IFA 2015: újabb érdekes Sengled villanykörték a láthatáron

Tavasszal már hírt adtunk a Sengled Snap nevű koncepciójáról, sőt Boost és Pulse modelleket azóta már le is teszteltük. Az eltelt néhány hónap alatt a Snap fejlesztése a célegyenesbe érkezett, és a cég legújabb ígérete szerint valamikor a jövő év első negyedévében már akár idehaza is megvásárolható lesz a beépített kamerát tartalmazó termék.


[+]

Utóbbihoz mérten már egy szokványosabb modell a most bejelentett Element, mely gyakorlatilag egy egyszerű okoslámpa, mely a ZigBee szabványnak hála könnyen integrálható az okos otthonunk rendszerébe. A Wi-Fi hálózaton keresztül vezérelhető világítótest fényereje és színhőmérséklete egy mobil applikáció segítségével állítható. A novembertől elérhető terméket 25 angol fontért fogják vesztegetni, a megfelelő központi egységet, illetve két körtét tartalmazó csomagért pedig 100 fontot, azaz nagyjából 43 000 forintot fognak elkérni.


[+]

A már említett, általunk is kipróbált Pulse modellhez mérten nem csak elegánsabb kialakítást, de átdolgozott működést is kapott a Pulse Flex, mely az elnevezésnek megfelelően flexibilisebb lett elődjénél. Már ez elnevezésből is sejthető, hogy ezen modell különlegessége továbbra is a beépített JBL hangszóró, mely mellett megfelel az IP54-es cseppállósági szabványnak, ergo akár a fürdőbe is elhelyezhető. Az E27-es vagy B22-es csatlakozóval szerelt villanykörtéből legfeljebb hat darabot helyezhetünk el egyetlen zónában.


[+]

Komoly változás az elődhöz képest, hogy a Pulse Flex a Bluetooth kapcsolattal ellentétben már Wi-Fi hálózatra kapcsolódik, illetve, támogatja a DLNA és AirPlay szabványokat is. Ezen felül a zónában található egyes darabok különböző felhasználóktól, más-más forrást is megszólaltathatnak, sőt akár közvetlenül a Spotify, Deezer vagy Qubuz szolgáltatások tartalmát is képesek lejátszani. Mindezt az új Pulse alkalmazással lehet vezérelni, mely Android vagy iOS rendszerre telepíthető. A Pulse Flex 70 angol font lesz, azaz nagyjából 30 000 forint.


[+]

Végül egy fejlesztés alatt álló modellt is szemügyre vehettünk. A beépített mikrofonnal, és így hangfelismeréssel operáló koncepció képes felismerni bizonyos hanghatásokat. Példának a gyereksírást, tűzriasztót, vagy az üvegtörést (~betörés) hozták fel. Amennyiben észlel valamilyen eseményt, úgy azonnal jelzést küld a tulajdonos telefonjára, aki különféle akciókat rendelhet az egyes eseményekhez.

Előzmények

Hirdetés