Nekem legyen jó a gépem , ne másnak tetszen.Szerintem. így van 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
Nekem legyen jó a gépem , ne másnak tetszen.Szerintem. így van 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Köszönöm! 
® SimonYana ®

Most jöt a futár, két Q9450-el
Én FPO-m: L803A542
FPO-nál az A54 nem lényeg, csak a 803?

azt már tudtuk hogy nagyon akarsz ilyet, de hogy mindjárt kettőt is. 

Másik havernak lesz.
Durva lenne, ha rögtön egy tartalék cpu is rendeltem volna 

Igen úgytudom,hogy csak az L803 a lényeg. Ugyan ez ven nekem is.
Kíváncsi leszek nálad milyen.Nekem most szerkeszt 3700 Mhz-n 1.43V
Prime szerintem hibázna de nem érdekel,mert stabilan dolgozik a gép. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Kíváncsi leszek milyenek lettek az új X48-as DQ6-os lapok. 
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
az utolsó számok is lényegesek csak pár szakavatotton kívül senki nem tudja mit jelölnek...

Akkor eltudod mondani ez mit jelent?
L803A778
® SimonYana ®

Remélema kisebb a jobb
L803A542 

hmm, 70 fokosak vízzel a magok?
valami nagy hűtőt kell vennem akkor.
nem vagyok szakavatott. az l803 az annyi hogy asszem malajziába gyártották 2008 03ban.

az a kodsor egyben lenyeg
nem az eleje, nem a vege (en mar lattam kulonbozo heten gyartott procikat, amiknek megegyezett az utolso negy karaktere)
I'm out.
erről beszéltem
többet fpo-ról nem nyilatkozok 

Ha prim95 futása közben csontá fagy a gép, akkor az cpu hiba?

Valószínű kevés a fesz.
® SimonYana ®

Ennyi feszel ennyi a vége.
Nem tudom, de a 4 ram modul is hátrány lehet.
CPU feszültségen kívül minden normal-on van

mibol gondolod, hogy nem az nb bukik el 1.233 volton? en szerintem x48-nak edes keves ez a fesz 440 felett... figy mar, ez nem p35

[ Szerkesztve ]
I'm out.
nb. kevés lesz neki a fesz

Hátha minden normálon van akkor már régen rossz.Ha emeled az FSB-t akkor nem elég a procinak lökni!Mitől tudná azt továbbítani a lap,ha az NB , stb-nek nem adsz?
Majdnem mindenhez hozzá kell nyúlni.Van amit egy beosztás leveszek és már nem is indul a gép.Nem hogy alapon! ![;]](/dl/s/v1.gif)
® SimonYana ®

en mar azon is csodalkozom, hogy 1.9 volton egyaltalan elindul a lap 4 darab micron d9-es modullal
#269: azert ez mar gaz 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Bizony kevés a többinek a fesz ahogy a többiek is írják...
NB-nek +0,2V
FSB-nek +0,1V egyelőre, de még emelni kell majd. Ne feledd 24/7 FSB-nek max +0,2V (Wolfdale, Yorkfield) mehet, NB-nek mehet akár +0,5V is!
[ Szerkesztve ]

az x48/x38 1.7 volton terheles melett gyakotlatilag mar tuz forro.. en nem hasznalnam 0/24-ben gyari hutessel a lapot +0.5 voltos vnb-vel
mas: milyen haz mar, hogy amcsiban a q9450-nek megfelelo xeon procihoz mar 43k-ert hozza lehet jutni
raadasul van belole dogivel.. lehet kellene venni nehanyat 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Igazad van, P35-ből indultam ki... legyen akkor 1,4-1,5V max.

Mennyit adjak neki, mch-nak és az fsb-nek is adjak? Külön nb ebbe nincs. Mennyit?
+0,2?

Tény hogy forró,de ha tolod neki akkor nagyon kell az 1.71 . Én is odavertem még ventit.Majd lehet levizezem azokat is.Ha azt visszám veszem akkor nem tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®
keldor már válaszolt. az nb ugyanaz mint az mch.

szutyok ddr3-as lap
#275: vnb/nb = (g)mch
[ Szerkesztve ]
I'm out.

Miért beszélsz így a jövőröl?
Ha nem adnák majdnem ingyéé a DDR2-t akkor már sokan váltottak volna! ![;]](/dl/s/v1.gif)
® SimonYana ®
Alakul ez,kicsit meg tornazd lejjebb a feszt,es jolesz az 
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

+0,25 MCH feszültség se segített, 445FSB simán kifagy prim95 futás közbe.
Pedig a cpu fesz a cpu_z szerint 1,39 (biosba 1,41 van beállítva)
egyenlőre marad a 440 FSB

a +0.25 az lósz@r, mégcsak 1.5V-nál jársz
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

így is elég meleg az NB 

Fordíts rá egy ventit.Egyébként a gigáknak mindíg is melegebb volt.De manapság minden lapnak meleg minnél gyorsabbak!Az első giga lapom a 955-ös chipset megégette majdnem a kezem mikor megfogtam egyszer.Két lehetőséged van venti,vagy víz. 
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®

en azert elso korben kiiktatnek minden "zavaro tenyezot".. ertem ez alatt a 4 modult.. (marmint a negybol kettot)..
I'm out.

Ez való igaz!
Korán sem biztos,sőtt tuti nem lehet úgy húni 4 modulal.Legalábbis úgy tudom.
® SimonYana ®

én nem igazán értem mi a különbség q9450 és a x3350 között. leírásban a Volt-nál van különbség. na meg az árban.

Furcsa hogy egyszer se találkoztam prim95 hibával, minden esetben kifagy a rendszer.
Szerintem túl meleg az NB, teszek rá egy fan-t, de csak délután, most munka.
4 RAM modullal probálkozok egyenlőre.

FSB-nek adjak plusz feszültséget? Vagy az nem lényeg?

azt irtam, hogy "a q9450-nek megfelelo xeon".. ennek melyik resze nem ertheto? tenyleg nem tudom felfogni, hogy a legtobb ember szamara miert olyan nehez megerteni az a tenyt, hogy a ket tipus kozott NINCS kulonbseg (csak a neve es a mikrokodja)
I'm out.

mindegyik érthető, de gondoltam intelék nem a saját szórakoztatásukra gyártógatnak ugyan olyat más néven. pláne hogy majdnem fele annyiba is kerül. ezek szerint mégis...
számomra ez nem volt tény eddig.
a megfelelő nem feltétlen jelent ugyanazt. gondolj csak arra mikor azt mondja pl. valaki hogy ez az intel proc. amd-nél ez a megfelelője annak a procnak. no de ebbe ne mennyünk bele.

ez az intel proc. amd-nél ez a megfelelője annak a procnak
WTF?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

háát azért vigyázzunk ezzel...ezek már 65nm en készülnek, tehát 24/7ben csak igen jó hűtés mellett ajánlott 1,5 fölé menni!!!
-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

ugy ertette, hogy a ket proci teljesitmenye majdnem megegyezik, ezert mondjak azt, hogy a masik gyarto megfeleloje (gondolom en, hogy igy ertette)
#291: semmi mas okuk nincs, csak az, hogy ezzel a huzassal megtobb penzt tudnak beszedni.. ha belegondolsz, egy csomo ceg eleve nem vesz sima asztali procit, csak szerverprocit (xeon).. az intelnek meg nem kell masik procit gyartania, eleg egy masik szoveget a kupakra gravirozni, masik dobozba rakni a procit es atirni a mikrokodjukat.. ez egyszeruen csak uzleti "fogas"..
I'm out.

Akkor most mennyit adjak max MCH-nak? (fsb-nek kell?)

fsb: +0.2
mch: +0.3
tobbet ne kerdezd meg legy szives
![;]](/dl/s/v1.gif)
I'm out.
Ő az MCH feszre értette...csak épp nemtom miből gondolja, hogy +0,25 az 1,5V. Kimérte vki vagy mi?!

mindenhol ott vagy, megsem vagy eleg figyelmes ![;]](/dl/s/v1.gif)
I'm out.
Áááá...csak csekkoltam figyelsz e
...tudtam hogy te kimérted...