Kamera a villanykörtében?

Ma már minden okos, a telefon, az óra, a ház, a mosógép és még sorolhatnánk. Rengeteg ilyen eszköz elsőre fölöslegesnek tűnhet, de a Sengled Snap szerintünk olyan okos "izé", aminek biztosan tudna feladatot kitalálni minden olvasónk. Alapvetően egy LED-es villanykörtéről van szó, amiben néhány extra funkciót telepítettek. Ebben a témában a Senglednek nagy gyakorlata van, Boost modellje a Wi-Fi jelét ismétli, a Pulse pedig JBL hangszórót rejt.

Az idei MWC-n találkoztunk a Sengled Snap újdonsággal, ami új dimenzióba repíti a felokosított villanykörtét, ugyanis egy 720p felbontásra képes kamerát, mikrofont és hangszórókat, illetve Wi-Fi modult telepítettek bele – így a villanykörte betekerésével egy komplett drót nélküli megfigyelőrendszert telepíthetünk lényegében akárhová. Monitorozáshoz okostelefont vagy tabletet használhatunk, és olyan finomságokra képes az eszköz, mint a mozgásérzékelés, hangfelismerés, sőt arcfelismerés, automatikusan felhőbe rögzítés.


forrás: CNET

Egyelőre még nem tudni minden részlet a termékkel kapcsolatban, de a látottak alapján a kamerát a LED-ek fénye nem zavarja, emellett sötétben is jól működik. A Wi-Fi 2,4, illetve 5 GHz-es tartományban is dolgozik, a kép és hang továbbítása mellett hálózatunk jelerősítésére használható. Az alkalmazás az arcfelismerést használva üzenetet tud küldeni, ha éppen ismerősünket látta meg. Egyelőre nem tudjuk pontosan, mikor kerül forgalomba az Sengled Snap, de szívesen felszerelnénk egyet a szerkesztőségi konyhába, ahol a „manók” mindig felhalmozzák a mosatlan edényt.

Azóta történt

Hirdetés