Így van pontosan ez történik!!!!
Ezzel csak az a baj dárga emre hogy te ezt a ramot ajánlottad nekem!

Most meg ez miatt vagyok 60al szegényebb.
Nincs szerencsém ez van.

Így van pontosan ez történik!!!!
Ezzel csak az a baj dárga emre hogy te ezt a ramot ajánlottad nekem!

Most meg ez miatt vagyok 60al szegényebb.
Nincs szerencsém ez van.

Ezért nem kell eladnod...
Rakj bele egy mezei bármit,adj feszt,és vissza az OCZ.
(#403) BloodyEddie válasza Keldor papa (#400) üzenetére
de mi a gond a 2x2-esekkel? úgy tudom, a natív felépítés jobb, de mitől?

Szóval az történik hogy a gép a ramból spd-n csak egy értéket tud kiolvasni:
Ezért a szemét nem indul el mert ehhez a frekihez csak 1,8V_ot kap.
Az emg nem megodlás hogy minden bios beállításhoz ramot kelljen cserélnem...
Szóval eladó 2x2GB ocz titanium alpha vx2 ddr2 ram!

Nem jó, mert ha valami megváltozik eza szemét quad bios mindig visszanyomja a fesztAzt csináltam amit te mondtál majd rádugtam egy usb egér és billentyű és már nem is ment a gép megint.
Szóval az nem megoldás hogy naponta 3x cserélgetek memóriát.

Voltak itt a PH-n, akik átírták már nem egy ramnak az SPD-jét. Ezért eladni kár.

És hogyan lehetne átírni, illetve beleírni a ramba hogy minimum 2V-on menjen?
[ Szerkesztve ]

Őt kérdezd, asszem, ő már csinált ilyet.
Én ezért adtam el a Cucial-jeimet.
Dettó ugyanez a szitum volt, és már a f@szom ki volt.
Az JEDEC értékeket nálam jól látta, viszont, az egyik modul a 2db-ból nem tudta alap feszen azt amit a lap beállított neki az az 1,8V-t..az volt a megoldás hogy hibás RAM kivesz, BIOS-ba átállít a RAM feszt ram visszarak.Ezek után mindig ment jól.De 2 hónap alatt meguntam, és becseréltem 4x1gb Super Talent T1000-re. Ezzel még nem volt ilyen gond.
Együtt lehet élni ezzel a problémával, de egyértelmű hogy az egyik ram-od nem az igazi.
Azért nem írtam le előbb, mert nem láttam hogy Crucial-jeid vannak. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

Cruciellel nálam jól ment a gép (Ballistix Tracer)

Nekem is 2x2 Reaperem van alapból 2.1V kellene kapnia, de 1.8on is simán bootol 1000en 5.5.5.15-ön igaz nem stabil csak 1.9V-on!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Én? Álmodsz!! Egyszót se tudtam erről a memóriáról!
Nem kellene hazudni!

No Comment.
CL4,CL5-be nálad mit tudnak max. a 2x2 Reaper-ek? Persze 24/7-be... Lehet én is cserélni fogok OCZ-re, ha jobban mennek mint a Talentek. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

1.9V 1000MHz 5.5.12 perf level 7 turbo.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Huh...akkor annyira nem érné meg cserélnem.Nálam 950mhz 4-4-4-12, Transaction Booster 3. Így jelenleg a 1200mhz 5-5-5-15-nél is jobban mennek a Super Talent-ek. 

Sziasztok!
Valaki tuningolt már Q9300-ast?
Vagy tudtok egy linket ezzel kapcsolatban?
Mert most van lehetőségem, hogy elcseréljem a Q6600@3500-ast egy Q9300-ra.
Még mindig meg fogod bánni, még mindig...főleg tuningra.
mert ha alapon használnád azt mondom cseréld be a Kentsfield-et.
Feleslegesen téptük a szánkat a Q6600 topikban? 
[ Szerkesztve ]

Jobban meg lennék győzve, ha nem csak elméleteken alapuló tippelégetéseket látnék.
Miért baj az ha szeretnék közvetlen információt.
Nem baj.
Tudtommal nem nagyon lesz olyan még itt sem aki gyakorlati tapasztalatból meg fogja tudni mondani neked, mivel alíg vették a Q9300 szériát, mindenki a Q9450-et várta...

Csak tölem vettek 10db-ot a mult héten.

Na itt a tuti végre [link]
Ugye, hogy megy az 450-et.

Látom Q9300 tesztben is rápörögtél erre a CCE eredményre. De a sebesség egyrészt filmfüggő(tömöríthetőség) meg beállításfüggő is szerintem.

Jó lenne látni egy Q6600@3,4GHz vs Q9300@3,4GHz tesztet hasonló RAM beállítások mellett. Én benne lennék. Fogyasztást is tudok mérni. Az enyémmel csinálnék teszteket. Főleg játékok alatt nyújtott teljesítmény lenne érdekes. 

semmi haszna.. 8-as vs. 9-es szorzo.. az fsb-rol nem is beszelve.. igaz, hogy a q66 szorzojat le lehetne csokkenteni 8-ra es fsb333-on tesztelni, de (mint mar tudhatjuk) ennek megint semmi ertelme (csokkentett szorzonal csokken a memoriasavszelesseg is)
mod: mi a problema a qx6850 vs. qx9650-es teszttel? velemenyem szerint jatekok alatt egyaltalan nem jon ki a 4 mega l2 cache tobblet..
[ Szerkesztve ]
I'm out.
A feszt figyelted?
Sztem nem...használd 1,4v-n aztán te is írhatsz majd be ide hogy degradálódott.Nekem ennyi fesztől degradálódott az utsó E8400-em. 1,36V-nél feljebb nem használnám. Szóval amit már írtam, 3,3ghz tud 24/7-be.De felőlem megküldheted 1,5V-vel is...
Csak jótanács volt.
[ Szerkesztve ]
Látom a lényeget kiragadtad...
az volt a lényeg hogy nagyon ráfókuszáltak a Q9300 kókuszára... az az rápörögtek az alap mhz-es előnyére, ami nem mérvadó, mert 100mhz-el magasabb órajelen fut.Vissza kellett volna venni 2,4ghz-re és úgy viszonyítani.Cikis eredmény jött volna ki ez a meglátásom.Húzva meg egyértelmű a Q6600 előnye.
A hsz-edre reagálva kicsit konkrétabban...olvass vissza.Leírtam hogy milyen tömörítés mellett produkálta azt az eredményt.SimonYana pedig közölte hogy ő ennyin még nem látott Q6600-ot CCE-vel futni...gondolom Ő sem 1 filmet csinált meg összesen, és abba is voltak gondolom nagyobb tömörítettségű darabok.Szóval nem prögtem rá...de ez kézzel fogható különbség, ellentétben a többivel, mert 1-2 hete már javasoltam hogy vessük össze a 2 procit több tesztben is, de ez még nem történt meg. Egyenlőre ennyi a rendelkezésre álló infó dvd tömörítésben.

Neten talán van teszt, keresek. 

Nem ez kimaradt.
Akkor marad a 9450.
Ennek örülök....csak meggyőztelek!

tyű én eddig abban a hitben éltem hogy a wolfoknak mehet az 1,4V. Mi baja lett konkrétan a proccnak?
Olvass bele a Wolf topikba...az elmúlt 1,5 hétben más se volt a téma.Én is leírtam egy konkrét szitut...kersd meg ha akarod.
nincs valami lista arról hogy kb hány százaléka megy 500 vagy afölötti fsb-t 9300akból? vagy kb milyen esély lehet rá( milyen fpo-k? )?

esély=0%
Nézd meg a PH-s tesztet... 
Jó kis teszt...bár azért kíváncsi lennék hogy is tud menni egy Q9300 3,5ghz-et 1,37V alatt 24/7-be...
Szvsz. sehogy. 
az jó 

Iagzából arra voltam kíváncsi, hogy a Q9300@3,4-3,5GHz vs Q6600@3,6-3,7GHz hogy viszonyul egymáshoz, a teszt alapján minimális a különbség. Mindkét proci nagy általánosságban megy ennyit.
Ha majd reális ára lesz fogyi miatt érdemes cserélned szvsz...

Ez most úgy körvonalazódik, hogy AMD-től függ. Ha nem hoz jobb procikat, várhatunk. 
Amúgy kb mindenhol látszik a 10% különbség Q9300 javára. Tuningban is azonos frekin. Bár a tesztben 3,5GHz-en ment a Q9300 és 3,6GHz-en a Q6600.
Ettől még drága a portéka...
Hát AMD-re még várhatsz úgy 2009-ig amig kijön a Deneb... (45nm)
Elöbb úgy se fog, hiába mondanak Q4-et.
offf
[ Szerkesztve ]

100x informativabb lett volna a teszt, ha a q6600 szorzojat lecsokkentette volna 7.5-re es mindket procit fsb333-on teszteli
majd mindkettot megprobalja fsb480-on hajtani (3.6ghz), aszinkron memoriabellitas mellett.. 
mod: es kizarolag olyan tesztekkel osszemerni oket, amikbe egyaltalan nem szol bele a memoriasebesseg.. (szorzok miatt)
[ Szerkesztve ]
I'm out.

Majd te megcsinálod, ahogy ismerlek.
Nem hiszem el, hogy még nem volt nálad Q9***.

Ezek ennyit számítanának ?
Gomezz : remélem ! 
[ Szerkesztve ]
Igen.

esetleg majd arra is kerithetunk sort.. jelenleg a nagy chipset benchmark-al, vagyok leterhelodve 
I'm out.
meg ha majd kijön egy jobb rev/step
Mi a bajod a steppingel?
Semmi szükség újra...