Hirdetés

Hangszóró és Wi-Fi erősítő a villanykörtében

Hirdetés

Beállítás

Mivel alapvetően egy jelerősítő, „csak” éppen villanykörtének álcázták, a Sengled Boost beállítása nagyjából úgy zajlik, mint a konnektorba dugható Wi-Fi jelismétlőké. Először is az erősíteni kívánt Wi-Fi hálózatunkra kell csatlakozni mobil készülékünkkel, aztán a Boost appjával felderíthetjük a körtét. Ha megtaláltjuk, be kell még írni neki az eredeti hálózat Wi-Fi jelszavát, és már készen is vagyunk. Emellett természetesen a villanykörte fényereje is állítható, és ki-be kapcsolható az appal.

A klasszikus, fali kapcsolót célszerű elkerülni, hiszen ha azzal lekapcsoljuk a világítást, akkor áramtalanítjuk a foglalatot, így a Wi-Fi erősítőt is kiütjük. Szerencsére visszakapcsoláskor önállóan feléled a jeltovábbító, a világítás viszont nem mindig azzal a fényerővel kapcsolódott be nekünk, amivel leoltottuk, ezt csak az appon keresztül tudta stabilan. Apropó fényerő, a kapcsolóba integrált szabályzó (dimmer) alkalmazása kerülendő.

Hasonlóan egyszerű volt életre kelteni a Pulse hangszórólámpákat is. Itt Wi-Fi helyett a Bluetooth kapcsolatot kell belőni ugyanúgy, mint az átlagos Bluetooth hangszóróknál. A kapcsolat pillanatok alatt létrejött, és már szólt is a zene. Az elsődleges (Master) hangszóró önállóan megtalálta a másodikat (Satellite), és az interneten fellelhető tesztek alapján a továbbiak csatasorba állítása is zökkenőmentes. Itt is kerülni kell a szabályzós (dimmer) kapcsolót.

Kettős a feladata a Pulse appjának, hiszen a zene és a fény is vezérelhető vele. Egy nagy patkón együtt szabályozható, illetve ki-/bekapcsolható az összes, rendszerben lévő fényforrás, a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonnal pedig az egyes lámpákat állító csúszkák varázsolhatóak elő, itt egyesével kikapcsolás is van. Zenében csak közösen szabályozható az összes „szpíker” hangereje, ezen a patkón alul pedig a hang kikapcsolója van. A beállításoknál az előre megadott hangszínprofilok (jazz, pop, rock, klasszikus stb.) közül választhatunk, némíthatjuk az egyes hangszórókat, és azt is megadhatjuk, hogy a jobb, bal vagy éppen mindkét csatorna szóljon rajtuk, amivel némi térhatás alakítható ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés