Hirdetés

A legkisebb Super: GeForce RTX 4070 Super videokártya ASUS Dual kivitelben

A januárban bejelentett „Supertrió” legkisebb tagja járt nálunk, ezúttal tuning nélküli, olcsóbb változatban.

Hirdetés

ASUS Dual GeForce RTX 4070 Super

Tesztalanyunk tehát az ASUS középkategóriás Dual sorozatába tartozik, azon belül pedig a legegyszerűbb változat, így a Dual GeForce RTX 4070 Super 12GB GDDR6X névre hallgat. Létezik belőle OC kivitel is, emelt órajellel. Mint nevéből is kiderül már, ez a kártya egy dupla ventilátoros hűtést használ, és jóval rövidebb is, mint a monstrum ROG Strixek: 267 mm-es hosszával kisebb gépházakban is elfér. A teljes egység egyébként 52 mm vastag (2,56 slotos) és 134 mm magas, tehát low profile-nak semmiképp sem neveznénk.


[+]

A hűtés a két ventilátor alatt sűrű bordázatra és hővezető csövekre épül, és rövidsége ellenére is túllóg valamennyire a NYÁK-lapon, így itt is kapunk egy vékonyabb nyílást azért, hogy a meleg levegő minél kevésbé rekedjen meg a videokártya alatt. A hátoldalon nem hiányzik a merevítő fémlemez, és ez, illetve a ventilátor körüli burkolat is dizájnos mintákat, feliratokat kapott. RGB világítás azonban nincs, ezt a drágább szériának tartja fent az ASUS, és itt le kell mondanunk a ROG Strixnél látott plusz ventilátorcsatlakozókról is. Ami viszont nem hiányzik, az (P)erformance illetve (Q)uiet beállítások közötti váltást lehetővé tévő kis kapcsoló.


[+]

Az interfészek esetében nincsenek meglepetések: a plusz energiát a 16 tűs NVIDIA-féle 12VHPWR konnektoron át biztosíthatjuk a kártyának, a monitor(ok) felé pedig három DisplayPort és egy HDMI csatlakozó áll rendelkezésre.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés