Hirdetés

Zajszűrést ígér a Philips PH805 fejhallgató – kipróbáltuk!

Beépített mikrofonnal ellátott, Bluetooth támogatású, extrákkal kecsegtető zárt fejhallgató járt nálunk.

Philips PH805

A Philips audió-videó részlegének elmúlt évtizede nem volt az a kimondott fáklyásmenet: 2011 környékén a holland anyacégnél az a döntés született, hogy a konszern átalakításának részeként meg kell szabadulni a szórakoztatóelektronikától. A tévés szekcióval nem volt gond, azért hamar bejelentkezett a hongkongi kijelzőgyártó, a TP Vision, és vitte a márkanevet, a szabadalmakat és a mérnöki gárdát is. Azonban az audióeszközöket is tartalmazó AV divízió már keményebb diónak bizonyult. Néhány évnyi hányattatás után végül az amerikai Gibson csoport vásárolta fel, ők azonban meglehetősen mostohán bántak a márkával.

Philips PH805
Philips PH805 [+]

Az amerikai cég a belső káoszból fakadó katasztrofális üzleti eredmények következtében csődöt jelentett, így a Philips AV részlege ismét szabaddá vált, és némi huzavonát követően a TP Vision végül ezt is megszerezte, így végre ismét egy kézbe kerültek a televíziók, asztali médialejátszók és audioberendezések (legalábbis a világ nagy részén, ugyanis Észak-Amerikában a tévés jogokat a Funai birtokolja). Ennek köszönhetően hosszú idő után születtek új Philips hangprojektorok, hangszórók és fejhallgatók is. Ez utóbbi csoportot erősíti a PH805 típusjelzésű, sokoldalú felhasználásra szánt modell, amely a mai trendeknek megfelelően Bluetooth támogatású, használható headsetként is, és ellátták az aktív zajszűrő technológiával is.

Hirdetés

Konzervatív dizájn

Az elmúlt évtizedekhez hasonlóan manapság is rengeteg a különféle fogásokkal figyelemfelkeltővé varázsolt fejhallgató, de a Philips PH805 nem tartozik a bazári darabok közé, hiszen a dizájnerek a konzervatív irányvonal mellett tették le voksukat. Ennek köszönhetően bármikor, bármilyen környezetben hordható, az ember maximum egy csiricsáré gamer társaságból lóg ki visszafogottsága révén.


[+]

Az átlagos méretű (8 x 9 cm), ovális, olcsó műanyagból készült hangszóróházak a már megszokott módon fel-le tologathatóak a műanyag fejpánton, ennek következtében használhatják kisebb és nagyobb fejméretű emberek is. Emellett forgathatóak, sőt akár teljesen be is hajthatóak, aminek köszönhetően viszonylag egyszerűen hordozható az eszköz, például abban az igényes kivitelű tokban, amely a dobozában található meg egy 3,5 mm analóg audio-, valamint USB kábel, illetve egy repülőgépes adapter társaságában.


[+]

Tartalék fülpárnákat nem adnak mellé, pedig ezek tényleg hasznosak lettek volna. A bal oldali hangszóróházra építették az akkumulátor töltésére szolgáló micro USB csatolót, a jobb oldalin található a bekapcsológomb, amely a számok léptetésére is szolgál, illetve ide került az analóg audiocsatlakozó, a mikrofon, valamint a kontroll-lámpák.

Főbb paraméterek
Philips PH805 mikrofonos fejhallgató
Kialakítás zárt, over-ear
Hangszóró dinamikus, 40 mm
Frekvenciaátvitel 7–40 000 Hz
Impedancia 16 ohm
Érzékenység 90 dB
Kábel hossza 120 cm
Súly 278 gramm
Csatlakozó 3,5 mm jack
Bluetooth-támogatás Igen (A2DP, AVRCP, HFP, HSP, SBC profilok)
Tartozékok használati utasítás, 3,5 mm audiokábel, micro USB kábel, repülőgép adapter, hordtok
Extrák elforgatható hangszóróház, aktív zajszűrés, Bluetooth-támogatás, érintésérzékeny vezérlés, Ambient mód
Gyártó honlapja Philips
Termék honlapja Philips PH805
Fogyasztói ár 35 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés