Hirdetés

Freefly VR: megfizethető belépő a virtuális valóságba

Freefly VR

Jelenleg a virtuális valóság az egyik legdivatosabb, legfelkapottabb téma az iparágban, és ez abból is látszik, hogy egyre több cég próbál sikereket elérni ezen a területen. Közéjük tartozik a Proteus VR Labs is, amelynek eltökélt szándéka, hogy kihasználja a szegmens fokozódó népszerűségét, és az ezzel járó felhajtást.

Freefly VR
Freefly VR [+]

Freefly VR fantázianevű termékük azon modellek táborát erősíti, amelyik nem rendelkezik beépített képernyővel, hanem ezt egy okostelefonnal kell megoldani. A készülék Magyarországon is elérhető 24 900 forintos áron, tehát abszolút a megfizethető kategóriába tartozik. A gyártó ígérete szerint amellett, hogy rendkívül kényelmes, könnyen kezelhető, és kimagasló élményt nyújt a használata. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy mindebből mi igaz, és hogy képes-e felvenni a versenyt a gigacégek által fejlesztett készülékekkel.

Hirdetés

A doboz tartalma, üzembe helyezés

A kifejezetten ízléses, igényes, fekete szövettel borított dobozban érkező, speciális kialakítású szemüveg mellett megtalálható a használati utasítás, a lencsék tisztítására szánt puha törlőkendő, valamint a Glide VR névre hallgató, kicsi és könnyű távirányító.

Freefly VR
Freefly VR [+]

Maga a lényeg, tehát a Freefly VR külsejében semmi meglepő nincsen, első pillantásra felismerhető, hogy egy virtuálisvalóság-szemüvegről van szó. A műanyag készülékház meglehetősen sérülékenynek tűnik, tehát érdemes rá vigyázni. A fejpánt kellően erős, nem kell attól tartani, hogy lebucskázik a koponyáról, a szem körüli, bőr borítású párna pedig puha, kényelmes, és egész strapabírónak tűnik.

Freefly VR
Freefly VR [+]

Az okostelefont a kihajtható frontfelület mögé, a felrajzolt csíkok által kijelölt helyre kell tenni, majd rögzíteni. Ez a procedúra elsőre kicsit nehézkesen megy, de maximum tíz perc alatt meg lehet oldani a tökéletes pozicionálást. Egyébként nem minden telefon jöhet szóba, hiszen a Freefly VR csak a minimum 135 mm és maximum 165 mm széles készülékekkel képes együttműködni, a legjobban pedig az 5,5 hüvelykeseket szereti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés