A Vertex3-nak van egy MAX IOPS verziója, az is 85000-es tud 4K Random Write-ban, mint a Force GT.
Aludni kell, anélkül meghalok.

A Vertex3-nak van egy MAX IOPS verziója, az is 85000-es tud 4K Random Write-ban, mint a Force GT.

120-128-as ssd-ket nézegetek. Max 50K-t szánnék rá. Mit ajánlotok pl: ocz agility? kingston v200?
Ha valahogy mégis bele tudod préselni azt a +4k-t, akkor egy 3 év garis Samsung 830 még elég jó vétel lehet(ne).
jancsiga

Ha nagyon kell, bele tudok, de miben jobb ez a Samu? Csak vinyókba ismerem a Samukat, ott meg felejtős nálam. Szóval nem is néztem most Samsungokat megmondom őszintén.
Ja még annyi, hogy laptopba lenne.

A 830-as Samu SSD elég jónak tűnik, bár nincs régóta a piacon.
Nálam eddig nagyon jól muzsikál.

Most olvasom a prohardver tesztet, valóban elég ütősnek néz ki.
Csak nem tudom szükségem van-e nekem erre a plussz felárra. Nekem 1 gyors rendszer kell, a 8 gigám már megvan, csak a hdd-t kéne cserélnem gyakorilatilag.
Akkor az sem biztos, hogy egyáltalán SATA3-as SSD-re van szükséged. A boot idő, meg maga a rendszer sebességéből nem tudnád megállapítani, hogy egy SATA2-es avagy SATA3-as SSD-vel ellátott gép előtt ülsz. A sebességkülönbséget akkor érzékelhetnéd, ha nagy mennyiségű és nagy méretű adatokat mozgatnál, de azt is csak akkor, ha SSD-ről SSD_re, nem pedig SSD-ről hdd-re, vagy hdd-ről SSD-re, mert ez utóbbi 2 esetben a hdd sebessége lekorlátozná az ssd sebességét, még egy SATA2-esét is...
Szóval lehetségesnek tartom (persze ezen meditálj el), hogy egy SATA2-es SSD is megfelelne a számodra, és ez esetben még egy kis pénzt is spórolhatnál mert a SATA2-esek olcsóbbak valamelyest, mint a SATA3-asok, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán van-e a laposnak SATA3-as támogatása...
(meg ha már itt tartunk, akkor egy 64G-s SSD is bőven elég rendszernek, az csak mese habbal, hogy az kevés. Akik nem férnek el 64G-n, azok nem a rendszer miatt nem férnek el rajta. Persze mivel laposról van szó, (és gondolom ezek szerint csak 1 meghajtót lehet "belepaszírozni") így logikus, ha egy 128G-ben gondolkodsz... )
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Notiba méginkább ajánlom, mert fogyasztása is, tömege is nagyon jó. Én már vettem egyet a napokban (ugyanezt a típust), de tapasztalatokkal csak napok múlva tudok szolgálni. Azt tudom, hogy mindenhol felment picit az ára, az Iponban viszont most pont lement, nem is kicsit. Nem mondom, hogy a többi rosszabb (bár az Ocz 2 éves garija semmiképp sem előnyös), csak kicsit tágítottam a palettádat és a Samukról eddig még nem sikerült rosszakat olvasnom.
[ Szerkesztve ]
jancsiga

Esetleg próbálj megnézni egy Kingston V100+ 96GB-ost. (csak a +-ost, szigorúan!)
Arról is van teszt itt a ph-n, alap dolgokra tökéletes és árban is kedvezőbb.

V200-ban gondolkodtam egyébként eddig.
A notim sata3-as elvileg. (early macbook pro 2011) A 120-asoknáé 3-4000et spórolok a sata2/sata3-on ahogy néztem. Ez nem mérvadó. Meg teljesen új a laptop is, akkor már új cumót tolnék bele.
Az optika helyére mehet a hdd, ha akarom, de egyelőre néha használok dvd-t. Szóval ezért gondolkodtam 120Gbosba, mert a kiszedett vinyót, nem hordoznám mindig. Asztali gépem meg már nincs.
Nem hajt a tatár. Rá érek venni 1 hónap múlva is, csak gondoltam megkérdezem, merre fúj most a szél ssd ügybe. Bele olvasgattam itt a topicba 3-4 oldalt vissza, hogy mégis legyen rá látásom. Mert még mindig nem olcsók ezek az ssd-k.
[ Szerkesztve ]

Miért nincs nagy jelentősége a raid0-nak mikor 2x akkora a sebesség így?

Köszi!
Azt hogy tudom megállapitani, milyen firmware van rajta?
World of Tanks - Forza 4
Crystaldiskinfo, SSD Life, HD Sentinel, ezek mind alkalmasak rá.
When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.
Ja hogy Mac Book... (Ezt azért írhattad volna..) ![;]](/dl/s/v1.gif)
1. A 2011 első felében gyártottakon SATA3-as a HDD ill. SATA2-es az optika. Az év második felében már mindkettő SATA3-as.
2. Én nem bántanám az optikát, inkább a mostani HDD-t tenném egy külső rack-be és azon lehet továbbra is nagyobb mennyiségű adatot tárolni, így a felszabadult SATA3-as portra mehetne az SSD. (Bár mint írtam, rendszersebességben nem fogsz észrevenni semmit a SATA2-SATA3 közt)
3. feltételezem ezek szerint MAC OSX-et használsz. Ennek az OS-nek nem tudom mekkora a hely igénye, de megkockáztatom, hogy 64G-n azért simán elfér. Ha a 2. pontot esetleg elfogadod mérlegelés után ( bár írtad, hogy nem hordoznád magaddal a hdd-t), akkor egy 64G-s SSD-vel nem 3-4000-et spórolnál. (Bár feltételezem, ha futotta ilyen kütyüre, akkor anyagilag jobban el vagy engedve) ![;]](/dl/s/v1.gif)
4. V200-ban nem gondolkozz, valahogy furcsa lett ez a Kingston széria. Ahány user, annyi sebességet lehet mérni vele, néha több sec-re megdermed a rendszer/nem indul alkalmazás stb, szvsz inkább hanyagold, nem lennék meglepve ha ennek is valami FW gondja lenne
(Nagy tapasztalatom nincs vele, csak 3-4 fordult meg a kezem alatt, de a régebbi v+100-asok nem így viselkedtek...)
MiB
RAID0-ba valóban dupla a sebesség, de ez az adatbiztonság rovására megy...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Az esetek 98%-ban procilimted lesz úgyis egy mostani gyors ssd-vel is.

1. Gyártási szám szerint, most őszi. Csak mivel még a 2,3-as proc van benne, így earlynek hívják.
Hdd-re ezt írja:
Intel 6 Series Chipset:
Vendor: Intel
Product: 6 Series Chipset
Link Speed: 6 Gigabit
Negotiated Link Speed: 3 Gigabit
Description: AHCI Version 1.30 Supported
Hitachi HTS545032B9A302
Optika:
ntel 6 Series Chipset:
Vendor: Intel
Product: 6 Series Chipset
Link Speed: 6 Gigabit
Negotiated Link Speed: 1.5 Gigabit
Description: AHCI Version 1.30 Supported
HL-DT-ST DVDRW GS31N
Szóval ezekszerint ebben már az új van nem?
2. 120-as azért kéne, mert egyelőre én sem akarom bántani, viszont pár film, meg 20 giga zene, nyers képeke mindig vannak nálam. 
3. Ki lehetne jönni, bőven, de lásd 2-es pont.
Sajna nem vagyok jobban elengedve, így eléggé tetszik a 64-es ötleted. Egyszerűen ez a hobbim, plussz ios-re szeretnék feljeszteni, azért vettem ilyen gépet. S azért T-Mobileon keresztül, mert nem volt mind1 az ár...
4. S az olcsóbb 120-asok közül Agility3? az pl 42e 1-2 helyen.

Ha már a 830-as Samu szóba jött: Mi a különbség az alábbi két samu között?
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128N/EU)
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128D/EU)
Még egy kérdés: Azon kívül, hogy a #27924-re még mindig várnék választ, létezik-e olyan olcsó PCI-os s-ata vezérlő kártya amit régi Tbred-B-s procit fogadó lapba rakva ráköthető a s-ata SSD ÉS a rendszer bootnál felismeri, arról tud bootolni?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Már ismét van 830-as Samu a negykerekben és így a kiskerekben is...
www.xbox360szerviz.hu

N notebook, D desktop.
N - Notebook
D - Desktop
A termékhez társított kellékekben különbözik (beépítő keret, kábel, stb).
jancsiga

A 128N verzióhoz egy USB->SATA átalakítót a tartozék, míg a 128D verzióhoz egy beépítő keret + SATA kábel + tápkábel:

www.xbox360szerviz.hu
Ahogy írják már előttem, csak a tartozékokban különböznek
D -> DIK - Desktop Installation Kit
N -> LIK - Laptop Installation Kit
Viszont ez nagyon fontos lehet pár embernek aki gépeket pakol össze (nekem pl az), mert ha laposokba teszek ilyen SSD-t, akkor az N-est rendelem, mert LIK esetén kapsz egy olyan tartozékot, amit Mounting Spacer-nek neveznek. Ez egy igen hasznos kis tartozék, mert azt a célt szolgálja, hogy olyan laposba is be lehet normálisan szerelni a 830-ast (ami 7mm magas), ami igazából 9mm magas eszközöket fogad. Ilyen esetben, amikor a SATA csatlakozó miatt nem lehet stabilan rögzíteni egy 7mm-es SSD-t, ilyenkor ez a kis tartozék felszerelésével ez kiküszöbölhető. Balage76 képén jól látszik ez a bizonyos Mounting Spacer, ami magyarul végül is egy sima ~2mm távtartó keret.
[ Szerkesztve ]

létezik-e olyan olcsó PCI-os s-ata vezérlő kártya amit régi Tbred-B-s procit fogadó lapba rakva ráköthető a s-ata SSD ÉS a rendszer bootnál felismeri, arról tud bootolni
Létezik, persze.
(Mivel PCI így 133MB/s-nél nem lesz gyorsabb, ezért elég a SATA1)
Jester

Na skacok, köszi szépen a helpet megjött a Samsung 830 64 Gb-os SSD, tökéletesen működik
Végre úgy műxik minden, olyan gyorsan, ahogy annak lennie kell 
Katt
A Nova 4k-s írásban 0,00xxx volt pl...
Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu
Nem olvastam vissza, lehet írtad korábban, de ezek szerint sata2-es deszkán használod. Ha igen, akkor tényleg nincs gond a mért sebességekkel.
(Sata2-ön kb annyival megy, mint a 470-es 64G-sek)
[ Szerkesztve ]

Kösz mindenkinek az N / D közti különbség infót
Fire/SOUL/CD: Samuban az a jó, hogy pl. a Samu 350U2 netbook-ba csak 7mm-es SSD rakható, a "sima" SSD-kről le kell bontani a burkolatot, hogy beférjen.
Jester01: Kösz a linket, eszerint ez a kártya megjelenik majd a boot-menüben, vagy a rákötött eszköz úgy látszik majd, mintha alaplapra akasztott meghajtó lenne?
Garbage collectiont, vagy más, XP alatt a lassulás elkerülését hozó automatikus funkciót tudó SSD a Kingston V+ 100-on kívül van más?
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

SCSI kártyaként jelenik meg a boot menüben.
Jester

Szerintem az összes, második generációs SSD.
Vagy szétesik, vagy nem . Nem tud nagyon vagy kicsit. Nekem még sosem esett szét a raid tömböm,pedig 3 éve azon élek. Lehet csak szerencsém volt, de nem értem miért riogatják az embereket egyesek a raid tömb szétesésével és az evvel járó esetleges adatvesztéssel. Volt , hogy kilazult az egyik ssd kábele, és csak a másikat látta a bios, de aztán visszadugtam és ment simán. Áramszünet sem ssd-nek sem hdd-nek nem jó, nekem van egy kis 10 percre elegendő szünetmentes tápegységem, ha néha áramszünet van, akkor sincs gond. A "C" meghajtót meg érdemes időközönként leghostolni egy hdd-re , így kiküszöbölted a fárasztó újratelepítést. és adatvesztést.
Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

Nagyon faxányos és igen, Sata 2-vel használom, de megvan végre az ismert SSD érzet, nem hiába volt gondom a Novával, mert tudtam, h nem az igazi, visszakerestem, íme a Nova:
Katt "Enyhe" különbség
De a lényeg, h végre 2 hónap szívás után úgy használhatom a gépem, mint régen 
További szép napot 
[ Szerkesztve ]
Ja igen, így már rémlik, hogy ment a szívás ezerrel akkoriban... 
Lényeg, hogy egy gonddal kevesebb...
Mercutio_
Hát igen, a 830-as az 7mm és ha csak 7mm-est fogad egy kütyü, akkor automatikusan ezt a szériát célszerű választani. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy amíg a 830-as széria nem jelent meg, addig a 470-es összes kapacitású változatából is lehetett 7mm-est rendelni, csak ezt kevesen tudják/tudták. Sajnos manapság már én is csak 256G-st tudnék 7mm-ben.
(mondjuk megy az átverés a neten ezerrel ezzel a szériával kapcsolatban, mert 830-asként akarják eladni, mivel a típusszáma az 7-el kezdődik pl MZ-7PA... és ez a 830-asokra jellemző. Sajnos sokan meg is eszik a dolgot, pedig az 470-es, és ebből adódóan SATA2-es bizony.) 
[ Szerkesztve ]

Így van, 2 hónap rémálomnak vége...
Élmény index is megnőtt "cseppet"
Katt 

Samu 470 és a 830 is tökéletesen kezeli a dolgokat XP alatt is.
www.xbox360szerviz.hu

Amúgy ez mi? Katt. Lehet nem a legújabb driver van fent? Vagy a Sata 2 miatt lehet 
Ahogy ki is vagyon írva, nem megy a TRIM, ami abból adódhat, hogy XP vagy Vista-t használsz. A másik meg hogy a HD Sentinel-nek van gondja a TRIM parancs lekérdezésével, nálam ugyanis le van tiltva, viszont szerinte meg nem.
(Olyan szoftvert használok, amely inkompatibilis a TRIM-el. Ha be lenne kapcsolva, akkor percek alatt kékhalál és nem kellene elindítani többet az OS-t. Másfél hónapja tettem fel ezt a progit, azóta ki van kapcsolva a TRIM, szóval 100%, hogy a HDS téved...)
[ Szerkesztve ]

Win 7 Ultimatet használok, 64 bites
Értem köszi.
W7 alatt kell mennie. Ellenőrizd és ha kell engedélyezd. (Bár szerintem ez a HDS "hibája") [link]
Indítsd rendszergazdaként a parancssort (start->cmd és ctrl+shift+enter)
add ki ezt a parancsot: fsutil behavior query disabledeletenotify
Ha a visszaadott érték 0, akkor megy a TRIM, ha 1, akkor nem. Ha ez utóbbi estről van szó, akkor meg add ki ezt a parancsot: fsutil behavior set disabledeletenotify 0
[ Szerkesztve ]

Kattúgy néz ki megy a TRIM, lecsekkolom még más progival is 
[ Szerkesztve ]
INNEN töltsd le a Free (akár portable) változatot és azzal is nézd meg. Ez a progi nem ismeri a Samu-t, így a kondició meg hasonló az nem lesz OK, de legalább kiírja, hogy a trim támogatott és engedélyezett-e (Ami szerintem az lesz). Ha igen, akkor nem kell a HDS-el foglalkozni ebből a szempontból.

Mindenképp töltsd le a legfrissebb trial HDS Pro-t és azzal is nézd meg ([link]). Ha az is rosszul írja ki, akkor IDE beteheted. Bevallom nem is tudtam, hogy a topikot a HDS egyik fejlesztője nyitotta (hdsentinel), szóval képben van, hisz -többek közt- Ő írja a progit. Nagyon segítőkész emberke amúgy. 
(Én is jeleztem a hibát korábban, de hogy érdemben tudjon segíteni, el kellett volna küldenem egy riportot, viszont ezt nem vállaltam, mert olyan infók is vannak benne, amik a hibához semmi köze és azokat sosem szoktam kiadni, pl valós IP cím, MAC address stb)
Természetesen ha ez téged nem zavar, akkor nyugodtan elküldheted a riportfájlt, valószínűleg úgyis azt fogják kérni. 
[ Szerkesztve ]

Nem változott, úgyanaz maradt, de a többi proginál meg faxa, illetve a cmd-ben is, szal hidegen hagy, illetve a meghajtó tökéletesen múxik
Most lépek, tényleg köszi a helpet 

Ha megnézed ezt az összehasonlító táblázatot,a 2010 és a 2011 év eleji összegzésen az intel és a kingston (kingston sokat javult 2010 óta) van az elején.Viszont az OCZ általában a lista végén van,főleg a régebbi Agilitiy meg a Vertex2.
-----------

Hi!
Firmware frissítés lehetséges? Kingston SSD Now V series 64GB-ról lenne szó.
Előre is köszi.
üdv,
Ami kocka azt guritják ami kerek azt ellopják. Üdv kicsiny hazánkban :)

Köszi! Ez hasznos.
lehetséges, ha van hozzá frissebb.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Esetleg tudsz segíteni? Iszonyat kezdő vagyok ebben az SSD dologban.
Mivel, hogy kell stb... Gondolom kell a jelenlegi FW. Megnézem, hogy most melyik van rajta. Pár perc.
üdv,
[ Szerkesztve ]
Ami kocka azt guritják ami kerek azt ellopják. Üdv kicsiny hazánkban :)