Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#21001) Fire/SOUL/CD válasza viperabácsi (#20999) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ok. Integrated Peripherals/OnChip IDE Device/intel ICH10 SATA Mode és azon belül megtalálod

Szerk
látom időközben meglett...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#21002) jegenye77 válasza Fire/SOUL/CD (#21001) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Köszönöm épp megtaláltam.

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#21003) hermanyi válasza tomic (#20988) üzenetére

hermanyi
(senior tag)

Nem rossz eredmény közel ezt hozza az én Buffalom is majdnem fele ennyiért [link]

A nők olyanok mint a parkoló ,a jobbak vagy foglaltak vagy fizetősek.

(#21004) jegenye77

jegenye77
(őstag)

Mi lehet a gond hogy az írja hogy a telepítö nem tud új rendszerparticiót létrehozni.
Nem tud települni.

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#21005) Fire/SOUL/CD válasza jegenye77 (#21004) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugye nem XP-t telepítesz?

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#21006) jegenye77 válasza Fire/SOUL/CD (#21005) üzenetére

jegenye77
(őstag)

win7 64-es.

(#21007) Fire/SOUL/CD válasza jegenye77 (#21006) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Zsír új ssd és még nem volt particionálva sem?
Privbe dobj egy képet a lemezkezelőről (amikor persze az SSD is rajta van)

[ Szerkesztve ]

(#21008) jegenye77 válasza Fire/SOUL/CD (#21007) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Teljesen új most tettem bele.

(#21009) Fire/SOUL/CD válasza jegenye77 (#21008) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

miután beletetted, indítsd a mostani rendszert (gondolom W7 az is), aztán lemezkezelő és egyből meg fogja kérdezni, hogy ki kell alakítani a partíciósémát és mi is legyen az... 2 lehetőség lesz MBR avagy GPT, értelem szerűen MBR. Egyből létrejön a partíció, amir ha akarsz megformázhatsz, majd ezt követően próbáld telepíteni W7 x64-et...
(telepítőben mindenképp töröld újra a partíciót és hozd létre, főleg, ha esetleg a mostani rendszered XP)

[ Szerkesztve ]

(#21010) viperabácsi

viperabácsi
(senior tag)

probálom kikapcsolni a hibernáciot az ssd-n de azt irja a parancssorban nincs rendszergazdai hozzáférésem hogy lehet ez?
frissen telepitettem win7 x64 -et

[ Szerkesztve ]

Van a múlt, a jelen , a jövő , meg a Rád elbaszott idő.

(#21011) Gaboo007

Gaboo007
(senior tag)

Sziasztok. Kinéztem magamnak egy 96GB-os Kingston SSD-t és érdekelne hogy mi a véleményetek róla. Rendszernek szeretném + 4-5 játék is rá lenne telepítve. Sebességre mennyivel lenne lassabb mint egy Sandforce 2 vezérlős társa? Sebességet nem a másolásra értem inkább a betöltési időre (Windows, játékok, programok...).

(#21012) Fire/SOUL/CD válasza viperabácsi (#21010) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem rendszergazadaként futtattad a parancssort (start-->cmd->bal CTRL+SHIFT+Enter)
Ha adminként van futtatva a parancssor, akkor a c:\windows\system32 útvonal mellet biluxol a kurzor. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#21013) viperabácsi válasza Fire/SOUL/CD (#21012) üzenetére

viperabácsi
(senior tag)

köszi

(#21014) Clemi válasza Clemi (#20922) üzenetére

Clemi
(őstag)

Már csak az maradt a kérdés számomra, hogy vajon az intel, vagy a marvell vezérlőn gyorsabb-e a lemezkezelés. Semmi kedvem dugdosni a kábeleket, és méricskélni

Korábbi kérdésemre a válasz:

Marvell vezérlőn:

Intel vezérlőn:

Azért van némi különbség

ASUS P8Z68-V Pro, Intel I5-2500K, ASUS GTX-460 1GB, 8GB DDR3

(#21015) jozsi252 válasza Clemi (#21014) üzenetére

jozsi252
(őstag)

Olyan kevés az eltérés hogy valós használat között ebből 100% hogy semmit nem vennél észre, hogy most pl a gyorsabb vezérlőn gyorsabban indul a gép vagy programok vagy akármi.

iPhone 4 8GB white

(#21016) viperabácsi válasza Fire/SOUL/CD (#21012) üzenetére

viperabácsi
(senior tag)

megcsináltam mindent a listáeol remélem mostmár rendben lessz minden.
[link] vagy van még teendő?

[ Szerkesztve ]

(#21017) JoceeHunt válasza Fire/SOUL/CD (#20979) üzenetére

JoceeHunt
(senior tag)

Ez a Samu elvileg Sata2-es ugye? Hiába raknám rá a 3-as portra, nem gyorsulna ugye?
Asus P8P67 -nél van ilyen melyik vezérlőt használjam dolog?

(#21018) S.O.S. válasza GoodSpeed (#20879) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Szia !

Ezeket az adatokat hol lehet megnézni,

üdv : :R

(#21019) SirRasor válasza jegenye77 (#20987) üzenetére

SirRasor
(senior tag)

Még szerencse, hogy ugyanazt a nyelvet beszéljük :DD

Honnan veszed, hogy nem lesz gyorsulás? De lesz. Sok. A bootolás is gyorsul. Nem vágom honnan vetted az irományomból, hogy nem lesz gyorsabb. :W

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#21020) Fire/SOUL/CD válasza JoceeHunt (#21017) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sata 2-es és nem lesz gyorsabb sata3-on sem (nálam is azon van, mivel minden port sata3-as a deszkámon)
nem használom az AMD SATA drivert, MS AHCI számomra tökéletesen megfelel. Az alaplapi AHCI-kben javítanak 1 hibát, aztán tesznek bele 2 újat, kinek kell ez... :DDD

(#21021) jozsi252 válasza SirRasor (#21019) üzenetére

jozsi252
(őstag)

"Hátrányok:
Winbe lépés 20%-al lassabb
Win leállítása 20%-al lassabb"

Ezt írtad, ebből nekem is az jön le hogy a te megoldásod bootba nem gyorsul, de ha te annak értelmezed hogy gyorsul akkor legyen az :U

Illetve most látom csak hogy elején írtad a hsz-ednek hogy a programok ugyanolyan gyorsan indulnak.. 1 kérdés vetődik fel bennem hogy akkor minek vetted az ssd-t hogyha semmi gyorsulás nincsen, mert ugye ezt írtad?! :DD :DD

M4 van nekem is, igaz sata 3-on megy, defragot kapcsoltam ki, hibernációt kapcsoltam ki és azthiszem hogy ennyi naggyából, meg csináltam ff cachnek egy ramdisket és kész.

[ Szerkesztve ]

iPhone 4 8GB white

(#21022) freestailo válasza jozsi252 (#21021) üzenetére

freestailo
(senior tag)

ahhoz képest lassabb a boot, mint amikor az oprendszer az ssd-n van.

a játékok ugyan olyan gyorsan indulnak mint eddig, mert eddig is ssd-n voltak neki.

csak nekem volt egyértelmű amit írt?

[ Szerkesztve ]

Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

(#21023) jozsi252 válasza freestailo (#21022) üzenetére

jozsi252
(őstag)

Igen igazad van "mint amikor SSD-n volt" ez elkerülte a figyelmem sry érte :W

viszont a második bekezdés, hogy hátrányok, ez elég cinkes, mivel elvileg ssd-vel mindennek gyorsulni kell, viszont neki csökkent 1-2 dolog mivel agyon babusgatja az ssd-t.

iPhone 4 8GB white

(#21024) S-IW válasza S.O.S. (#21018) üzenetére

S-IW
(újonc)

HD Sentinel progiban klikk a teljesítményre.

Mindenki, aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#21025) SirRasor válasza jozsi252 (#21023) üzenetére

SirRasor
(senior tag)

Minden viszonyítás kérdése. Hátrány az SSD-s rendszerhez képest, tehát most csak szimpla meghajtóként van benne, de ez a hátrány nem izgat, mert..látod milyen hátrányok :D

Más: 2 giga memóm van csak. Elfogy, elkezd swappolni a gép, tölt mint állat, mert HDD-n van. Most tekintsünk el az előzményektől, és feltételezzük, hogy az SSD-men van a rendszer. Miért célszerű kikapcsolnom, vagy áttennem a swapot HDD-re, ha pont ebben jelentene nagy gyorsulást az SSD? Az Inteleseket se értem. A hivatalos álláspontjuk, hogy a swapot ki kell kapcsolni, mert sokkal hamarabb kinyírja az SSD-t. De akkor az az átlagos usernek 10-20 éves használat swap nélkül az ennyire lecsökkenne swappal? Ez csak nekem sántít ilyen megközelítésből? Vagy az Intelesek már most tudnak valamit, amit mi nem?

Ezek azok a dolgok, amiket úgyis csak idővel fogunk megtudni.

(#21026) jozsi252 válasza SirRasor (#21025) üzenetére

jozsi252
(őstag)

A swap kifejezésre gondolom te a lapozófájlt érted, ha jól gondolom a swap meg a lapozófájl nem ugyanaz, hiába nevezik el néha win-nél is nem? vagy én gondolom rosszul? na mindegy ez csak 1 kérdés volt, mert így hirtelen nemtudtam hogy a swapot mire érted.

Nekem 4 giga ramom van, a lapozófájlt átraktam a hdd-re, programok nem igényelnék de a játékok amikkel játszom igen, viszont 2 giga ram meg hát kevés azért, tervezem énis legalább 8 giga ramot minimum, de szerintem hogy nyugodtan kilehessen kapcsolni a lapozófájlt 16 giga ram kéne, persze csak akkor ha nagy játékokkal játszol.

iPhone 4 8GB white

(#21027) SirRasor válasza jozsi252 (#21026) üzenetére

SirRasor
(senior tag)

lapozófájlra gondoltam, csak még win95 korszakból maradt a swapfile elnevezés :DDD

És megtaláltam a kérdésre a választ: az Intelesek szerint nem, az MS-esek szerinte NAGYON IS IGEN

"Should the pagefile be placed on SSDs?

Yes. Most pagefile operations are small random reads or larger sequential writes, both of which are types of operations that SSDs handle well.

In looking at telemetry data from thousands of traces and focusing on pagefile reads and writes, we find that

Pagefile.sys reads outnumber pagefile.sys writes by about 40 to 1,
Pagefile.sys read sizes are typically quite small, with 67% less than or equal to 4 KB, and 88% less than 16 KB.
Pagefile.sys writes are relatively large, with 62% greater than or equal to 128 KB and 45% being exactly 1 MB in size.
In fact, given typical pagefile reference patterns and the favorable performance characteristics SSDs have on those patterns, there are few files better than the pagefile to place on an SSD."

(#21028) Fire/SOUL/CD válasza jozsi252 (#21026) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Swap-nek utoljára a win 3.10-ben nevezték, azóta se.

(#21029) jozsi252 válasza SirRasor (#21027) üzenetére

jozsi252
(őstag)

És megtaláltam a kérdésre a választ: az Intelesek szerint nem, az MS-esek szerinte NAGYON IS IGEN

Ezt pontosan melyik kérdésre érted? hogy kikell-e kapcsolni a virtuális memóriát vagy nem?

iPhone 4 8GB white

(#21030) Fire/SOUL/CD válasza jozsi252 (#21029) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, nem az a kérdés, hogy legyen-e virtuális memória, hanem hogy az az ssd-n legyen tárolva, avagy ki legyen-e helyezve máshova (pl egy hdd-re)

[ Szerkesztve ]

(#21031) jozsi252 válasza Fire/SOUL/CD (#21030) üzenetére

jozsi252
(őstag)

Jah így már értem.

iPhone 4 8GB white

(#21032) SirRasor válasza jozsi252 (#21029) üzenetére

SirRasor
(senior tag)

-

[ Szerkesztve ]

(#21033) kungzi

kungzi
(őstag)

sziasztok

ez milyen?

(#21034) kertsa

kertsa
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretnék venni egy legalább 60Gb-os SSD-t. Melyiket ajánlanátok nekem? OS lenne rajta meg 1-2 játék.

előre is köszi:)

üdv.
kertsa

(#21035) SirRasor

SirRasor
(senior tag)

Mondjuk kíváncsi lennék, ha valaki visszarakja a lapozófájt az SSD-re, aztán beszámol, hogy történt-e gyorsulás itt-ott.

Egyébként meguntam a babusgatást és megint rendesen rátolom a wint az SSD-re. Mit nyertem? Nagyon semmit, de fölöslegesen ráírtam eddig 90 gigát "teszt miatt" :DD

kertsa Crucial M4-et ajánlom. Megbízhatóbb, mint az OCZ Vertex 3, és általános használatnál gyorsabb. Alternatíva lehet még az Intel 320-as, sokan dicsérik.

[ Szerkesztve ]

(#21036) kertsa válasza SirRasor (#21035) üzenetére

kertsa
(senior tag)

Crucial M4 jól hangzik, csak kicsit magas az ára:) OCZ Vertex 3 már kicsivel jobb áron van, de menne sata-2-es porton?

OCZ Vertex 2-őt nézegettem... elég jó áron hozzá lehet jutni újonnan is:)

[ Szerkesztve ]

(#21037) jozsi252 válasza kertsa (#21036) üzenetére

jozsi252
(őstag)

mo-n nagyon 60 gigás vertex 3-at nemláttam még, így árba nemtudom mennyi, de sata 3 as ssd-khez képest az m4 szerintem egyátalán nem drága

iPhone 4 8GB white

(#21038) tomic válasza kertsa (#21036) üzenetére

tomic
(őstag)

Visszafelé kompatibilis.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

(#21039) kertsa

kertsa
(senior tag)

hmmm..... még mindig nem tudom:) most az olcsó jobb :DD

(#21040) S.O.S. válasza S-IW (#21024) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Köszi !

(#21041) jegenye77

jegenye77
(őstag)

Na most már nekem is az ssd-n fut a rendszer nagyrészt Fire/SOUL/CD-nak köszönhetően. :R
Nem csalódtam,tényleg nagyon gyors lett. :K

(#21042) Core2duo6600 válasza SirRasor (#21035) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem tök felesleges babusgatni, és állandóüan tesztelni, hogy jól megy - e még
A sok teszt is használja rendesen.

Én feltelepítettem rá, és használom,
Egyedül a letöltés és a torrent történik hdd re, bár mostmár a NAS torrentezik.

Annyit ellenőríztem mindössze hogy a Trim megy -e.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#21043) hoolla

hoolla
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Hamarosan osszerakok egy gepet amivel kihuzom a bullig, vagy az intel ujabb eromuveig. AMD 955BE, proci lesz bent egyenlore. Szeretnek SSD-t is vasarolni, az a kerdes hogy ebbol a listabol melyiket ajanljatok? Szeretnek sata3-st venni, hogy a kesobbiekben ne erezzem elavultnak. :) Itt ez a bolt a legolcsobb.

Koszonom!

Two beer, or not two beer? *Shakesbeer*

(#21044) viperabácsi válasza jegenye77 (#21041) üzenetére

viperabácsi
(senior tag)

linkeld a képet

(#21045) SirRasor válasza Core2duo6600 (#21042) üzenetére

SirRasor
(senior tag)

Nem tesztelem, az tudom, hogy használja :P

Egyébként már én is feladtam picit a babusgatást, tegnap este visszatelepítettem rá a rendszert, és normálisan tolom, sőt, még a lapozófájlt is hagytam rajta, mert az MS-esek csak tudják mit beszélnek.

Persze a temp átkerült. Meg a dokumentumok. Meg a Roaming mappa, amin belül valamiért nagyon szeret írkálni :D Prefetch szintén off a loggolásokkal együtt. Azért az eseménynaplóban egyesével végigmenni mindenen és kikapcsolni, vagy amit nem lehet, azt áthelyezni, az elég macerás :DDD

(#21046) jozsi252 válasza SirRasor (#21045) üzenetére

jozsi252
(őstag)

"feladtam picit a babusgatást" de miután el olvastam a 2.ik bekezdést :DD :DD :DD sry de előtört belőlem kicsit :DDD

iPhone 4 8GB white

(#21047) jegenye77

jegenye77
(őstag)

Az itt leírtak alapján /1. lépésben/ellenőriztem,hogy a trim be van-e kapcsolva és 0 volt az érték tehát elvileg igen.Viszont a biosban ha megnézem ott ide-n van nem trim-en. :F Ez hogy lehet?

[ Szerkesztve ]

(#21048) JoceeHunt

JoceeHunt
(senior tag)

Maga a telepítéskor nem kell semmit beállítani ugye? Csak a telepítés után? Most állok neki a cikkben nem találtam erre utaló dolgot.

(#21049) jozsi252 válasza JoceeHunt (#21048) üzenetére

jozsi252
(őstag)

Annyi hogy win telepítés elött sata vezérlő AHCI-n legyen, utána meg a többit ráér winen belül.

iPhone 4 8GB white

(#21050) Fire/SOUL/CD válasza jegenye77 (#21047) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]
Ettől függetlenül Vista óta AHCI-ben célszerű (finoman fogalmazva) telepíteni a rendszert, mivel az AHCI az nem csak az SDD-k "miatt" kell. Az AHCI driver számos egyéb szolgáltatást is tartalmaz/elérhető általa, ami nem köthető pl az SSD-khez kizárólag, energiavezérlési sémákat/funkciókat támogat. Vista/W7 alatt 90%-ban az AHCI hiánya okozza azt, hogy egy gép nem tud lemenni sleep-be avagy onnan nem ébred fel...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.