Hirdetés

Panasonic RZ-S500W vezeték nélküli fülhallgató: így muzsikál!

Kipróbáltuk a Panasonic új, továbbfejlesztett vezeték nélküli szeparált fülhallgatóját.

Panasonic RZ-S500W

A szórakoztatóelektronikai termékek gyártói mindig is keresik az új utakat. Sok próbálkozásból végül nem lesz semmi, rengeteg ötlet zsákutcának bizonyul, de akad néhány olyan megoldás is, aminek sikerül az áttörés. A valódi vezeték nélküli vagy szeparált vezeték nélküli fülhallgatók története pedig pont egy ilyen sikersztori.

Panasonic RZ-S500W
Panasonic RZ-S500W

A termékcsalád első példányai 2015 táján bukkantak fel olyan cégek kínálatában, mint például az Earin. Korábban is léteztek már vezeték nélküli, Bluetooth technológiát használó fülhallgatók, azonban ezeknél a két hangszórókamrát kábellel kötötték össze. A valódi vezeték nélküli fülhallgatóknál viszont totálisan száműzték a drótot, ami elméletileg minden korábbinál komfortosabb használatot tett lehetővé. A nagy áttörést az hozta meg, hogy ezt a megoldást az Apple is beemelte kínálatába, mikor piacra dobta az Apple AirPods névre hallgató termékét 2016 karácsonya előtt. A nagy sikert látva pedig rengeteg cég kezdett el foglalkozni ilyen eszközökkel, köztük a Panasonic is; ők 2020 nyarán mutatták be legújabb modelljüket, amely az RZ-S500W névre hallgat.

Hirdetés

Kialakítás

A két füldugasz mellett a termék szerves részét képezi egy kis bölcső, amelyben a fülhallgatók pihennek; ebben lehet őket egyszerűen hordozni, illetve a töltés is ezen keresztül történik, úgy, hogy e kiegészítő az energiát egy USB Type-C porton keresztül kapja. A beépített akkumulátorral ellátott hordtok 7 centiméter hosszú, 3,5 centiméter széles és 2,5 centiméter magas, súlya pedig 45 gramm, tehát meglehetősen mobilis, akár zsebbe is becsúsztatható. Anyaga műanyag, és nem tűnik különösebben strapabírónak. Található rajta három kontroll-lámpa, amelyek a már említett akku töltöttségi szintjét jelzik.

Panasonic RZ-S500W
Panasonic RZ-S500W [+]

Jelenleg ebben a termékkategóriában két uralkodó iskola van, legalábbis ami a dizájnt illeti. Az egyik az AirPods jellegű megoldás, ahol a készülékház viszonylag hosszan elkeskenyedik a hangszórókamrák alatt, a másik pedig amikor az elektronikát és az akkumulátort egy vaskosabb, de rövidebb készülékházba pakolják. Az első kialakítás kicsit olyan hatást kelt, mintha valami kifolyna épp az ember füléből, a másik viszont olyan, mintha egy nagy piercing lenne a fülkagyló közepén. Arról tehát szó sincs, hogy láthatatlanná válna a füles, de az tény, hogy a vezeték hiánya miatt kevésbé feltűnő.

A Panasonic RZ-S500W a második brigádot erősíti, mint ahogy az a képeken is látszik. A fülhallgatók hossza fülgumival együtt 2,8 centiméter, szélessége és hosszúsága 1,6 centiméter, a súlya pedig 7 gramm. Hátlapjuk egyben érintésérzékeny kezelőpanel is, ami a vezérlésre szolgál. Megkapta az IPX4 minősítést, ami azt jelenti, hogy a fröccsenő víztől egy ideig védett, és erről pont meg is győződhettünk: jó alaposan eláztunk egy nagyobb zivatarban, de nem lett semmi baja a masinának. A berendezés dobozában található XS, S, M, L és XL méretű fülgumi, egy rövid használati utasítás, valamint egy félméteres USB Type-C kábel.

Főbb paraméterek
Panasonic RZ-S500W, valódi vezeték nélküli fülhallgató
Kialakítás Hallójáratba dugható (in-ear)
Hangszóró dinamikus, 8 mm
Frekvenciaátvitel 20-20 000 Hz
Impedancia Nincs adat
Érzékenység Nincs adat
Kábel hossza Nincs kábel
Súly fülhallgató: 2 x 7 gramm
hordtok: 45 gramm
Csatlakozó -
Bluetooth-támogatás Igen (A2DP, AVRCP, HSP, HFP profilok, SBC, AAC kodekek)
Tartozékok használati utasítás, USB töltőkábel, töltőtok
Extrák aktív zajszűrés, érintésérzékeny vezérlés, Ambient mód
Gyártó honlapja Panasonic
Termék honlapja Panasonic RZ-S500W
Fogyasztói ár 67 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés