Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#17001) pschio válasza 0xY (#16999) üzenetére

pschio
(őstag)

hát ott valami nincs rendben. legújabb csipszet driver fennvan? sima satán próbáltad már?

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#17002) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ezek az SSDlife progik csak akkor látják az SSD-t ha azon van a win?
Mindkettővel megnéztem (amikről írtatok lejjebb) az enyémet,de egyiksem jelezte ki... :(

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#17003) M_o_g_y_i

M_o_g_y_i
(senior tag)

OCZ 80GB SATA2 SSD 2.5" Vertex 2 Series OCZSSD2-2VTX80G 39e. HUF alatt jó vétel? :Y
Mégsem Kingston 96GB V+ lesz úgy látom...

Ez szerintetek már 25nm-es, vagy van még esély a régire? :F

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#17004) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

15 és 20e között milyen 32gb-os SSD-t ajánlotok? A 20 már max nem szeretnék fölé menni. Köszi! :R

(#17005) Tomate válasza Tomate (#17004) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Buffalo 64gb-ról vélemény esetleg?

(#17006) wwhy válasza Tomate (#17004) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

én Corsai Nova 32GB-t vettem, előzőekben többen ajánlották.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#17007) C^^ válasza Tomate (#17005) üzenetére

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Ha minden igaz, akkor JMF602 vezérlős, ezért kerülendő.

(#17008) cszn válasza Bobyjack (#16998) üzenetére

cszn
(őstag)

Sajátgépben a meghajtón jobbklikk, tulajdonságok, hibaellenőrzés. Vagy valami ilyesmi. Azóta előfordult még?

(#17002) Laraxior A legtöbb úgy működik, hogy kell neki telepítés után egy pár nap mire kiírja.

(#17003) M_o_g_y_i Miért döntöttél mégis a vertex mellett? :)
Itt el tudod olvasni ahogy Anand bácsi érdeklődött OCZ-nél, hogy tesznek e valamit az ügy érdekében. Röviden: elképzelhető, hogy igen, de amit most a boltban veszel még random bármelyik lehet a három közül.

(#17004) Tomate Talán a Corsair Nova, esetleg ha valahol találsz egy sima OCZ Vertex-et (mindegyik indilinx vezérlő). De én még mindig azt mondom, hogy X25-V alá ne add.

[ Szerkesztve ]

(#17009) 0xY

0xY
(kvázi-tag)

valszeg a külső keret volt lassú, most már elég jó értékeket kaptam, fülig ér a szám :)
http://green.field.hu/intel320.png

(#17010) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, köszi! :R Intelen gondolkodom még.

wwhy: Nem kicsi a 32-es? Mekkora gyakorlatban az a 32?

(#17011) wwhy válasza Tomate (#17010) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

NTFS-el durván 30.
Én W7+off2010 (word,excel, powerp) tettem rá, plusz pár apróbb prog (irfan, adobe reader, poweriso, firefox, avira free) és még lecsíptem egy 5GB-os partíciót doksiknak.
Így a 25-ből még szabad kb. 17GB.
Megy még bele egy 4GB-os RAM, akkor a lapozófájl ki lesz kapcsolva, most fixre állítottam (1024)

Inkább az zavar, h a BIOS szerint SATA1 :U pedig a legújabb BIOS van fent és a HDD-t normálisan, SATA2-nek kezelte.

[ Szerkesztve ]

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#17012) cszn válasza Tomate (#17010) üzenetére

cszn
(őstag)

A 32 gigások 29,5 vagy valami ilyesmi, a 40-es 37 gigára formázható. 80% felett nem ajánlatos telíteni őket.

(#17013) M_o_g_y_i válasza cszn (#17008) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

A ár/teljesítmény mutatója miatt.
Legrosszabb esetben is sokkal gyorsabb, mint a V+, 4k -ban.
Még esélyes egy 3.5"-os 90GB is, szintén Vertex 2.
Természetesen képlékeny még a dolog, de minimum 80GB jó lenne...

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#17014) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi a tippeket. Megrendeltem egy Corsair Nova 32-eset. Ha ezeket végigzongorázom meg is vagyok mindennel? :U

(#17015) wwhy válasza Tomate (#17014) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

olvasd el a legutolsó faq-ot

(#17016) cszn válasza M_o_g_y_i (#17013) üzenetére

cszn
(őstag)

Ez csak a tesztekre igaz.

(#17014) Tomate Túlbiztosítás. A 2,4,6,7,9,10 nem lényeges. Egyébként a TRIM működésének ellenőrzésére ez nem elég, de ha AHCI-ban működik a vezérlő akkor általában a TRIM is működik.

[ Szerkesztve ]

(#17017) Tomate válasza wwhy (#17015) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt szűrtem le ebből, hogy nem kell semmit csinálnom. Te frissítettél firmwaret?

cszn: :R

[ Szerkesztve ]

(#17018) wwhy válasza Tomate (#17017) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Nova-hoz nem találtam, csak F-ekhez van; ha lenne, megpróbálnám :K

(#17019) Ist válasza Laraxior (#17002) üzenetére

Ist
(kvázi-tag)

SSDlife programoknak nem feltetele, hogy az SSD-n legyen a WIN.

Pontosan milyen programokkal nezted meg az SSD-t ? Mert pl. az IndilinxSSDStatus program csak az ilyen vezerlok adatait kepes kiolvasni.

CrystalDiskInfo mar altalanosabb, ezzel meg kell, hogy kapd az SSD statuszat.

Hitted Te is! :)

(#17020) McLaca válasza DV (#16963) üzenetére

McLaca
(őstag)

Csakhogy X-25M-et 120GB-os méretben nem nagyon lehet már kapni... A napokban próbáltam rendelni, és felhívott a bolt, hogy egyik nagykerben sem lát készleten, kérdés, hogy egyáltalán még berendelhető-e, vagy kifut, ha meg rendelhető, akkor ki tudja, mikorra érkezik a nagykerbe... Mást meg mit, ami nem lassul és nem 2x nm-es...?

Üdv!

[ Szerkesztve ]

--== Legyen neked is kis brutálod! :) -> http://uccbrute.mybrute.com ==--

(#17021) pschio válasza McLaca (#17020) üzenetére

pschio
(őstag)

nem értem miért fostok a 25nm-től. nincs azzal semmi baj. 3 év gari van azokra is. 3 év a számítástechnikában rengeteg. lehet addigra már a holografikus adattárolás lesz a jövő. nehogy azt mondd már nekem, hogy 10 évre veszed. :U

(#17022) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Nálam ezt produkálta az új 40GB-os intel, friss win7-tel:

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#17023) ZolikaE46 válasza pschio (#17021) üzenetére

ZolikaE46
(senior tag)

Osztom a véleményed! Én is megrendeltem a OCZ Vertex 3 120Gb sata3-at 25nm-t, 2-3hét mire meg jön, de nem érdekelt. Ez van most a toppon és a legjobb árba. Ennyi! 59K megért!

[ Szerkesztve ]

(#17024) McLaca válasza pschio (#17021) üzenetére

McLaca
(őstag)

Mert az Intel új 310-es szériája nem teljesít úgy 4k-ban, mint az X-25M, ráadásul melegebb és többet is fogyaszt...

Üdv!

(#17025) ZolikaE46 válasza McLaca (#17024) üzenetére

ZolikaE46
(senior tag)

Itt van a tudásról néhány adat! Pont a 310 nincs közte, de az 510 igen ami erősebb, de még az is rosszabbul teljesít az x25-m-nél de ezek 34nm-ek bizti, hogy a 310 nem 34nm-es?!

[ Szerkesztve ]

(#17026) cszn válasza ZolikaE46 (#17025) üzenetére

cszn
(őstag)

A 310 34nm-es a 320 25nm-es.

(#17022) horvathkrisz Remek! És akkor ez most mi? X25-V vagy 310-es vagy 320-as? :DDD

(#17021) pschio Csak a sandforce-nál problémásabb, mert még lassabb is (nem csak kevésbé strapabíró).

[ Szerkesztve ]

(#17027) ZolikaE46 válasza cszn (#17026) üzenetére

ZolikaE46
(senior tag)

Akkor jól gondoltam Köszi! Vertex 3 már nem lassabb, Én úgy látom az adatokból?!

[ Szerkesztve ]

(#17028) cszn válasza ZolikaE46 (#17027) üzenetére

cszn
(őstag)

Csak a Vertex 2-nél problémás és a vezérlő sajátossága miatt. A 3-nál már nincs gond.

[ Szerkesztve ]

(#17029) horvathkrisz válasza cszn (#17026) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

320-as.

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#17030) ZolikaE46 válasza cszn (#17028) üzenetére

ZolikaE46
(senior tag)

Nagyon jó Köszi!

(#17031) pschio válasza McLaca (#17024) üzenetére

pschio
(őstag)

szerintem ne foglalkozz azzal az 1-2W-al. :P

(#17032) Gorneck23 válasza McLaca (#17024) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ebből semmit se veszel majd észre...

(#17033) cszn válasza horvathkrisz (#17029) üzenetére

cszn
(őstag)

Jah. A 310-es a mSata-s, az nem is lehetett volna. :N
Egyébként akkor úgy néz ki (nem meglepő módon) az X25-V sebességeit hozza a 40 gigás. :)

(#17034) horvathkrisz válasza cszn (#17033) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Nagyon elégedett vagyok vele. SSD rulzzz :DDD

(#17035) cszn válasza horvathkrisz (#17034) üzenetére

cszn
(őstag)

Meghiszem azt! :D Használd egészséggel!

(#17036) horvathkrisz válasza cszn (#17035) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Köszi! :DD

Ja, ha már offoltam, gondoltam ezt is megosztom Veletek:
Net gyorsítása Windows 7-ben
Tényleg jó!

[ Szerkesztve ]

(#17037) ZolikaE46 válasza horvathkrisz (#17036) üzenetére

ZolikaE46
(senior tag)

Tényleg jó köszi! :))

(#17038) S.O.S.

S.O.S.
(fanatikus tag)

Hali !

Na ez az újabb verzió már becsülni is tud. :D

SSDlife Pro 2.1.29

Link

[ Szerkesztve ]

(#17039) fagy53 válasza S.O.S. (#17038) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Igen, de egy kicsit sántít a dolog...
A 425-ös 64GB Kingstonom egy éves és 81%-ra minősítette, míg az SVP100-at 100%-ra, ami 2-3 hónapos. Ez még korrekt lenne, de az előbbire 9 évet ad meg, míg az utóbbira 8-at... :F

Mondjuk tökmindegy, mert ki tudja mi lesz 8 év múlva, de változatlanul szkeptikusan állok a dologhoz és letörlöm őkelmét... ;]

[ Szerkesztve ]

(#17040) S.O.S. válasza fagy53 (#17039) üzenetére

S.O.S.
(fanatikus tag)

Én is most mentettem le az adatokat. :DDD
Majd meglássuk ,hogy alakul később. :D

(#17041) DV válasza S.O.S. (#17040) üzenetére

DV
(senior tag)

Megint kijott egy ujabb Crucial C300 firmware (ver.007), frissites menete angolul, link.

Frissiteni csak lepesenkent lehet! Pl. 002-es firmware-rol nem lehet atugorva frissiteni a 007-re, mert elotte kell a 006-os firmware.

006-os firmware-hez:

"Release Date: 11/16/2010

Change Log:
Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behavior"

1. Backup the Solid-State Drive (ajanlott)
2. Plug Drive into Motherboard port 0-3
3. Use AC Power
4. Edit BIOS Settings
---a. Disable/Remove Drive Passwords
---b. Check the Boot Order
---c. Change SATA mode (AHCI) to IDE mode
5. Run the Firmware Update

A firmware letoltheto innen, link.
Arra figyeljetek, hogy a listaban van 1.8"-os es 2.5"-os SSD is, szoval a megfelelo legyen letoltve.
Az SSD felismerese utan ra fog kerdezni a program, hogy szeretned-e frissiteni az SSD-t, akkor be kell gepelni kis betukkel, hogy yes.
A frissites idotartama fugg az SSD-n levo adatmennyisegtol, egyes esetekben akar 3-4 perc is lehet.
A frissites vegeztevel a program ki fogja irni, hogy melyik firmware van az SSD-n (current firmware), hogyha nem azt irja ki amit feltelepitettel, akkor ujra kell kezdeni az egeszet elolrol.
Ezutan ki kell teljesen kapcsolni a gepet, majd bekapcsolni es vissza kell allitani a BIOS-ban a beallitasokat.

007-es firmware-hez:

"Release Date: 04/26/2011

Change Log:
Improved product reliability.
Resolved performance anomaly which resulted in brief, intermittent pause in drive response time for some users."

1. Backup the Solid-State Drive (ajanlott)
2. Use AC Power
3. Edit BIOS Settings
---a. Disable/Remove Drive Passwords
---b. Check the Boot Order
---(nem kotelezo az IDE mod, de ha a frissites nem sikerul , akkor mar kelleni fog az ismetleskor)
4. Run the Firmware Update

[ Szerkesztve ]

(#17042) tomic válasza S.O.S. (#17038) üzenetére

tomic
(őstag)

Igen ezt tegnap tapasztaltam én is. :K 98%os a kicsike. Nyugdíjamig kihuzza.

DV Jövő héten kipróbálom. Köszi. :R

Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

(#17043) AtHoS válasza McLaca (#17020) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Csak most, csak neked raktárról X25-M 120GB: [link]

Remélem valóban tükrözi a készletet az oldalon olvasott infó :B Amúgy nagyon korrektek, csörögj rájuk telefonon nyugodtan.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#17044) Rick4 válasza AtHoS (#17043) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

Bruttó 49900-ért már van a G3-as SSD, természetesen számlával, garival.. Igaz, péntek délig rendelős, de kedden átvehető..

Én egyébként a sata3-as SSD-ket nézegetem, 80Gb körüli már jó is lenne... Ezekről van bővebb infó, melyik jó, melyik nem?

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#17045) AtHoS válasza Rick4 (#17044) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

X25-M-et keresett pont a régebbi nand miatt.

"Mást meg mit, ami nem lassul és nem 2x nm-es...?"

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#17046) McLaca válasza AtHoS (#17043) üzenetére

McLaca
(őstag)

Hehe, ők hívtak, hogy nem tudnak szerezni... :DD :C

Üdv!

(#17047) M_o_g_y_i válasza cszn (#17016) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Azért a "SF1222 + 25nm NAND" kicsit eltántorít ezektől...
De akkor mi a fene legyen, ami lehetőleg 45e. HUF alatt van, legalább 80-90GB (vagy több) és esetleg SATA3, vagy nagyon a SATA2 tetején van...
Vagy ilyen nincs még?

(#17048) McLaca válasza McLaca (#17046) üzenetére

McLaca
(őstag)

320-as Intel lesz ebből...
Tojok a 25nm-re, legfeljebb gariidő vége előtt kap 12V-ot... :U :N

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#17049) M_o_g_y_i válasza McLaca (#17048) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Sicc...

(#17050) horvathkrisz válasza McLaca (#17048) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Dehh.
Remélem ha ezt megcsinálod észreveszik a szervizben!
Neked se adnék el semmit, akkor inkább kuka... :W

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.