en mar valszeg rajottem, hogy miert nem akar (vagy csak ritkan) elindulni a proci
gondolom nem szorul magyarazatra a kep 
I'm out.

en mar valszeg rajottem, hogy miert nem akar (vagy csak ritkan) elindulni a proci
gondolom nem szorul magyarazatra a kep 
I'm out.

Nekem arra szorul...
Alig varom hogy eredményeket lassak...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<

valojaban nem olyan alacsony a proci vid-je.. mondjuk igy megint csak nem ertem, hogy eddig miert nem indultak el a gigabyte lapok.. (az x48-dq6 most eppen mukodik aprocival)
I'm out.
Olvastátok?
Aki tuningol, annak kötelező jelleggel ajánlom!

cce-t mi alatt futtatod, 4 szálat használja? 
Xp Sp2 alatt...most telepítettem Vista X64 Ultimate-et, ezzel is meg fogom nézni.
A CCE nálam mindig is 4 magot használt 90-100% terheltséggel.
Ha nálad nem lehet te is elqúrsz valamit. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

CCE használatáról van valami jó leírás?

Fórumozók most mutassátok meg mit tudtok!!!
Összeraktam a gépemet. első pöcre elindult. Be is léptem rögtöna biosba, amjd mikor az órát akartam átállítani lefagyott...
Második indításra már a boot logo-nál lefagyott és a harmadiknál is meg a negyediknél is...
Szóval nem tudom elindítani a gépet mert a boot logo bejön és ennyi!
Ötlet?
Próbáltam az indulást vinyó nélkül, 4 memóriával, 3-al,2-el,1-el...
Ami nem szükséges a bios elindulásához már mindent lerángattam de még mindig nem indul!
Ötlet??
Konfig:
Gigabyte GA-X48_DQ6
Intel Core2Quad Q9450
OCZ Titanium Alpha VX2
Gainward Nvidia 9800 GTX
Corsair 750 TX

Hűtő is van rajta?
Mármint rendesen rajta van?

Van! Scythe Ninja Cooper+PWm 12 cm

Ezt birom, ilyenkor mindenki hogy csöndben van...
Most legyen okos mindenki!!!
A procit látta rendesen?
Ha igen, akkor vagy táp, bár kétlem, vagy alaplap gar...megmutattuk.. 
#361: Sok dolog miatt lehet, ha cmos clear megvolt és a procit látta rendesen, valamint olyan memóval is nézted, ami 1,8V-on simán indul, akkor alaplap gar lehet..
Ratyi 800-as memód nincs otthon?
Mod: Ja én nem vagyok Giga Fun, meg mindenki, uhhogy kussolok..

Amúgy normális hangnemben is lehetne kérdezni és hozzászólni...gondolom tudod, hogy nem mindenki a PH-t nézi 7/24-ben, lehet csak holnap kapsz normális válasz, ha az enyém nem jó neked.. 
[ Szerkesztve ]

Hahó!!!
Mondom a boot logo-nál lefagy! Honnan tudjam hogy látja e a procit ha nem tudok post-ra váltani vagy biosba belépni???

sajna nincs sima memóm otthon.

értem én meg minden csak küzdök vele és nem indul
rohadna meg
Először még az órát is állítottad...tehát boot-olt, akkor látta a procit? 
Milyen proci...mámint steping?
Lehet a bios nem ismeri a mikrokódját, bár attól még bootolna.
HDD-ket húzd le róla, PS2-es bili, egérrel bootolj és ne legyen rádugva semmi USB-s kütyü...főleg ne HUB.
Magyarul Only CPU-Mobo-Memory-VGA
Jelenleg milyen VGA van benne?
Sima PCI-ossal nem nézted? (nem PCI-E) 
Kis hangszórót digj rá, hátha dob valami beep code-t. 
[ Szerkesztve ]

Csak az órát láttam és rögtön lefagyott...

Nincs rajta semmi csak ps2 bill, tápcsati, 1 db ram, 1 db vga (9800 gtx)
speeker rajta van de semmi hang, csak közvetlen indításkor egy beep aztán jön a boot logo és már e is fagy...
[ Szerkesztve ]

Biosban és boot-kor nagyon erős tuningkor fagy le, vagy ha kevés a procinak a fesz...a másik verzsön, hogy szar a lap..
A Giga P35-ös topikban nagy szokott lenni a nyüzsgés ott kérdezz rá mi lehet, mert nekem mennem kell.
A fentieket próbáld ki és írd vissza ebbe a topikba, hogy mire jutottál.. 

Kösz, de leirtam hogy kiprobáltam már.
Ezek szerint az alaplap a szar?
Kérj kölcsön egy olyan modult, ami bizonyítottan megy 1,8V-on és nem árt ha megküldöd 2.0v-al...ha megvan tolj neki feszt és kikapcs után tedd bele a ramjaidat.
Lehet ez a probléma, a Geil tulajok is szívtak már ezzel.
Ha nincs kölcsön ram, akkor végy majd hétfőn egy kingmax-ot pl.. lehetőleg 800-ast, akár a legkisebb méretben..sokan tartanak otthon ilyen esetre standard DDR2-t, ha feszt kellene tolni a ramnak és nem postol a lap, akkor ne legyen gond. 
Ha a lap használt volt...akkor egy cmos clear sem árt..volt már rá példa, hogy kiskerből használtan adtak el olyan lapot, amit más vitt vissza rejtélyes hibákkal. 
[ Szerkesztve ]

Értem, köszönöm!
Sok sikert!
Jó tuningot. 

Tuning nem lényeg csak indulna már el...

Üdv!
Tudja valaki hogy a Q9300 és az X3320 illetve a Q9450 és az X3350 között mi a különbség (avagy van-e egyáltalán)? Az a furcsa helyzet, hogy némely amerikai oldalon olcsóbb a Xeon mint a „normál” párja. A húzhatóságukról meg kifejezetten keveset lehet tudni. Valakinek van tapasztalata ebben?
Gooooooombaaaaaaaaaaaaaaaa!
Passz...ha van is én nem olvastam. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

a kulonbseg csak a mikrokodban leledzik.
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••
Másik procival nézd meg...mondjuk 65nm-essel. Ha azzal megy, windows felhúz, majd bios letölt.Lehet a procidat nem szereti a lap bios-a, és van már frissebb amivel jó lesz. 
[ Szerkesztve ]

dobozosnal a dobozban es kupakra gravirozott feliratban ![;]](/dl/s/v1.gif)
mas: az, hogy egy konkret lapban nem indul el a proci, akkor az nem a proci topikjaba valo (nem cpu hiba), hanem a lap topikjaba.. ott is fognak segiteni.. nem hinnem, hogy olyan surgos lenne valakinek, hogy ne tudna varni par orat a segitsegre.. igy megint lett 20 hozzaszolassal tobb nem ide illo informacio..
[ Szerkesztve ]
I'm out.

elfelejtettem a leglenyegesebbet! ezer koszonet phinagyur! 
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

emre-nek ugyan ez van és neki megy...

Erről is volt már szó néhányszor a topicban, meg az elődjében...
u.a. a két proci.

Végigolvastam mit írtál!
Szóval indul a gép van beep azaz POST-ol a lap, majd mikor a sata ill. az ide eszközöket detektálná resizik?!
Esetleg olyat próbálj meg, hogy szétkapod a géped kiveszed az alaplapot és megnézed nincs e zárlat valahol nem -e érintkezik testtel a házzal.
Majd kezd el modulonként összerakni és indítani. pl Alaplap +memória 1db de vgat ne tegyél bele nézd meg úgy is csinálja e a resetelést vagy csak sípol a végtelenségig majd bele a vgat és indítsd a cuccot és ha bejön a bios rögtön nyomj egy default értéket és állítsd át a ramfeszeket.
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Értem.
Megpróbálhatom.

Szétszedtem mindent. alaposan átnéztem. Sehol nem volt zárlat. De hogy az előlapi panel zárlatát is kizárhassam átépítettem egy másik házba. A végeredmény ugyan az!!!
A gép gombnyomásra indul, 1 beep hang megjelenik a monitoron a boot logo és a gép lefagy!!
Nem tudok belépni a biosba, nem tudom előhozni a post screen-t, megáll a gép és nem történik semmi csak nézem azt a rohadt boot logo-t!
Az is hülye volt aki kitalálta a boot logo-t, eltakarja a post screen-t és nem lehet látni a lényeget.

Vga nélkül is próbáltad?
Vga nélkül indítsd el sípolni fog mint állat, de hagyjad figyeld meg nem-e resizik!
Amúgy nálam ue csinálta pl. lesarkazott hibás vga is boot képig eljut és folyton resizik pontosan akkor amikor karakteres üzemmódot vált lehet nem is lap hanem vga lesz a hunyó!

De ez nem resetel hanem lefagy!!!

Nem tök mind1?
Esetleg másik vgad nincs?

Tapadj rá közben a Tab-ra,ha szerencséd van,eljut addig,hogy lelője a boot logo-t.
Egyébbként ram gond lesz az szvsz,nem ad elég feszt a ramodnak valószínűleg.
"mezei" rammal kellene megpróbálnod.
[ Szerkesztve ]

VGA csere előtt a RAM csere fontosabb és célravezetőbb lenne.

2db ramja van kicsi az esély, hogy mind2 szar legyen...

Lehet kiolvassa SPD-ből az 1000MHZ-et a lap, de a hülye lap csak 1,8Volt ad a ram-nak, azon meg nem bírja a beállított 1000MHZ-et.
[ Szerkesztve ]

Azoknak a ramoknak bírniuk kell!

1000Mhz 4-4-4-12 1,8Volt melett?
Hm....Végülis lehet, nálam 2.0Volt melett stabil, lehet meg kellene kisebb feszen is probálni

5.5.5.15őt kap alapból 1.8V-on kétféle spd van szerintem ahhoz a frekihez, amúgy is a giga elég okos lap ha nem megy 4.4.4.12-őn magától nagyobb késleltetésre tenné.
[ Szerkesztve ]

Egy proba ram cserét megér.
Ha az se, akkor másik vga.
Ha igy se, akkor cpu-lap csere. És kiderül ki a hibás.
Nem biztos... haver P35-DS3-a pl. nem elég okos... egyébként ez simán lehet BIOS hiba is nem lap... a kezdetleges BIOS-ok mindig szarok!
a yorkfield magok már natívan 4magosak, vagy még mindig 2x2?
(#400) Keldor papa válasza BloodyEddie (#399) üzenetére
2×2