Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#20001) Syl válasza Kicsiguszti (#19999) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes, az én kingston-omra is csak 160-170 megát ad a crystal marks, mégis 3-4x gyorsabb a gép, mint a wd black vinyóval.

There’s no time like the past.

(#20002) Gorneck23 válasza Syl (#20001) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az enyém 100 fölé se megy...mégis gyorsabb a 300as raptornál... :D

Kicsiguszti: Ha az OS lassú, programok indítása, akkor érdemes lenne megnézni pl a 4k olvasást...meg, hogy mi foghatja az OS-t...pl AV. Mert nálam, kattintok indul minden szépen, ahogy kell. Az Win 7 SP1 óta a boot idő 2-3 másodperccel lett hosszabb, de ez nem érdekel, mert más nem változott...

[ Szerkesztve ]

(#20003) Clemi

Clemi
(őstag)

Sziasztok!

Van egy 32 GB-os Silicon Power E20-as SSD-m. Szerintetek ennek ilyennek kell lenni?

ASUS P8Z68-V Pro, Intel I5-2500K, ASUS GTX-460 1GB, 8GB DDR3

(#20004) Gorneck23 válasza Clemi (#20003) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#20005) Nemeske

Nemeske
(újonc)

Sziasztok!

Kérném segítségeteket egy SSD vásárlásához!

Tudnátok ajánlani egy megnyerő ár/érték arányú kütyüt, ami max 60GB, esetleg SLC alapú és nem kerül többe, mint 30 ezer? Egy OCZ Vertex2-vel szemezgetek, szerintetek?

Más:
Olvastam fórumokon, hogy állítólag a kisebb kapacítású SSD-k jóval lassabbak, mint nagyobb társaik. Ez igaz?

Válaszotokat előre is köszönöm!

http://imageshack.us/g/171/im009006.jpg/

(#20006) radi8tor1 válasza Nemeske (#20005) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Igen általában lassabbak. Ez azt jelenti, hogy ha tesztben 160GB-os van, akkor nem fogod ugyanezt a sebességet látni 80GB-os testvérénél.
Viszont a 250GB-os már valószínű ugyanolyan gyors, mint a 160GB szériatársa (csak egy példa volt, hogy a legkisebb kapacitású változat általában lassabb a többinél)

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#20007) bazsi83vp válasza Nemeske (#20005) üzenetére

bazsi83vp
(tag)

Slc- drága, 150 körül kezdődik a nagyobb méret belőle. Vagy max veszel régi slc 20 gigásat 30 ezresért - az meg pici.

Legfélelmetesebb ellenségünk (...) a saját idegrendszerünk. A bennünk lévő feszültség bármelyik pillanatban kész átalakulni valamilyen látható tünetté. (George Orwell)

(#20008) Clemi válasza Gorneck23 (#20004) üzenetére

Clemi
(őstag)

Köszi, de ott IOmeter eredmények vannak, nekem pedig az a program nem akar futni, vagy én vagyok a béna beállítani

(#20009) Nemeske válasza bazsi83vp (#20007) üzenetére

Nemeske
(újonc)

Értem. Tehát akkor ne nagyon számítsak 60gb körül ,,gyors" -ra?

(#20010) Gorneck23 válasza Clemi (#20008) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem egyébként jónak tűnik. Vmi gond van vele?

(#20011) Gorneck23 válasza Nemeske (#20009) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem vennéd észre, hogy mekkora méretű SSD előtt ülsz sebességben...

(#20012) bazsi83vp válasza Nemeske (#20009) üzenetére

bazsi83vp
(tag)

Nem értem, mi neked a gyors. Most ugye merevlemez van a gépedben? Futtasd le azon is ezeket a progikat (pl mint a fenti c.diskmark) és meglátod, hogy ahol te kevesled az a 20 megát (4k műveletek) , ott a vinyód jó eséllyel az 1 mega/s-t nem éri el.

[ Szerkesztve ]

Legfélelmetesebb ellenségünk (...) a saját idegrendszerünk. A bennünk lévő feszültség bármelyik pillanatban kész átalakulni valamilyen látható tünetté. (George Orwell)

(#20013) Nemeske válasza bazsi83vp (#20012) üzenetére

Nemeske
(újonc)

Most egy fos Hithachi hddm van, ami ölég lassú.

Mondjuk persze, hogy relatív hogy mi a gyors.

Akkor már csak tényleg annyit kérdeznék, hogy így mindenféle elfogultság nélkül szerintetek melyik a legjobb 60gb-os SSD? (sebességben)

(#20014) Carasc0

Carasc0
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Pesten az egyik hardverker üzletben hosszasan társalogtam az SSD-kről az eladókkal. Nos ők nekem hirtelenjében azt ajánlották hogy ha SSD veszek, akkor ne nagyon gondoljak OCZ-ben mert azokkal állítólag baj van. INTEL amit visznek nagyon.

Nos lehet ez igaz. Mi a helyzet az OCZ Vertex 3 szériával? 120GB-oson gondolkodok.

Ebben kérek tanácsot. Illetve 120GB-ból egy gyors Corsair?

Regula virtutum pulcherrima vita docentis.

(#20015) Ati007 válasza Gorneck23 (#19960) üzenetére

Ati007
(őstag)

nem nem, bocsi úgy értettem hogy eredeti (saját kulccsal lett regisztrálva és nem tört) egyébként pendriveról telepítettem egy torrentről leszedett nem buherált win7 homep. 64bit iso-t.

Mac Mini (2011)

(#20016) deicide válasza Carasc0 (#20014) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ehhez képest tőlünk Intelt nemigen visznek, ellenben OCZ-t havi 60-70db körül...a vertex3 is nagy sláger.

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#20017) franc0 válasza Carasc0 (#20014) üzenetére

franc0
(senior tag)

Boltosnak soha, semmit sem hiszünk el. Ő mindig azt fogja ajánlani, ami neki a legjobban megéri.
Másrészt, amikor legutóbb a hardverkerben vásároltam, pont egy ilyen okosítás hangzott el előttem. Az eladó SATA3 HDD-t akart a vevőre rátukmálni, merthogy azok mennyivel gyorsabbak... szóval erről ennyit.

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#20018) Carasc0 válasza franc0 (#20017) üzenetére

Carasc0
(fanatikus tag)

:K Értem!

Megmondom őszintén valahol nekem is sántított a dolog. Nos akkor már csak az maradt hátra hogy a 2 közül melyiket érdemes:

1. Corsair Force 3 120GB
2. OCZ Vertex 3 120GB

(#20019) franc0 válasza Carasc0 (#20018) üzenetére

franc0
(senior tag)

Az olcsóbbat.

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#20020) bazsi83vp válasza Nemeske (#20013) üzenetére

bazsi83vp
(tag)

Nos mint látod, van némi különbség a régi merevlemez (láthatod az üzemórát) és az ssd között - az ne zavarjon, hogy a merevlemez usb-n van, a 4k-s értékek a gépben is ennyig voltak. Innét döntsd el, hogy neked megéri-e a kiadást a többlet sebesség - én nem bántam meg. ;)

[ Szerkesztve ]

(#20021) jahatpersze

jahatpersze
(fanatikus tag)

Hello!

Nekem is tudnátok segíteni? Ez jó lenne egy sata-s notebookba? Köszi!

Üdv: Jahátpersze

(#20022) Nemeske válasza bazsi83vp (#20020) üzenetére

Nemeske
(újonc)

Köszönöm a tesztet!

Szerintem maradok egy Vertex 2-nél

Nem hiszem hogy gond lenne vele, és itt is van a hardveraprón egy! :)

(#20023) Clemi válasza Gorneck23 (#20010) üzenetére

Clemi
(őstag)

Nekem egyébként jónak tűnik. Vmi gond van vele?

A szekvenciális írást kevének találom, és egy ilyen volt beállítva Smart Response gyorsítónak, de párszor összekutyulta a rendszerem, mert gépindítás után a Scandisk vagy 10 percig csak az indexeket javította, a rendszer lemezen meg eltveszett néhány fájlom, jellemzően rendszer fájlok.
Olyan mintha nem tudta volna tartani a lépést a merevlemezzel.

(#20024) fagy53 válasza Nemeske (#20022) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Vegyed, talán szerencséd lesz az egyik legellentmondásosabb SSD-vel! :D
Vették mint a cukrot az átlagon felüli olv/írás sebességek miatt, ami igaz is volt tömörítetlen fájlok esetén, de vegyes használatban / ez életszerűbb/ beleolvadt az átlagba. Már ez is gondot okozott egyeseknek, de mint később kiderült a hibastatisztikája a többszöröse az Intel v Kingston hibaszázalékának.
Nyugodtan vedd meg, valószínű nem lesz vele bajod, de az biztos, hogy egy átlagos gépben, átlagos programokkal használva nem mondod meg, hogy Vertex2 vagy Buffalo van benne, egyedül a bench mutatja meg az igazat.
Bármilyen SSD, a legolcsóbb is nagyságrenddel jobb mint a HDD!

(#20025) zack

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Segítséget kérnék!

Ezek közül melyiket vennétek rendszer vinyónak?

SSD Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5): 34.990,-
SSD G.Skill 60Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-60GBP2): 34.500,-
SSD Corsair 64Gb Performance 3 (CSSD-P364GB2-BRKT): 36.990,-
SSD OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G): 37.990,-

Intel felé hajlok, de nem ismerem ezt az új szériát, X25-V-hez képest milyen?

Sajnos a mostani Kingston SNV125-S2/40GB (TRIM) SSD-m kicsi lett, ill. "kihíztam", és ezért szeretnék nagyobbat, egyébként mindden szempontból elégedett vagyok vele.
Jó ideje 1-2Gb szabad hely van csak rajta, és kissé fusztráló, az mellett hogy hosszú távon nem tesz jót se vinyónak se SSD-nek.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

(#20026) bazsi83vp

bazsi83vp
(tag)

Hm - közben észrevettem, hogy nem volt fent a driver, így már ezt produkálja:

normális, hogy több a 4K írás, mint az olvasás?

(#20027) Gorneck23 válasza Clemi (#20023) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Fura lenne...nem kapcsoltál ki a wines funkciókat?

(#20028) kasa85

kasa85
(őstag)

Sziasztok.
Nem tudom jó helyre címzem a kérdésemet,de hátha tudtok segíteni.
Múltkoriban vettem egy egy OCZ VERTEX-TURBO SSD 60GB Sata 2 es SSD.
A további gondom van a termékkel.
Itt a PH vettem használtan alig 60naposan 96% os kondisióval HD Sentinel szerint.
Mostanában rohamosan romlik a termék kondicója így lassan 70% alatt leszek.
Máskor 2hetnként romlik 1% ot,most alig 5nap alatt ette meg.
A napi írás 50GP ról le csökkentettem 8/12gb ra.
Linkelek egy oldalt ami alapján tökéletesen be állítottam a vásárlás kezdetétől a SSD használatot,hogy minél tovább tartson ki a termék,így az írás lényeges csökkentésével tovább kitart az adott kondi értékem.
Linkelt oldal.
A termékre 3év garancia van,így érdeklőnék több esetben a gariztatás feltételéről,hogy a linkelt kép alapján cserélnék e a meghajtót,vagy a természetes elhasználódás miatt felejtős a csere.
Ha bármi tanácsot tudnátok adni,vagy információt ennek javításáról vagy még finomhangolásáról nagyon meg köszönném :R

Képek.

Tudod milyen a bio sex? ,???? Fűvel,Fával,

(#20029) SirRasor

SirRasor
(senior tag)

Azt mivel lehet mérni, hogy melyik partíción mennyi írási művelet folyik? Nincs SSD-m, de a Win7-et a ProcessMonitor segítségével elég rendesen megvagdaltam műveletileg, és kíváncsi vagyok, hogy így mennyi írást produkál a win.

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#20030) kasa85 válasza SirRasor (#20029) üzenetére

kasa85
(őstag)

Hard Disk Sentinel-lel.
Felteszed egész nap lent lesz a tálcán,és amikor ki kapcsolnád a gépet látod mennyi adatot olvasott,vagy írt összesen az adott napon.
A feletted lévő hsz ben látni fogod a képen amire céloztam.

[ Szerkesztve ]

(#20031) SirRasor válasza kasa85 (#20030) üzenetére

SirRasor
(senior tag)

Thx, feltettem, erre nagyon kíváncsi vagyok.

Addigis egy kis érdekesség, csak ha már mindenki CrystalDiskMarkozik:

1 TB Samsung SprintPoint F1

120 MB MemDrive :D

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#20032) p87 válasza Carasc0 (#20014) üzenetére

p87
(fanatikus tag)

Nem mondtak hülyeséget.
Az új sandforce vezérlős ssd-kel vannak problémák, OCZ-nél és Corsair-nál is.
Fagyások, lassú működés, bios fel sem ismeri néha.

Persze nem biztos, hogy belefutsz ezekbe a hibákba, de nagyon sok panasz van rájuk.

[ Szerkesztve ]

Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

(#20033) Clemi válasza Gorneck23 (#20027) üzenetére

Clemi
(őstag)

Fura lenne...nem kapcsoltál ki a wines funkciókat?

Az égvilágon semmihez nem nyúltam, csak a BIOS-ban bekapcsoltam a RAID módot, felnyomtam az Intel Smart Response használatához szükséges programot, abban bekapcsoltam a gyorsítást (gyors lett mint állat) és használtam, mígnem egy ujraindításnál képembe vigyorgott a scandisk, és jött a para. Mután mindezt harmadszor is megtette velem, és néhány program már el sem indult, visszavittem gariba az SSD-t, amin állítólag találtak 1db hibás szektort (én bármivel teszteltem hibátlan volt) és kicserélték, mostmeg nem merem megint beállítani gyorsítani.

(#20034) p87 válasza fagy53 (#20024) üzenetére

p87
(fanatikus tag)

Volt vele valami kavarás is, mikor kijött 32nm-es flash chipekkel voltak szerelve, ezek gyorsabbak is voltak, de váltottak 25nm-esekre ami lassabb is lett, most már boltban nem is lehet csak a 25nm-es verziókat kapni.

[ Szerkesztve ]

Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

(#20035) kasa85 válasza SirRasor (#20031) üzenetére

kasa85
(őstag)

Nincs mit jó kis progi a H Sentinel.
Csináltam én is egy tesztet hátha valami nem kóser az értékekkel.

(#20036) Gorneck23 válasza Clemi (#20033) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Maximumra állítottad?

(#20037) kasa85 válasza kasa85 (#20028) üzenetére

kasa85
(őstag)

:U
Link.

(#20038) deicide válasza SirRasor (#20031) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég lassú memóriákat használsz, vagy ramdisk programot... ;]

a bal oldali az enyém

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#20039) fagy53 válasza zack (#20025) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Az Intel 320 széria most rendetlenkedik, várnék vele...de ajánlom ezt mert nekem nagyon bevált, nagyon megérte. :K

(#20040) Carasc0 válasza SirRasor (#20031) üzenetére

Carasc0
(fanatikus tag)

Hello!

Ezt a MEMDRIVE-ot hogy csináltad? Mi a receptje? :U

(#20041) bazsi83vp válasza Carasc0 (#20040) üzenetére

bazsi83vp
(tag)

Van több ramdisk program, én is használok egyet ami 4 gigáig ingyenesen használható:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#20042) deicide válasza Carasc0 (#20040) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Superspeed Ramdisk Plus.

(#20043) Carasc0 válasza deicide (#20042) üzenetére

Carasc0
(fanatikus tag)

Említetted hogy gyors RAM is kell hozzá. 1600-as tri ch ramok már jók?

[ Szerkesztve ]

(#20044) deicide válasza Carasc0 (#20043) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem "kell", csak minél gyorsabb, annál jobb. Én pl most hogy 4-et 8-ra cseréltem, a sorozatokat a ramdiskre töltöm és onnan tömörítem ki, kímélve az ssd-t, nagyon gyors és én is 1600asokat használok 1870MHz-en.

(#20045) bazsi83vp válasza Carasc0 (#20043) üzenetére

bazsi83vp
(tag)

Ez inkább a programtól függ.
Teszt
Persze ddr3 1600-al természetesen gyorsabb lesz mint edo rammal :D

(#20046) Carasc0

Carasc0
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen!

Egyenlőre nem tudom mire jó a RAMDISK, de kezdem kapiskálni. Valóban szoftverfüggő. Most nem tudom eldönteni melyik a jobb. A link alapján a Dataram, de megnézem ezt a Superspeed progit is. :)

[ Szerkesztve ]

(#20047) Clemi válasza Gorneck23 (#20036) üzenetére

Clemi
(őstag)

Maximumra állítottad?

Mármint a használandó lemez területet? Na ebben mindent a programra bíztam, és igen a maximális SSD méret a gyorsításra lett beállítva.

(#20048) zack válasza fagy53 (#20039) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi. ;)
Igazából nálam is teljesen jó a Kingston! Baromi elégedett vagyok vele. Stabil, megbízható, nem degradálódik, és sokat is nyúzom.
A fő gond a vinyóim száma és a 6 SATA port. 5 foglalt, egynek meg szabadon kell lennie, mert minden héten másik vinyót teszek rá. Szóval nem igazán fogom tudni megtartani. :U

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

(#20049) Angelo69

Angelo69
(senior tag)

En Intel es Corsair kozott gondolkozom, de mindig miutan beleolvasok a topikba elbizonytalanodok... :DDD
Szerintetek melyik a legmegbizhatobb, "leggyorsabb"? :F
Vagy ha ajanlotok valami masikat a 2 gyarton kivul az sem veszem sertesnek. ;)

Elore is Koszi! :R

[ Szerkesztve ]

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat." - "Na, ez is történelmi hír. Nem volt még példa rá, hogy a gyártó által kiadott driver miatt lesz brikett valamelyik alkatrészből" :D...by Killer01

(#20050) radi8tor1 válasza Angelo69 (#20049) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Intel és Corsair közül egyértelműen Intel :)

TRON addict

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.