Hirdetés

Hangszóró és Wi-Fi erősítő a villanykörtében

Értékelés

Határozottan jó irányba indult el a Sengled azzal, hogy LED-es villanykörtéibe extra funkciókat tett. hiszen a jeltovábbító és a hangszóró is olyan eszköz, amire nagy valószínűséggel sokaknak szükségük lesz, és akkor miért is ne építsük be valamibe, ami már úgyis a lakásunk része, ahogyan például a világítás? Ezzel extra szerelést spórolhatunk meg magunknak.

A megvalósítás minősége kapcsán viszont már akadnak kifogásaink. A Boost Wi-Fi jeltovábbító alapvetően jól sikerült, a jeltovábbító mellett a világítási funkció is határozottan jól működik. Nyilván az extra hardver miatt nagyobb a súlya (kb. nyolc-tízszerese egy normál izzóénak), ezt telepítéskor figyelembe kell venni, és a 470 lumenes fényerő sem valami komoly, illetve a 225 fokos világítási szög is korlátozza egy kicsit a használhatóságot. Alapvetően viszont meg voltunk vele elégedve, egyedül a percegése kellemetlen. Tudását figyelembe véve 15 000 forint körüli ára sem olyan vészes, nekünk a Senlged Boost határozottan tetszett.

Hirdetés

A Sengled Pulse viszont ügyetlenebbnek tűnik. Hatalmas, súlyos, 105 fokos világítási szöge nagyon szűk, és a 600 lumenes fényerő sem éppen világszám egy ekkora világítótesttől. Sajnos az otrombaság mellé nem társul olyan zenei teljesítmény, amilyet ekkora „bögréktől” elvárnánk, ráadásul csúnyán gerjedt is mindkét példány. Ezen a modellen van még mit javítani, de azt, hogy van benne potenciál, kiválóan igazolja, hogy a Sony is készített hasonló terméket. Jelenleg a két égős Pulse szett 60 000 forint körüli árán sokkal jobb önálló hang- és világító rendszer építhető.

A hasonló kettős vagy akár több funkciós okoslámpák akkor lesznek majd igazán érdekesek, amikor a falon az egyszerű ki-/bekapcsolók helyett az extra képességeket is kezelő panelek lesznek, és a felhasználók rászoknak majd az alkalmazásukra. Egyelőre a szokás és a technológiai korlát nagy úr, gyakran megszokásból lekapcsoltuk őket, az app előhúzása pedig folyamatos nyűg volt, amikor elhagytuk a szobát.


Sengled Boost okos villanykörte

rudi

A Sengled okos villanykörtéket a Sengled bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés