Hirdetés

Hangszóró és Wi-Fi erősítő a villanykörtében

Hirdetés

Sengled Pulse

A Sengled Pulse extra képessége, hogy világítás mellett zenélni tud, ugyanis hangszóró van benne, amit a JBL segítségével fejlesztettek ki. Az alapcsomagban két hangszórót találunk, az egyik a központi elem (Master), a másik hozzá kapcsolódik (Satellite), ráadásul további hat egységet köthetünk a rendszerbe összesen nyolcra növelve a hangszórók – és egyben lámpák – számát. Emellett létezik még önálló, Pulse Solo nevű modell is, ami nem tud kapcsolatot teremteni további példányokkal, viszont két kisebb hangszóró van benne.

Világítás terén 600 lument kapunk 2700 kelvines, meleg fehér fénnyel, ami nem túl sok, nagyjából egy 50 wattos hagyományos izzó képességének felel meg, a 105 fokos sugárzási szög pedig a szélesebb spotlámpákra jellemző, tehát csak ott várhatunk világosságot, amerre a Pulse néz. A hangzásról 1,75 hüvelykes, 100-20 000 Hz között üzemelő JBL hangszórókat gondoskodnak. A pár együttes maximális teljesítményét 13 wattban adják meg, ami nem túl sok, bár nyolc hangszóró esetén már 50 watt fölötti maximumra számíthatunk. Kapcsolattartásból az egyszerűbb Bluetooth mellett tette le a voksát a Sengled.

Megjelenésre kissé csalóka a Sengled Pulse, mert amire a képek alapján azt gondolná az ember, hogy kis (E14) foglalat, az bizony normál (E27), ebből pedig már sejteni lehet, hogy milyen óriással van dolgunk. A nagyobb bögrényi világító hangszórók deréktájon kilenc centiméter szélesek, felül, a lámpa részen pedig még egy centimétert kiszélesednek, ráadásul rögtön a foglalat után gyorsan dagadni kezdenek. Így az asztali lámpák többségébe és a karcsúbb burákba nem férnek be, továbbá a példányonként 400 grammos súlyra is oda kell figyelni. Modern környezetbe viszont akár meztelenül, bura nélkül is beillhet a Pulse, különösen vörös vagy ezüstszürke változata; mi fehérben kaptuk kipróbálásra.

Sajnos kedvenc hobbinktól, a szétszereléstől kénytelenek voltunk eltekinteni, mert bár látszott az illesztés, hiába feszegettük, csavargattuk, a burkolat nem akart ereszteni, így be kell érnünk azzal, ami kívülről sejlik. A LED-ek (mert fényük alapján több van belőlük, de erre majd később kitérünk) középen helyezkednek el, a hangszóró mögöttük van és a peremen lévő nyílásokon engedi ki a hangját, a lámpatestben pedig kétoldalt lakik az áramellátó és szabályozó elektronika.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés