Néhány hét és megérkezik a HTC új VR headsetje

A korábbi modellekhez képest számos fejlesztést foganatosítottak a mérnökök, és az újdonság még a Valve Index közvetlen vetélytársa is lehet.

A HTC véglegesítette legújabb, felsőkategóriás virtuális valóság eszközének, az elsőként a CES-en bemutatott Vive Cosmosnak a specifikációit. Nem csupán a két, 3,4 hüvelykes LCD kijelző felbontását növelték meg (2880x1700-as kombinált felbontás, 90 Hz-es képfrissítés mellett), de a hat kamerára és az integrált gyorsulásmérő szenzorra és giroszkópra építkező, 6DoF-os (Six Degrees of Freedom) szett tömege is csökkent. Ezen felül a kezünkben tartandó kontroller is friss tervezés eredménye - és a mozgáskövetéshez sincs már szükség külső szenzorokra.


[+]

A 110 fokos látószög maradt a régiben, s bár a gyártó nem bocsátkozott mélyenszántó részletek taglalásába az optikát illetően, annyit azért megerősítettek, hogy továbbra is Fresnel lencséket fognak használni.


[+]

A tajvaniak üdvöskéje moduláris dizájnt kapott, hiszen a frontpanel leválasztható és kicserélhető egy másikkal; így valósul meg a jövőbeli bővíthetőség lehetősége. Az első ilyen opció a Vive Cosmos External Tracking Mod lesz, ami lehetővé teszi, hogy a headsetet a SteamVR Lighthouse bázisállomásaival kövessük, és ami várhatóan 2020 első negyedévében érkezik, 200 dollár alatti áron.


[+]

A már említett új, érintésérzékeny kontrollereket az inside-out trackinges HMD (Head Mounted Display) követi és egyedüli szépséghibájuk, hogy két AA elem szolgáltatja számukra a kakaót és nincs mód külső töltésre, így a telepek lemerülésekor bizony a csere van első számú napirendi ponton.


[+]

Az alapvető felállás szerint a ketyere egy 1.2-es DisplayPort, valamint egy 3.0-s USB csatoló segítségével kapcsolódik a számítógéphez (a kábel 5 méter hosszú), de a rendszer egy WiGig-alapú, vezetékmentes HTC adapterrel szintúgy felszerelhető. Egy térhatást támogató sztereo fejhallgató és egy mikrofon is a csomag részét képezi.


[+]

A Vive Cosmos már előrendelhető státuszban van, a piaci startot pedig október 3-ára ütemezték. A külhoni árcédulán 700 dollár fog szerepelni, ami itthoni viszonylatban (adóterhekkel kiegészítve) nem kevesebb, mint 300 000 forintot jelent majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés