Én nem használom Vista és 4gb óta...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók » Flash SSD [Összefoglaló az #1 hsz-ben] (kiemelt téma)Hozzászólások

gg72
(PH! addikt)
Szerintem nem sok, de egy nagy HDD-n nem sok vizet zavar. Én oda tettem és teszem is majd az SSD-s rendszernél.

gg72
(PH! addikt)
De azért árban is több 12ezerrel... Mert ha ugyanannyiba kerülnének, én sem gondolkoznék. Már a 27-et is sokallom kicsit.
x25-v-t 22k-ért vagy snv425-s2 64gb-ot 26k-ért
"#5998"
Semmi ok a nyugalomra, mindenki őrizze meg a pánikot!!!

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Oprendszer alá az Intel lehet jobb választás, szerintem.
TRON addict

Bagira01
(PH! kedvence)
Lényeg, h a kettő között 4-5k difi lenne(tudom nem annyi a bolti ár stb.), de ebben az esetben melyik érné meg jobban?
(#6003) gg72: Bolti árba ahogy néztem 9-10k a difi.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

gg72
(PH! addikt)
Ezek szerintem USA-árak, itthon ennyibe kerülnek:
Bagira01: igen, nagyjából ennyi a különbség, de a Kingstonból a desktop bundle még 1-2 ezerrel drágább, így már 12ezer a difi.
[ Szerkesztve ]
Értjük, de boot idő :
Hdd kb 1:32 (szerintem kb)
x25-v 40gb 0:21
snv425-s2 64gb 0:23
MO árak:
HDD____500gb 12500HUF
x25-v_____40gb 28000HUF
snv425-s2_64gb 35500HUF
[ Szerkesztve ]

AirBooms
(PH! addikt)
Ha nem vagyok indiszkrét, elárulod, hol tudsz ennyiért venni ilyeneket: x25-v-t 22k-ért vagy snv425-s2 64gb-ot 26k-ért?
Természetesen jöhet privátban... 

gg72
(PH! addikt)
Hát én úgy döntöttem, hogy el fogok férni mindenestül 30 gigán, így Intel lesz. Ha már egy éve a Vista Ultimate 64bit-em elfér 25-ön, akkor Win7 is bőven elfog.

gg72
(PH! addikt)
Igen, de ezek a Kingston esetén nem desktop bundle árak, nekem meg nincs kedvem belebarkácsolni a gépbe az SSD-t, és ha jól tudom, akkor ehhez nincs semmilyen keret. Az Intelhez van, ill. a picit drágább S2BD Kingstonhoz is.
Én már XP + 4GB kombónál is kilőttem anno.
mod:
gg72:
Kb 2k egy Sythe TwinMounter, réz így még a (nem) keletkező hőt is elvezeti.
Am nálam is a W7 64bit szolgál, 27GB-on kényelmesen elférek.
[ Szerkesztve ]
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

Bagira01
(PH! kedvence)
Én még azért utánanézelődök, utoljára mikor ssd-t használtam jmicron-os volt. Ezeknél(kingston, intel) gondolom már olyan alapproblémák nincsenek, intel 4k-s része elég erős, de +5k-ért +24gb az is csábító 
(#6009) AirBooms: Az maradjon az én titkom 
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó
nálam most rá van rakva az egyik vinyóra, de lehet h este letiltom..
bár igazábol, így is teljesen jónak tűnik a cucc. lekopogom, elégedett vagyok vele
SuperOnyx™ DLP™ light engine

gg72
(PH! addikt)
Nálam is a W7 64bit szolgál, 27GB-on kényelmesen elférek.
Hibernálással és rendszervisszaállítással, vagy azok nélkül? Ez csak a Win7 mérete, vagy már progik is benne vannak?

gg72
(PH! addikt)
A Ramdsik mekkora legyen szerintetek? Erre csak a böngésző cache-ek kerülnének. 100MB elég?

cszn
(őstag)
Még érdemes megfigyelni ennek a kis hogyismondjam útmutatónak a "Firefox - Use memory cache instead of disk cache" című részét. Bár azt nemtom hogy a ramdiskes vagy ez e a jobb megoldás 
[ Szerkesztve ]

gg72
(PH! addikt)
Hát én sem tudom melyik lehet a jobb: ramsdisk vagy memory cache?
no, hát ez a videó.
a lényeg az, hogy egy HDD-ről SSD-re váltást megérzel, ez fix.
viszont két normális SSD sebessége között nem fogsz különbséget érezni.
igen, a jmicron picit lassabb volt bootolásnál de a 21 vs 23 mp már nem oszt.
ugyanez igaz a TF2-re.
a poén az, hogy a TF2 az egyetlen játék amivel én jáccok, és ott a netes szerverre kapcsolódás ideje változó, szal egyszer ennyi idő alatt jön be a pálya, máskor meg gyorsabban, szal ebben az esetben sem érzed meg, hogy X25-V vagy Kingston (btw sztem ez a csávóka is felismerte hogy ez az egyik olyan játék amiben fontos a háttértár sebessége, más játékok nem szoktak ilyen sokat tölteni).
mondom mindezt úgy, hogy X25-V-m van.
[ Szerkesztve ]
Ha jól emléxem nem nagyon szoktál játszani és ha ez így van akkor nincs miről beszélni...
Metro és bc2 is simánt ment nélküle...win7+4gb.

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Crysis is elég sokat tölt HDD-ről.
TRON addict

gg72
(PH! addikt)
Minden mérlegelésével (gyorsaság, méret, árak) együtt az Intel X-25V lesz a befutó. Már korábban is ez volt, csak a HDD-s topickban felmerült, hogy kicsi lesz a mérete, de szerintem ésszerű telepítés és "racionalizálás" mellett el fogok férni 30 giga alatt.
TF2 duplaannyi. de hogy mit azt ne kérdezd, mert én sem tudom. 
hehe.. én sem hittem volna ezt, de a tény, a 125-ös kingston után a vertex simán gyorsabb. mármint, érezhetően. ez engem is meglepett, lazán érezhető volt a különbség a csere után.
Gorneck23. valoban nem vagyok egy sirandrish, cs:source meg tdu, néhanapján. de akkor ugy látszik, jo lesz nekem is majd ez a felállás

AirBooms
(PH! addikt)
Nálam hibernálás ki van kapcsolva, de a rendszervisszaállítás nincs. S van egy-két fontosabb program, ami szintén a rendszervinyón van. Így 24-25 GB között mozog a w7 64 Pro. Ezért kezdem elhinni, hogy nekem is elég lenne a 40 GB. A mostani 80 GB-s Raptor-on még sosem volt 30 GB-nél több cucc a rendszerpartíción.
a 125-ös kingstonod milyen vezérlős volt?

gg72
(PH! addikt)
Akkor végérvényesen megnyugodtam... 
én 185-öt használok, mert valóságban kb ~50 megát használ, de ha 80-ra veszem le a méretet, akkor az mindig megtelik 
amúgy kb 20X gyorsabb, mint az ssd ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

gg72
(PH! addikt)
OK, kösz! 
az enyém 50 MB, általában telivan de emiatt nem adódott még problémám, mi gond lehet belőle? ez csak szemét.

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Klónoztam a jelenlegi rendszerem egy másik HDD-re, majd RAID0-t állítottam be, visszaklónoztam a RAID-elt tömbre de sajnos az alignálás nem jó.
Hogy is lehet ezt megcsinálni legegyszerűbben? Törölni mindent majd format egy másik Win7-el és vissza mindent? De ilyenkor az MBR is eltűnik nem?
Most én kérek segítséget 
TRON addict
sztem jmicronos.... de nem tudom
melyik programmal klónoztad a jelenlegi rendszered?
Én használtam egy darabig Jmicron JMF602-es SSD-t és annál tényleg érezhetően gyorsabb az X25-V, de ez kb. ilyen szintű dolog volt, hogy a boot 30 mp helyett 35 mp, TF2 indulás/pályabetöltés 70 mp helyett 80 mp, stb.
Viszont ez még a régi Jmicron, ez nem tartozik a "normális" SSD kategóriába.
Az újabbak között már nincs érzésre különbség.
A HDD-SSD váltás érződik, de SSD-SSD váltás már nem legalábbis a jelenleg kapható "mainstream"-ek között. Micront és Sandforce-ot még nem teszteltem.
[ Szerkesztve ]

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Acronis True Image
TRON addict
És az SSD-s rendszert klónoztad, szal nem többszáz GB-ot?

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Igen, C meghajtót (single SSD) klónoztam egy 250-es HDD-re.
RAID-et létrehoztam.
HDD klónt visszaklónoztam RAID0-ra.
Ezt az MBR piszkálásának kivédése miatt csináltam így.
TRON addict
értelek.
egy tény, amikor a kingstonra raktam fel az uj oppot, meg progikat rakosgattam, más volt persze, mint a hdd, de nem vágodtam hanyatt, erre emlékszem, jó volt, kész. amikor meg a vertexnél csináltam ugyanezeket, csak annyi volt a reakcióm, eeeezazz... meg vigyorogtam..
olyan szinten pörgősebb volt, h jó volt látni.
elofordulhat, h az volt, amit mondasz, egy régebbi vezérlős kis drive volt még a kis kingston
1. back up - my disk
2. windows lemezkezelőben törlöd a kötetet, újra létrehozod (2048 szektorral tolja el az első partíciót), formázod
3. recover - my disk, de csak az NTFS fájlrendszert recoveriy-zed, az MBR-t és a track 0-t nem
4. bootsect /nt60 x: /mbr
ezt csinálom állandóan mióta SSD-ket tesztelek. 
a bootsect a Win7 telepítőlemezen van rajta.
[ Szerkesztve ]

radi8tor1
(PH! nagyúr)
És mi lesz azzal a 100 MB particióval, ami tulajdonképpen az aktív partició?
TRON addict
az is rajta volt az SSD-n? van azon vmi adat?
btw ha úgy csinálod ahogy írtam akkor az alignálás jó lesz.
[ Szerkesztve ]

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Ezt Win7 csinálja a telepítésnél automatice.
TRON addict
tudom, de van rajta adat? vagy üres?
és mint írtam az alignálást már előre megcsinálod, és mivel az MBR-t nem írod vissza ezért az nem is fog megváltozni. viszont cserébe elveszik az MBR kódja, ezért kell bootsect-elni.

radi8tor1
(PH! nagyúr)
31 MB van rajta. Valami rendszerfájlok.
Az a baj, hogy másik hdd-ről nem tudok be bootolni mert kékhalál fogad. Lehet nem tetszik neki, hogy USB-n dugtam rá.
Na, akkor próbálkozom a törléssel 
[ Szerkesztve ]
TRON addict
Az új Kingston SNV425-S2/64GB-ban az S2 az jelenti hogy second-generation, tehát nem a régi vezérlő van rajta.
enyém is s2-es volt.
hát akkor...
bizony mégis van difi ssd és ssd között. lehet, h a jozan ész (és Fless) nem ezt vetíti elő, de higyjétek el nyugodtan, simán jobb, érzetre is a mostanim, mint az 125-ös volt
[ Szerkesztve ]
de most hogy jött ide a 425-ös? neked 125-ösöd volt, legalábbis ezt írtad.
btw aki megveszi a 4magos procit is szereti bizonygatni de hogy az kell neki miközben csak netezik és játszik a gépen. vagy hogy kell neki a hd 5850 a 19 colos TFT-hez. 
én a mindennapi használatban általános dolgok egész sorával tesztelem az SSD-ket (ezek igazából nem tesztelések, szal nem benchmarkolgatok hanem stopperórázás), és tudom, hogy mit mértem. ráadásul a jmicront használtam is az intel után ~2 hétig, itt a topikban írtam róla egy könyvnyi hozzászólást. 
[ Szerkesztve ]
annyi a probléma, h ha megtelik, akkor nem tölt be több weblapot, amíg nincs ürítve a kes böngészőből, vagy manuálisan törölve a ramdiskről. mondjuk megnyitsz 12 fület, de a 13-at már nem tudja betölteni, ha megtelt.
épp 20 fül van megnyitva és 50 MB-os RAMDISK-et használok. most akkor hogy is van ez? btw kb. 1 órája csukogattam be kb. további 10-et.
szerk: és még ~9 MB hely van a ramdisken. vmelyik nap kb. 5 fülön csak videók voltak elindítva és pausézva (tehát betöltődtek de csak később néztem meg őket) + ~25 fül és akkor sem volt semmi gond.
[ Szerkesztve ]
pont ezt írtam feljebb, h ~50 megát használ, nálam is fülek számától függetlenül, ha 185 mega a ramdisk mérete. pont ezért vettem le 70-re, hogy akkor azon is kényelmesen el kell férnie, de akkor mindig megtelt a 70 és nem nyitott meg új lapot. szóval visszaraktam 185-re (itt csak azon van a hangsúly, h vagy háromszor akkora, mint amit rendszeresen használ, és azért 185, mert az a szám volt szimpatikus
) és visszament a cache mérete ~50-re. de lehet, h csak nálam lép fel ez a furcsaság