Érdekes, az én kingston-omra is csak 160-170 megát ad a crystal marks, mégis 3-4x gyorsabb a gép, mint a wd black vinyóval.
There’s no time like the past.
Érdekes, az én kingston-omra is csak 160-170 megát ad a crystal marks, mégis 3-4x gyorsabb a gép, mint a wd black vinyóval.
There’s no time like the past.
Az enyém 100 fölé se megy...mégis gyorsabb a 300as raptornál... 
Kicsiguszti: Ha az OS lassú, programok indítása, akkor érdemes lenne megnézni pl a 4k olvasást...meg, hogy mi foghatja az OS-t...pl AV. Mert nálam, kattintok indul minden szépen, ahogy kell. Az Win 7 SP1 óta a boot idő 2-3 másodperccel lett hosszabb, de ez nem érdekel, mert más nem változott...
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Kérném segítségeteket egy SSD vásárlásához!
Tudnátok ajánlani egy megnyerő ár/érték arányú kütyüt, ami max 60GB, esetleg SLC alapú és nem kerül többe, mint 30 ezer? Egy OCZ Vertex2-vel szemezgetek, szerintetek?
Más:
Olvastam fórumokon, hogy állítólag a kisebb kapacítású SSD-k jóval lassabbak, mint nagyobb társaik. Ez igaz?
Válaszotokat előre is köszönöm!
http://imageshack.us/g/171/im009006.jpg/

Igen általában lassabbak. Ez azt jelenti, hogy ha tesztben 160GB-os van, akkor nem fogod ugyanezt a sebességet látni 80GB-os testvérénél.
Viszont a 250GB-os már valószínű ugyanolyan gyors, mint a 160GB szériatársa (csak egy példa volt, hogy a legkisebb kapacitású változat általában lassabb a többinél)
[ Szerkesztve ]
TRON addict

Slc- drága, 150 körül kezdődik a nagyobb méret belőle. Vagy max veszel régi slc 20 gigásat 30 ezresért - az meg pici.
Legfélelmetesebb ellenségünk (...) a saját idegrendszerünk. A bennünk lévő feszültség bármelyik pillanatban kész átalakulni valamilyen látható tünetté. (George Orwell)

Köszi, de ott IOmeter eredmények vannak, nekem pedig az a program nem akar futni, vagy én vagyok a béna beállítani
ASUS P8Z68-V Pro, Intel I5-2500K, ASUS GTX-460 1GB, 8GB DDR3

Értem. Tehát akkor ne nagyon számítsak 60gb körül ,,gyors" -ra?
Nekem egyébként jónak tűnik. Vmi gond van vele?
Nem vennéd észre, hogy mekkora méretű SSD előtt ülsz sebességben...

Nem értem, mi neked a gyors. Most ugye merevlemez van a gépedben? Futtasd le azon is ezeket a progikat (pl mint a fenti c.diskmark) és meglátod, hogy ahol te kevesled az a 20 megát (4k műveletek) , ott a vinyód jó eséllyel az 1 mega/s-t nem éri el.
[ Szerkesztve ]
Legfélelmetesebb ellenségünk (...) a saját idegrendszerünk. A bennünk lévő feszültség bármelyik pillanatban kész átalakulni valamilyen látható tünetté. (George Orwell)

Most egy fos Hithachi hddm van, ami ölég lassú.
Mondjuk persze, hogy relatív hogy mi a gyors.
Akkor már csak tényleg annyit kérdeznék, hogy így mindenféle elfogultság nélkül szerintetek melyik a legjobb 60gb-os SSD? (sebességben)

Sziasztok!
Pesten az egyik hardverker üzletben hosszasan társalogtam az SSD-kről az eladókkal. Nos ők nekem hirtelenjében azt ajánlották hogy ha SSD veszek, akkor ne nagyon gondoljak OCZ-ben mert azokkal állítólag baj van. INTEL amit visznek nagyon.
Nos lehet ez igaz. Mi a helyzet az OCZ Vertex 3 szériával? 120GB-oson gondolkodok.
Ebben kérek tanácsot. Illetve 120GB-ból egy gyors Corsair?
Regula virtutum pulcherrima vita docentis.

nem nem, bocsi úgy értettem hogy eredeti (saját kulccsal lett regisztrálva és nem tört) egyébként pendriveról telepítettem egy torrentről leszedett nem buherált win7 homep. 64bit iso-t.
Mac Mini (2011)
Ehhez képest tőlünk Intelt nemigen visznek, ellenben OCZ-t havi 60-70db körül...a vertex3 is nagy sláger.
When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

Boltosnak soha, semmit sem hiszünk el. Ő mindig azt fogja ajánlani, ami neki a legjobban megéri.
Másrészt, amikor legutóbb a hardverkerben vásároltam, pont egy ilyen okosítás hangzott el előttem. Az eladó SATA3 HDD-t akart a vevőre rátukmálni, merthogy azok mennyivel gyorsabbak... szóval erről ennyit.
1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

Értem!
Megmondom őszintén valahol nekem is sántított a dolog. Nos akkor már csak az maradt hátra hogy a 2 közül melyiket érdemes:
1. Corsair Force 3 120GB
2. OCZ Vertex 3 120GB

Az olcsóbbat.
1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

![]()
Nos mint látod, van némi különbség a régi merevlemez (láthatod az üzemórát) és az ssd között - az ne zavarjon, hogy a merevlemez usb-n van, a 4k-s értékek a gépben is ennyig voltak. Innét döntsd el, hogy neked megéri-e a kiadást a többlet sebesség - én nem bántam meg. 
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a tesztet!
Szerintem maradok egy Vertex 2-nél
Nem hiszem hogy gond lenne vele, és itt is van a hardveraprón egy! 

Nekem egyébként jónak tűnik. Vmi gond van vele?
A szekvenciális írást kevének találom, és egy ilyen volt beállítva Smart Response gyorsítónak, de párszor összekutyulta a rendszerem, mert gépindítás után a Scandisk vagy 10 percig csak az indexeket javította, a rendszer lemezen meg eltveszett néhány fájlom, jellemzően rendszer fájlok.
Olyan mintha nem tudta volna tartani a lépést a merevlemezzel.

Vegyed, talán szerencséd lesz az egyik legellentmondásosabb SSD-vel! 
Vették mint a cukrot az átlagon felüli olv/írás sebességek miatt, ami igaz is volt tömörítetlen fájlok esetén, de vegyes használatban / ez életszerűbb/ beleolvadt az átlagba. Már ez is gondot okozott egyeseknek, de mint később kiderült a hibastatisztikája a többszöröse az Intel v Kingston hibaszázalékának.
Nyugodtan vedd meg, valószínű nem lesz vele bajod, de az biztos, hogy egy átlagos gépben, átlagos programokkal használva nem mondod meg, hogy Vertex2 vagy Buffalo van benne, egyedül a bench mutatja meg az igazat.
Bármilyen SSD, a legolcsóbb is nagyságrenddel jobb mint a HDD!
Segítséget kérnék!
Ezek közül melyiket vennétek rendszer vinyónak?
SSD Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5): 34.990,-
SSD G.Skill 60Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-60GBP2): 34.500,-
SSD Corsair 64Gb Performance 3 (CSSD-P364GB2-BRKT): 36.990,-
SSD OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G): 37.990,-
Intel felé hajlok, de nem ismerem ezt az új szériát, X25-V-hez képest milyen?
Sajnos a mostani Kingston SNV125-S2/40GB (TRIM) SSD-m kicsi lett, ill. "kihíztam", és ezért szeretnék nagyobbat, egyébként mindden szempontból elégedett vagyok vele.
Jó ideje 1-2Gb szabad hely van csak rajta, és kissé fusztráló, az mellett hogy hosszú távon nem tesz jót se vinyónak se SSD-nek.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

Hm - közben észrevettem, hogy nem volt fent a driver, így már ezt produkálja:
normális, hogy több a 4K írás, mint az olvasás?
Fura lenne...nem kapcsoltál ki a wines funkciókat?

Sziasztok.
Nem tudom jó helyre címzem a kérdésemet,de hátha tudtok segíteni.
Múltkoriban vettem egy egy OCZ VERTEX-TURBO SSD 60GB Sata 2 es SSD.
A további gondom van a termékkel.
Itt a PH vettem használtan alig 60naposan 96% os kondisióval HD Sentinel szerint.
Mostanában rohamosan romlik a termék kondicója így lassan 70% alatt leszek.
Máskor 2hetnként romlik 1% ot,most alig 5nap alatt ette meg.
A napi írás 50GP ról le csökkentettem 8/12gb ra.
Linkelek egy oldalt ami alapján tökéletesen be állítottam a vásárlás kezdetétől a SSD használatot,hogy minél tovább tartson ki a termék,így az írás lényeges csökkentésével tovább kitart az adott kondi értékem.
Linkelt oldal.
A termékre 3év garancia van,így érdeklőnék több esetben a gariztatás feltételéről,hogy a linkelt kép alapján cserélnék e a meghajtót,vagy a természetes elhasználódás miatt felejtős a csere.
Ha bármi tanácsot tudnátok adni,vagy információt ennek javításáról vagy még finomhangolásáról nagyon meg köszönném 
Képek.
Tudod milyen a bio sex? ,???? Fűvel,Fával,

Azt mivel lehet mérni, hogy melyik partíción mennyi írási művelet folyik? Nincs SSD-m, de a Win7-et a ProcessMonitor segítségével elég rendesen megvagdaltam műveletileg, és kíváncsi vagyok, hogy így mennyi írást produkál a win.
Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

Hard Disk Sentinel-lel.
Felteszed egész nap lent lesz a tálcán,és amikor ki kapcsolnád a gépet látod mennyi adatot olvasott,vagy írt összesen az adott napon.
A feletted lévő hsz ben látni fogod a képen amire céloztam.
[ Szerkesztve ]

Thx, feltettem, erre nagyon kíváncsi vagyok.
Addigis egy kis érdekesség, csak ha már mindenki CrystalDiskMarkozik:
1 TB Samsung SprintPoint F1
120 MB MemDrive 

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

Nem mondtak hülyeséget.
Az új sandforce vezérlős ssd-kel vannak problémák, OCZ-nél és Corsair-nál is.
Fagyások, lassú működés, bios fel sem ismeri néha.
Persze nem biztos, hogy belefutsz ezekbe a hibákba, de nagyon sok panasz van rájuk.
[ Szerkesztve ]
Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

Fura lenne...nem kapcsoltál ki a wines funkciókat?
Az égvilágon semmihez nem nyúltam, csak a BIOS-ban bekapcsoltam a RAID módot, felnyomtam az Intel Smart Response használatához szükséges programot, abban bekapcsoltam a gyorsítást (gyors lett mint állat) és használtam, mígnem egy ujraindításnál képembe vigyorgott a scandisk, és jött a para. Mután mindezt harmadszor is megtette velem, és néhány program már el sem indult, visszavittem gariba az SSD-t, amin állítólag találtak 1db hibás szektort (én bármivel teszteltem hibátlan volt) és kicserélték, mostmeg nem merem megint beállítani gyorsítani.

Volt vele valami kavarás is, mikor kijött 32nm-es flash chipekkel voltak szerelve, ezek gyorsabbak is voltak, de váltottak 25nm-esekre ami lassabb is lett, most már boltban nem is lehet csak a 25nm-es verziókat kapni.
[ Szerkesztve ]
Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

Maximumra állítottad?

Az Intel 320 széria most rendetlenkedik, várnék vele...de ajánlom ezt mert nekem nagyon bevált, nagyon megérte. 

Hello!
Ezt a MEMDRIVE-ot hogy csináltad? Mi a receptje? 

Van több ramdisk program, én is használok egyet ami 4 gigáig ingyenesen használható:
[link]
[ Szerkesztve ]
Superspeed Ramdisk Plus.
When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

Említetted hogy gyors RAM is kell hozzá. 1600-as tri ch ramok már jók?
[ Szerkesztve ]
Nem "kell", csak minél gyorsabb, annál jobb. Én pl most hogy 4-et 8-ra cseréltem, a sorozatokat a ramdiskre töltöm és onnan tömörítem ki, kímélve az ssd-t, nagyon gyors és én is 1600asokat használok 1870MHz-en.

Ez inkább a programtól függ.
Teszt
Persze ddr3 1600-al természetesen gyorsabb lesz mint edo rammal 

Köszönöm szépen!
Egyenlőre nem tudom mire jó a RAMDISK, de kezdem kapiskálni. Valóban szoftverfüggő. Most nem tudom eldönteni melyik a jobb. A link alapján a Dataram, de megnézem ezt a Superspeed progit is. 
[ Szerkesztve ]

Maximumra állítottad?
Mármint a használandó lemez területet? Na ebben mindent a programra bíztam, és igen a maximális SSD méret a gyorsításra lett beállítva.
Köszi. 
Igazából nálam is teljesen jó a Kingston! Baromi elégedett vagyok vele. Stabil, megbízható, nem degradálódik, és sokat is nyúzom.
A fő gond a vinyóim száma és a 6 SATA port. 5 foglalt, egynek meg szabadon kell lennie, mert minden héten másik vinyót teszek rá. Szóval nem igazán fogom tudni megtartani. 
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

En Intel es Corsair kozott gondolkozom, de mindig miutan beleolvasok a topikba elbizonytalanodok... 
Szerintetek melyik a legmegbizhatobb, "leggyorsabb"? 
Vagy ha ajanlotok valami masikat a 2 gyarton kivul az sem veszem sertesnek. 
Elore is Koszi! 
[ Szerkesztve ]
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat." - "Na, ez is történelmi hír. Nem volt még példa rá, hogy a gyártó által kiadott driver miatt lesz brikett valamelyik alkatrészből" :D...by Killer01