hi!
legkorábban a hétvégén tudok majd ilyeneken elgondolkozni.
a ramod probléma lesz.
mivel nálunk aramok vissazosztása a biosban kicsit túl van bonyolítva, így nem tudom, hogy a 800-as ramjaidat mennyire lehet visszaosztani.
magyarul egy "normális" lapban ez történne:
ha a 800-as ramot 667-nek definiálod, akkor 800/667 1,2
azaz az fsb.t 1.2x-esére tudod emelni.
teháta 2.88ghz-es proci órajelből tudsz 3455-öt csinálni úgy, hgoy a ramok 800-on járnak.
nem tudom, hogy a visszaosztás megy-e 533-ig is?
mert akkor jóval nagyobbat lehet rántani az fsb-n, hogy a ramok 80-on maradnak.
de mivel éna ramjaimmal 1100-1200 között variálok, így a nálad lévő határok totál máshol annak.
a bios-omat pedig nem szívesen piszkálom, hogy megnézzem a ramállítási lehetőségeket, mert tapasztalatom az, hogy egy stabil beállítás piszkálása utáni visszaállításnál van, hogy újból instabil.
a lapod nagyon picit gyengébb, mint az enyém. prodidat nem tudom. ha a ramot vissza lehetne osztani lejjebb, akkor sem hiszem, hogy 3.8-nál többre jutnál. (vagy igen?)
nézz meg valamit.
feladatkezelő, teljesítméyn fül. játsz, amivle szoktál. és amikor a legalacsonyabb fps-eket látod, lépj ki a játékból. húzd szélesre a feleadatkezelőt.
nzézd meg a cpu görbét! ha nincs mag, ami 90% fölöttre húz, akkor nincs értelme a +10%-nak sem...
ha úgy látod, hogy mégis van procilimited, akkor majd itt folytatjuk.
(no pü, mert szakmai kérdés...) 
szerk:
mire linxstabilan kihoztam normál feszen a 4 ghz-et, pár ramot és lapot kipróbáltam, véreset hugyoztam.
másoknak ez igen könynen megy, bár vannak némi kételyeim a prime teszteket nézve, hogy lábujjhegyen készült a nagy részük. egy 300 körös linx 20. körében a nagy részük eldobná magát... - de ez persze csak feltételezés.
giga p45 lapoknál kicsit jobbb a helyzet, könnyebb a tuning....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html