Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#12001) Oliverda válasza cowboy_bebop (#11289) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már van:

AMD AHCI TRIM Driver Support Included In Driver v1.2.1.263

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#12002) DV válasza AndrewTdi (#12000) üzenetére

DV
(senior tag)

Ugyanabban a gepben tesztelve mindket SSD? Hogyha mar itt tartunk milyen proci/alaplap van a gepben? Melyik BIOS van fent, (elkepzelheto, hogyha Gigabyte az alaplap, akkor van beta firmware kiadva Sandforce-vezerlos SSD-k miatt)? SSD-n melyik firmware van fent?

(#12003) AndrewTdi válasza DV (#12002) üzenetére

AndrewTdi
(senior tag)
LOGOUT blog

Adott egy Gigabyte EX58-UD4p lap legújabb (nem Beta) F13-as BIOS, i7 940, 6G ram.
ugyanabban a konfigban próbáltuk őket. nomeg az ő gépében is (hasonló konfig).
vertex 2-n 1.23-as firm van.
Legújabb F14Beta bios infoban nincs benne SSD-ről szóló cucc.

[ Szerkesztve ]

hirdetéseim: http://href.hu/x/ga1s || http://andrewtdi.mybrute.com/

(#12004) Colos1 válasza Oliverda (#12001) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Akkor alighanem igazam volt :U ( :C )

Meg írták is néhányan - pl. a linkelt hozzászólásomra is válaszban -, hogy megy a Trim.

Csak volt némi kavarás az AMD -nél, ez a driver a 10.9 -es csomagba csak szeptember vége felé került bele, előtte a 210 -es verzióval volt letölthető. És a 10.10 -ben is a 210 -es volt, de azt már levették, és újra a 10.9 -es csomag van fent, a 263 -as driverrel.

[ Szerkesztve ]

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#12005) DV válasza AndrewTdi (#12003) üzenetére

DV
(senior tag)

Probaltatok masik Sata porton is a Vertex2-t?
A beta BIOS-nal latom en is, hogy nem irtak melle SSD-rol semmit, de most, hogy visszaolvastam az OCZ foruman, igazabol SMART kiolvasas dolgon javitana.

[ Szerkesztve ]

(#12006) jorden06

jorden06
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretném magam meglepni karácsonyra egy 64GB-os SSD-vel a notimba. Elolvastam a PH cikkét az ssd-k mélylélektanáról és a vezérlésről, konkrét darabot azonban így sem tudok magamnak kiválasztani. A Kingston SSDNow szériát nézegettem JMicron/Toshiba vezérléssel, mert könnyen beszerezhető és jókat hallottam róla, de ahogy láttam például már a Crucial RealSSD termékeit is kapni néhol.

Szóval mit ajánlotok?

Köszönöm

(#12007) bogyo112 válasza jorden06 (#12006) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Várd meg Fless úr újabb SSD-tesztjét, szerintem abban nagyon sok konkrétum várható...
Már ha egyszer méltóztatik publikálni. :R

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#12008) Bodor válasza jorden06 (#12006) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Helló! Én a kingston-nál azért újabbakat ajánlanék, modernebb vezérlővel (sandforce 1200)
talán ez
és ez segít.

[ Szerkesztve ]

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#12009) Intel fan11

Intel fan11
(fanatikus tag)

üdv!

Intel x25-v ssd-n is hagyni kell szabad helyet?ha igen mennyit? 40 gigás az ssd!

Egyébként miért kell hagyni ssd-ken szabad helyet?

(#12010) DV válasza bogyo112 (#12007) üzenetére

DV
(senior tag)

Intel fan11

Kb. 20%-ot erdemes szabadon hagyni rajta, bovebben itt van rola szo, lehet, hogy atsiklottal felette, link (2. es 3. oldal).

[ Szerkesztve ]

(#12011) Feree13

Feree13
(őstag)

Van arra bármi esély hogy frissen bekapcsolt achi mód miatt folyamat ellszált win7 (töltés közben), újratelepítés nélkül és a rendszer stabilitását megőrizve a probléma megoldásra kerüljön? :)

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#12012) cszn válasza bogyo112 (#12007) üzenetére

cszn
(őstag)

Azt mondta a héten majd meglesz. :) Mármint ami most jön hét.

[ Szerkesztve ]

(#12013) goodboy007 válasza Feree13 (#12011) üzenetére

goodboy007
(tag)

A PH!-s tesztben ott a link, ha azt a registry-fájlt leszeded, akkor utána indulnia kell a rendszernek.

Hozzáteszem, nálam nem volt jó a link, mikor néztem, de biztos máshonnan is beszerezhető a fájlocska.

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#12014) bogyo112 válasza DV (#12010) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Köszi, megnyugodtam! Kevés tesztet vártam eddig annyira, mint most ezt!

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#12015) Dracula válasza faranus (#11981) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Biztos király. DV ennek ellenére mondta ezt, ami engem elbizonytalanít...

"Sandforce vezerlos SSD-t nem vennek, mert meg mindig nem tokeletes a firmware."

:F

Üdv!

Dell E6410

(#12016) cowboy_bebop válasza Dracula (#12015) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Itt a topikban is rengetegen (köztük én is) használnak sanforce-os ssd-t bármilyen hiba nélkül.
Nem tudom mire gondolhatott.

(#12017) jorden06 válasza Bodor (#12008) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Igen ezeket én is néztem én is, csak pl a Sandforce vezérlős OCZ termékek 50GB-os tárhellyel kaphatóak, drágábban, mint egy JMicron/Toshiba vezérlős 64GB-os modell. Ennyivel jobb a Sandforce?

A Marvell vezérlős Crucial ssd-ket senki sem ajánlja? 33-34K körül van a 64es RealSSD.

Csak egy finom megjegyzés, hogy amit a hsz-edben linkeltél kommentet, abban azt írtad,hogy: "Az utóbbi kivételével mindhárom ugyanolyan vezérlővel, és paraméterekkel rendelkezik." A PH-s táblázat szerint viszont az Agility 2 is Sandforce vezérlős. Akkor ez most hogy?

(#12018) helkis válasza cowboy_bebop (#12016) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

arra gondolt szvsz, hogy új állapothoz képest eléggé leesik/het a sebessége egy idő után (bár van rá kicsit macerás megoldás), ami kiábrándító lehet egyeseknek.. a többire meg nincsenek akkora számok ráírva, tehát ott meg eleve elfogadja az ember, hogy lassabb..
egyébként adatvesztésről vagy stabilítási gondokról nem tudok.

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#12019) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

SandForce 64GB - $99

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#12020) Colos1 válasza Feree13 (#12011) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Ha nem állítottad be azt, amit (#12013) goodboy007 mond, akkor nem fog menni. Ez esetben állítsd vissza IDE -re, úgy el fog indulni.

Ha nem tudod letölteni a file -t, akkor bemész a HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci kulcsba, és az ott lévő "start" értéket 0 -ra teszed.

[ Szerkesztve ]

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#12021) Bodor válasza jorden06 (#12017) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem gondolom, hogy a sandforce vezérlős ocz-k 50-esek lennének, itt pl. nem az, és ittsem...

Crucial ssd-t is javaslom, sokaknak van itt a fórumon, jól mennek azok is.

Igazad van az agility 2-vel, rosszul tudtam, igen az is sandforce 1200 vezérlős

[ Szerkesztve ]

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#12022) jorden06 válasza Bodor (#12021) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Akkor csak a PH táblázat rossz, a gyártó oldalán is van tényleg 60-as.

Na és a Marvell vezérlőről ki mit tud?

(#12023) cszn válasza jorden06 (#12022) üzenetére

cszn
(őstag)

Csak a C300 ilyen amit nálunk is lehet kapni. A 64-esnél gyors olvasás (sata2-nél is gyorsabb a szekv.), megfelelő írás (picit lassabb mint a sanforce-osok), 4k értékek is abszolút rendben vannak szóval ez mindenképpen ajánlott. Én most ilyet vennék ha nem lenne már egy X25-Vm. :K
A 128 gigás az kifejezetten jó, de még elég boros az ára.
Ja meghibásodásról még nem hallottunk itt, de nyilván jóval kevesebb is megy el belőle mint a sandforce-osokból úgyhogy ez nem igazán mérvadó.

[ Szerkesztve ]

(#12024) jorden06 válasza cszn (#12023) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Ha felállítanánk egy "ajánlott vezérlők" ranglétrát, akkor az valahogy így nézne ki?

- Sandforce
- Marvell
- Intel G2
- JMicron/Toshiba

Mivel laptopba szánnám, így nagyobb adattömbök tárolására is kellene (10-20giga erejéig), a hely ugyan ki van alakítva, de nem akarok venni a notiba még egy 2. HDD dokkot filmeknek, zenéknek.

[ Szerkesztve ]

(#12025) cowboy_bebop válasza jorden06 (#12024) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Ha laptopba kell, akkor a legolcsóbbat vedd szvsz., az abban lévő vezérlők még elméleti síkon sem tudják kihasználni a jobb vezérlőket.

(#12026) fLeSs válasza jorden06 (#12022) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mi a rossz?

(#12027) Dluinet válasza jorden06 (#12024) üzenetére

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az Intel kevesebbet fogyaszt a többinél.

Semmi ok a nyugalomra, mindenki őrizze meg a pánikot!!!

(#12028) Feree13 válasza Colos1 (#12020) üzenetére

Feree13
(őstag)

Köszönöm, sikerült megoldani.

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#12029) Dracula válasza cowboy_bebop (#12016) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Akkor kéne egy ilyen véleményütköztetés, hogy mi is rossz bennük? :D
Felhasználói szemmel úgy néz ki, semmi. Mi van, ha nincs új firmware? És?
Vagy lehet, hogy ő régebben használta, vagy ismeri, hogy mi lesz vele mondjuk egy idő után... Tényleg nem tudom ezt én.

Üdv!

Dell E6410

(#12030) Alex123 válasza Oliverda (#12019) üzenetére

Alex123
(senior tag)

Ez jó áron is lenne, csak míg bejön lesz vagy 28-30e és hát a garancia... :(

Akkor már itthon 33-ért 3év garival egy A-Data S599-es....

[ Szerkesztve ]

"ITT NEMCSAK ŐRÜLTEK DOLGOZHATNAK, DE AZOKNAK KÖNNYEBB!"

(#12031) jorden06 válasza fLeSs (#12026) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Megtaláltam amit kerestem terméket, bocsi. Mivel a pontos típusok betűrend szerint vannak rendezve és nem méret szerint, nem láttam az Agility 2-nél pl a 60 és 90 gigás verziót, mert azok, többek között, "E" - Extended - típusjelzésűek, így fentebb voltak a sorban.

[ Szerkesztve ]

(#12032) jorden06 válasza cowboy_bebop (#12025) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Erre mondjuk nem alapoznék, mert úgy vagyok vele, hogy bármikor átkerülhet az asztali gépbe, ha nem jön be a kis tárhely miatt a notiban. Meg akkora áreltérés nincs is köztük ráadásul...

Egyébként mi a baj a notebook háttértár vezérlőjével? Jó, nyilván nem a legmodernebb, de performance kategória, egy Intel Cantiga PM45-ös lapkakészlet van benne, szabványos AHCI 1.0-ás SATA vezérlővel, és szerintem az asztali gépem sem jobb ennél, a maga P35-ös chipkészletével. Tévedek?

[ Szerkesztve ]

(#12033) Blackmate

Blackmate
(senior tag)

Van valakinek tapasztalata Corsair 60GB Force SSD-vel? Kitűnik valamivel a SandForce-os vezérlővel ellátott SSD-k közül? Egyébként mit gondoltok, ennyiért megéri (ingyen postával) behozatni Angliából? Kb 32250 HUF lenne mai árfolyamon.

[ Szerkesztve ]

(#12034) fagy53 válasza jorden06 (#12032) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Mobil PC-be ne vegyél Jmicron-os Kingston-t, mert sokat fogyaszt és melegszik nem meglepő módon.. ;] Nekem asztali PC-ben van, ott ez nem számít.

(#12035) cszn válasza jorden06 (#12024) üzenetére

cszn
(őstag)

Hát nálam inkább úgy nézne ki, hogy intel, marvell, sandforce, jmicron.
Az intel vezérlőkkel van a legkevesebb gond (talán). Pont a 4k-ban erősek mind - ami a rendszernek az optimális - tehát arra amire most használjuk az SSD-ket, ezek a legideálisabbak. Marvellről megbízhatóság terén olyan sokat nem tudni, mert kevesebb kering itthon, de szimpatikusak az értékek amiket látni. A Sandforce-ok jók teljesítményben, de ez a 280-as értékekkel való reklámozás és az ebből következő meglepődések kicsit rossz hírüket keltették, több hibás darab illetve firmware probléma is volt. Mindezek ellenére nagyon jó vétel és ez a vezérlő volt ami megindította az árak esését. A nagy részük ugye nagyon szépen működik a boldog tulajdonosoknál amiről persze kevesebbet hallani mint a hibákról. Jmicron alacsonyabb árkategória általában és az első széria kivételével nagyon jól teszi a dolgát ez is.

(#12036) Colos1 válasza fagy53 (#12034) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Nálam egyszer volt 32 fokos, amikor a Trim teszt miatt teleraktam filmekkel.
Kingstonék az enyémnek 4,2 W -ot adnak meg.
Viszont ha jól emlékszem, neked SNV425 -öd van, annak meg 5,2 W a fogyasztása. Az SVP100 -nak (új V+) meg már csak 3,6 W, viszont az SV100 -nak (új V) meg 6,4 W :Y

Most amúgy így néznek ki a hőfokok:

SSD: 23°
HD502IJ: 28° (Samsung F1 HDD)
HD321KJ: 29° (Samsung T166 HDD)

A szobában amúgy 22°van.

(#12037) fagy53 válasza Colos1 (#12036) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Így igaz, és ez elég sok a notiba, amikor van jóval kevesebbet fogyasztó SSD is!
Most 37°C-os az enyém, az F4 meg 31°C. A szoba 19,5°C
Ezért nem tenném hordozható PC-be!

(#12038) LordDarkness

LordDarkness
(senior tag)

Üdv mindenkinek! A winem kifagyott (win7 64) újraindítottam de az ssd nem látta a bios kb 3szor újrapróbáltam indítani utána lehúztam a tápcsatiját meg a sata kábelét az ssdnek és jólet. valaki találkozot már hasonló problémával?

Rock Katona

(#12039) Colos1 válasza fagy53 (#12037) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Az tényleg soknak tűnik :Y

Viszont néhány észrevétel:
A Sentineledben nincs bekalibrálva a hőfok. Ez egyszerű, ha éjszaka ki van kapcsolva a gép, akkor reggel amikor benyomod, megnézed a szoba hőmérsékletét. AZ SSD -nek is ennyinek kellene lennie, esetleg 1 fokkal melegebb. De itt csak pár fok eltérés szokott mutatkozni.

A videokártyád ugye nem fújja rá a meleget? Én amikor a 9600 -amat lecseréltem, akkor átlag 5 fokot csökkent a HDD -k hőmérséklete, mert a HD5850 nem a HDD -kre nyomja a meleget mint a 9600, hanem a házból kifelé.
De ez esetben sem voltak a HDD -im 37 fokosak, esetleg csak játék után.

(#12038) LordDarkness: Alighanem a csatlakozóval van valami. Legközelebb egyenként próbáld meg, hogy melyik csatlakozó megmozgatása után lesz jó, és akkor máris tudod, hogy melyiket kell kicserélni.

Én a SATA kábelre tippelek, azokkal szoktak ilyen problémák lenni.

[ Szerkesztve ]

(#12040) fagy53 válasza Colos1 (#12039) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Az SSD-nél valóban nem kalibráltam, mert jó volt. Rögtön bekapcsolás után le szoktam ellenőrizni a hőmérsékleteket, összehasonlítom a szobahőmérséklettel.
Nem fújja rá, mert távol tőle a gép elején a DVD író felett van, a ház teljes eleje szita.
Rakosgattam különböző helyekre, még a gép mellé is, de melegszik a szerencsétlen rendesen.
Azt hittem először, hogy csak az enyém ilyen, de nem, más is írt hasonló hőfokokról. Azóta óvok mindenkit a mobil PC-ben való használattól.

[ Szerkesztve ]

(#12041) Sea Edge

Sea Edge
(tag)

Nem kell parazni a homerseklet miatt az SSD-knel. 0-70˚C a mukodesi tartomanyuk.

(#12042) fagy53 válasza Sea Edge (#12041) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

No para, de egy akkus gépnél nem mindegy, hogy mi mennyit fogyaszt! :D
Ugyanitt az sem mellékes, hogy mi mennyire melegszik az amúgy is gyenge hűtésű gépben.
Asztali verziónál mindez mellékes körülmény... ;)

(#12043) jorden06 válasza cszn (#12035) üzenetére

jorden06
(senior tag)

És mindezeken belül, ha elhatároztam magam egy vezérlő mellett, akkor onnantól már mindegy, hogy melyik gyártó termékét választom? Vagy az ugyanazon vezérlő köré épített meghajtók között is van még különbség?

[ Szerkesztve ]

(#12044) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

Ezek közül tudok választani (rendszernek kell)

KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB

OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex 2 Series OCZSSD2-2VTXE60G

KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SVP100S2/64G (esetleg)

felső 2 ~35K, alsó ~38K

Melyiket lenne érdemes, és miért (ide egy egyszerű válasz elég, pl 4k randomread a legjobb a 3 közül stb...)

Előre is köszönöm:R!

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#12045) Rubbi

Rubbi
(őstag)

Üdv!

Az SSD life mennyi idő után kalkulálja ki a várható élettartamot?

(#12046) zenwalk

zenwalk
(tag)

Sziasztok!
SSD-t mire érdemes venni? adatok, játékok, filmek vagy az operációs rendszer számára? Én igazából úgy gondoltam, hogy veszek egy 40 vagy 60 gigásat win7 + programok számára, a sima HDD-n pedig játékok, filmek, zenék lennének. Ez így mennyire van rendben? Ti hogy csináljátok?:D

(#12047) kovecses

kovecses
(fanatikus tag)

OCZ Vertex 2 vagy Agility 2 SSD érdekelne!
Szerintetek hol lehet, hol érdemes a legjobban megvenni?

(#12048) Colos1 válasza zenwalk (#12046) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Úgy, ahogy gondoltad :)

(#12045) Rubbi: 6 nap után.

(#12049) Intel fan11 válasza Colos1 (#12048) üzenetére

Intel fan11
(fanatikus tag)

azt hol irja az ssd life h mennyi a várjható élettartama?

(#12050) zenwalk

zenwalk
(tag)

átlagosan mennyi ideig jó egy SSD?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.