Hirdetés

Zenés trió három szinten

Hirdetés

Alcor Nun – külső

Az Alcor új név az mp3-lejátszók piacán. Első modellje, a Nun jól indít abból a szempontból, hogy nem valamilyen szerencsétlen sok számos vagy sok betűs nevet választottak neki. A doboz vastag karton anyagán és festésén még lehetne egy kicsit alakítani.

Első látásra nagyon barátságosnak tűnt a Nun. Valamivel rövidebb, de szélesebb és vastagabb, mint a szokásos iPod-klónok. Kijelzője is jóval nagyobb, 2,2 hüvelykes, felbontása pedig 220x176 pixel. Méretével majdnem az egész homlokzatot elfoglalja, alatta csak három érintőgombnak marad hely, melyek kéken világítanak. További, normál gombok vannak a jobb oldalon, szám szerint négy. A két alsóval a hangerő szabályozható, a harmadik a play/pause, a negyedik a kikapcsoló. Fölöttük látszik a mikrofon pici rése.

A felső peremen a két fülhallgató-kimenet a legérdekesebb, de ide került a klasszikus mini-USB csatlakozó is, amely az adatátvitelért és a töltésért felel. Az egyik sarkon nyakpántnak való fület alakítottak ki.

A Nun 1, 2 és 4 GB-os tárkapacitással kapható, ami miniSD kártyával tovább bővíthető. Ennek aljzata az alsó peremen van.

A hátsó panel fémből – talán alumíniumból – készült. Nagyon okos húzás, hogy nem extrakarcolódósra fényezett a felület, hanem szálcsiszolt, ami egyáltalán nem érzékeny az ujjlenyomatokra és hasonló szennyeződésekre. A felső részén pici hangszórónyílást alakítottak ki, amely mögött egy kis hangerejű csipogó is rejtőzik. A gombok és csatlakozók egy része fölött van magyarázó felirat, hogy mire szolgálnak, a többinél a felületükbe nyomtatták.

Az Alcor készlet szinte teljesen szokványos. Van benne füles szivacspárnákkal, egy kis CD régebbi Windowshoz való vezérlővel, firmware-frissítővel és videokonvertáló programal, egy USB-s adatkábel, valamint magyar nyelvű használati útmutató.

A készlet legérdekesebb része a konnektorba dugható, USB kábelt fogadó töltő volt, amellyel számítógép nélkül is feltölthetjük a beépített akkumulátort. Furcsa, hogy a telep kapacitását 400–450 mAh között adják meg, és nem egyetlen értékkel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés