Hirdetés

Hirdetés

MEGATESZT: 26 tápegység alapos vizsgálata!

Értékelés

 • 15 pontot lehetett szerezni a leadott teljesítménnyel (430W: 15 pont, 385W:10 pont, 330W: 5 pont, ennél kevesebb: 0 pont)
 • 15 pontot lehetett szerezni a stabilitással: a táp három fő feszültségértékének a névlegestől való maximális eltérését vettük figyelembe, s vontuk le a 15 pontból. Nem mindenhol követtük ezt a szabályt, például jó pontnak értékeltük a viszonylag lapos "eltérésgörbét".
 • 10 pontot lehetett szerezni a végfelhasználó zsebéből kihúzott összeg mennyiségének alacsonyan tartásával.
 • 6 pontot lehetett szerezni a felszereltséggel; alapvetően a PFC, kábelezés, fordulatszámszabályzás, kikapcsológomb meglétét és minőségét vettük figyelembe; extrákkal külön pontot lehetett szerezni (például a Coolinkek magyar kézikönyve).

Pontszám szerinti eredmények

Csak a minőség számít...

Hirdetés

Eredmények betűsorrendben

Tehát hirdessünk győztest!

A minőség abszolút győztesének tesztünkben az FSP 400-60PFN táp bizonyult, kiváló terhelhetőségével, extrém stabil feszültségértékeivel, jó kivitelével. Bátran ajánljuk azoknak, akik kifizetnek érte 22000 nettó forint körüli árat.

Az árakat is figyelembe véve a Coolink AP-350X verhetetlennek bizonyult, 6000 forint körüli árért 400W-on felüli maximális teljesítményleadást, közepes stabilitást és jó felszereltséget kapunk. Leszámítva az igazán hardcore felhasználókat, a legtöbb gépbe a legjobb választás lehet.

Kimaradtak győzteseink közül az eddig olyannyira favorizált Chieftec és Enermax márkák; no nem mintha ezek rosszak lennének, de a Chieftec áráért sokkal jobb minőséget biztosít számunkra egy FSP táp; az Enermax felszereltségét és igényességét pedig igencsak meg kell fizetni, noha kétség sem fér hozzá, ha korlátlan pénzből válogathatunk, akkor egy 650W csúcsteljesítményű Enermax csoda lehet a végső megoldás (főleg, hogy teszteredményeink a hosszútávú megbízhatóságról közel sem árulnak el mindent). Mindenesetre most a Coolinké és az FSP-é a babér, nekik sikerült bizonyítaniuk: van helye a friss vérnek a tápegységek piacán.

Emvy & Goodman

Az FSP, Zalman és a Seasonic tápok a Pixel jóvoltából jutottak szerkesztőségünkbe. A Coolink, Chieftec és Enermax tápokat a Kelly-Tech-től kaptuk tesztelésre. DTK tápjainkat a DTK Hungary, míg AOpen és Codegen tápjainkat a Sowah szállította. Minden cégnek köszönjük a segítséget!

A teszt nem jöhetett volna létre a Kelly-Tech hathatós segítsége nélkül, nekik külön köszönettel tartozunk (thx, Celtic!).

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Cooler Master táp

  Cikkünkben a neves gyártó 450 watt teljesítményt nyújtó, mégis zajtalan, Real Power tápegységét mutatjuk be.

 • Hiper Power tápegységek

  Elegáns zubbonyba öltöztetett tápegységek érkeztek szerkesztőségünkbe a Hipertől.

 • Thermaltake tápok túl a 400-on

  Három tetszetős és igen jó minőségű tápegység mutatkozik be a Thermaltake kínálatából.

 • Enlight tápegység

  A gyártó 350 wattos Ultra-Power tápegysége minden sallangot nélkülöző, csöndes és szolid eszközként mutatkozik be.

Előzmények

 • Chieftec BX-02BD nagytorony

  A Chieftec házak méltán népszerűek, így mi is izgatottan vártuk a legújabb, meglehetősen patinás kinézetű delikvenst. Ismét nem csalódtunk.

 • Az AOpen H600-as tornya

  Az AOpen házak már a hőskorban is az élbolyba tartoztak, ám egy ideig a háttérbe szorultak. Mostanáig, egész pontosan.

 • DTK CAS74W U2 ATX midi ház

  Az alumínium és szerverházak után a kevésbé extravagáns, de sokkal elterjedtebb midi házakat is tesztpadra vetjük.

Hirdetés