nem hülye kérdés ez...
ha vki nem tudja, inkább kérdezzen, mint hülyeséget csináljon.
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
nem hülye kérdés ez...
ha vki nem tudja, inkább kérdezzen, mint hülyeséget csináljon.
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

Nem nagyon tuningoltam eddig, P4nél nem volt ilyen lehetőség 
ezért kell kérdezni 
az lenne hülyeség, ha nem kérdeznél 

Ez így jó vagy meleg?
Biosban 1,25650V van beállítva, más nincs túlfeszelve. Még ramot tesztelnem kell 
Prime small FFT-vel ment.
Még annyi, hogy az normális, hogy az 1. mag jó pár fokkal melegebb, mint a többi 3?

Tökéletes, szinte semmilyen más alkalmazás nem terheli ennyire a négy magot mint a stabilitás tesztek. Átlagos használatnál soha nem fog még ennyire sem melegedni, meg lehetsz elégedve vele. 
ui: normális! 
[ Szerkesztve ]

Köszi! 
Azt tudom, hogy semmi nem terheli annyira, mint a szintetikus tesztek. 
Sajnos egyel kisebb feszkóval 7 perc után leállt az egyik mag 

Ráadásul van vagy 30 fok a szobában, azért tuningolok most, mert, ha most stabil, akkor az jó lesz egész évben. 
ez teljesen jo...
nemgond, ha melegebb....alapon is melegebb egyébként?

Alapon nem stresseltem primeal úgyhogy nem tudom. IDLE a 4. mag volt melegebb alapórajelen. Az első 3 mag 32-33 fok körül volt a 4. meg fixen 42, de lehet, hogy az everest mért rosszul.
vhol hibás a szenzor...a 4. magnál vszínű magasabb hőfokon kel életre 
az 1. magnál meg lehet magasabb hőfokon mér félre...de mind1...mert elég ha a többit figyeled.

pont ennyi amit leírtál.
más a stepping.
a C1es ugymond "javított" kiadás...nem mintha baj lenne a C0ásokkal...

ránézésre a paszta is...nameg ebben a nyári melegben az alaphűtő elég gány..

Ha fentebbi Hozászolásomban megnézed a képet, akkor láthatod mit tud a Hyper212+ a 3,6-ra húzott Q8400-al
Szerintem jókis hűtő, jóáron
A gyárin sokat az újrapasztázás sem fog segíteni 
COD4 :<<A.S.E>> Hardcore Feje'r megye (Tilos GL,MD,LS,KEMP!!!)| ip: 87.229.77.165:28974 Web: http://aseteam.info Minden játékost szeretettel várunk, a szerverünkön. BF3: odorgg
nincs megszáradva... egy freezer 7 pro-t? ![;]](/dl/s/v1.gif)
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Hello
Beszereztem egy Q8200-at. Nem tudom mennyiben tér el tuningolhatóságban egy E8400-tól de ez már nem akar nekem elindulni 400-as fsb-n. Előző procinál nem kellett semmit állítani csak az fsb értékét de ennél már ez kevésnek bizonyul, mert a win már nem tölt be. AsRock P45X3 Deluxe lapom van amúgy... Min kéne még állítani?

Kihagytam, hogy a proci R0-ás...

Feszültséget ugye nem AUTOn hagytad?

Volt azon is meg belőttem 1.3V-ra biosban. Ja és annyi furcsaság az "új" procival kapcsolatba, hogy eddig ha nem bírta a régebbi proci a tuningot akkor egy-két próbálkozás(indítás) után visszavette a bios a tuningot és akkor lehetett újra beállítani. De most már érdekes módon nullázza a biost, minden beállítást alapértékre tesz. 
[ Szerkesztve ]

Én nem értek a Q8200-ashoz, de azaz 1.3V nagyon soknak hangzik.

Akkor ajánlom figyelmedbe a gyári ajánlást: 0.8500V-1.3625V

Nem tudom mi lehet, de mivel hűtöd azt a procit? 400FSB-hez általában 1,21-1,23 volt bőven elég. Az is elképzelhető, hogy kifogtál egy bődületesen antituning példányt.
Nekem 440FSB-hez 1.25650V kellett.
A gyári ajánlás 1,36V maximum, de azért annak a hűtéséhez már víz kell.
[ Szerkesztve ]
ez nem gyári ajánlás, hanem VID 
egyébként 1.45Vig kaphat feszt, ha megfelelően van hűtve...
pár gyors kérdés...
pcie 100?
feszek fixálva? ( VTT és MCH feszre külön kíváncsi vagyok mennyit kap)
mennyi ramod van és mennyi az orajelük?
FSB emelésével egyidőben a ramokat visszaosztottad?

A PCIE fixálva van 100on. De belinkelek egy képet, gyorsabb. A ramok vissza vannak véve, ha 400as fsb lenne akkor 1280on mennének, DDR3asak, 2x2Gb. A régebbi proci gond nélkül vitte ezeken a beállításokon... Most éppen kicsit húztam 350-es fsb-n, ezt még bírja AUTO feszen, megyek felfelé, hogy meddig bírja.
[ Szerkesztve ]

370es fsbnél már nem tölt be.
(#15023) hunfatal: szerintem jól van hűtve. Játék alatt se melegedett fel 40fokra.
[ Szerkesztve ]
nos pár dolog, ami szemet szurt...
auto feszen nem hagyjuk/hagyunk semmit...mennyi az alapfesze a procinak?
és mi ez az 1V? ez gondolom IDLE állapot....
ramnak 1.8V kell? mi a gyári orajelük?
NB feszt told fel 1.25-1.3Vra...a VTTt meg huzd visszább 1.2Vra...1.4V a max ajánlott...azt meg igencsak tullépted.

AUTO fesz nem egyenlő alapfesz. AUTOn sokszor borzalmasan megemeli a feszt, állítsd VIDre a feszkót és kezd el húzni, nézd meg meddig stabil.

Igen idle miatt 1V. A ramok gyárilag 1.8V-on mennek. 1600as CSX tuningram lenne. A VTT-t nem én állítottam. De ott az a minimum fesz szóval csak felfele lehet menni. Az alapfeszt honnan nézzem ki? Biosba már egyszer belőttem 1.3Vra a feszt de nem volt hatása, próbálkozunk akkor még. 
Ja és amúgy 3.6-on vitte bármiféle feszállítás nélkül az E8400-et a lap, azokon amiket ott láttál.
[ Szerkesztve ]

Nekem a p5b pl. E8500ra faszán beállított AUTOn 1,4V-t 400FSBre, úgyhogy óvatosan a bármiféle feszállítás nélküllel. 
hmm...akkor azt miért mutatja VTTnek 
tudomásom szerint 1.4V a maximálisan adhato cpu termination azaz VTT fesz a 45nmes prociknak...
keress a biosbeállításaid között vmi ilyesmit...CPU termination vagy FSB termination...és azt állítsd be 1.2Vra...NBt pedig az imént említett feszre.
VID értéket pedig coretemp nevű progival ki tudod olvasni....VID rublika.
[ Szerkesztve ]

Közben a biosba lehet állítani a VTT-t. Csak azt hittem amit a winbe ír ki feszt az a minimum, mert ha auton van az értéke akkor azokon ment. Most felvettem 1.23ra.
VID-re 1.1et ír.
Érdekes. be van állítva a VTT és itt mégis többet ír.
[ Szerkesztve ]
na azért...
látod ez a hátránya, ha auto feszen hagyod...bőven megengedhető érték felett jártál VTT ügyben...és ez az összes többi fesszel megeshet bármikor auto értéken 
#15032) F_Zolee állítsd be még1x azt a VTT feszt...hátha nem mentetted el véletlenül...NBnek meg többet...inkább 1.3V közelébe.
[ Szerkesztve ]

Na közben ezzel a tuning progival be tudtam állítani a VTT-t 1.31re de nemsokkal utána kifagyott a gép. Most a biosba szintén 1.31re van állítva és még mindig 1.51et ír ki a progi. 
(#15028) hunfatal: amikor az E8400 volt ott lefixáltam a feszt 1.25re, nem auton volt.
[ Szerkesztve ]
amugy mi ez a progi 
vmi asrock kreálmány? 

hmmmm....hát nemtudom...szvsz ezt a progit ne indítsd el...lehet ez állítgat vmit...
csak biosbol probáld...
aztán indíthatod a CPU-Zt meg coretempet....meg mellé egy everest, vagy hardware monitor...és akkor nem lesz gubanc...ha biosban be van lőve, akkor annyi kell, h legyen...0,2V nem leeht a különbség...

Na de akkor honnan derül ki mennyin küldi a VTT-t ha nem nézem meg itt?
hát BIOSbol. ha biosban annyira van beállítva, akkor az annyi is lesz...ez a "sz@r" meg félremér...
egyébként HW monitor lehet, h mutatni is fogja nálad, ha a lap tujda 
szal CPU-Z, coretemp és HW monitor...

itt is mutat érdekességeket 
a VIN1 elvielg a RAM 
mind1...le kell szarni...ha BIOSban beállítassz egy értéket, az attol több nem lehet...

Érdekes módon a VTT-t leszámítva a többi annyi amire állítva van.
hát van ez így....láttam már több esetben, h csak 1 érték tért el a valoságtol...

Ok. És most akkor így bírnia kéne a 400as fsbt? Még nem küldtem meg.
(#15045) darál0w:Nekem nincs ilyen, hogy MHC.
[ Szerkesztve ]
elviekben....ha MCH ~1.3V és VTT 1.2-1.3V között...mennie kellene.
persze a többi feszt is fixáld normal értéken.

A GTLRef-nél ezeket lehetne csak állítani.
[0.67 x Vtt], [0.65 x Vtt], [0.63 x Vtt] and [0.615 x Vtt]

Ha visszavettem 1.41re a VTT-t a progin keresztül akkor kis idő múlva kifagy a win. Most akkor a proci lehet a problémás? Mert mint írtam a másik proci még akár 3.9en is ment különösebb állítgatás nélkül.
nemtudom mit kavar a biosod illletve az asrock progi...sztm kérdezősködj egy kicsit a lap topikjában.
#15047) F_Zolee refekkel egyelőre ne foglalkozz.
[ Szerkesztve ]