ez már csak a múlt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
rup1u5
(PH! kedvence)
vid-je?
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

lipi67
(PH! nagyúr)
Hát..Van itt kb 25° zárt ház,s egy kvra szarul felkent Mx3-as paszta. Kben a max hő kvra hasonló, csak 60MHz meg plusz fesz..
Ha szétszedem, Mx2-es megy alá, mert a 3-assal dolgozni..képtelenség.
(#8999) rup1u5 :
Fenéket! 24/7-re nekem marad alapon. Kben úgy 4,2GHz környékén lenne a 24/7 emberi fesszel (1,2v környéke) Vid:1,125 
Bagira01: Tesztelgetünk.. 
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
Jó estét Mindenkinek!
Azt kérdezném meg, hogy van-e valakinek tapasztalata, véleménye eme ASUS termékről?
Egy, az adatlapomon látható UD3P-t váltanék le vele.
Nem török ranglisták élére, így talán elég lenne ez is, feltéve, ha CPUmat a jelenlegi 460*8as - esetleg kicsit feljebb - szinten tudnám használni.
Tudom, hogy garancia erre nincs, de hátha a sokat tapasztaltak tudnak véleményt mondani!
Előre is köszönöm!
By Demons Be Driven

tom_tol
(őstag)
ez egy gyengébb proci és házban van mezei ventivel
jól el csesztem a ps.-t 
[ Szerkesztve ]

Bagira01
(PH! kedvence)
Múlt, nem múlt. Alacsony vid-es melegszik. Persze nagy légszállítású ventivel és egyéb okossággal lehet faragni a hőfokokon
Főleg, h november van 
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

tom_tol
(őstag)
nem volt nyitva ablak 
ezt a tesztet teljesen és legálisan hétköznapi körülmények között csináltam

kimi02
(őstag)
Q9550@1.120v Nem a legjobb , de ez van.
HARMAN KARDON AVR 760 - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

lipi67
(PH! nagyúr)
Ez több mint jó...
Hogy-hogy ilyen hűvös a lap? Ablak nyitva?
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

kimi02
(őstag)
Nyitva , muszáj, mondjuk hideg nincs de azért valamit számit 
Ja és gondolom látod milyen op rendszer van fent 
[ Szerkesztve ]
HARMAN KARDON AVR 760 - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

DroiDMester
(őstag)
Ja-ja ott már van valami turpisság! ha megnézed a lap hőfokát 26.fok még terhelés nélkül is kevésnek bizonyul UD3.nál! 

lipi67
(PH! nagyúr)
Értem. Igen tuti számít, csak itt meg itt alszik a lányom nem messze, megfázna..
Oprendszer..igen, figyeltem! 
(#9011) DroiDMester : Kell az is
én most kezdtem el 1,2v-on..Eddig nem sokat hozott..[link]
[ Szerkesztve ]

lipi67
(PH! nagyúr)
[1,2v@4216MHz] Mára elég is.
Jó éjt!

kimi02
(őstag)
Neked is, GRAT

lipi67
(PH! nagyúr)

Sziszifeca
(őstag)
Neked hogy van az, hogy load 1 fok eltérés van az idle-hez képest? Ez is turpisság. 
Itt a PH-n neked a leghűvösebb a cuccod. Milyen házad van és hány ventivel, és zárt házban? 
>>Youtube/Sziszifeca<< www.VCRC.hu- Rfactor!

lipi67
(PH! nagyúr)
Érdekes. Én most nyitott ablaknál vagyok, és már 54° 
S, hogy ne csak off legyen.[iccaka Cinebench R10 17000 pötty]
[ Szerkesztve ]

kimi02
(őstag)
Mert a teszt vége fele inditottam el a Real Tempet. Schyte Ultra kaze 3000 Rpm,Fúj be a házba előröl, hátul meg két venti szivja kifele a levegőt 
És persze a Mugen 2 venti is maxon megy
[ Szerkesztve ]

Sziszifeca
(őstag)
Na nekem meg csak 1 venti van a Mugen2-n és kész. Nekem a csendes gép fontos!
Alapon 800-as fordulaton, terhelve max: 1300Rmp. Akkor lehet az enyém is ezért nem olyan hűvös. 

Sziszifeca
(őstag)
Ez mi? : Cinebench? Tesztelő progi? Nem ismerem. 

lipi67
(PH! nagyúr)
Jaja. Itt kijön a 4 mag, meg a ram. Dolgozik rendesen. 

OddMan
(őstag)
A Q9400 95W-os proci mennyire melegszik jobban a Q9400S 65W-os procinál? 
Nem tudom eldönteni, hogy megéri-e a jóval drágább Q9400S-t venni a Q9400 helyett.
''A szíved szabad! Légy bátor és kövess!''

lipi67
(PH! nagyúr)
Nekem a q9400-es mindent csinált, csak nem melegedett. 1,1875-ös vid-del.

rup1u5
(PH! kedvence)
Milyen progival tudnám nézni hány voltot kapnak a memóriák?

rog75
(kvázi-tag)
Sziasztok,
Van vkinek tapasztalata Q9550-tel es Asus Maximus Formula X38-cal mennyit lehet kihozni a procibol?
R

OddMan
(őstag)
Azt esetleg nem tudod, hogy egy Q9550 mennyire melegszik jobban a Q9400-hoz képest? 
everest?
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

lipi67
(PH! nagyúr)
Igen, everest mutatja 

OddMan
(őstag)
Légyszi valamit írjatok, mert ma kell rendelnem egy procit, mert az enyémet jövő héten elviszik.
Szóval Q9400-at vagy Q9550-et vegyek? Árban a kettő között kb. 10e a különbség.
Ha a Q9550 lényegesen jobban melegszik a 2x akkora L2 cache miatt, akkor inkább asszem a Q9400 lesz nálam a nyerő. Persze ha fogyasztásban a kettő között elhanyagolható a különbség, akkor azért az a plusz 6MB L2 cache biztosan sokat dobhat a teljesítményen bizonyos esetekben.
KÖSZI!
[ Szerkesztve ]

DroiDMester
(őstag)
OLVASS VISSZÁBB!! párszor már volt róla szó! nemrég írtam már vagy 6.odjára!

rog75
(kvázi-tag)
Koszi! Az ilyen "altalanos" infokat be kene rakni az elso hozzaszolasba szvsz, 8375 hozzaszolas ota majd 700 volt
3.6/3,8Ghz 450FSB-vel boven jo.
[ Szerkesztve ]

lipi67
(PH! nagyúr)
Nálam ..jobban. Viszont nagyon alacsony a q9550-esem Vid-je. Kb 10-14°-kal melegedősebb. (tuningnál prájmolva). Nézd ha tuning nem játszik és 24/7-es 3,4 3,6GHz jó Neked akkor simán elég a q9400. Ha többre vágysz, akkor q9550-es. (szerintem)

OddMan
(őstag)
Akkor asszem elég nekem a Q9400 proci. Ha 3.3, 3.4GHz-re fel tudom húzni, az már megfelel nekem. 
KÖSZI a gyors választ! 
[ Szerkesztve ]

lipi67
(PH! nagyúr)
Arra tuti fel, feszemelés nélkül is, s prime alatt is 50° körül leszel egy normális hűtővel. 

OddMan
(őstag)
Nos, meg is rendeltem, remélem legkésőbb szerdáig megkapom.
Amúgy a hűtőm egy "Cooler Master Hyper TX2"-es.
Thx.
[ Szerkesztve ]

lipi67
(PH! nagyúr)
Az a maga nemében nagyszerű hűtő, de nem szabad túlértékelni. Jó döntés volt asszem. Egy kis Vid-es 9550-nel nem biztos, hogy megbírkózott volna..S bár megy a MHz hajkurászás, de azért egy quad 3,4GHz-en nem rossz kis proci.. 
[ Szerkesztve ]

bandi0000
(fanatikus tag)
hali tom h nem ide tartozik de most vettem egy ddr2 es memót és miért van az h 800 mhz helyett 400 al megy?
szorozd meg 2vel és oda a gond 
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

bandi0000
(fanatikus tag)
és azt hogyan kell?

DroiDMester
(őstag)
Húha itt már nagy gondok vannak....... 

Fix
(tag)
szerintetek egy Q9450 343x8 2,775GHz -hoz mekkora fesz kell kb.
Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

rup1u5
(PH! kedvence)

(#9041) Fix: Ezt, hogy érted?
Úgy érted mi kell ahhoz, hogy 10 Mhz-el növeld az fsb-t? Mert ahhoz semmi.
[ Szerkesztve ]

Fix
(tag)
Akkor másképp:
Ahoz, hogy ezt kapjam 3,20GHz (400x8)
Itt milyen fesz értékeket kell be állítani és mekkorára:
*************System Voltage Optimized *************************
System Voltage Control [Manual] [manual, auto]
DDR3 OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +1,55V
PCI-E OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5--> +0,75V
FSB OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +0,35V
(G) MCH OverVoltage Control [Normal] +0,025V +25 --> +0,755V
Loadline Calibration [Auto] [disabled,enabled,auto]
CPU Voltage Control [Normal] 2,35000V-0,50000V
Normal CPU Vcore 1.25000V
Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

rup1u5
(PH! kedvence)
Mindent tegyél normálra, ramoknak adj annyit amennyi specifikáció szerint kell. 3.2-őt vinnie kell simán, normál feszekkel.

Fix
(tag)
Az a helyzet, hogy már 3,00GHz-nél bajban van a windows indulása. 
RAM-szorzót visszavetted?
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Fix
(tag)
****************Standard Timing Control***************************
CAS Latency Time 7 [Auto]
DRAM RAS# to CAS# Delay 7 [Auto]
DRAM RAS# Precharge 7[Auto]
Precharge delay(tRAS) 20[Auto]
Ezekre gondolsz?
Nem, az FSB/DRAM Freq szorzóra/arányra, vagy csak az adott (emelt) FSB-hez tartozó DRAM Freq-re. Sajnos nem ismerem a lapod BIOS-át pontosan, így nem tudok menüpontot idézni, de a manual-ba le van írva, hol találod. A lényeg, hogy vedd visszább a szorzót, ha emeled az FSB-t. Ha visszavetted, nem szóltam, csak jobb rákérdezni, mert néha elfelejtik.
[ Szerkesztve ]

Fix
(tag)
**********************MB Inteligent Tweaker (M.I.B.)*************************
Robust Graphics Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [ 8x ]
Fine CPU Clock Ratio [ +0.0 ]
CPU Frequency 2.66GHz (333x8)
CPU Host Clock Control [Disabled / Enabeled]
xCPU Host Frequency (MHz) 333 400
PCI Express Frequency (MHz) [Auto] 90-150
C.I.A.2 [Disabled] [disabled,cruise,sports,racing,turbo,full thrust]
Performance Enhance [Turbo] [standard,turbo,extreme]
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
Memory Frequency (MHz) 1333 1333
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual] [auto,manual]
****************Standard Timing Control***************************
CAS Latency Time 7 [Auto]
DRAM RAS# to CAS# Delay 7 [Auto]
DRAM RAS# Precharge 7[Auto]
Precharge delay(tRAS) 20[Auto]
****************Advanced Timing Control **************************
ACT to ACT Delay (tRRD) 4 [Auto] 1-15
Rank Write to Read Delay 5 [Auto] 1-31
Write To Precharge Delay 10 [Auto] 1-31
Refresh to ACT Delay 60[Auto] 0-255 DEC
Read to Precharge Delay 5[Auto] 1-15
Static tRead Value 7[Auto] 1-31
Static tRead Phase Adjust 0[Auto] 1-31
Command Rate (CMD) 1[Auto] 1T 2T
************Clock Driving & Skew Control ***********************
CPU/PCIEX Clock Driving Control [800mV] 700mV,800mV,900mV,1000mV
CPU Clock Skew Control [Normal] 50ps +50 =>750ps
(G)MCH Clock Skew Control [Normal] 50ps +50 =>750ps
*************System Voltage Optimized *************************
System Voltage Control [Manual] [manual, auto]
DDR3 OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +1,55V
PCI-E OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5--> +0,75V
FSB OverVoltage Control [Normal] +0,05V +5 --> +0,35V
(G) MCH OverVoltage Control [Normal] +0,025V +25 --> +0,755V
Loadline Calibration [Auto] [disabled,enabled,auto]
CPU Voltage Control [Normal] 2,35000V-0,50000V
Normal CPU Vcore 1.25000V
Ennyi a menü.
CPU Clock Ratio [ 8x ]
Fine CPU Clock Ratio [ +0.0 ]
CPU Frequency 3.20GHz (400x8)
CPU Host Clock Control -> Enabled
xCPU Host Frequency (MHz) -> 400
PCI Express Frequency (MHz) -> 100
C.I.A.2 [Disabled] [disabled,cruise,sports,racing,turbo,full thrust]
Performance Enhance -> Standard
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
Memory Frequency (MHz) -> itt olyan beállítást keress, ami a 400-as FSB-vel sem viszi 1333MHz fölé a RAM-okat
DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual] [auto,manual] -> ez maradhat egyelőre auto-n, de később majd lődd be manual-ra, és állítsd be egyesével a megfelelő értékeket.