Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#15001) Silentfrog válasza cnt (#15000) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Ha nincs matricával vagy egyéb dologgal védve a gép alja ahol cseréled akkor lehet bőviteni.
Ha bármit meg kell szakitani,hogy kinyisd a gép alját akkor értelemszerűen nem lehet piszkálni.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#15002) wrox

wrox
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy a Samsung 32GB SLC SSD MCBQE32G5MPP-0VA SSD-nek a vezérlőjét fel lehet upgradelni, hogy tudja a TRIM-et?

wrox

(#15003) Gorneck23 válasza wrox (#15002) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Miért? Észrevettél bármi lassulást? Én a lassan másfél év alatt sose...1-2 teszt alkalmával is a gyári értékeket mutatta.

(#15004) Laslow

Laslow
(fanatikus tag)

Bruttó 19.990-ért kapható G2-es Intel 40GB SSD (SA2MP040G2K5). Vajon érdemes ezt most megvenni, vagy várjak még pár napot/hetet az Intel új szériáira? 40-80GB körülire lenne szükségem, de nem akarok rá a minimum szükségesnél többet szánni, elvégre tudtommal nincs köztük jelentős teljesítménybeli különbség.

Azt jól tudom, hogy a SA2MP040G2K5 és a SA2MP040G2R5 közti különbség az, hogy a K5-höz adnak 2,5" --> 3,5" átalakítót is?

[ Szerkesztve ]

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#15005) Laslow válasza Laslow (#15004) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

Döntöttem: hozzárakok még 5k-t és egy 64GB-os A-DATA S596 Turbot rendelek (JMicron 616 vezérlő).

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#15006) fagy53 válasza Silentfrog (#14996) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Jó kérdés! Feltehetően, ha valaki úgy használja ahogy kellene, mint pl. a HDD-t, akkor ezek a dolgok következnének be. Legnagyobb gondot az egyébként is teljesen felesleges auto defrag. okozná, ami a win 7-nél helyből ki van lőve, de az XP-nél belefuthat az ember.
Ilyenkor használódna el a leghamarabb, de az öt évet így is kihúzná, a garit el lehet felejteni! ;]
Az új, keskenyebb csíkszélességű chippek valóban rosszabb helyzetbe kerülnének ilyen használatnál, ezen még van mit dolgozni a fejlesztőknek. Végül ezért vettem meg a 34nm-est, mert olvastam az Intel új generációs SSD-einek eme hátrányos tulajdonságát.

(#15007) Silentfrog válasza fagy53 (#15006) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Én sem vártam vele vettem egy op.rendszernek valot.
Amit kell kikapcsolok utánna meg nem foglalkozok semmivel,amig nem lesz baja.
Olvasgattam a témában ,sehol nem láttam még olyat,hogy "elöregedett" ssdnek mik a tünetei.
Legtöbben még a hd sentinel szerinti 96-99 százalékos állapotban tartanak.
Igy tobábbra is kiváncsi lenneék egy 20 százalékos állapotra értékelt ssdre,miben is kevesebb mint a 100 százalékos.

Laslow.: Hol láttál annyiért ujat? Én most vettem igaz kingstont de intelt akartam, 22 ezernél olcsobbat sehol sem láttam.
Igen a beépitőkeret a különbség,a két számozás között.

[ Szerkesztve ]

(#15008) fagy53 válasza Silentfrog (#15007) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ezek a százalékos leépülések sajnos következtetéseken alapulnak, matematikai hókuszpókusz eredményei. Nem érdemes adni rá, egyszerűen nem kell törődni vele.
A gond, a használat során észrevehető, de nem javítható lassulásnál jelentkezik, ilyenről azonban még nem hallottam és nem keverendő össze az egyszerű meghibásodással. :D

(#15009) radi8tor1 válasza Laslow (#15004) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Felesleges várni az új szériára, mivel már tavaly év végén jönnie kellett volna. Ki tudja mennyit csúszik még. Az ára a mostaniaknak meg ismerve a magyar boltok üzletpolitikáját nem nagyon fog csökkenni.

TRON addict

(#15010) cszn válasza fagy53 (#15008) üzenetére

cszn
(őstag)

Bizony úgy tűnik, hogy nagyon túl lett pörögve ez az elhasználódás téma. Lehet, hogy a vinyógyártók gerjesztették annyira. ;]

(#15009) radi8tor1 +1

[ Szerkesztve ]

(#15011) Bib válasza cszn (#15010) üzenetére

Bib
(fanatikus tag)

Hát igen.Mindenesetre ahogy én használom az enyémet ,ami 1 hónapos,az egy darabig jó lesz :D amennyiben lehet hinni az SSDlife-nak.

(#15012) AirBooms válasza Bib (#15011) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

SSD Life-ról kb. egy féléve leszokott a topik, mert össze-vissza írogat mindenféle butaságot, hazugságot. Ha egy idő után leszeded, s újrarakod, akkor pl. megint szép és új lesz az SSD-d... Hagyd a fenébe...

(#15013) djstan

djstan
(fanatikus tag)

Sziasztok

Segítsetek egy döntésben: Szeretnék egy ssd-t venni, küldött róla az eladó HD Sentinel képet és azt írja a kondíciónál 19 nap üzemidő után, hogy 96%-os. Szerintetek érdemes megvenni? (G.Skill Phoenix Pro 40 GB)

Köszi, üdv. Norbi

Crysis 2 nick :: Stanchore :: hnt.enjin.com

(#15014) radi8tor1 válasza djstan (#15013) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Anno valahol azt olvastam, hogy 50%-ig teljesen jó a merevlemez. De ezt HD Sentinel topicban tudnák megválaszolni pontosan.

TRON addict

(#15015) szimi57

szimi57
(lelkes újonc)

Az én SSD-m 29%-on áll és hibátlan, paraméterei, mint uj korában.

(#15016) DV válasza djstan (#15013) üzenetére

DV
(senior tag)

Szerintem egy firmware frissitestol helyreallna, (hogyha most nem a legujabb van fent rajta). Ettol fuggetlenul jo.

(#15017) Silentfrog válasza szimi57 (#15015) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Régota használod?

(#15018) Gorneck23 válasza AirBooms (#15012) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez kb az összes hasonlók szoftverre igaz...sajna...

(#15019) DV válasza djstan (#15013) üzenetére

DV
(senior tag)

Innen letoltheto a legujabb firmware, link.
"Last edited by GSKILL; 01-05-2011 at 09:02 PM."

[ Szerkesztve ]

(#15020) Bib válasza AirBooms (#15012) üzenetére

Bib
(fanatikus tag)

Nem baj,nekem tetszik így :D

(#15021) Laslow válasza Silentfrog (#15007) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

Intel X25-V 40GB bruttó 19990Ft-ért itt.

(#15022) radi8tor1 válasza Laslow (#15021) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

A 120GB ára sokkal jobb. 1.5 éve ennyiért vettem a 80GB-osat pont náluk.

De kibírom, nem veszek SSD-t míg ki nem jött Intel Gen3 :D

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#15023) salytmasztor válasza radi8tor1 (#15022) üzenetére

salytmasztor
(kvázi-tag)

Mikor jon ki kb ez generacio es miben lesz mas mint az elozo?
(Megrendeltem a 120as Intel X25-M-et tobb honap agyalas utan, de nagyon parazok hogy mire beszerelem, ra 2 hetre kijon egy uj ketszer gyorsabb es olcsobb generacio...) :P :((( :P

[ Szerkesztve ]

(#15024) AirBooms válasza Bib (#15020) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Ez nem gond, csak ne csapd be magad vele! :K :R

(#15025) Silentfrog válasza Laslow (#15021) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Gyanusan olcso a többihez képest.
Ha tényleg tudnak küldeni annyiért akkor nem rossz vétel.
Bár + 2 k a posta. de ugy sem sok érte.

(#15026) AirBooms válasza Silentfrog (#15025) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

22ert sok helyen kapni.

(#15027) DV válasza salytmasztor (#15023) üzenetére

DV
(senior tag)

Szerintebb jobban jartal a mostani megrendelt Intellel mar csak elettartam szempontjabol is...

(#15028) Silentfrog válasza AirBooms (#15026) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Igen de ott csak 19.9 k.
Én mindig az átlagot nézem.Ha valami valahol több ezressel ocsobb mint a többi akkor onnan biztos nem rendelnék.
Lehet,hogy jobban járnék pedig... :DD

[ Szerkesztve ]

(#15029) radi8tor1 válasza salytmasztor (#15023) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Picit gyorsabb lesz és állítólag nem lesz olyan tartós. Lehet emiatt késik mert a gyártó jól kiteszteli az új generációt, aztán kiderül olyan rossz, hogy piacra sem dobják.

Nem volt rossz választás a 120GB! :K

TRON addict

(#15030) radi8tor1 válasza Silentfrog (#15025) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ők külföldről hozzák, 1 év garit adnak rá (utóbbi nem biztos). Amikor anno náluk vásároltam majdnem 10k HUF-al volt olcsóbb az SSD.

TRON addict

(#15031) salytmasztor válasza radi8tor1 (#15029) üzenetére

salytmasztor
(kvázi-tag)

Thx az infokat.
Akkor lassan kezdek megnyugodni, hogy ~50ezer forintot nem rossz helyre "szorok el".
Bar az intelnel elegge szurja a szemem a lassu iras a tobbi ssd-hez kepest, de tudom hogy nem az a lenyeg.

(#15032) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Hoppá találtam egy másik Intel SSD-t:

Elm Crest

Seq read: 470MB/s, seq write: 315MB/s
4K random read/write: 20,000/5,000 IOPS

TRON addict

(#15033) SP!T

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom emlékeztek-e a nálam jelentkezett értetlen restartokra... Már szarrá cseréltem a gépet, és még mindig. Véletlenszerű, mindig máskor jelentkezik. Esetleg TEMP mappa áthelyezése HDD-re még! Ez nem okozhatja ezt, semmiképp? Sehogy nem tudom előidézni, és napok kellenek míg kiderül 1-1 állítás, hogy beválik-e. Minden winyóm tökéletes állapotú HDSentinel szerint! :O Minden olyat állítok be, amit ti is írtok, hogy "kötelező" ill csak TEMP-et rakom át és a személyes doksikat hdd-re. Elfogyott az ötletem... HW hibát nem találtam, szinte már mindent cseréltem...

[ Szerkesztve ]

(#15034) SP!T

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Egyet megfigyeltem: HDD-ről egy másik HDD-re másoláskor eddig 2x befagyott. Hmm.. Minden teszt progi azt mondja, hogy OK.. Következő próba: SSD kivesz, HDD-ről megy a win majd. Megnézem úgy fagy-e...

(#15035) radi8tor1 válasza SP!T (#15033) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

TEMP mappa nem csinál ilyet. Én is átraktam D-re a TEMP-et, aztán volt mikor D meghajtó nélkül indítottam el a gépet, még akkor sem panaszkodott semmire!

Win reinstall volt már?

Ramtest volt? (memtest86)

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#15036) SP!T válasza radi8tor1 (#15035) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Win reinstall elsők közt szerepelt. Memtes hiba nélkül fut. Prime néha fut egy estig, néha lehal egy restartal, mint amit amúgy is produkál, tehát nem a prime terheltsége miatt, mert ugyan ezt teszi, üresjáratban. De a leggyakoribb a file másolás 2 HDD közt, mikor SSD-ről megy a win. Egyszerűen nem értem.

Tényleg csak azt tudom csinálni szerintem, hogy az SSD-t kiveszem, rányomom a Win-t a HDD-re és tesztelgetem azzal. Ha úgy megszűnik, akkor eladom az SSD-t annak tudatában, hogy béna vagyok és veszek egy Raptort! :D

Ha van valakinek még ötlete, ne kíméljen. Én legszívesebben 1-2 napja belehugyoznék a gépembe. :W

(#15037) radi8tor1 válasza SP!T (#15036) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Próbáltad bekapcsolni azt az opciót, hogy BSOD-nál ne induljon rögtön újra, hanem lásd a hibaüzenetet?
Vagy nem is kékhalállal indul újra a gép? :F

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#15038) DV válasza SP!T (#15036) üzenetére

DV
(senior tag)

Csereld ki a tapot, vagy kosd fel ugy a HDD/SSD/ODD meghajtokat a tapra, hogy ne egy zsinoron legyenek (hogyha megoldhato).

[ Szerkesztve ]

(#15039) SP!T válasza radi8tor1 (#15037) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kékhalálozik, lefagy esetleg restart azonnal, amiket most produkál.

(#15038) DV: Tápra még nem gyanakodtam. HDD és SSD egy kábelen van, DVD külön ágon. SATA3-as kábelt használok, gondolom az nem lehet probléma. SSD fogyasztása gondolom minimális csaknem szól bele, hogy egy ágon van, nem?

(#15040) DV válasza salytmasztor (#15031) üzenetére

DV
(senior tag)

Most mar teljesen megnyugodhatsz, link.

SP!T

Hogyha az SSD dolgozik, akkor a teljesitmenyigenye megno par W-al, de nem szamottevoen (pl. 1W-rol 3W-ra). Lehet, hogy csak tap csatlakozo/erintkezo hiba van, csereld at egy masik uresen allo tap-csatira (hogyha van), vagy huzd le a DVD meghajtot es kosd kulon-kulon a HDD/SSD-t. Az SSD aramfelvetele ugrasszeru, nem ugy, mint egy HDD eseten, hogy idobe telik amig felporog.

[ Szerkesztve ]

(#15041) puru

puru
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Szerintetek mitől lassulhatott be az SSD-m? Lent látjátok az eredményeket, régebben a Windows élményindex is 7,2-7,3-at adott.

Köszönöm a tippeket!
Üdv.

If you type "google" into google, you can break the internet!

(#15042) DV válasza puru (#15041) üzenetére

DV
(senior tag)

BIOS-ban AHCI engedelyezve van?

(#15043) salytmasztor válasza radi8tor1 (#15032) üzenetére

salytmasztor
(kvázi-tag)

Na most akkor csak lehet erdemes lenne erre varni marciusig? :U

(#15044) SP!T válasza DV (#15040) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Tesztelés befejeződött. Semmilyen elosztás nem segített. Sőt, az SSD-t külön 220->5V átalakítóról konnektorból külön tápról ment, szintúgy HDD-t is rákötöttem utána és azzal is. Kép megáll, vagy kép összecsúszik, esetleg azonnali reboot. VGA tesztet nyomtam, annak terhelésekor sincs semmi. Hiába volt memtest hibátlan, megpróbálom ramokat visszavenni 1333MHz-re, hátha. Más gondolatom nincs, elfogyott, ha nem segít megy csak a rendszer a HDD-re.

(#15045) puru válasza DV (#15042) üzenetére

puru
(fanatikus tag)

Természetesen :) Úgyis lett a Win7 telepítve pár hónapja. Akkor még gyors volt.

If you type "google" into google, you can break the internet!

(#15046) salytmasztor válasza radi8tor1 (#15032) üzenetére

salytmasztor
(kvázi-tag)

"Intel 510 Series SSD Features:
Up to 470MB/s Read; 315MB/s Write (128K Seq, 8GB span, QD=32)
Up to 20,000 4K Rand Read; 5,000 4K Rand Write (8GB span, QD=32)
Compatible with Intel 6 Series Express Chipsets
Intel 34nm NAND MLC"

Akkor ezt (sem) ertem.
Ez az uj Intel SSD lassabb mint a regi X25-M, aminel 35000 a 4K-s random olvasas?

[Itt egy masik cikk, ahol emellett irjak a G3-as szeriat is, aminel 50000 az olvasas, viszont ez 24nm-es technologiaval keszul, ami ugye par szempontbol rosszabb mint a 34nm-es.]

[ Szerkesztve ]

(#15047) wrox válasza Gorneck23 (#15003) üzenetére

wrox
(senior tag)
LOGOUT blog

A kérdés az lenne, hogy meg lehet-e oldani. :)
Nem a lassulás miatt, hanem mert csak kíváncsi vagyok.

wrox

(#15048) SP!T válasza DV (#15040) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Jelentem memtest hiába 100%-os, mégis 1333MHz-re visszavéve tökéletes a gép! Beszarok... (kopkopkop)

(#15049) cszn válasza SP!T (#15048) üzenetére

cszn
(őstag)

A kis disznófülű! Remélem sikerült megtalálni a hibát. :)

(#15050) S.O.S. válasza salytmasztor (#15046) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Nagyon úgy fest :DDD

Link
Én már több hónapja várom ,hogy befusson valami ütős cucc.
Fogalmam sincs mit csináljak. :U

Üdv :

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.