Hirdetés

LG 27MB85Z ColorPrime monitor: egy csiszolatlan gyémánt

Hirdetés

Bevezető, külső

Az LG nagy erővel vetette bele magát a Thunderbolt 2 csatolóval is ellátott kijelzők világába, amivel elsősorban a Mac-tulajoknak akarnak kedvezni, de persze a PC-s tábor igényeit ugyanennyire szem előtt tartják. Az ilyen monitorok egyike a 27"-es, WQHD, azaz 2560x1440 képpont megjelenítésére képes 27MB85Z típus, ami a gyártótól megszokott módon IPS panellel érkezik, és a ColorPrime sorozat tagja, tehát elsősorban professzionális munkavégzésre ajánlják. Erre utal a 99%-os AdobeRGB színtérlefedettség és az sRGB emuláció, a homogenitás-korrekció, valamint a hardveres kalibráció lehetősége is. Papírforma szerint tehát a tesztalany nagyon ígéretes, de lássuk, ezekből mit tud átadni használójának!


[+]

Külsejét tekintve a monitor nem különösebben izgalmas, ha azt nézzük, hogy nincs a kávát eltüntető Cinema Screen dizájn (ami egyébként nem is illene a felhasználási területhez) vagy éppen extra minőségű anyagok. Ezúttal egy jóval visszafogottabb, fekete színű, szálcsiszolásos műanyaggal van dolgunk, ráadásul a kávát kifejezetten szélesre vették, ami az utóbbi időben kissé szokatlan.


[+]

A hátoldal, ha lehet ilyet mondani, egészen mutatós a körbefutó szellőzőrácsokkal, de sokkal érdekesebb az állványzat, ami ezúttal vaskos műanyagból készült.


[+]

A dönthetőség mellett magasságállítási lehetőséget kapunk, ráadásul a kijelző 90 fokban elforgatva portré módba is állítható (pivot). Oldalirányú elforgatásra ugyanakkor nincs lehetőség, a talp ugyanis fix, akárcsak az állvány rögzítési pontja – viszont az utóbbi oldható, így lehetséges falikonzol használata is.


[+]

Ami a csatlakozókat illeti, egy darab DVI-D, szintén egy darab HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2, valamint két darab Thunderbolt 2 áll rendelkezésünkre, továbbá a kapunk még egy háromportos USB 3.0-s hubot és egy 3,5 mm-es jack audiokimenetet is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés