Hirdetés

MegaBook S425, a vörösinges

Extravaganza

A tajvani Micro Star International (MSI) azon kevés noteszgép-gyártók egyike, amelyek piaci kínálatukat nem elsősorban az üzleti felhasználók igényei szerint alakítják, bár kétségtelen, hogy a cég vonatkozó marketinganyagaiban így is gyakorta feltűnnek a nyakkendős ifjú titánok, akik két tárgyalás közepette mintegy lazításképpen bizonyára beiktatnak egy FPS-meccset, ha már úgyis egy kisebb erőművel rendelkeznek. Az MSI ráadásul nem követi azt a gyakorlatot, amit legtöbb konkurenciája; a gyártó nem differenciálja modelljeit kiépítés, strapabíróság, illetve minőség szerint üzleti és egyéb, alacsonyabb minőségi színvonalat képviselő kategóriákba. Bár a cég honlapja több, „Value” termékcsaládba tartozó típust is feltüntet, az ide tartozó gépek egyedül csak teljesítményükben múlják alul a drágább masinákat.

Ennek az üzleti modellnek ugyanakkor akadnak bizonyos hátulütői is, így elsősorban a termékkínálatban keletkezhetnek kisebb-nagyobb űrök. Jóllehet az MSI notebookjai között több szubnotesz is felfedezhető, az üzleti gépekre jellemző, úgynevezett thin & light, azaz vékony és könnyű kialakítás mindeddig nem volt a kínálatban. Mindez persze nem jelenti azt, hogy az MSI notebookjai kifejezetten ormótlanok és nehezek lennének, mindössze arról van szó, hogy – leginkább a költséghatékony termelés, egyben az alacsony árszint elérése érdekében – a legtöbb modell szélesvásznú, 15,4 hüvelykes kijelzővel készül, a gépek tömege pedig a 3 kilogrammhoz közelít.

A modellkínálat végül csak idén januárban, a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show alkalmával egészült ki egy köztes megoldással; a MegaBook S425 az MSI weblapján a „slim and light” kategóriába került besorolásba, mint a vállalat jelenlegi egyetlen olyan noteszgép-típusa, amelyik köztes megoldást képvisel, azaz se nem szubnotesz, se nem 15 hüvelykes kijelzővel ellátott multimédiás erőgép, bár ez utóbbira rácáfolni látszik a specifikációs lista, melyet átböngészve elsőre úgy tűnik, az S425 bizony sok jelenlegi modellt túlszárnyalhat teljesítménymutatóit illetően.

A MegaBook S425-öt megelőzően számos MSI noteszgépet vendégül láttunk már, de – talán a tavaly tavasszal érkezett turionos S270-et leszámítva – kevés típust vettünk kézbe olyan felfokozott várakozásokkal, mint a gyártó első 14 hüvelykes kijelzővel szerelt, új modelljét. A notebook doboza már előre sejteni engedte, hogy ezúttal egy átlagosnál karcsúbb noteszt kaptunk tesztelésre, sejtésünk végleg beigazolódott, amikor az S425-öt kihámoztuk a csomagolásból.


[+]

A noteszgép dobozából a szokásos tartozékok (akkumulátor, töltő, modemkábel, leírások, telepítőlemezek) mellett előkerült még két apró figyelmesség; egy egér azok számára, akik jobb szeretnek a régi, jól bevált mutatóeszközzel dolgozni, illetve egy puha törlőkendő, mellyel a fényes felületű kijelző pucolható tisztára. Jár a géphez továbbá egy jó minőségű, alapvédelmet nyújtó Targus márkájú hordtáska is, amibe pont passzol az S425.


[+]

Bár a notesz formáját tekintve talán még a korábbi MSI-modellekhez képest is szögletesebb, színvilága mindazonáltal korántsem tekinthető átlagosnak. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a gép fedlapja metálvörös színben pompázik, ami kevésbé tekinthető általános dukkózásnak hordozható számítógépek esetében. A beviteli felület hófehér, fényes műanyag, csakúgy, mint a kijelző pereme, míg a fekete színű, szintén műanyag alsó borítás már átlagosan alkalmazott megoldásnak tekinthető. Szerintünk ezzel a színösszeállítással sincs semmi baj, de az MSI gondolt azokra is aki túl hivalkodónak tarják a vörös színt, netán félnek attól, hogy a fehér beviteli felület könnyen koszolódik. Számukra két további színösszeállításban is hozzáférhető a gép: egy komorabb fekete-szürke, illetve egy ellentétekre épülő fekete-fehér kasztnival ellátott változatban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • MSI

Azóta történt

 • Notebookot, de milyet?

  Szokásos heti piaci tárlatvezetésünk mellett néhány tanáccsal szolgálunk notebook vásárlásához.

 • Dialogue Flybook - született feleségemnek

  Ha létezik olyan, hogy női tábla-PC, akkor a tajvani Dialogue Flybookját bizonyára be lehet sorolni ebbe a kategóriába. Hölgyeim, ideje kicsit nagyobbra cserélni a retikült!

 • Nyár végi egyveleg

  Továbbra sincs megállás a hazai hardverpiacon. A héten új alaplapok mellett házak, tápok, notebookok is érkeztek.

 • Az MSI-vel Sanghajban

  A tajvani székhelyű vállalat idén ünnepli 20 éves fennállását – születésnapi gyárlátogatáson vettünk részt.

Előzmények

 • Napás apróság jön az MSI-től

  A jól bevált alapra építő MegaBook S262 méretét meghazudtoló teljesítményre lesz képes.

 • MSI: mozizásra optimalizálva

  Széles képarányú kijelzővel és Dolby-minősített hanggal jön az MSI S425-ös Megabookja.

 • MSI: közszolgálatiak előnyben

  Újabb digitális adások vételére alkalmas, hordozható TV-tuner jelent meg a gyártó kínálatában.

 • Óriások földjén

  Számítógépünk TFT-je sosem lehet elég nagy, és egyesek szerint ugyanez igaz a hordozható változatokra is. Négy 17 colos kijelzővel szerelt notebookot teszteltünk.

Hirdetés