És pont a tied lett a 25000. HSZ. Most irigykedem. ![;]](/dl/s/v1.gif)
TRON addict

És pont a tied lett a 25000. HSZ. Most irigykedem. ![;]](/dl/s/v1.gif)
TRON addict
Pedig még offoltam is, nem raktam hozzá a topichoz semmit, így kell ezt csinálni 
"The time you enjoy wasting, is not wasted time."
Köszönöm a helpet, szerintem meg tudom csinálni, amit linkeltél, de átdolgoztam az utóbbi 7 napot, és még 5 van előttem ahhoz, hogy legyen időm (és tiszta agyam) kipróbélni. Ha elakadok, kereslek!
Köszi. 
Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

Kinéztem magamnak ezt az ssd.A tesztet is elolvastam róla.Elég meggyőző.Mondjuk én csak os-t teszek rá ill, progikat.
Már csak az a kérdésem,h műxik-e a rendszeremmel ill.alaplapommal ez az ssd?
Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

Semmiben nem különbözik csatlakozásügyileg mint egy sata2-es vinyó, jó lesz.

Elgondolkodtam!
Én lehet hogy veszek egy Samsung 830 Series SSD-t, de továbbra is zavar az alaplapom honlapján található specifikációs listában szereplő kisbetűs, csillaggal megjelölt megjegyzés (ami a Marvell vezérlős SATA3 RAID 0 mode-t illeti):
* SATA3 SSDs are not recommended for use in RAID 0 mode on Marvell SE9128 ports.
Aggódom hogy, lehet ugyan a Samsung SSD vezérlője együtt működik a Marvell vezérlővel, de akkor ez a megjegyzés érvénytelen lenne. A megjegyzés pediglen minden Sata3 SSD-re vonatkozik. Bújom a külföldi fórumokat és bizony nem olvasok sok jót az alaplapom és az SSD kapcsolatáról. Az alaplapom: Gigabyte X58A-UD3R rev 2.0.
Ebbe valaki tudna állást foglalni hogy nyugodtan megvehetem-e az SSD-t? 
[ Szerkesztve ]
Regula virtutum pulcherrima vita docentis.

Sziasztok.
Kérdezném,hogy simpla SSD esetén milyen drivert érdemes használni?
Kell az IRST driver vagy nem?
Intel alaplapom van.
Win7
Panasonic TX-P42G30 - Oppo DV983 DVD - Jadis Orchestra erősítő - Focal 807V hangfal - VDH Inspiration hangfalkábel - VDH First ,Second Interconnect
Sajna az enyémen is marvell 9128 van, ami nem egy teljesértékű sata3 mint mondjuk az intel és amd saját natív meoldásai.. Lassabb sebességekre képes mint azok, de azért sata2-nél képes gyorsabb lenni.

Made in Japan 
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® FΩЯ €\/3|2 Fav. Rally Pilot: KЭИ ßŁ●Ͻᴷ D|RT 3 :) Steam: MonsterEn3rGy Xfire: pokolfajzat007 BF3/Origin: MonSteR-En3rGy Dirt 3: HunDrifter
Vertex 30GB = 051302 = You can flash it to a Turbo
Vertex 60GB = 061302 = You can flash it to a Turbo
Vertex 60GB = 051102 = You can flash it to a Turbo
Vertex 120GB = 081102 = You can flash it to a Turbo
Nekem 60GGB-os van, akkor a második, vagy a harmadik a nekem való? Ezt honnan lehet megtudni?
Az ssd-n nincs rajta egyik szám sem. 
Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.

A dobozán a vonalkód környékén?
Ott rémlik...
Aludni kell, anélkül meghalok.
Ennek már ugyan nincs meg a doboza, de a vonalkód rajta van az ssd-n is. Azon van két szám, de egyik sem hasonlít, még csak egy kicsit sem.
Azt olvastam, hogy valami dos paranccsal lehet kiolvasni, de hogy hogy???
Nincs rajta nem lehet így kideríteni.
gabipaci
Megy pü.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Amennyiben így van, nem veszek SSD-t. Vagy teljes teljesítmény vagy semmi! Alaplapot meg nem fogok ezért cserélni! Elszomorodtam!
Regula virtutum pulcherrima vita docentis.

Ez a két sor meg is oldotta a problémámat!
reg.exe add
"HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel0" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001
reg.exe add
"HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel1" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001
1000 köszönet!!! 
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

Over provision mi alapján működik? 3 partícióm van, egyik 26 GB /20 GB foglalt és 1 GB max shrinket ír... D csak 16 GB/13 GB és 1.8 GB ... Most hogy is van ez?
Nem írom alá!

Szép kis idézet és még igaz is! 
Köszi a segítséget 

Intel 80GB 320 SSD
Jók az értékek? 
Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

Melyik értékre gondolsz?
C0 Unsafe Shutdown Count ?
TRON addict

Én úgy tudom, hogy a marvell-el a samuk és az intelek egész jól megvannak. A SF-os vezérlővel ellátott SSD-ket nem szereti.
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...

Úgy általában, ha 320-as Intelről van szó. Nem tudom, lehet-e következtetni arra, hogy várható-e egy "8MB-os" összeomlás...
Szoktam menteni a rendszerről a fontos dolgokat, de azért sz@rul esne egy hirtelen recovery... 
Ez a 60 amúgy gyorsan összejön az alkalmankénti tuning és Firefox-fagyás, plusz az áramszünetek után. 
Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!
Ezt én is hallottam, lehet h a végén rájövök: egy sata2-es Kingston elég lett volna. De azért vettem ezt igazából mert alig volt drágább, úgyhogy annyira nem érdekes. Előbb utóbb úgyis alaplapot cserélek majd...
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne: az alábbi SSD-ről mi a véleményetek?
Kingston SSDNow S100 SATA 2,5" 16GB SSD Drive
Úgy tervezném, hogy a Win7 ezen lenne, persze a Program Files nélkül. Elég ez az SSD erre, ugye?
(ilyen termékem még sosem volt, de csupa jókat olvastam eddig a technológiáról)
Köszi előre is a válaszokat!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Ez elég karcsú. 32 alá nem nagyon mennék.

Főleg mi értelme a programfilest máshova tenni? (gondolom nomrál winyóra)
Akkor nem sok értelme marad SSDt venni.
Ok. Köszönöm a válaszokat, most kaptam egy ajánlatot, egy 64GB Kingston, még 6 hónap garival 18 ezerért! Most meggondolom... 
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Sziasztok! Milyen külső ssd ajánlanátok Win 7 64 bit alá 40000 Ft-os árig, ami megbízható márka? Előre is köszi a válaszokat.

A kérdés, hogy a külső SSD-t mire szeretnéd használni? Nem rendszerlemeznek gondoltad? Tárolásra nem igazán praktikus GB/Ft tekintetében.
Okostelefon (ZTE Blade) tartozékok, zsebmérlegek, kábel teszterek, egerek, kütyük és még sok apróság! -> http://picasaweb.google.com/sefteles/

Szia! Rendszerlemeznek gondoltam, USB 3.0 csatin keresztül csatlakoztatva.

Szerintem program hiba ezzel a verzióval nekem se mutat most éppen egy Kingston SSD-t kéne %-oljon szal szerintem nem márka függő!
Nekem is a 36-os van fent és mutat rendesen mindent.
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Csak a V+-ot érdemes venni, azt is csak akkor ha jó árban van.
RC Autó 1/10 kerék, felni, LiPo őr és Vitorlázórepülő eladó: www.href.hu/x/h8ui <-> www.href.hu/x/hhxe <-> www.href.hu/x/hh2g
Én úgy emlékszem, hogy pl. a Windows 7 telepítője nem enged USB-s eszközre operációs rendszert telepíteni.
Igen ez így van, közvetlenül nem lehet USB-re telepíteni. Természetesen azért kivitelezhető a dolog, csak kell hozzá a WAIK és egy kis segédprogi.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Üdv!
Egy apró kérdésem lenne. hamarosan birtokba veszek egy 64GB Kingston SSD-t. A Win majd egyszer rátelepül, most még nagyon jól van. 
Addig azonban arra gondoltam, hogy a swap fájlt az SSD-re helyezem. Ez a megoldás hatékonyabbá teszi a rendszert, lesz bárminemű érzékelhető eredmény?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Gondolom attól függ, mit csinálsz a 4 giga ramod mellett... 

Minek veszel SSD-t, ha az oprendszer kénytelen a normál winyóra írni a dolgait?

Valószinüleg csak minimális.
Nálam SSD-n a rendszer és egy másik SSD-n a swap. Mérni nem mértem, de a boot kicsit lomhább lesz ha visszarakom HDD-re. Inkább a bőngészek gyorsulnak, ha azok cache is a #2 SSD-n van
A HDD oprendszer & SSD/swap megoldást kikéne próbáld. De szerintem eleve megfogja a HDD az op.rendszert. Viszont a böngészök biztosan begyorsulnak, mert azok sok kicsi file-t írkálnak. AZt érdemes oda helyezni.
Egyébként korábban ajánlott volt a swapot levenni az SSD-ről, ma már megoszlanak a vélemények...
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

"Egyébként korábban ajánlott volt a swapot levenni az SSD-ről, ma már megoszlanak a vélemények..."
javasolt volt még korábban a "középutas" megoldás is, azaz a swap méretét minimalizálva a HDD-re kitenni,
ezután valóban az a variáció jöhet, hogy inkább maradjon SSD-n - de szintén korlátozott méretben, auto mérettel áttenni a HDD-re teljesen értelmetlen
a böngésző cache áthelyezés témában a "régi" ajánlás szerintem helytálló most is: menjen ramdisk-re, vagy maradjon SSD-n, de semmiképpen sem HDD-re
BlueGift - a LOGOUT.hu ajándéksorsolási rendszere // "Jelentkezz, Nyerj, és ha lehetőséged engedi, Ajándékozz Te is!" // http://logout.hu/blog/bluerainbow/index.html
Okés, nyilván az SSD-re megy a rendszer, csak nem most. Lusta vagyok a héten újrahúzni emiatt. Később természetesen e célból ki szeretném használni az SSD nyújtotta sebesség-előnyöket! 
Üdv!
Ezt nem egészen értem...
Mindegy, a terv az, hogy a teljes rendszer majd az SSD-re kerül, csak most lusta vagyok...
Amúgy a szokásos, Internet, Film, Zene, Játék...

4GB ram mellett internet és film közben nem nagyon swappel a win, játékoknál már izgalmasabb.
Mondjuk a böngésző cache-t és RAMDiskre raktam, az tényleg dob rajta.

Én kikapcsoltam Win7 x64 alatt a swap -et. Nem tapasztaltam eddig semmiféle hátrányát, hiányát. Lehet, hogy valami spec. programnak kell a swap file, ez esetben én azt nem használom.. 
zetecR: milyen szoftverrel készítesz Ramdisk-et ?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______
Néhány játék bolrul ha nincs swap file, pl Stalker ha jól emlékszem.
Pl: [link]
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

TotalCommander-nek biztosan kell a swap.
Simán kiakad swap néllkül, ha egy mappában 4000-nél több file van.
(persze ma már kevesen használják, meg a 4000 file sem túl gyakori....)
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

azért jó, ha minimális mérettel mégis meghagyod a lapozófájl
böngésző cache+temp-nek összesen nekem most éppen 128 MB van beállítva, untig elég, ezt még 4 GB RAM-ból is le lehet csippenteni, főleg 64bites rdsz alatt
BlueGift - a LOGOUT.hu ajándéksorsolási rendszere // "Jelentkezz, Nyerj, és ha lehetőséged engedi, Ajándékozz Te is!" // http://logout.hu/blog/bluerainbow/index.html

HDD Sentinel mennyire írja ki az élettartamot jól? ~4 hónapos SSD-m már csak 83%-os teljesítményű.
Walter White is Bad*ss!!
Sziasztok!
igazából csak magam megnyugtatásából kérdezem: 96GB-os kingston SV+100 pár naposan, papíros 3év garival 28-ért korrekt vétel?
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)