Hirdetés

LG LH9000 LED LCD tévé - mozgókép a nappaliban

Hirdetés

Tv a házban

2009 szeptemberében, a berlini IFA-n mutatták be ezt a készüléket sok más társával együtt. Ezekkel a termékekkel az LG megpróbálta lefedni a teljes piacot, hiszen volt közöttük hagyományos LCD, LED háttérvilágításos és olyan is, amelynél a dizájnra helyezték a hangsúlyt. Tehát egy viszonylag friss darabról van szó, amelynek legalábbis részben tükröznie kell mindazt a tudást, amellyel ma rendelkezik az LG a televíziógyártás területén. A kihívás nagy, a piaci verseny öldöklő, ezért aztán pláne kíváncsiak voltunk, hogy hogyan teljesít a készülék.

A gyártók marketingesei mostanában szeretik azt hangoztatni, hogy a televízió gyakorlatilag a lakás egyik legfontosabb része, ezért szerintük rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy az adott készülék hogy néz ki. Sokszor hallani azt is, hogy az „idei modell dizájnja forradalmi, formabontó, hihetetlen”, és még sorolhatnánk. Ezzel ellentétben az igazság az, hogy a nagy gyártók legtöbb terméke majdnem pont ugyanúgy néz ki. Esetleg az élekkel játszadoznak kicsit, vagy minimális szinten a színvilággal, de leginkább a fekete, téglalap alakú modellek dominálnak. Elsősorban persze azért, hogy harmonikusan simulhassanak be szinte bármilyen berendezésű otthonba, legyen az rusztikus, modern vagy szocreál.

Na ez a tévé is pont ilyen! Kiemelhetnénk, hogy elegánsan fest a divatosan zongoralakknak becézett fekete színű keret, és ez igaz is lenne, de inkább a rajta azonnal megmaradó ujjlenyomatok szúrnak szemet. Ám igazából ez sem nagy baj, hiszen azért a legtöbb ember a képernyőt bámulja, és nem a keretet. A vállalat e modellel nagyjából egy időben mutatta be "Borderless", azaz keret nélküli televízióit is, ahol persze azért van keret, csak a káva egy síkban van a képernyővel. Az LG LH9000 nem ebbe a családba tartozik, ami annyira azért nem zavaró, hiszen az esetek túlnyomó többségében szemből nézzük a tévét, és nem oldalról. Tehát mindent összevetve a külső ízléses, nem hivalkodó, akár átlagosnak is mondhatnánk, és ez ebben az esetben inkább pozitívum, mint hátrány.

Az LG LH9000 állvánnyal együtt 78 centi magas, 107 centiméter széles és hét centi mély. Ez utóbbi a mai slim-csatában már nem kiemelkedően alacsony szám, főleg ha hozzávesszük, hogy a különféle csatlakozók ehhez még hozzátesznek két-három centit. A tévé húsz kilogrammot nyom körülbelül, ami abból a szempontból nyilván lényegtelen, hogy nem mobil eszközről van szó, viszont az is igaz, hogy egy idősebb felhasználó vagy egy törékeny hölgy nem biztos, hogy megbirkózik egyedül az összeszereléssel.

Csatlakozók szempontjából meglehetősen jól van eleresztve a modell. Található rajta fejhallgató-kimenet, AV-bemenet, 4 HDMI csatlakozó, egy USB 2.0 port, CI-bemenet, komponens RGB-bemenet, D-Sub analóg bemenet, SCART csatlakozó és egy digitális audiokimenet is. A készülék elvileg Bluetooth kapcsolatra is képes, azonban nekünk sajnos nem sikerült telefonunkkal összecsatlakoztatni. Tény, hogy idő hiányában ezzel túl sokat nem is kísérleteztünk.

Tunerből a televíziónak kettő is jutott, hisz az analóg mellett a DVB-T adások vételét is biztosítja, így el lehet felejteni a set-top-boxot. Ráadásul a tunernek az itthon elfogadott szabványnak megfelelő, MPEG-4 kódolású adások sem jelenthetnek gondot.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése 42LH9000 LCD televízió
Képernyőméret 42 hüvelyk, 107 centiméter
Műsorszórási rendszer PAL -B/G, D/K, SECAM-B/G, D/K, I
Felbontás 1920x1080
Fényerő 500 cd/m²
BLU típus (háttérvilágítás) Direct LED
Dinamikus kontrasztarány 5 000 000:1
Láthatósági szög 178°/178°
Válaszidő 1 ms
Digital DVB-T (MPEG-4) CI Type
Élettartam 60 000 üzemóra
Hang 2 db 10 W-os, kétutas hangszóró
Térhatású hangzás Dolby Digital dekóder, SRS TruSurround rendszer
Támogatott formátumok DivX/XviD, MPEG-1/2/4, H.264/AVC, AVI, MKV, MP3, JPG
Egyéb tulajdonságok Smart Energy Saving Plus takarékossági rendszer, színhőmérséklet-szabályozás, Just Scan (0% túlpásztázás), SIMPLINK (HDMI CEC), intelligens adaptív fényérzékelő, képvarázsló
1080P forrás bemenet HDMI 60p/50p/30p/24p
Csatlakozók fejhallgató-kimenet, digitális audiokimenet, bemenetek: USB 2.0, RS-232C (Control / SVC), audio jack, D-Sub, CI, komponens (Y, Pb, Pr + audio), 4 db HDMI/HDCP, 2 db SCART, AV
Teljesítményfelvétel max. 174 watt, készenléti módban 1 watt
Méret (állvány nélkül) 1066 x 716 x 94 mm
Termék weboldala www.lg.hu
Ajánlott fogyasztói ár 399 990 Ft (de több hivatalos forgamazónál
elérhető akár 300 000 Ft alatt is)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés