LG mobil tévé a láthatáron

Hirdetés

Az amerikai műsorsugárzóknál jelenleg kiépítés alatt álló mobil digitális televíziós (DTV) technológiához szükséges minősítés megszerzését követően az LG Electronics az amerikai piacon elsőként mutatta be a hordozható, akkumulátorról üzemelő Mobil DTV készülékét, amely képes a helyi televízióállomások új, „rugged over-the-air signals” – digitális földi sugárzású jeleinek vételére. Idén minden valószínűség szerint több száz tévéadó kezdi használni ezt az új technológiát, és egyre nagyobb igény mutatkozik a „hordozható” tévézés iránt. Az LG ezt az új piaci szegmenst megcélozva mutatta be DP570MH nevű, DVD-lejátszós mobil digitális televízióját.

Az LG közleménye szerint bármikor és szinte bárhol, bármilyen sebesség mellett kiválóan foghatók a Mobile DTV szabványú földi sugárzású műsorok, és a beépített DVD-lejátszónak köszönhetően a készülék még sokoldalúbban használható. A sztereó hangszórókkal felszerelt berendezés 7 inch széles (480x234 pixeles, Wide QVGA felbontású) kijelzőjének dőlésszöge tetszés szerint állítható. Használaton kívül a képernyője lecsukható, és ekkor mindössze 24 x 17 cm méretűre zsugorodik, ami egy kisebb keményfedeles könyvnek felel meg.

A DP570MH gyárilag lejátssza a DVD filmeket és zenei CD-ket, és az USB 2.0 csatlakozón keresztül JPG formátumú fényképek megjelenítésére, illetve WMA zenefájlok lejátszására is alkalmas. A mobil digitális televízión két fülhallgatókimenet is található, így a Mobile DTV műsorokat vagy a filmeket egyszerre többen is nézhetik. A cserélhető gyári akkumulátor élettartama tv üzemmódban 2,5, DVD lejátszás közben 4,5 óra, de a készülék hálózati áramról és a gépkocsi szivargyújtójáról is üzemeltethető.

A Mobile DTV szabványt a Fejlett Televíziós Szabványok Bizottsága (Advanced Television Systems Committee – ATSC) alakította ki, a hivatalos bevezetésére mindössze 12 héttel ezelőtt került sor. A lényege, hogy a műsorsugárzók a meglévő, 19,4 megabit/s sebességű DTV csatorna kapacitásának egy részét olyan erős jelkarakterisztikával rendelkező adatok átvitelére használhatják, amelyek megfelelnek a mobil, a gyalogos és a kézi eszközök felhasználási feltételeinek. A Mobile DTV szabványú jel a 8-VSB DTV szignállal is kompatibilis, ezt korábban a Zenith, az LG amerikai kutatási-fejlesztési laboratóriuma dolgozta ki.

Hogy mikor kerül a boltokba a beépített DVD lejátszóval ellátott DP570MH hordozható televízió, nem lehet tudni pontosan, az azonban biztosnak tűnik, hogy az ára 250 dollár alatt marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés