Lenovo ThinkPad Twist tablet PC, törésteszttel!

Bevezetés

A Windows 8 színre lépésével megjelentek az érintőképernyős notebookok, köztük a különféle módon kifordítható kijelzőjű, tabletté alakítható, úgynevezett convertible vagy hibrid megoldások. Nem teljesen új dologról van szó, bár a legtöbb felhasználó most találkozik először nagyobb tömegben ilyen eszközökkel. Többek közt a Lenovo is gyártott korábban olyan, tablet PC-nek nevezett laptopot, aminek egy központi csuklón átfordult a képernyője az érintéses, írásos vezérléshez. A ThinkPad Twist S230u ezt a megoldást eleveníti fel. Becsukva egy teljesen átlagos ThinkPad Edge notebooknak tűnik, csak a szélekről középre áthelyezett zsanérpár és a hátsó túlnyúlás utal arra, hogy itt most többről van szó.

A több pedig annyit tesz, hogy a képernyő nem csak felnyílik – 180 fokban, ahogyan a ThinkPadeknél illik –, hanem a kijelző az óramutató járása szerinti irányban 180 fokkal el is forgatható. Ezzel a művelettel a képernyő helyet cserél a fedlappal, újra lecsukva pedig máris kész a tablet – ami ugyan a 12,5 hüvelykes képernyővel kicsit nagy, az 1,6 kg körüli tömeggel kicsit nehéz, a 20 mm-es vastagsággal kicsit vaskos, de mégis csak tablet. Bár aktív ceruzát nem támogat, de lehet rajta érintéssel bűvészkedni, egyszerre akár öt ujjal is.

Természetesen a legfontosabb kérdés, hogy mennyire erős a csukló. A kifordítós trükkhöz nem kell túl nagy erő, de a fedél tartása nagyon is jónak bizonyult, notebook és tablet módban sem akart visszacsukódni, elcsúszni a szerkezet. Kezdetben azzal volt némi bajunk, hogy merre kell indítani a mozdulatot. Ebben a csukló melletti nyíl segít, de pár nap használat után amúgy is berögzül a mozdulat.

A zsanér működésével már nem voltunk ennyire elégedettek, mert eléggé remeg rajta a képernyő, márpedig ezt egy ThinkPadnek nem tudjuk elnézni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés