Hirdetés

Titan vízhűtőrendszer tesztje

Jellemzők

A Titan TWC-A04 vízhűtése univerzális megoldást kínál: egyaránt szerelhető Pentium III, Pentium 4, AMD K7 és K8 rendszerekbe. Egyelőre az Intel legújabb, Socket 775 platformjával kompatibilis rendszer fejlesztés alatt áll, de hamarosan várható a megfelelő felfogató szerkezet azokhoz a foglalatokhoz is.

Hirdetés

 

Termék neve Titan TWC-A04
Mérete 149,5 x 42,7 x 85,5 mm
Központi egység ventilátorának fordulatszáma 1300-2900 rpm
Zajszintje 23-34 dB
Szivattyú feszültségigénye 5 V
Fogyasztása 1,2 W
Másodlagos hőcserélő mérete 94,7 x 86,47 x 76 mm
Ventilátorának fordulatszáma 2300-2800 rpm
Zajszintje 21-27 dB


Karcsú doboz...


...gazdag tartalommal [+]

A központi egység, amely a pumpát és egy ventilátort is magában foglal, házon belülre vagy házon kívülre egyaránt szerelhető. Ha házon belülre szeretnénk szerelni a készüléket – amint azt mi is tettük –, akkor két ötnegyedes helyet kell számára szabaddá tenni. A vezérlőegység egyébként mélységre egy hagyományos optikai meghajtónak felel meg, így a közepes méretű házakban is elfér.

A központi egység hátoldalán találhatjuk a víz ki- és bevezető csonkját, a hőérzékelő bemenetét és a másodlagos hűtő ventilátorának tápellátását szolgáló csatlakozót. A pumpa egy szabványos Molex csatlakozón keresztül kapja a számítógép tápegységéből az áramot.


[+]

A másodlagos hűtő egy rézcsövekből és alumínium lamellákból álló borda, melynek szellőztetéséről egy 8 cm-es ventilátor gondoskodik. Ennek fordulatszáma a központi egységre csatlakoztatott hőérzékelő által mért hőmérséklettől függ.

Ezt a szekunder bordát a PC házának hátsó ventilátorhelyére kell beszerelni, csakúgy, mint egy hagyományos ventilátort. A menetek azonban eltérnek a szokványostól, ne erőltessünk beléjük az oda nem való csavarokat. A gyártó mellékeli a megfelelő rögzítőeszközöket.


A CPU-blokk [+]


Kitűnő a felület megmunkálása [+]

Mindkét hőblokk (CPU és GPU) hőátvevő felületének megmunkálása tökéletes. A fenti kép jól demonstrálja a polírozott felület simaságát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés