Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) Ottoka válasza Bodor (#1000) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Milyen ssd-k? Hány db?

Mezőhegyes

(#1002) Bodor

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

És egy hasznos program...
SSD Tweak Utility: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=49779

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#1003) Bodor válasza Ottoka (#1001) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Benne van a hozzászólásban: 2xG.SKILL 64 GB MLC RAID 0 (8KB STRIPE)

(#1004) Ottoka válasza Bodor (#1003) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Látom már :W

Látom a stripe 8kb, a cluster méret mekkora?
Tapasztalsz valamiféle "laggolást"?

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#1005) Bodor válasza Ottoka (#1004) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Cluster méretet nem állítottam ,nem is tudom hol kell, tehát default, ha Te tudod az mennyi, akkor annyi :DD

Laggolás alatt mit értesz? Ha jól értettem az az, amikor csak áll a rendszer, vagyis fagy 1-2-3 mp-ig, aztán megy tovább minden, mintha mi sem történt volna?
Ha ezt , akkor igen tapasztaltam, de csak addig, amíg fent volt a PS 10. Mióta leszedtem pikk-pakk minden... Vagy a PS telepítés volt hibás, vagy az ssd- nem szereti a ps nagy fájlait , nem tudom... Uazt nem mertem még egyszer feltenni azóta...

(#1006) Ottoka válasza Bodor (#1005) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Cluster méretet formázásnál lehet állítani.

Mezőhegyes

(#1007) Bodor válasza Ottoka (#1006) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Emlékszem már, tényleg ott lehet... és miért kérdezted?
Van ssd-nél fontossága a dolognak? Arra még válaszolhatnál, hogy Te mit értesz "laggolás" -nak...
köszi

Kicsit utánanéztem: G.skill fórum admin-ja ( http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=470) bár ott Vista 64ről van szó, azt ajánlja hogy 4k NTFS, ahogy nekem is van alapból....

[ Szerkesztve ]

(#1008) .mf válasza fsb1000 (#997) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"Van még 2 db Extreme III-asom is, amik a Samsunggal kb. azonos átviteli sebességet tudnak."

:( Ez rossz hír. A valós/tapasztalati írási teljesítményük is olyan rossz? Ha nincs jelentősebb gyorsulás, akkor marad a lassú gyári winyó. K***va mikroATA...

(#1009) Ottoka válasza Bodor (#1007) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Igen az a laggolás amit írtál, hogy pár másodpercig megáll a rendszer.
És azért kérdeztem a cluster méretet, mert állítólag ha 8k-s clusterre van formázva nem fordul elő.
Egyébként ez a laggolás a jmicron vezérlős mlc chipes ssd-re jellemző, főként az első szériákra.

Mezőhegyes

(#1010) Bodor válasza Ottoka (#1009) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen a választ, ha lesz időm azért megpróbálom majd 8k-s clusterrel is...

(#1011) Overlocker válasza Ottoka (#1006) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na akkor ezt én is kipróbálom majd, eddig énse állitottam..Sajnos ez leghamarabb csak vasárnap..:S

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#1012) fsb1000 válasza .mf (#1008) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Nálam ez volt a helyzet. De lehet valamit elbénáztam.
Mindenesetre mielött több darabot vennék CF-ből, elötte egyet kipróbáznék a szériából.

Egyébként ez az alacsony sebesség is elég volt egy tesztrendszernek.
Sokkal kényelmesebb volt mint HDD-vel bibelődni.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#1013) Ottoka válasza Overlocker (#1011) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Miért neked laggol az ssd-d?

Mezőhegyes

(#1014) Bodor válasza Ottoka (#1009) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát sajnos nekem laggol a rendszer, szóval formázás és 8k cluster. Remélem sikerül ghostolni a rendszert. Van valakinek tapasztalata abban hogy máshogy kéne csinálni, mint rendes merevlemez esetén??
A másik kérdés hogy összefüg-e a stripe mérete a clusterrel? Szerintetek mehet a 4k stripe 8 K clusterrel, vagy vagy a stipe-nak nagyobbnak kell lennie, mint a clusternek??
Köszi ha tudtok segíteni....

(#1015) Ottoka válasza Bodor (#1014) üzenetére

Ottoka
(őstag)

A stripe és a cluster méret nem függ össze.

De most már remeg a léc nálam is ezzel a köcsög laggolással. Ma elméletileg már meg kell jönniük a patriot ssd-knek. Ha laggolni fog elájulok.

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#1016) deicide válasza Bodor (#1014) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én két részre osztottam a raid tömböt, egy 10 gigáson van az xp, ha ghostolni kell, nem kell az egész 90 gigát lementeni, csak azt az 5-6-ot, amit a rendszer és a programok foglalnak.

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#1017) deicide válasza Ottoka (#1015) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáld meg 32K clusterrel is ntfs-en, ha nagy fileokat tárolsz rajta, meghálálja sebességgel. Viszont windows alól csak parancssori format-al tudsz 32K-t beállítani, vagy pqmagic és társai particiómanagerekkel.

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#1018) Ottoka válasza deicide (#1017) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Vista64-en nem megy a pqmagic, sajna pedig én is szerettem. a parancssor hogy van?

Mezőhegyes

(#1019) deicide válasza Ottoka (#1018) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én XP-t használok, ott egy sima cmd parancs a futtatásba, vista alatt nem próbáltam...
Viszont ha töltesz le HIREN's bootCD-t, azzal tudsz dos-t bootolni és azalatt megy a pqmagic.

(#1020) Ottoka válasza deicide (#1019) üzenetére

Ottoka
(őstag)

:R

Mezőhegyes

(#1021) Ottoka válasza deicide (#1019) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Úgy emlékszem az adaptec kártya biosában tudom formázni a raid tömböket, csak azt nem tudom milyen cluster méretet lehet megadni.

Egyébként a sas winyókat 256kb stripe mérettel rendezte tömbbe, azt ajánlotta, én meg nem vitatkoztam.

Mezőhegyes

(#1022) Bodor válasza Ottoka (#1015) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen a választ.
Akkor RAID 0 tömbnél marad a 4k stripe, formázásnál meg Deicide ajánlása szerint a 32k cluster méret... nagyon remélem, hogy meg fog szünni a laggolás...

(#1023) Bodor válasza deicide (#1016) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a segítséget! :R
Az a gondom, hogy ha bontanom kell a tömböt, és újat létrehozni az új stripe méret miatt, ( pláne újraformázni 4k-s cluster helyett 32k-val) akkor szerintem nem fogom tudni visszaghostolni a rendszert működőképesre. Én acronis-t használok, eddig bevált,többször mentettem már vele és ghostoltam vissza rendszerpartíciót is, akár másik merevlemezre, de ezeket szerintem az sem fogja bírni... Mindenesetre most már én is egy kisebb partíciót hozok létre az xp-nek...

(#1024) deicide válasza Ottoka (#1021) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alapesetben minden clusterméretet felajánl NTFS-hez 64K-ig...

(#1025) deicide válasza Bodor (#1023) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én bontottam/léterhoztam mindent csináltam a tömbbel/partíciókkal és a rendszert mindig működőképesre hozta vissza a Ghost, de ez XP-re értendő, Vista-val nem próbáltam.

(#1026) (ex)Cat

(ex)Cat
(tag)

hi

Van valami újabb tapasztalat laggolás terén? Engem egyelőre csak ez tart vissza a vásárlástól, mert tudom, hogy a hajam tépném, ha akadozna a rendszer - mégha amúgy gyorsabb is.

(#1027) deicide válasza (ex)Cat (#1026) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a kezdetek óta nem találkozom vele, először 2db-ot, most már 3-at használok raidben. Az egyik raid volume 8K a másik 128K stripe-al és egyáltalán nem találkoztam laggal.

(#1028) freeapro válasza deicide (#1027) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

ez a laggolas csak raid-ben jon elo? (mert azt ugysem hasznalnek)

(#1029) Ottoka válasza freeapro (#1028) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Nem.

Mezőhegyes

(#1030) Ottoka válasza freeapro (#1028) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Upsz 2x ment :F

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#1031) Ottoka válasza deicide (#1027) üzenetére

Ottoka
(őstag)

A Te buffalo ssd-id milyen vezérlővel vannak? Még a gyártó oldalán sem találtam rájuk. Vagy csak túl figyelmesen keresetem.

Mezőhegyes

(#1032) Bodor

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagy nehezen felszenvedtem az xp-t 4k stripeval és 16k clusterral, egyelőre hasít, csak sok még a telepíteni való... laggolás még nincs .

(#1033) deicide válasza Ottoka (#1031) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jmicronos.

(#1034) deicide válasza freeapro (#1028) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom, mondom, én nem találkoztam vele egyáltalán.

(#1035) janos666 válasza Ottoka (#1031) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam se lagolt még be soha amit tőle vettem. Bár nekem ugyan csak 1 van belőle, de nálam is a RAID BIOS kezeli, mert van mellette az ICH9 vezérlőn egy korongos winyós RAID tömb, és így RAID módban kell tolni a vezérlőt. De kipróbáltam, és tesztek szerint ugyan olyan, mintha legacy módban futna. (letiltottam a RIAD-ot egy teszt erejéig).

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#1036) Bodor válasza deicide (#1025) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Te mivel ghostoltál RAID 0 ssd-t?
Mert az elmentés nekem is simán ment az Acronis true image-val, és hagyományos merevlemezekkel nem is volt gond, de most visszaállításnál a bootlemez egyáltalán nem látta a raid tömböt sajna...

(#1037) deicide válasza Bodor (#1036) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a régimódi módszerrel csinálom. Rendszerfloppy, FAT32 partíción a ghost és a rendszer is FAT32 és egy ősrégi 5.0 vagy 6.0 dos-os ghosttal mentem le/állítom vissza. Látni meg természetesen látja a tömböt, persze az adat részét nem, mert az NTFS.

[ Szerkesztve ]

(#1038) Bodor válasza deicide (#1037) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Nahát ez az a módszer amit nem fogok használni, mivel nem értek hozzá, nem vagyok egy régi számítógépes... de azért köszönöm a választ...
Remélem találok olyan programot aminek a bootcd-je látja a raid tömböt.
Tapasztalat alapján tud esetleg valaki segíteni ebben?

(#1039) deicide válasza Bodor (#1038) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A HIREN's BootCD nem látja a tömböt? Azon is van ghost, acronis, mindenféle...én azzal is bohóckodtam és az is látta a tömböt, sőt, annak van dos-os ntfs támogatása, így az mindegyik részét látta.

(#1040) Bodor válasza deicide (#1039) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen, akkor megnézem majd alaposabban...

(#1041) .mf válasza fsb1000 (#1012) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Megkérdeztem néhány munkatársam, akik beágyazott rendszerben használtak CF-kártyát mint rendszerlemezt, és ez feltette az i-re a pontot: azt mondják, hogy egy debian mellett az olcsóbb kártyákat sorra dobálták ki... A jobb minőségű SLC kártyák már tovább bírták, de ez akkor sem valami bíztató.
Na már csak abban reménykedek, hogy az ebayen el tudok csípni valami nem túl elrugaszkodott árú mikroATA SSD-t...

(#1042) DBob válasza .mf (#1041) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Ehhez képest én évek óta használok beágyazott rendszerben cf kártyát mint rendszerlemezt, és köszöni jól van. Pedig valami noname lowcost cf.

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#1043) .mf válasza DBob (#1042) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Kb fél-háromnegyed év alatt, kb 10 eszközben legalább 5 (talán 8-10 is) cf kártya halt meg... valószínűleg az okozta a halálukat, hogy eleinte még teljes oprendszer: sima debian volt rajtuk, ami "sokat" írt. Azóta egy írásokban minimálisra hangolt openwrt van rajtuk, és nem volt (még) gond, bár a kártyák is rendesebb SLC-s kingstonokra lettek lecserélve.
:))
mindegy, leírtam, hátha valakinek még hasznos lesz.

(#1044) Overlocker válasza Ottoka (#1013) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig nem tapasztaltam, mert még nem volt időm nagyon használni..Jelenleg vidéken vagyok táppénz-en..

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#1045) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy gyors teszt, múlthétről..

Tesztkörnyezet:

2 x 32GB SP MLC RAID 0, 4k stripe, ICH10R, WIN7

Crystaldiskmark legjobb eredmény: 313,8MB (read)/ 176,4MB (write)

És mindemellett ez a legjobb,amely választ kaptam e-mail-ben a termékre vonatkozóan!:

"..mi tartjuk az élettartam garanciát.." :C

(#1046) drakkar11

drakkar11
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Mennyit érdemes most egy ilyenért adni?
Nekem 30.000-ért adnák.
SSD Transcend 64Gb 2,5' SATA SLC Olvasás170NB/s irás140MB/s:R

ÜDV

[ Szerkesztve ]

(#1047) Overlocker válasza drakkar11 (#1046) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megéri, ha valóban tud annyit, amennyit a specifikáció ir, de ha még kicsi kevesebbet akkor is 64GB-ért jó ár..Sajnos szerintem itt még senkinek sincs róla személyes tapasztalata..

[ Szerkesztve ]

(#1048) drakkar11 válasza Overlocker (#1047) üzenetére

drakkar11
(kvázi-tag)

Kösz sz infot.
Csak fúrcsának tünik a dolog, külföldön 450-550euro ill 550-650dollár!

Ha megvenném küldök tesztet.

ÜDV :R

[ Szerkesztve ]

(#1049) Overlocker válasza drakkar11 (#1048) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Közben én is elkezdtem nézegetni, valóban furcsa..

(#1050) Overlocker válasza drakkar11 (#1048) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy tesztet találtam: Transcend 64GB SLC SATA

Annyira nemrossz, bár az irási sebesség elég halovány a specifikációhoz képest.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.