Hirdetés

A legkisebb Super: GeForce RTX 4070 Super videokártya ASUS Dual kivitelben

A januárban bejelentett „Supertrió” legkisebb tagja járt nálunk, ezúttal tuning nélküli, olcsóbb változatban.

Hirdetés

Értékelés

Összesítve a tesztek során kapott adatokat, azt láthatjuk, hogy a leváltani kívánt GeForce RTX 4070-hez képest körülbelül 10-12%-os gyorsulást kapunk, míg a GeForce RTX 4070 Ti-hez mérten ennél kevesebb, 6-7% a lemaradás, amit egy közepes tuninggal már le is dolgozhatunk. Ez tehát megfelel annak, amire a CUDA magok számának változásából következtettünk, és az árakat összevetve egyből jó vétellé teszi a legkisebb, Super utótagot viselő VGA-t.

Ha az AMD kínálatával hasonlítjuk össze tesztalanyunkat, akkor az RX 7800 XT ár/értékben nem áll rosszul, hiszen 11-12% lemaradásban van csak, miközben ára jelen pillanatban közel 20 százalékkal kevesebb. Az RX 7800 XT ellen szólhat viszont a DLSS 3 hiánya és a sugárkövetést alkalmazó címek alatti erősebb visszaesése – na meg magasabb fogyasztása.


[+]

A konkrétan tesztelt kártyát illetően sincs okunk panaszra, hiszen egy igényes kivitelű, nem elszállt árazású példányt kapunk. Az RGB-t kedvelők talán csalódni fognak a színes LED-ek hiánya miatt, de ami fontos, tehát például a hűtés, az teljesen rendben van: nagy terhelés alatt is viszonylag csendes, a GPU hőmérsékletét hosszabb távon is képes 60 °C körül tartani, félpasszív működésének köszönhetően pedig általános használat közben teljesen néma.

NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super GPU ASUS DUAL GeForce RTX 4070 Super 12GB VGA

Wombath

A DUAL GeForce RTX 4070 Super 12GB videokártyát az ASUS bocsátotta rendelkezésünkre.

Előzmények

Hirdetés