2019. augusztus 18., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Jó idővel jó hardverek jöttek

Akciós videokártyák, vízhűtések, kedvező notebookhitel, különleges monitorok és sok más érdekesség a hazai boltokból.

Megjelenítés


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Grafikus kártyákat akcióz ezen a héten a PCX.hu webáruház, aminek apropóján megnéztük, mely modellek fogynak náluk a legjobban. A listát Gigabyte termékek uralják. Az első és második helyen az NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB-os, illetve 3 GB-os változata szerepel, ami valljuk be, nem is olyan meglepő, hiszen ezek a 85 és 65 000 forint környékén kapható grafikus kártyák bírnak manapság a legjobb ár/teljesítmény mutatóval.

Mögöttük ismét két Gigabyte kártya jön, előbb a 40 000 forint alatti, 4 GB-o Radeon RX 460, majd pedig a szintén 4 GB-os GeForce GTX 1050 Ti, ami a maga 50 000 forint körüli árával nagyjából annyival drágább a Radeonnál, mint amennyivel gyorsabb nála. A sort két Sapphire termék zárja a legfrissebb Radeonok közül. Nem a csúcs RX 580-ról van szó, hanem a sokkal szerényebb Radeon RX 550 4 GB-os, illetve 2 GB-os változatáról.

Egy új, fejlett virtuális valóság headset is feltűnt a webbolt kínálatában. A Razer HDK2 modelljéről van szó, ami a nyílt OSVR platformot használja. Kijelzői szemenként 1080x1200 pixeles, 90 Hz-es frissítésre képes OLED panelek, akárcsak az Oculus Riftnél. A két lencséből álló képalkotó rendszer +4,5 és -2 dioptria között állítható, így a legtöbb felhasználó szeméhez hozzáigazítható. A felhasználó mozgását infrakamera figyeli. A Razer HDK2 ára 190 000 forint alatt marad, így jó hatvanezer forinttal olcsóbb az Oculus Riftnél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Új vasak a porondon

  Ezúttal az adattárolók világába kalandoztunk, de új monitorokat és érdekes notebookokat is mutatunk.

 • Májusban is friss hardverek

  Konfigurációkkal, nagy monitorokkal, notebookokkal és más érdekességekkel jelentkezik piaci válogatásunk.

 • Esőben is virul a hardverpiac

  Miközben tovább nyomul az AMD, nagy monitorok, grafikus kártyák és notebookok is érkeznek.

 • Hardverpiac AMD-vel

  Új processzorok és grafikus kártyák mellett monitort, drónt, headseteket és notebookokat is bemutatunk piaci összefoglalónkban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.