Hirdetés

Vanguard fotós táskák a terítéken

BIIN 47 – a kis oldalzseb

A Bluechip webáruház jóvoltából a Vanguardnak nemcsak az állványait, hanem a táskáit is alaposabban szemügyre vehettük. Három, merően eltérő fotós táskát választottunk a Vanguard szortimentjéből: egy kis oldaltáskát, egy válltáskát és egy nagy hátizsákot (az UP-Rise sorozat legnagyobb tagját). Ez a kis hármas persze csak homokszem a sivatagban: a gyártónak összesen 18 különböző táskasorozata van, melyek közt található a legkisebbtől a legnagyobbig, minden igénynek megfelelő tárolóeszköz.

Elsőként az oldaltáskával foglalkoztunk, amely a BIIN 47 típusjelölést kapta. A narancs-feketében pompázó, igen praktikus és meglepően ötletes megoldásokat felsorakoztató, közepes méretű kis szütyő egyetlen széles pánttal vehető vállra, de ha nagyobb biztonságra lenne szükségünk, akkor egy kisebb, keskenyebb segédövvel keresztben is rögzíthető.

Ennek a váll-oldaltáskának egyik nagy előnye, hogy gyorsan felvehető, és igény esetén fényképezőnkhöz is könnyen hozzáférhetünk anélkül, hogy le kellene venni testünkről a táskát. Amint a fenti képek egyikén látható, ha hátulról előreforgatjuk, akkor az oldalsó cipzáras ajtón pont a fényképezőt érjük el.

A gyártó még a levett objektívsapka elhelyezésére is gondolt: ezt a táska előlapján látható, szintén cipzáras kis rekeszbe csúsztathatjuk. Ide valóban nem sok másféle kiegészítő férne be. A táska másik oldalán kényelmesen elfér akár egy fél literes műanyagpalackos üdítőital, így ezt sem kell külön cipelni, ha útra kelünk.

Ellenben a nagy hátizsákkal, itt a hátoldalon nincsenek légpárnák, amik a háton elosztják a nyomást, de ezekre nincs is szükség, hiszen akkora felszerelés (értsd súly) nem is fér bele, mint a nagyobb testvérmodellbe. Nézzük is meg belülről!

Belül moduláris szeparátorokkal alakíthatjuk ki a gépünknek legjobban megfelelő környezetet; akár egy csúcs dSLR is elfér egy 24-70 mm-es fényerős alapzoommal.

A legfelső cipzáras rekeszbe egyéb holmit tehetünk, például uzsonnát, pénztárcát, okmányainkat és minden mást, ami egy arasznyi helyre befér.

Azon az oldalon, ahol a palacknak található a kialakított zseb, ott két tollat is beszúrhatunk az erősítésként is szolgáló oldalövbe. Ezen ráadásul egy fémgyűrűt is elhelyezett a gyártó, így karabinerrel bármit rálógathatunk.

Legifjabb szerkesztőnknek is ez a táska volt a kedvence... Egyedüli negatívumaként azt lehetne megemlíteni, hogy pólón hordva kissé kényelmetlen, dörzsöl a táska széles pántja a nyaki résznél.

Fontosabb műszaki adatok:

  • Belső méret: 190 x 130 x 250 mm
  • Külső méret: 230 x 210 380 mm
  • Tömeg: 1,23 kg
  • Külső anyag jellege: poliészter
  • Belső anyag: poliészter és básony
  • Kapacitás: 1 dSLR váz standard optikával és 2-3 más objektív, 1 vaku, kiegészítők (memóriakártyák, vezetékek stb.)
  • Fogyasztói ára: 11 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés