Kipróbáltuk a Xiaomi olcsó hangprojektorát

Nem tud sokat, de cserébe igen kedvező áron adják a Xiaomi Redmi MDZ-34-DA soundbart. Kipróbáltuk, hogy mit tud!

Xiaomi Redmi MDZ-34-DA

Az elmúlt bő másfél évtizedben a hangprojektorok a hagyományosabb házimozi rendszereket és mini-, illetve mikro hifi rendszereket kiszorítva váltak az otthoni audioeszközök termékcsaládjának uralkodójává. A két nagy újító, a Yamaha és a Philips példáját követve ezen időszakban rengeteg más cég kínálatában is felbukkantak az ilyen eszközök.

Xiaomi Redmi MDZ-34-DA
Xiaomi Redmi MDZ-34-DA

Közéjük tartozik a Xiaomi is, széles termékkínálatukban tartanak egy-két hangprojektort is. Ezek egyike a Xiaomi Redmi MDZ-34-DA, amely az olcsóbb, kisebb tudású termékek táborát erősíti. A közelmúltban kölcsönkaptunk egyet, így megnéztük, hogy milyen kompromisszumok megkötésére késztet az alacsony ár, hogyan szól, hogy beválhat-e, és ha igen, akkor kinél.

Külső

A soundbarok között mindig is akadtak olyan darabok, ahol a dizájnerek érezhetően megpróbálták kiélni a bennük rejlő kreativitást, ám az MDZ-34-DA nem tartozik ezek közé. Nincs mit szépíteni a dolgon, egy totálisan egyszerű, mindenféle trükkös finomságtól mentes eszközről van szó, amelynek a külsejénél is érezhetően a költséghatékonyságra törekedtek.

Xiaomi Redmi MDZ-34-DAXiaomi Redmi MDZ-34-DA Xiaomi Redmi MDZ-34-DA [+]

Semmiféle díszítés nem található rajta, az egész egy gerenda, amelynek frontfelületét hangszórórács borítja. A jobb oldalán található egy kezelőpanel, amely néhány gombot tartalmaz, a hátulján pedig elhelyeztek két lyukat, amelyek segítségével egyszerűen a falra rögzíthető. Az ehhez szükséges tiplik és csavarok megtalálhatóak a dobozában, ami abszolút pozitívum. Az eszköz szélessége 78 centiméter, mélysége 6,4 centiméter, magassága pedig 6,3 centiméter, ami azt jelenti, hogy egy átlagos kialakítású tévé elé gond nélkül oda lehet tenni, nem fogja kitakarni a képet.

Xiaomi Redmi MDZ-34-DA
Xiaomi Redmi MDZ-34-DA [+]

A súlya csupán másfél kilogramm, nem szakad le az ember keze, ha mozgatni kell, de azért a méretei miatt túlságosan mobilisnak nem neveznénk. A hátlapon helyet kapott még egy 3,5 mm-es analóg hangbemenet és egy S/PDIF csatlakozó is. Ezen kívül más port nem található rajta, ami kicsit csalódást okozott, például HDMI sincs. Azért viszont dícséret jár, hogy egy koaxiális S/PDIF kábel is megtalálható a dobozban.

Főbb paraméterek
Xiaomi Redmi MDZ-34-DA
Hangrendszer 2.0 csatornás
Teljesítmény 2 x 15 watt
Frekvenciaátvitel 80 - 20 000 Hz
Impedancia 4 ohm
Akkumulátor -
Bluetooth 5.0
Wi-Fi -
Médialejátszó -
Csatlakozók 3,5 mm-es hangbemenet, SPDIF
Méret 780 x 64 x 63 mm
Súly 1,5 kg
Gyártó honlapja https://xiaomiofficial.hu/
Termék honlapja Redmi MDZ-34-DA
Fogyasztói ár 42 dollár (kb. 16 000 forint)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés