Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz kovasz #2251 üzenetére

    Nem akarok vitát indítani és nem is ide való, ezért OFF, de a swap igenis ajánlott Windows alá (Linux alá pedig kötelező), ahogy moonman írta anno (csak ő jobban fogalmazta meg), a Windows memóriakezelése a virtuális memória alapjain nyugszik, tehát minek ehhez hozzányúlni/kikapcsolni, ha eleve úgy lett megírva a kernel, hogy ezt használja, hiszen alapból így települ fel, majd biztos hülyeségből tették bele a fejlesztők. A telepítésnél úgyis érzékeli a telepített RAM mennyiségét, ha szükségtelen lenne, akkor pl. 3-4 GB RAM felett kikapcsolná a szolgáltatást, ehelyett aktiválva marad.

    Ennek ellenére az igaz, hogy 99%-ban 3GB RAM felett kikapcsolható a swap desktop Win alatt (2000/XP/Vista/Win7), mert nagyon kevés program igényli, de ha igényli, akkor nélküle el sem indul. Ennyi RAM mellett inkább fix 1 GB virtuális memót célszerű definiálni. Kevesebbnél RAM esetén pedig a RAM-mal megegyező vagy 1.5szörös fix méretet célszerű, avgy hagyni automatikusan, amit a rendszer kioszt.

    "a ramdiskre rakott swap helyett inkább egy 64 bites orpendszert illene/kellene felrakni..." - ez így ebben a formájában pedig azért nem igaz, mert a 64 bites oprendszeren a nem natív, azaz 32 bites alkalmazások így is úgy is max. 2 GB-ot tudnak csak megcímezni, tehát ennyivel gazdálkodhatnak... a /3GB kapcsoló pedig több gondot okoz, mint hasznot (ezzel lehetne 3-1 GB arányban az alkamazások/kernel által lefoglalt memória méretét változtatni)

    persze abban igazad van, hogy így legalább a 4 GB RAM látható lenne az oprendszere számára, de a legtöbb 32 bites program így is csak 2 GB-ot fog tudni megcímezni, hiába 64 bites alatta az oprendszer

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák