Új hozzászólás Aktív témák
-
CocooN-z
őstag
Gyönyörű mint mindig, de h korrekt lenne az ár...persze kategóriájában
-
Fred23
nagyúr
Rec. 2020-as az a WCG?
-
atus72
senior tag
3 vagy 4 oldalas AmbiLight?
-
4Grider
veterán
Soha többet androidos Philips, ha fizetnének érte, akkor sem.
A néhány évvel ezelőtt vett PUS7100-ra alig van használható android alkalmazás (még Telenor MyTv, Horizon Go vagy TV Go sem telepíthető rá, a play szinte mindenre azt mondja, hogy nem kompatibilis az eszközöm).
A beépített hangszórók szokol rádió szintet képviselnek.
A HDMI-n keresztül kötött külső hangrendszert időnként lehajítja. A Bluetooth-on kiküldött hang minősége kritikán aluli. Alapból alulvezérelt, ezért a tv-n felnyomott fejhallgató hangerő miatt rózsazajos.
Olyan gyenge hardver van benne, hogy néha bő fél perc, míg képes elindulni a Youtube.
Bekapcsoláskor hol kép, hol hang, hol guide nincsen (és ezek kombinációja szabadon). Általában áramtalanítani kell a készüléket, ha valami nem indul el rajta, vagy összefossa magát.
Bármikor képes a rendszer belassulni.
A képe legalább szép. -
GIJoe
addikt
173W? nem az volt h az OLED még takarékosabb mert nincs háttérvilágítás?
-
kakuk.tamas
addikt
Készenlétben nincs fél watt.
Egyébként még jó is lenne, de tv-n android sose kellene... Elég telefonban.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Barret001
addikt
válasz
kakuk.tamas #9 üzenetére
Régi mondás,de igaz :Amíg lószar lesz,veréb is lesz.
-
4Grider
veterán
-
Chaser
titán
Az oled tobbet eszik, minden pixel - led - fogyadzt, es 4k-n van belole boven
Az lcd-nek kisebb az energia igenye azonos feluleten, a led hatterpilacs meg elhanyagolhato merteku egy oled tv ledjeinek szamahoz kepest, akarmelyik oledet nezed, azonos meretben es felbontassal lcd-nel valamennyivel tobbet eszik
Egyebkent szepen fejlodott a fogyasztas, a kb 7-8eve vett 32" hd lcd tv-m led pilaccsal beza alt 110-120w-ot is, talan tuomson volt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mrzaby
csendes tag
-
qqzs
őstag
Oled ambilight nem zarja ki egymast? olednel a lenyeg hogy sotetbe nezd a tevet hogy a sotet arnyalatokat felfogja szem.
Eladó: GTS450
-
vicze1
félisten
"A választékban megtalálhatóak a legfontosabb, legnépszerűbb tartalomszolgáltatók (pl. Amazon Prime"
Amazon Prime Video nem érhető el hivatalosan Android TV-n. Kizárólag 1-1 gyártó egyezett meg az Amazonnal, hogy használhatják az alkalmazásukat. Így az app nem frissül a Play Store-ból, csak is kizárólag rendszer frissítéssel.Az pedig értehertelen, hogy min a jó édes fenéért spórolnak a gyártók a SoC-on mikor teljesen hazavágja az élményt.
3éve van Shield TV-m, de a sebességgel sose volt semmilyen gond. MT5891 ellenben képtelen megbirkózni a legalapabb kihívásokkal. 4K tartalom lejátszását már meg se próbáld rajta."GameFly játékszolgáltatást, azonban ez valamiért nem működött nálunk"
Szeptemberben megszűnt így...A Dolby Vision-ért meg inkább nem fizettek, mert hát +3$ a prémium kategóriában...
-
Dr. X
aktív tag
Tudni, hogy milyen processzor van a tévében? Egyáltalán mennyire hasonlítanak a mobilprocesszorokhoz? Mert egy Snapdragon 845 30-40 dollár körül lehet és nem lennének akadozások.
-
ALBY
senior tag
Csak a kép számít, a többi szomorú, de nem lényeges.
Gyászos hogy nem sikerül még egy ilyen árú tévébe se használható okosságot tenni, de akkor nem kéne erőltetni (és kifizetni).
Ha valaki ilyesmit akarna tényleg, kell mellé venni úgyis egy tv boxot, értelmes media lejátszót, 20Któl már vannak jók, és akkor le lehet tojni amit összehordtak bele. És ugye a fejlődő képességek miatt a dobozkát jóval gyakrabban kell cserélnünk mint tv-t. Szóval +20K-ért érdektelenek lesznek mindezek a félresikerült "képességek". Persze egy ShildTV, HTPC még jobb.
Hangszóró szintén felesleges, aki filmet akar nézni vegyen erősít,
egy deszkába betuszkolt láthatatlan zajkeltő sosem lesz jó semmire.
Én nagyon szeretem az ambilightot, az egy remek plusz opció.[ Szerkesztve ]
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Márton
nagyúr
Pedig sötétben jön elő az OLED előnye igazán.
Nappali világosságnál én is koromfeketének látom az lcd tv-t. (mellette a tökfekete keret, mikor a kép szélén van fekete téma, nem látom szürkének).
Ez egyszerű fizika, minél világosabb egy szoba, annál kisebb az oled mélyfeketék előnye. -
Locutus
veterán
Én valahogy nem érzem úgy, hogy ez a Philips egy kicsivel is jobb lenne az itt szintén tesztelt 55B8-nál. Sőt, az androidos rendszere egyértelműen rosszabb.
Akkor meg mire fel elfogadható a jóval drágább ára?[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ez a szerencsétlenkedés elmondható nemcsak néhány androidos hanem más rendszerü philips és más márkájú tvkről is. Nekünk van egy pus6482 és egy pus6561es is, és android ide vagy oda még egyik sem fagyott le sosem, tökéletesen mennek! Az igaz h a menü kusza, és a csatornaváltás is lassabb mint au LG nél, de nem vészes egyáltalán. Zavaró, h info gomb híján az infókat nem írja ugy mint az LG (idö, képfrissités) de sajnos az LG is lassan bedarálja a régebbieket, egyre kevesebb app fut már azon is. Szóval sajnos megint a fogyasztói tarsadalom. Kell egy jó kepminőségű TV a smart funkciókra meg külön eszköz szerintem, HDMI CECen vezérelve saját taviranyitóval.. (chromecast, apple tv) azt konnyebb fejleszteni mint a tevet 3-5 évente mint ahogy azt a gyartók elvárjak tőlünk...
Márton: full sotétben pedig nem jó tvt nézni, faraszto a szemnek. Nem jó a szembe fény sem, ezért zseniális az ambilight szerintem! Tv mögül jön, allitható fényerő, kikapcsolható. Ez az egyetlen ami miatt a philips alternativa nálam, illetve a táviranyitóján a billentyuzet is hasznos tud lenni..
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
őstag
Csak tippelek, de szerintem azért mondta, mert itt a maximális fogyasztás a 900 cd fényerőre vonatkozik és nem sok köze van a felbontáshoz és az oled-hez. Egy lcd szerintem többet fogyasztana ilyen fényerőnél.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Chaser
titán
válasz
Geri Bátyó #28 üzenetére
Ahhan, sok tvt neztem, de mindig az oledek esznek tobbet, max fenyeroket nem neztem, azt tudom h ott is van nagy fenyereju, sot, ha majd nagyon unatkozom raolvasok' a temara
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Geri Bátyó
őstag
Gyanítom, hogy az oled-nek eleve magasabb lehet a jellemző fényereje, mint egy hagyományos lcd-nek.
Gyorsan megnéztem egy qled hdr1500 és egy lcd hdr1000 tv-t (mindkettő 75" és 4K) és 270W-ot írnak.
szerk: Az 55" már csak 170W ugyan abból.
Tanulság, hogy mégis csak a méret a lényeg![ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
kopi72
tag
válasz
Geri Bátyó #32 üzenetére
a fogyasztasa is tobb, asszem 340W volt irva az B8-asomra.
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
Chaser
titán
ha van valami kedvenc film, azt nyugodtan lehet full sötétben nézni, moziban sem világítanak
nyilván nem napi 5-10 órában átlagosan, most pl itt elég sötét van, de két oldalról kis fény szűrödik be, olyan ocsmány az lcd tv "feketéje" h nem igaz, max akkor nem látom ha teljes fény van, de emlékeim szerint úgyis, max a bevilágításból kevesebbet
tv mögé lehet szalagot is rakni, van már borostyán színű, hasonlít a sólámpa fényéreGeri Bátyó
beleásom magam aztán kiderül hol a titok, ekkora dögöknél már nem csoda ekkora fogyasztás_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kroni1
veterán
Valóban, voltak instant és egyénileg összerakott megoldások is, akár az én Logout oldalamon is láthattál ilyet...
(A philips megoldása viszont sokkal jobb, testreszabhatóbb és TV adásnál is működik...)
-
ArGab
őstag
Ez így már egy ideje nem igaz, kint van a store-ban az app [link] de csak meghatározott készülékekre telepíthető és ez esetben lecseréli a gyári firmware-ben kapott változatot - legalábbis Sonyn. Frissül is néha, de alapvetően ugyanaz a kalap sz@r mint korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
"Az pedig értehertelen, hogy min a jó édes fenéért spórolnak a gyártók a SoC-on mikor teljesen hazavágja az élményt...."
Le is írtad a választ: ezzel spórolnak pár dollárt. A dobozra rákerülhet a "smart tv" felirat, szóval "mission accomplished".
Ez talán kivétel nélkül az összes okos tv gyártóra igaz. Egyik TV -be sem raknak még megközelítően se olyan hardvert ami pariban lenne egy olcsóbb alap tévé okosító kütyüvel. Még a méregdrága OLED modellekbe sem. Mindegyikbe régi SoC, kevés RAM kerül és a többségén alig fut pár értelmes szoftver. A médialejátszó sok formátumot nem támogat, egyrészt mert magasról tesznek rá, másrészt meg gyenge a hardver hozzá.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Chaser
titán
válasz
Tigerclaw #40 üzenetére
jha, szinte látom a fejeseket ahogy lefordulnak a székrők ha valaki megkérdezi nem lehetne-e erősebb soc-ot rakni a tv-be, csak 20-30$-ral lenne több a jelenleginél....( : 10k darabnál már szép pénz, de nagy eséllyel jóval többeket adnak el még az oled modellekből is, a pH@raszt pedig megveszi gagyi hw-rel is
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
4Grider
veterán
válasz
Tigerclaw #40 üzenetére
OK, megértem a gyártókat.
A tesztelést végzők viszont miért nem írják le ezeket? (Lásd kiinduló topik.) Az androidos eszközöket vásárlók jó része úgy gondolja, hogy ha egy 40e Ft-os kínai telefonban telepíthető az androidos alkalmazások 95%-a és stabilan használható is, akkor egy androidos tv-ben is így lesz. És főleg igaz ez az online tv-s alkalmazásokra is (TV Go, Mindigo, Horizon Go, Telenor MyTV, Ittott.tv, stb.). Aztán marhára nem így van, sok esetben egy androidos tv butább, mint egy Webos-es, vagy egyéb gyártói oprendszeres. A tesztekben meg nagy csönd van ezekről az alkalmazásokról, a Netflix-et emlegetik, ami nagyjából minden mai tv-ben benne van. Néha van egy-egy felvetés, hogy belassul a rendszer, de az alap az, hogy milyen szép a képe meg hogy milyen fasza a háttérvilágítás. Egy több százezer Ft-os készülékben alap az, hogy jó a képe, az okosságokért fizetünk pluszban. De ezek pont a hardverükben/hangrendszerükben/adatátvitelükben vackabbak, mint egy hasonló árú zárt oprendszeres tv. Mi indokolja, hogy a szűk kompatibilitású és gyenge hardverű androidos tv-kre nincs korrekt teszt, nem írja le senki, hogy ennyi pénzért sokkal kevesebb kompromisszumot lehet találni zárt oprendszerű tv-k között, miközben az android pont az ellenkezőjéről szól? -
M1lanrev
újonc
Azért szerintem gáz, hogy egy ilyen drága tévén spórolnak ennyire a hardverrel. Nálam ez kizáró ok lenne ha ilyen tévékben gondolkoznék.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Kár érte, nekem az Ambilight nagyon tetszik, viszont Android cancer-t köszönöm, nem. A Dolby Vision hiány szintén fájó pont egy ilyen (ár)kategóriájú tévénél.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
PrinceHerceg
őstag
Vajon egy nem annyira nagynevű gyártótól hihető a 900cd/m2 csúcsfényerő?
-
StLui
veterán
LG B8-hoz képest ez sokkal jobb, hogy kedvező árúnak írják?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nálunk járt az androidos, kedvező árú 803-as sorozat kisebbik tagja!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest