Hirdetés

Újdonságok a hazai hardverpiacról

Ryzen platformok, monitor- és notebookakciók, hangkeltők és más érdekességek a hazai boltok kínálatából.

Alaplapok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Erre a hétre alaplapakciót hirdetett a PCX.hu webáruház. Az AMD Ryzen platformja a legérdekesebb dolog, ami az utóbbi időben a processzorok és a hozzájuk szorosan kapcsolódó alaplapok világában történt. Az új lapkákkal az AMD egy csapásra visszakerült a csúcskategóriába, így már nem csak azok számára lehet érdekes alternatíva, akik szűk költségvetésből gazdálkodnak.

A PCX.hu kínálatába a legolcsóbb, Ryzenhez való, tehát AM4 foglalatos alaplap az Asus Prime A320M-K, ami az alapszintű, tuningot nem támogató A320 vezérlőchipre épül. Két foglalattal két DDR4 memóriacsatornát és 16-szoros PCI Express, illetve négy SATA csatolót kezel, van RAID 0/1/10, valamint NVMe támogatása és egy USB 3.1 Gen2 kaput is irányítani tud. A rá épülő, microATX-es Asus Prime A320M-K alig 21 000 forintért kínálja mindezt, és még M.2 SSD foglalat is került rá. Ha szeretnénk tuningot is, akkor a B350-es chipkészletre épülő, de egyébként szinte teljesen azonos Asus Prime B350M-K-t választhatjuk 25 000 forint környékén.

Szintén a B350-es chipkészletre alapoz, de több extrát kínál az MSI B350 PC Mate. Itt már komolyabb áramellátást, alaplapi hűtést és kettő helyett négy DDR4 memóriafoglalatot kapunk, így jobban kihasználhatjuk a tuninglehetőséget. A két hosszú PCI Express csatlakozó közül az egyiket fémházba tették, hogy jobban bírja a grafikus kártyák ki-/beszerelését, továbbá fejlettebb a hangrendszer, és kapunk USB 3.1 Type-C csatlakozót is. Az ár természetesen magasabb, de még mindig harmincezer forint alatt maradunk.

Még egy határozott lépéssel komolyabb darab az MSI X370 Gaming Pro Carbon alaplap. Itt már a legfejlettebb Ryzen alá való vezérlőchipet, az X370-et vetették be, és erőteljesebb az áramellátó részleg is, tehát minden körülmény adott egy Ryzen 7 alapos meghajtásához. A három, grafikus kártyáknak kialakított, hosszú PCI Express csatolóból kettő fémházas, és hasonló kialakításúak a DDR4 memóriafoglalatok is. Az M.2 aljzatba az MSI M.2 Shield hűtési megoldása került, van gamer egereknek és VR headsetnek dedikált csatlakozó, gamer hálózati adapter és fejlett hangkodek is, az i-re a pontot pedig az állítható színű Mystic Light világítás teszi fel. Mindezt valamivel 60 000 forint alatt megkaphatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Jó idővel jó hardverek jöttek

  Akciós videokártyák, vízhűtések, kedvező notebookhitel, különleges monitorok és sok más érdekesség a hazai boltokból.

 • Új vasak a porondon

  Ezúttal az adattárolók világába kalandoztunk, de új monitorokat és érdekes notebookokat is mutatunk.

 • Májusban is friss hardverek

  Konfigurációkkal, nagy monitorokkal, notebookokkal és más érdekességekkel jelentkezik piaci válogatásunk.

 • Esőben is virul a hardverpiac

  Miközben tovább nyomul az AMD, nagy monitorok, grafikus kártyák és notebookok is érkeznek.

Hirdetés