Ha nincs matricával vagy egyéb dologgal védve a gép alja ahol cseréled akkor lehet bőviteni.
Ha bármit meg kell szakitani,hogy kinyisd a gép alját akkor értelemszerűen nem lehet piszkálni.
Aki másnak vermet ás az sirásó!

Ha nincs matricával vagy egyéb dologgal védve a gép alja ahol cseréled akkor lehet bőviteni.
Ha bármit meg kell szakitani,hogy kinyisd a gép alját akkor értelemszerűen nem lehet piszkálni.
Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy a Samsung 32GB SLC SSD MCBQE32G5MPP-0VA SSD-nek a vezérlőjét fel lehet upgradelni, hogy tudja a TRIM-et?
wrox
Miért? Észrevettél bármi lassulást? Én a lassan másfél év alatt sose...1-2 teszt alkalmával is a gyári értékeket mutatta.

Bruttó 19.990-ért kapható G2-es Intel 40GB SSD (SA2MP040G2K5). Vajon érdemes ezt most megvenni, vagy várjak még pár napot/hetet az Intel új szériáira? 40-80GB körülire lenne szükségem, de nem akarok rá a minimum szükségesnél többet szánni, elvégre tudtommal nincs köztük jelentős teljesítménybeli különbség.
Azt jól tudom, hogy a SA2MP040G2K5 és a SA2MP040G2R5 közti különbség az, hogy a K5-höz adnak 2,5" --> 3,5" átalakítót is?
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Döntöttem: hozzárakok még 5k-t és egy 64GB-os A-DATA S596 Turbot rendelek (JMicron 616 vezérlő).
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Jó kérdés! Feltehetően, ha valaki úgy használja ahogy kellene, mint pl. a HDD-t, akkor ezek a dolgok következnének be. Legnagyobb gondot az egyébként is teljesen felesleges auto defrag. okozná, ami a win 7-nél helyből ki van lőve, de az XP-nél belefuthat az ember.
Ilyenkor használódna el a leghamarabb, de az öt évet így is kihúzná, a garit el lehet felejteni! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az új, keskenyebb csíkszélességű chippek valóban rosszabb helyzetbe kerülnének ilyen használatnál, ezen még van mit dolgozni a fejlesztőknek. Végül ezért vettem meg a 34nm-est, mert olvastam az Intel új generációs SSD-einek eme hátrányos tulajdonságát.

Én sem vártam vele vettem egy op.rendszernek valot.
Amit kell kikapcsolok utánna meg nem foglalkozok semmivel,amig nem lesz baja.
Olvasgattam a témában ,sehol nem láttam még olyat,hogy "elöregedett" ssdnek mik a tünetei.
Legtöbben még a hd sentinel szerinti 96-99 százalékos állapotban tartanak.
Igy tobábbra is kiváncsi lenneék egy 20 százalékos állapotra értékelt ssdre,miben is kevesebb mint a 100 százalékos.
Laslow.: Hol láttál annyiért ujat? Én most vettem igaz kingstont de intelt akartam, 22 ezernél olcsobbat sehol sem láttam.
Igen a beépitőkeret a különbség,a két számozás között.
[ Szerkesztve ]

Ezek a százalékos leépülések sajnos következtetéseken alapulnak, matematikai hókuszpókusz eredményei. Nem érdemes adni rá, egyszerűen nem kell törődni vele.
A gond, a használat során észrevehető, de nem javítható lassulásnál jelentkezik, ilyenről azonban még nem hallottam és nem keverendő össze az egyszerű meghibásodással. 

Felesleges várni az új szériára, mivel már tavaly év végén jönnie kellett volna. Ki tudja mennyit csúszik még. Az ára a mostaniaknak meg ismerve a magyar boltok üzletpolitikáját nem nagyon fog csökkenni.
TRON addict

Bizony úgy tűnik, hogy nagyon túl lett pörögve ez az elhasználódás téma. Lehet, hogy a vinyógyártók gerjesztették annyira. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#15009) radi8tor1 +1
[ Szerkesztve ]

SSD Life-ról kb. egy féléve leszokott a topik, mert össze-vissza írogat mindenféle butaságot, hazugságot. Ha egy idő után leszeded, s újrarakod, akkor pl. megint szép és új lesz az SSD-d... Hagyd a fenébe...

Sziasztok
Segítsetek egy döntésben: Szeretnék egy ssd-t venni, küldött róla az eladó HD Sentinel képet és azt írja a kondíciónál 19 nap üzemidő után, hogy 96%-os. Szerintetek érdemes megvenni? (G.Skill Phoenix Pro 40 GB)
Köszi, üdv. Norbi
Crysis 2 nick :: Stanchore :: hnt.enjin.com

Anno valahol azt olvastam, hogy 50%-ig teljesen jó a merevlemez. De ezt HD Sentinel topicban tudnák megválaszolni pontosan.
TRON addict

Az én SSD-m 29%-on áll és hibátlan, paraméterei, mint uj korában.

Szerintem egy firmware frissitestol helyreallna, (hogyha most nem a legujabb van fent rajta). Ettol fuggetlenul jo.

Régota használod?
Ez kb az összes hasonlók szoftverre igaz...sajna...

Innen letoltheto a legujabb firmware, link.
"Last edited by GSKILL; 01-05-2011 at 09:02 PM."
[ Szerkesztve ]

Nem baj,nekem tetszik így 

Intel X25-V 40GB bruttó 19990Ft-ért itt.

A 120GB ára sokkal jobb. 1.5 éve ennyiért vettem a 80GB-osat pont náluk.
De kibírom, nem veszek SSD-t míg ki nem jött Intel Gen3 
[ Szerkesztve ]
TRON addict

Mikor jon ki kb ez generacio es miben lesz mas mint az elozo?
(Megrendeltem a 120as Intel X25-M-et tobb honap agyalas utan, de nagyon parazok hogy mire beszerelem, ra 2 hetre kijon egy uj ketszer gyorsabb es olcsobb generacio...)

[ Szerkesztve ]

Ez nem gond, csak ne csapd be magad vele!

Gyanusan olcso a többihez képest.
Ha tényleg tudnak küldeni annyiért akkor nem rossz vétel.
Bár + 2 k a posta. de ugy sem sok érte.

22ert sok helyen kapni.

Szerintebb jobban jartal a mostani megrendelt Intellel mar csak elettartam szempontjabol is...

Igen de ott csak 19.9 k.
Én mindig az átlagot nézem.Ha valami valahol több ezressel ocsobb mint a többi akkor onnan biztos nem rendelnék.
Lehet,hogy jobban járnék pedig... 
[ Szerkesztve ]

Picit gyorsabb lesz és állítólag nem lesz olyan tartós. Lehet emiatt késik mert a gyártó jól kiteszteli az új generációt, aztán kiderül olyan rossz, hogy piacra sem dobják.
Nem volt rossz választás a 120GB! 
TRON addict

Ők külföldről hozzák, 1 év garit adnak rá (utóbbi nem biztos). Amikor anno náluk vásároltam majdnem 10k HUF-al volt olcsóbb az SSD.
TRON addict

Thx az infokat.
Akkor lassan kezdek megnyugodni, hogy ~50ezer forintot nem rossz helyre "szorok el".
Bar az intelnel elegge szurja a szemem a lassu iras a tobbi ssd-hez kepest, de tudom hogy nem az a lenyeg.

Hoppá találtam egy másik Intel SSD-t:
Seq read: 470MB/s, seq write: 315MB/s
4K random read/write: 20,000/5,000 IOPS
TRON addict
Nem tudom emlékeztek-e a nálam jelentkezett értetlen restartokra... Már szarrá cseréltem a gépet, és még mindig. Véletlenszerű, mindig máskor jelentkezik. Esetleg TEMP mappa áthelyezése HDD-re még! Ez nem okozhatja ezt, semmiképp? Sehogy nem tudom előidézni, és napok kellenek míg kiderül 1-1 állítás, hogy beválik-e. Minden winyóm tökéletes állapotú HDSentinel szerint!
Minden olyat állítok be, amit ti is írtok, hogy "kötelező" ill csak TEMP-et rakom át és a személyes doksikat hdd-re. Elfogyott az ötletem... HW hibát nem találtam, szinte már mindent cseréltem...
[ Szerkesztve ]
Egyet megfigyeltem: HDD-ről egy másik HDD-re másoláskor eddig 2x befagyott. Hmm.. Minden teszt progi azt mondja, hogy OK.. Következő próba: SSD kivesz, HDD-ről megy a win majd. Megnézem úgy fagy-e...

TEMP mappa nem csinál ilyet. Én is átraktam D-re a TEMP-et, aztán volt mikor D meghajtó nélkül indítottam el a gépet, még akkor sem panaszkodott semmire!
Win reinstall volt már?
Ramtest volt? (memtest86)
[ Szerkesztve ]
TRON addict
Win reinstall elsők közt szerepelt. Memtes hiba nélkül fut. Prime néha fut egy estig, néha lehal egy restartal, mint amit amúgy is produkál, tehát nem a prime terheltsége miatt, mert ugyan ezt teszi, üresjáratban. De a leggyakoribb a file másolás 2 HDD közt, mikor SSD-ről megy a win. Egyszerűen nem értem.
Tényleg csak azt tudom csinálni szerintem, hogy az SSD-t kiveszem, rányomom a Win-t a HDD-re és tesztelgetem azzal. Ha úgy megszűnik, akkor eladom az SSD-t annak tudatában, hogy béna vagyok és veszek egy Raptort! 
Ha van valakinek még ötlete, ne kíméljen. Én legszívesebben 1-2 napja belehugyoznék a gépembe. 

Próbáltad bekapcsolni azt az opciót, hogy BSOD-nál ne induljon rögtön újra, hanem lásd a hibaüzenetet?
Vagy nem is kékhalállal indul újra a gép? 
[ Szerkesztve ]
TRON addict

Csereld ki a tapot, vagy kosd fel ugy a HDD/SSD/ODD meghajtokat a tapra, hogy ne egy zsinoron legyenek (hogyha megoldhato).
[ Szerkesztve ]
Nem kékhalálozik, lefagy esetleg restart azonnal, amiket most produkál.
(#15038) DV: Tápra még nem gyanakodtam. HDD és SSD egy kábelen van, DVD külön ágon. SATA3-as kábelt használok, gondolom az nem lehet probléma. SSD fogyasztása gondolom minimális csaknem szól bele, hogy egy ágon van, nem?

Most mar teljesen megnyugodhatsz, link.
SP!T
Hogyha az SSD dolgozik, akkor a teljesitmenyigenye megno par W-al, de nem szamottevoen (pl. 1W-rol 3W-ra). Lehet, hogy csak tap csatlakozo/erintkezo hiba van, csereld at egy masik uresen allo tap-csatira (hogyha van), vagy huzd le a DVD meghajtot es kosd kulon-kulon a HDD/SSD-t. Az SSD aramfelvetele ugrasszeru, nem ugy, mint egy HDD eseten, hogy idobe telik amig felporog.
[ Szerkesztve ]

BIOS-ban AHCI engedelyezve van?

Na most akkor csak lehet erdemes lenne erre varni marciusig? 
Tesztelés befejeződött. Semmilyen elosztás nem segített. Sőt, az SSD-t külön 220->5V átalakítóról konnektorból külön tápról ment, szintúgy HDD-t is rákötöttem utána és azzal is. Kép megáll, vagy kép összecsúszik, esetleg azonnali reboot. VGA tesztet nyomtam, annak terhelésekor sincs semmi. Hiába volt memtest hibátlan, megpróbálom ramokat visszavenni 1333MHz-re, hátha. Más gondolatom nincs, elfogyott, ha nem segít megy csak a rendszer a HDD-re.

Természetesen
Úgyis lett a Win7 telepítve pár hónapja. Akkor még gyors volt.
If you type "google" into google, you can break the internet!

"Intel 510 Series SSD Features:
Up to 470MB/s Read; 315MB/s Write (128K Seq, 8GB span, QD=32)
Up to 20,000 4K Rand Read; 5,000 4K Rand Write (8GB span, QD=32)
Compatible with Intel 6 Series Express Chipsets
Intel 34nm NAND MLC"
Akkor ezt (sem) ertem.
Ez az uj Intel SSD lassabb mint a regi X25-M, aminel 35000 a 4K-s random olvasas?
[ Szerkesztve ]
A kérdés az lenne, hogy meg lehet-e oldani. 
Nem a lassulás miatt, hanem mert csak kíváncsi vagyok.
wrox
Jelentem memtest hiába 100%-os, mégis 1333MHz-re visszavéve tökéletes a gép! Beszarok... (kopkopkop)

A kis disznófülű! Remélem sikerült megtalálni a hibát.