Philips BDP7600: okos 3D Blu-ray médialejátszó

Philips BDP7600

Bár sokan, sokszor megkongatták már a vészharangot az optikai adathordozók felett, a Blu-ray még mindig él és virul. Legalábbis erre utal, hogy például az IHS Screen Digest nevű elemző cég szerint idén 2,4 milliárd lemezt adnak majd el világszerte 11 milliárd dolláros forgalom mellett. Ráadásul a 3D és idővel a 4K térnyerése időt adhat ezeknek a technológiáknak, nem csoda tehát, hogy a gyártók továbbra is látnak fantáziát a Blu-ray eszközökben. Persze ők is tudják hogy egy szimpla optikai meghajtóval ellátott dobozzal nincs sok esélyük, így ma már teletömködik mindenfele egyéb szolgáltatással készülékeiket. Így tett a Philips is, amely Smart TV rendszerrel, médialejátszóval, beépített Wi-Fivel és különböző képjavító eljárásokkal támogatta meg BDP7600 típusjelzésű termékét.

Első látásra felismerhető kialakítás

Hirdetés

A Blu-ray lejátszók szegmense nem kimondottan az a zónája a szórakoztatóelektronikának, ahol a formatervezéssel foglalkozó szakemberek kiélhetik fantáziájukat. Ennek ellenére ez a modell kifejezetten egyedi külsőt kapott, amelyen első látásra felismerhetőek a tipikus Philips stílusjegyek.

Ilyenek például a frontfelület lekerekített élei, amelyek a holland gyár tévéiről vagy házimoziszettjeiről lehetnek ismerősek. Ennél is jellegzetesebb vonás az vízszíntesen előreugró alsó él, amellyel a Philips top tévéinél már találkozhattunk – ahogy azoknál, itt is ezen kaptak helyet az érintésérzékeny vezérlőgombok. De mivel a távirányító mellett akár okostelefonról is vezérelhető, ezért ezeket valószínűleg senki se fogja túl sokat használni.

Az akár tükörként is funkcionáló elülső panel jobb sarkába egy, a külső adattároló egységeknek szánt USB port került. Középre pozicionálták magát az optikai meghajtót, a kikapcsolt állapotban láthatatlan LCD kijelző pedig a bal oldalon bújik meg. A készülékház szálcsiszolt fémből készült, ami egyrészt jól néz ki, másrészt nem látszódnak meg rajta a porszemek és ujjlenyomatok. Emellett azt sugallja, hogy a kiképzést is jól bírja, bár az az igazság, hogy nem nagyon dobáltuk.

Az interfészek a szokásoknak megfelelően a hátlapra kerültek a hűtőrácsok társaságában. Utóbbi első pillantásra kevésnek tűnt, ám feladatát ennek ellenére kiválóan elvégezte, hiszen a termék hosszú órák után sem melegedett át. A HDMI mellé került digitális optikai kimenet, digitális koaxiális kimenet, kompozit videokimenet (CVBS), analóg sztereó audiokimenet, analóg audió 5.1 kimeneti csatorna, Ethernet csatlakozó, valamint egy SD/SDHC kártyaolvasó.

43,5 centis szélességéhez 4,3 cm-es magasság és 23,5 centiméteres mélység társul. Tömege közel két kiló, aminél ugyan vannak karcsúbb és könnyebb versenyzők is a piacon, de egyáltalán nem tartozik a drabális darabok közé. A dobozában a készüléken, a használati utasításon, a távirányítón és a tápkábelen kívül mást nem leltünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés