3,8-on megy....nincs vele gondom, minden f@sza. Ha most valami miatt új gép kéne, én is i7-et vennék, de váltani nem éri meg. Manapság meg végképp nem. :(

(#4025) for3l válasza dangerzone (#4023) üzenetére

for3l
(senior tag)

:N

szerintem ő az e0-ás q9550-ekről beszélt, mivel azokról szólt a kérdés is.. ;)

• www.pc-style.hu •

(#4026) dangerzone válasza for3l (#4025) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Huuupsz...::D:D
Laraxior válaszát néztem és Sárpac-éra gondoltam.

Igazad van. Bocsó, ezt benéztem. :W

[ Szerkesztve ]

(#4027) bbchris válasza Zájec (#3998) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Nahh akkor nézd ezeket az alaptalan állításokat : [link] . Ezért írtam hogy néhol jobb a Q9550 mint a core I7 920 . Persze nem mindenhol mert egyértelmű újabb rendszer és más tesztekben jobb ha nem is túl sokkal de ahol én használom ott szinte azonos szinten van a legtöbb helyen . Szerintem azért ennyire nem néztem be , egyértelműek a tesztek . :K
Nem humorból írtam hogy nem éri meg váltani DDR3-ra hanem lássuk a példát : most a csere nekem 43k volt = Q9550 a többi memó , alaplap már adott , a Core i7 100k ( ha el tudnám adni a mostani konfigomat ) lenne kb max +20%-ért , megéri ? Éri a fenét .
Informálódtam , gyűjtögettem ahogy tanácsoltad . :R

[ Szerkesztve ]

(#4028) Zájec válasza bbchris (#4027) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

nemértelek :N hol jobb ? annál a limites 43 fps (lost planet ) játéknál... :U

arra is figyeljél hogy ezek alapbeállitáson készültek és a q9550-nek nagyobb az alapórajele 200mhz-el...!!!.. szóval nekem egy ilyen teszt amit linkeltél semmit nem mond igazán, vagyis megnézem azt kész... de minden alapon van és eltéröek a MHZ-ek ezért nem lehet összehasonlitani úgy ahogy te teszed... ;]
itt egy kis külföldi szakirodalom :: [link] és ez is :[link]..

"most a csere nekem 43k volt = Q9550 a többi memó , alaplap már adott , a Core i7 100k ( ha el tudnám adni a mostani konfigomat ) lenne kb max +20%-ért , megéri ?" bocs de ebböl nem sokat értettem... :N

(#4029) Sárpac válasza Zájec (#4028) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Core i7-nek ott van az aktivált HT!:)

(#4030) Zájec válasza Sárpac (#4029) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

jó de melyik tesztnél látod ezt ?

(#4031) Sárpac válasza Zájec (#4030) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Smt enabled pl. szal mind1. A ht nem ártana a yorkokba sem.:)

(#4032) ImI87 válasza Sárpac (#4031) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

A HT miatt lesz a 4 magból elvileg 8? :F :B

(#4033) Laraxior válasza ImI87 (#4032) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

4magból 4 marad,de 8 szálon képes dolgozni :K

(#4034) Sárpac válasza Laraxior (#4033) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Az úgynevezett lebegőpontos matematikai(régebb nevén coprocessor) részt lehet külön munkára fogni, ha éppen nincs használatban. HT bekapcsolásával gyorsabbak lehetnek egyes programok főleg tömörítésben kódolásban, viszont a fogyasztás is jócskán megnől ilyenkor.

(#4035) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

(#4036) ImI87 válasza Laraxior (#4033) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

köszi, persze v.mi ilyesmit gondoltam én is. :)

(#4037) Sárpac válasza Sárpac (#4034) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Itt rosszul írtam ill. fordítva ha az aritmetikai lazsál és a lebegőpontos dolgozik rábírható az aritmetikai rész is lebegőpontos munkára ez a ht vagy smt.:)

(#4038) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Sárpac alkot!:DDD

(#4039) deathcrow42 válasza Sárpac (#4038) üzenetére

deathcrow42
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ennyi a v-drop? 1.250-ről - 1.0875-re vagy az csak a számolgatós progi? :D

[ Szerkesztve ]

http://frostshock.eu/

(#4040) Sárpac válasza deathcrow42 (#4039) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Nem annyi a vdrop azt te magad állítod be.Jah és igen az csak számolgatós kis progi amiből ki tudod nagyjából a fogyasztást számolni a fesz, frekvencia és a tdp függvényében.:)

[ Szerkesztve ]

(#4041) deathcrow42 válasza Sárpac (#4040) üzenetére

deathcrow42
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nézegettem nagyon mert szimplán szokatlan volt ennyi magyar szöveg egy ilyen monitoring screenshoton :DDD

Hogy ontopic is legyek: P35-s lapban van egy Quad 9300-m, aminek 1.25V-t adva (drop után cpuz szeirnt ez 1.216V) 3.0 Ghz-n hajtom stabil interburn full memória teszttel.

Scythe Ninja hűtő van rajta, a kérdésem a következő lenne:

- Nagy átlagban mennyi a Q9300 határa? Meddig lehet elhúzogatni? :B

http://frostshock.eu/

(#4042) twine válasza deathcrow42 (#4041) üzenetére

twine
(őstag)

"Nagy átlag" 9300-nál nincs szerintem :( Álltalánosságban azt hallom elég szarul futnak...de ettől függetlneül olvasom pld: Zajec kollega 500-as Blend stabil eredményét egy DQ6-ban....illetve 3400-3500 körül őrült fesszel itt valakinek....
Nállam a 3450(460fsb) 1.20v mellet bármikor blend stabilan megvan...fölötte, meg őrültek háza, amihez nincs türelmem...3525 blend stabilra lehet még lőni értelmes feszel(1,3v magassága),3600-on smallFFT stabil, belend csak őrült Vtt-vel....Lehet valami mágus be tudná lőni,mert állitólag ritka darab ami nállam van..de nekem nem sikerül...és a stabilitás mindennél fontosabb nekem...volt ez előtt egy ugyanilyen procim, egy napig...az olyan anti tuning volt hogy olyat még életemben nem láttam...Szóval ez a széria (9300) piszkosul szór...
próbálkozni-próbálkozni.... :K ez az egyetlen mód... :)

[ Szerkesztve ]

(#4043) Sárpac válasza twine (#4042) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Hmm. ekkora különbség van a q9300 és q9550 közt nem semmi.
Nekem 1.088V a 3.6Ghz stabil ugyan ehhez a q9300nak 1.4-1.5V kell?! :Y

(#4044) twine válasza Sárpac (#4043) üzenetére

twine
(őstag)

Úgy tűnik....! Annyiban módositanék, hogy azért1,4-1,5v-ot még teszt erejéig sem adnék neki...
Nállam 1.35v a plafon amit kapott a Q... azzal már képes a 3.6-ra,, viszont az egyetlen ember akit hallotam hogy 3.6-on illetve felette tudta járatni stabilan az Zajec volt (500fsb)
Tehát inkább azt mondanám akkora a különbség a két proci között, hogy a 9300 nem tudja a 3.6-ot :DDD legalábbis 24/7 tuti nem...(esetleg egy egy nagyon ritka kivétellel de azt most hagyjuk) Fáj is a szivem egy Q550-re...de most válság van... ;)

[ Szerkesztve ]

(#4045) Sárpac válasza twine (#4044) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Reméljük végre kifelé megyünk, egyre kevésbé hisznek Amerikának, el is indult a tőke kifelé többek közt Európába, ahol viszont jócskán alulértékeltek mindent(illetve leértékelt a piac) így várhatóan a dollár mélyrepülésbe kezd. Pl. csak ma a 248-ról 238-ra a forint ellenében.

(#4046) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

(#4047) slett27

slett27
(PH! addikt)

Sikerült szert tennem egy FPO L830B550-es Q9550-re. ;] VID : 1.1375V. Kicsit meghajtom a P35-DS4 rev 2.1-ben. :K Csak nem ma.

(#4048) Laraxior válasza slett27 (#4047) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:Y :C

(#4049) slett27 válasza Laraxior (#4048) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Na most akkor lesz továbbra is tuning nálad, vagy csak átmeneti "kilengés"? Mert résen vagyok ám fórumtárs. :DDD Hiányozni fog a tuning, én már innen látom. :K

Amúgy itt is igaz gondolom, mint az E8xxx szériánál hogy 1,4V load felett ne nagyon prime-oljak. :U Nem tudom hogy fog megbirkózni a tuninggal a Xigmatek Red Scorpion.

(#4050) ImI87 válasza slett27 (#4047) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Sszép VID-je van! :C

Én jövőhéten fogok venni, de csak sima bolti példány lesz. De biztosan E0-ás. Remélem jól fog menni, 4GHz 1,30V-on belül lenne az elvárásom. Ezzel meg lennék elégedve, a többi már csak ajándék. :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.