Képben vannak az LG újdonságai

Hirdetés

Az LG Electronics és a Skype bejelentette, hogy az LG 2010-es NetCast Entertainment Access technológiás HD tévé készülékei beépített Skype szoftverrel jelennek meg a piacon, így a felhasználók számítógép nélkül, közvetlenül a nappaliból indíthatnak telefon- és nagy felbontású videohívásokat.

LG Skype TV Forrás: Electricpig
LG Skype tévé (forrás: Electricpig)

Az alkalmazás idén 26 új LED, LCD és plazma rendszerű HD tévén lesz majd elérhető. A felhasználóknak elég csak egy beépített mikrofonnal ellátott kamerát vásárolniuk, és a NetCast képernyőmenüjén keresztül elérhető Skype alkalmazással HD minőségű video- és hanghívásokat bonyolíthatnak le. Az új LG készülékeken emellett elérhetők lesznek a már jól ismert funkciók, tehát más Skype-felhasználók ingyenes hívása, az alacsonyabb percdíjjal tárcsázható (pötyöghető) vezetékes és mobilszámok. Lehetőség arra, hogy a bejövő hívások a felhasználó online Skype telefonszámára érkezzenek, illetve, hogy a felhasználó részt vegyen egy maximum huszonöt fős telefonkonferencián.

A vállalat projektorfronton is komoly újdonságokkal jelentkezett. A konszern bemutatta többek között a világ első Full HD-s, egylencsés 3D kivetítőjét és egy új kompakt, pehelysúlyú projektort.

LG CF3D Forrás: Geeky Gadgets
LG CF3D (forrás: Geeky Gadgets)

Az LG CF3D típusjelzésű eszköz a világ első Full HD-s, egylencsés 3D projektora, amely többek között 2500 ANSI lumen fényerővel és 7000:1 kontrasztaránnyal büszkélkedhet. A készülékbe beépítették a korábban csak a síkképernyős HD tv-knél alkalmazott TruMotion 120Hz technológiát, ami gyors mozgások esetén jöhet jól. A Dual Engine és a 3D automatikus képkalibrációs eljárást is használó, 2 HDMI és USB porttal is felvértezett készülék színkorrekciót végez a természetes képek megjelenítéséért. A CF3D HDMI felkonvertálásával csökkenthetők a képen látható színcsíkok, és állítólag finomabbak lesznek a szín- és tónusátmenetek.

A HX300G típusjelzésű készülék egy olyan LED fényforrást használ, ami 300 Ansi Lumen fényerőt biztosít. A 2000:1 kontrasztarányú termék igazi ereje azonban a súlyában rejlik, hiszen mindössze 770 grammot nyom. A projektor USB porttal is rendelkezik, a fájlnézegető funkcióval minden Microsoft Office fájl megtekinthető, és emellett támogatja a „HD” DivX, az MP3 és a JPEG fájlok megjelenítését is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés