Ezzel tisztaban is vagyok.Ezert nem is bocsajtkoznek talalgatasokba,megfelelo informacios hatter nelkul.Ha meg elromlik,akkor is ott a garancia,aztan lehet verni az asztalt.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók » Flash SSD [Összefoglaló az #1 hsz-ben] (kiemelt téma)Hozzászólások

Zso Ro
(fanatikus tag)

LK
(senior tag)
Tehát nem " f*stad rojtosra "a gatyádat ahogy a kolléga gondolta 
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

Zso Ro
(fanatikus tag)
Acronis szoftvere teljesen jo a szektoronkenti ghostolasra.Egyszer megcsinalod,es vinyon tarolod.Esetleg csereled 2-3 havonta,ha szukseget erzed.
Az altalad emlitett helyrol vasaroltam en is,regebben is rugalmasan kezeltek a problemakat,remelem a jovoben se valtozik negativ iranyba.Na de eleg a reklambol 
Nekem 100%-os meg mindig,igaz,nem minden esetben van hasznalatban,mert tobb gepbe,kulonfele korulmenyek es chipsetekkel tesztelgetem/tesztelgettem,mielott most hetvegen bekerul a veglegesnek itelt helyere.
Ha lassulast erzel hosszabb tavon a hasznalat alatt,akkor a mar elmentett "szuz" rendszert ghostold vissza es csinalj ismet egy sebessegtesztet.En legalabbis ezt fogom csinalni,ha erzem a teljesitmeny csokkeneset.A sentinelnek pedig nem tulajdonitok annyi szerepet,az SSD teren semmikepp.

dni
(őstag)
Kingstonra esett a választás.
Köszönöm a segítséget.
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

gallus
(tag)
Nekem van egy 30GB-os Buffalo SSD-m.
Ne bántsátok! 
Sokkal gyorsabb mint egy merevlemez, pedig elég régi oprendszer van már rajta.
Gyakorlatilag nem lehet észre venni, hogy lassult volna az idők folyamán.
Már én is használtan vettem, ki tudja mennyit ment.
13-16 ezer forintért lehet venni itt a PH-n használtan SSD-t.
sokkal nagyobb gyorsulást jelent bármilyen fejlesztéssel összehasonlítva árát.
Az élettartammal egy átlagfelhasználónak nem kell foglalkozni.
Nemsokára úgy is kidobja majd, mert lesz jobb, olcsóbb, nagyobb...stb.

Zso Ro
(fanatikus tag)
Senki nem bantotta.Azert az a "nemsokara ugyis kidobja" dolog nekem meg odebb van 

Ist
(kvázi-tag)
Tavaly decemberben a cegnel 4 db. Kingston SSDNow V100-at vettunk laptopokba.
Ebbol egy majus kozepen megdoglott, tegnapelott pedig mar a masodik is. 
Persze gari van ra, csak a macera meg az esetleges adatvesztessel kell szamolni a Kingston SSDNow V100 bizalma, meg az SSD-be vetett bizalom mellett.
Kivancsi leszek, hogy a masik ketto SSD meg meddig birja ezek fenyeben, mert az arany eddig nem tul jo, kozel fel ev alatt 4-bol 2 doglott.
Hitted Te is! :)

gallus
(tag)
Persze egy picit erős volt.
Inkább arra gondoltam, hogy hamarabb lecseréljük mintsem elromlana.
Már meg is cáfoltak fentebb eggyel. 

VINIKOR
(senior tag)
Ha Dell n5110 laptopot akarok venni és ebbe Kingston SSD-t rakatni akkor melyik pesti vagy székesfehérvári boltnak van ebben nagyobb gyakorlata? Nem olyan boltban akarok vásárolni akik soha nem csináltak ilyet.

hermanyi
(senior tag)
Nekem is Buffalo 64 es van és nekem az első nap irt 82% ot de azóta megjavult 
[link]
És teljes mértékben meg vagyok vele elégedve ami rá van írva tökéletesen hozza .
Amin én is gondolkozom az az ,hogy összehozni a vinyoval és had pakolgassa magának a dolgokat .
A nők olyanok mint a parkoló ,a jobbak vagy foglaltak vagy fizetősek.
Privátban írd meg, hogy milyen laptop és SSD, ha van olyanunk és az ár is jó, a szerviz belerakja ingyé' én meg leviszem Neked Fehérvárra.
When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

csimpok
(fanatikus tag)
Szerintetek mitől lehet különbség az azonos vezérlővel rendelkező SSD-k között (pl. A-Data S599, OCZ Vertex 2, Corsair Force). SSDReview összehasonlításban is vannak nagyobb különbségek. Egyébként Vertex 2 60 GB 25 ezerért jó vételnek tűnik, jól látom?
[ Szerkesztve ]

Cyberpunk
(PH! kedvence)
Ja 25k ért jó a Vertex én is épp ma vettem egyet. Cseréltem a jó öreg Raptort 
A Raptor is tempósnak mondható egy mezei merevlemezhez képest, de egy SSD az már érezhetően odavág ![;]](/dl/s/v1.gif)
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

csimpok
(fanatikus tag)
Csak azon gondolkodom, hogy a 60 giga (ami a gyakorlatban az ajánlott szabad terület mellett inkább 45-50 GB lehet) nem kevés-e ?
A rendszeren meg a fő programokon (tömörítők, médialejátszók, office, stb) más már nem nagyon fér rá, pl a játékok?

lajos001
(fanatikus tag)
Egyáltalán nem, most 99%-os, holnap 101 % lesz. 

MC Pite
(őstag)
Üdv!
Hozzám jutott egy OCZ Vertex Turbo 64Gb-os SSDhez, hétfőig meg kéen mondanom kell-e. Másfél éves, elvileg nem sokat és kímélve használt; de egy programmal azért megnézném hogy mit mutat az egészségéről
Igen ám, de ssd life nem indult (nem lát ssd-t), a 3.6os HD Sentinel pedig nem ismeri. Érdekes, mert a 320as RE WD vinyómat sem ismeri...
Tudnátok még valamit ajánlani az ssd állapotának vizsgálatára?
szerk: Másik hogy összesen 1 szavazat érkezett arra hogy nyugodtan használjam vistával(abból van egy basic, a notira pont jó lenne), nem hiányzik a trim, wear leveling rendbe rakja. Nincs gyakorlatilag akkor semmi hátrányom abból ha vistát használok (elvileg kicsi van, gyakorlatilag gőzöm sincs).
[ Szerkesztve ]
[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!

Ace Ventura
(őstag)
Szia.
Betudom a véletlennek, mert azóta 100% mindkét érték.Megjavult
Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

Ace Ventura
(őstag)
Lejárt a szerk.gomb.
Én a héten vettem SSD-t, de nem hozta a várt eredményeket.Én a böngészést szerettem volna gyorsítani, de nem látom azt, hogy megtérülne a befektetett 20K.
Nüansznyival gyoesabb mint a HDD, igaz 10megás netem van.
Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

Cyberpunk
(PH! kedvence)
Elég, de azzal is számolj hogy hagyj 20% helyet üresen. Játék meg mehet HDD-re amúgy is lényegtelen hogy 2s-al hamarabb vagy később tölti be a pályát.
Ace Ventura: Én érzem főleg a boot lett érezhetően gyorsabb, és egyből használhatom az asztalt amint megjelent. A rá telepített programok is gyorsabban indulnak és települnek.
A böngésző sebességén nem nagyon hoz az mástól függ.
[ Szerkesztve ]

MC Pite
(őstag)
szerk: Másik gépben már látja az SSD Life, 94%. Azt nyugodt szívvel használhatom még évekig notiban?
(Heti 1-5 napi használat, egyetlen meghajtó ugye, ramdrivera szemetelnek a böngészők, no lapozófájl.)
szerk2: összesen
507Gb olvasás
350Gb írás volt a meghajtón; nem tudok viszonyítani ez mennyire sok vagy nem sok.
[ Szerkesztve ]
[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!

McLaca
(őstag)
Egyszerűbb és olcsóbb lett volna, ha kikapcsolod a merevlemez cache-t a böngészőben, ugyanazt érted volna le (SSD-nél meg amúgy is javasolt kikapcsolni), az oldalak betöltése ugyanis csak akkor függ a háttértártól, ha a gyakran használt képek és egyéb összetevők a cache-ben vannak, és onnan akarja betölteni, de a mai net sebességek mellett a hdd már lassít (a 4k olvasás lassúsága miatt pl.), tehát eleve értelmetlen a cache. 36k-s betárcsázós netnél még volt értelme.
Viszont amit gyakorlatilag megszüntet az SSD: az idegtépő, ismeretlen okú vinyó darálások, és az asztalra várakozás, meg egyáltalán, programindításokra várakozás. Akár több progit egymásra indíthatok, nem fogják egymás indulását lényegesen lassítani, mert az SSD elérési ideje nagyon alacsony.
Cyberpunk: az a 2s az van 10-15 is.
csimpok: mert az azonos vezérlő nem jelent azonos firmware-t, és a vezérlő köré épített egyéb alkatrészek milyensége is befolyásolja (a NAND chipek sem azonosak általában).
Üdv!
--== Legyen neked is kis brutálod! :) -> http://uccbrute.mybrute.com ==--

lajos001
(fanatikus tag)
Nálam megint 97% van és telepítés óta volt 2 kékhalál is. Nem tudom, hogy az oprendszer miatt van, vagy az SSD okozza. Az SSD-vel együtt oprendszert is váltottam (Win7-WIN7 SP1).

DV
(senior tag)
Toltsd le az OCZ Toolbox programot es nezd meg azzal.
Amugy melyik Firmware van rajta?

DV
(senior tag)
Frissits BIOS-t, hogyha nem a legfrissebb lenne fent.
MC Pite
Az olvasas lenyegtelen, mert korlatlan olvasast elvisel a NAND chip, viszont az iras mar korlatozott. Az a 350GB iras nem sok , nalam 8TB iras van mar es 98%-os az SSD (Intel).
Ocz Toolbox, link (nem tudom mukodik-e Indilinx vezerlos SSD-n).
[ Szerkesztve ]

Ace Ventura
(őstag)
Szia.
Sajnos nem találtam arról infót, hogy hol tudom kikapcsolni, ráadásul a IE topic most döglött.

csimpok
(fanatikus tag)
A Kingston V+ 100 96GB 33K körül még mindig best buynak számít? Vagy inkább egy kisebb, de SF1200-as modell (Vertex 2, AData S599, Corsair Force)?
[ Szerkesztve ]

McLaca
(őstag)
IE-ben nem tudom én sem, 8MB alá nem lehet menni, FF-ban viszont egyszerűen 0MB-ra lehet állítani.
Üdv!

Zso Ro
(fanatikus tag)
Nem kell nullára állítani.Át lehet tenni a temp könyvtárát másik meghajtóra.Kimondottan ajánlott SSD használatakor.
Némi angoltudással:
[link]
[ Szerkesztve ]

cszn
(őstag)
Sztem még mindig Best buy. Én ilyet vennék ha most vennék valamit.

jozsi252
(őstag)
sziasztok
SSD-t szeretnék venni, néztem kingstonokat v+100 akkor ocz vertex széria, és az lenne a kérdésem hogy melyiket ajánlanátok ami sebességbe jó nagyon? olyan 30-40 közötti összegett szánnék rá, de legyen inkább 30 hoz közel ha lehet ^^. 64 gigás érdekelne. de jöhet más márka is, ha úgyvélitek hogy érdemes megvenni, olvastam a topicot, de mindenkinek más jön be, de azért gondolom tudtok mondani véleményt pl OCZ Vertex2 SSD 60GB vagy pl SSDNow V+100 SVP100S2/64G ről.
Napi használatra kellene, nem mozgatnék extra adatokat, csak os-nek használnám win7 em van. köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 4 8GB white
Ahogy áttenni se...

userxy
(fanatikus tag)
Hello!
Ez az SSD jo fajta? BUFFALO 64GB SATA2 SSD 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU
Vagy mi ajánlott 20 25 ezer ft-os kategóriába ?
Most egy samu F3 a rendszer vinyóm úgy gondolom hogy erről váltani gyakorlatilag bármilyen SSD előre lépés de nem akarok szart venni.
Általános felhasználásra kell.
Ár teljesitméy arányba ajánljatok vmit pls.
Válaszotokat előre is kössz.
http://www.youtube.com/watch?v=C1SdKsF1Odw&feature=player_embedded / Ugye te észreveszed a lehetőséget?

whitehand
(senior tag)
Ocz Vertex 3, Solid 3, Corsair Force 3,
ezek már mind sata 3 sebebsséget tudnak kihasználni érdemes várni egy picitb amigb magyarországon is kapni lehet vagy ösemberrel itt a ph-n bizniszelni

LJ.
(kvázi-tag)
Helló!
Tervezem a közeljövőben egy SSD vásárlását, de előre láthatlóag problémába fogok ütközni... Méghozzá azért, mert az alaplapom egy Asus P5N32-E Sli Plus nVidia 680i chipsettel, ami nem támogatja az AHCI-t, és különböző külföldi fórumokon leírják, hogy nem is lehet sehogyse működésre bírni...
Ilyenkor mi a teendő? Mivel úgy olvastam, hogy az SSDk Trim funkciójának aktiválásához szükséges az AHCI. Ha az alaplapi Sata vezérlővel nem működik, lehet egy PCI-os bővítőkártyával használni, ami támogatja az AHCIt, vagy ez teljesen nemműködőképes?
Tudna valaki ebben kis segítséget adni, vagy vmi ötletet? Nem igazán akarnék emiatt új alaplap-cpu-ram kombót venni, sajnos ez anyagilag túl nagy beruházás lenne... :\
Köszi a válaszokat, üdv
Voltam

Zso Ro
(fanatikus tag)
Lehet nem volt egyértelműek a linken leírt információk.Nekem működik,téged meg nem akarlak meggyőzni.Akit érdekel elolvassa és okul belőle,más meg úgy gondolja,hogy "áttenni se..." lehet.

jozsi252
(őstag)
Nemtudod kb hogy mikorra várható mi hogy lehet majd itthon kapni?
Amúgy a
- Vertex 2 szériát néztem
- V+100 SVP100S2/64G szériát
- Corsair Force
de látom hogy ha kijönnek akkor jóval nagyobb lesz a sebességük a sata 3 as csatolófelülettel rendelkező ssd-knek. Bár nemtudom mikorra várható hogy végre lesznek itthon is.
iPhone 4 8GB white

McLaca
(őstag)
Bocsánat, magamból indultam ki, 6 éve kizárólag notebookot használok. Nekem 0-ra kell állítani, mert nincs hová áttenni. Amúgy sincs értelme a böngésző cache-nek a 40/20-as LAN net mellett, kivéve, ha minden nap ugyanazokat az oldalakat nézed, és a cache fél giga... Már a HDD-s korszakban is 0 volt nálam, mert gyakorlatilag lassította a böngészést.
Üdv!
[ Szerkesztve ]

hermanyi
(senior tag)
Én ezt használom teljes megelégedettségemre BUFFALO 64GB SATA2 SSD 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU 
Ami rá van írva azt hozza gond nélkül .
A nők olyanok mint a parkoló ,a jobbak vagy foglaltak vagy fizetősek.

Cyberpunk
(PH! kedvence)
A te alaplapodon már van SATA3-as csati szóval lehet hogy jobban jársz ha vársz még. És egy olyan SSD-t veszel.
[ Szerkesztve ]

jozsi252
(őstag)
Igen, lehetséges hogy akkor várni fogok kicsit, nézegettem most az agility 3 at ocz-nek és olyan 37-40 körül van a 60 gigás, vertex 3 at még nemláttam, ha esetleg az agility 3 mellett döntök akkor gondolom azért a vertex 2 nél jóval gyorsabb lesz nem?
Mert gondolom a vertex 3 ára húzósabb lesz kicsit, így megelégednék az agility szériával is, csak az a lényeg ha már várok rá hogy a vertex 2 nél jobb teljesítményt nyújtson.
iPhone 4 8GB white

xNemesisx
(újonc)
Sziasztok!
25-30 ezer körül milyen ssd-t ajánlotok win7 64 bit alá+max 1-2 játék?
OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" SSD 60GB -t néztem ki eddig

Zso Ro
(fanatikus tag)
Agility 3 teljesen jó.A vertex 3 vezérlőjét kapta,de annál kevesebb pénzért.

jozsi252
(őstag)
Akkor lehet hogy várok amíg nemjön ki a vertex 3 akkor talán az agility 3 árát kicsivel lejjebb nyomják 30-34 környékére, mivel most 40 et érte sokallok kicsit, de ha esne 5-10k akkor barátságosabb lenne.
Ebay-en 30 körül van már, sőt azalatt is vannak, csak onnan nem merek vásárolni, a gari meg stb miatt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 4 8GB white

Cyberpunk
(PH! kedvence)
Az OCZ-n kívül esetleg a:
Kingston SSDNow V+ 64GB (SVP180S2/64G)
Corsair Force 60GB
G.Skill Phoenix 60GB (FM-25S2S-60GBP1)

VINIKOR
(senior tag)
SSD-s laptopoknak a windows élményindexét nem tudnátok belinkelni? A posztban szerepeljen az élményindex szó, hogy később rá lehessen keresni.
Köszi!
Teljesen...csak értelme épp semmi...

whitehand
(senior tag)
már vannak...expertnél már van ocz solid 3 60 gbos

jozsi252
(őstag)
tudom már kértem segítséget csak egyenlőre nincsen raktáron, meg nincs is infó hogy mikor lesz
iPhone 4 8GB white

whitehand
(senior tag)
hamarosan lesz...

csimpok
(fanatikus tag)
Olvastam arról, hogy február környékén nagy botrány volt, hogy a Vertex 2-ben a NAND-okat kicserélték olcsóbb 25 nm-es ramokra, és a sebesség drasztikusan romlott az eredeti Vertex 2-khöz képest (holott azokat is az eredeti sebességekkel - 285/275MB/s hirdették). Azóta azt is olvastam, hogy tovább módosítottak a gyártáson, és az új 25 nm-esek már nem rosszabbak a régieknél. Lehet erről valamit tudni? Pl. ez melyik verzió lehet http://compker.hu/product.php?id_product=611? Nem szeretnék zsákbamacskát venni.
[ Szerkesztve ]